English Premier League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

todd_smith

#35676 Re: English Premier League

Post by todd_smith »

AmiĐa_Idriz wrote:Mislim da je ovo znak da će napokon imati strpljenja sa trenerima jer ipak je legenda u pitanju. Pustiti ga ovu sezonu da afirmiše djecu, svakako je ban tu, znači bez nekog pritiska udariti temelje. Od iduće već očekivati nešto ozbiljnije.
Dali nogu liku koji im je uzeo LP i bio bivsi igrac

dali nogu liku koji im je uzeo EL

Lampard ce imati mozda 2 sezone, ako ne osvoji nista ide noga
drug_profi

#35677 Re: English Premier League

Post by drug_profi »

Ma nista. Opet trka dva i po konja. Ostali su statisti.
zomri

#35678 Re: English Premier League

Post by zomri »

todd_smith wrote:
AmiĐa_Idriz wrote:Mislim da je ovo znak da će napokon imati strpljenja sa trenerima jer ipak je legenda u pitanju. Pustiti ga ovu sezonu da afirmiše djecu, svakako je ban tu, znači bez nekog pritiska udariti temelje. Od iduće već očekivati nešto ozbiljnije.

I ja mislim. U tom klubu kultura strpljenja je nepostojeća, gore je samo možda u Realu. Treneri koji su osvajali lige i evropska takmičenja u narednoj sezoni popili nogu. Lampard možda ne izdrži ni jednu sezonu, preveliki je ovo kolač za njega. Nadam se da NE griješim :mrgreen:
drug_profi

#35679 Re: English Premier League

Post by drug_profi »

Ja strasno cijenim Frenkija i želim mu uspjeh.
todd_smith

#35680 Re: English Premier League

Post by todd_smith »

zomri wrote:
todd_smith wrote:

I ja mislim. U tom klubu kultura strpljenja je nepostojeća, gore je samo možda u Realu. Treneri koji su osvajali lige i evropska takmičenja u narednoj sezoni popili nogu. Lampard možda ne izdrži ni jednu sezonu, preveliki je ovo kolač za njega. Nadam se da NE griješim :mrgreen:
mislim da je to moderni fudbal danas

sem par klubova, 3-4 sezone max mozes dobiti u solidnim klubovima, u najjacim tek 1-2 bez trofeja

u engleskoj Liverpool i Spursi trenutno izuzetak jer imaju projekat i grade nesto sa trenerima. Ovo ostalo pisi propalo.

United svake sezone skoro mijenja. City isto do Pepa. Arsenal ce Emeriju nogu dati ako nista ne uradi ove sezone. Itd.
nKrkan

#35681 Re: English Premier League

Post by nKrkan »

Jel ima neko pravilo o ovoj EPL koliko se mora imati domaćih igrača ili neki limit za strance?
studeni76

#35682 Re: English Premier League

Post by studeni76 »

nKrkan wrote:Jel ima neko pravilo o ovoj EPL koliko se mora imati domaćih igrača ili neki limit za strance?
Cisto sumnjam, nerijetko se desavalo da na terenu nema ni jednog engleza u prvoj postavi. Oni su skroz otisli u komercijalizaciju
ITNet

#35683 Re: English Premier League

Post by ITNet »

nKrkan wrote:Jel ima neko pravilo o ovoj EPL koliko se mora imati domaćih igrača ili neki limit za strance?
Ima, svaka ekipa na pocetku sezone prijavljuje 25 igraca od kojih 8 mora imati status Homegrown player...Da bi igrac bio klasifikovan kao homegrown mora biti minimalno 3 godine u nekoj ekipi u Engleskoj prije svoje 21 godine, igraci koji dodju iz vana dok su mladi mogu biti foreign-born pa postati home-grown poslije 3 godine. Inace svaki igrac ispod 21 godine ne mora se prijavljivati pod ovih 25 na pocetku sezone ali moze igrati utakmice u PL bez problema.
nKrkan

#35684 Re: English Premier League

Post by nKrkan »

ITNet wrote:
Ima, svaka ekipa na pocetku sezone prijavljuje 25 igraca od kojih 8 mora imati status Homegrown player...Da bi igrac bio klasifikovan kao homegrown mora biti minimalno 3 godine u nekoj ekipi u Engleskoj prije svoje 21 godine, igraci koji dodju iz vana dok su mladi mogu biti foreign-born pa postati home-grown poslije 3 godine. Inace svaki igrac ispod 21 godine ne mora se prijavljivati pod ovih 25 na pocetku sezone ali moze igrati utakmice u PL bez problema.
City ovih dana pravi raznorazne vratolomije ne bi li došao do tog broja. kontam da imaju Sterlinga, Fodena, Stonesa, Walkera. i imaju još možda tri akademca , jel se i oni računaju u tih 8 od 25. I sad ganjaju Akea koliko čitam , on ima 24 kako vidim , znači 3 godine proveo prije negdje u EPL pa može proći u tih 8.

Pa gdje su ostalim klubovima tih 8 homegrown hmm hajd za Chelsea mislim da ih i ima, ali Man Utd, Liverpool, Arsenal :roll:
Teufik

#35685 Re: English Premier League

Post by Teufik »

nKrkan wrote:
ITNet wrote:
City ovih dana pravi raznorazne vratolomije ne bi li došao do tog broja. kontam da imaju Sterlinga, Fodena, Stonesa, Walkera. i imaju još možda tri akademca , jel se i oni računaju u tih 8 od 25. I sad ganjaju Akea koliko čitam , on ima 24 kako vidim , znači 3 godine proveo prije negdje u EPL pa može proći u tih 8.

Pa gdje su ostalim klubovima tih 8 homegrown hmm hajd za Chelsea mislim da ih i ima, ali Man Utd, Liverpool, Arsenal :roll:

Manchester United:
Pogba, Rashford, Shaw, Young, Smalling, Jones, Lukaku, Lingard, Gomes, Pereira, McTominay
ITNet

#35686 Re: English Premier League

Post by ITNet »

nKrkan wrote:
ITNet wrote:

Pa da racunaju se oni kao home grown bez obzira koliko godina sada imaju i uvijek ce se racunati kao home grown igraci (Sterling, Walker, itd...), nekako tko god je rodjen u ENG je home grown igrac jer si u klubu od malih nogu, ovo 3 godine do 21 rodjendana je vise za ovu djecu iz vana sto dolaze u ENG sa 15-16 godina pa budu foreign-born/home-grown
AmiĐa_Idriz

#35687 Re: English Premier League

Post by AmiĐa_Idriz »

nKrkan wrote: Pa gdje su ostalim klubovima tih 8 homegrown hmm hajd za Chelsea mislim da ih i ima, ali Man Utd, Liverpool, Arsenal :roll:
Home-grown players:

1. Jordan Henderson
2. James Milner
3. Alex Oxlade-Chamberlain
4. Adam Lallana
5. Nathaniel Clyne
6. Trent Alexander-Arnold
7. Joe Gomez
8. Rhian Brewster
9. Harry Wilson
todd_smith

#35688 Re: English Premier League

Post by todd_smith »

jeb`o to, nego ima li ko kakav savjet za Fantasy :lol:
zomri

#35689 Re: English Premier League

Post by zomri »

todd_smith wrote:jeb`o to, nego ima li ko kakav savjet za Fantasy :lol:
imam ja :mrgreen:

1. biraj samo igrače koji su nailed on, tj koji igraju svaku tekmu
2. ne kupuj defanzivne vezne, oni nemaju nikakve vrijednosti u fantasyju
3. na golmane potroši max 9m jer ne daju neke velike bodove, a jeftini golman može ispoštovati ko i skupi jer dobija bodove na odbrane
4. napravi fleksibilnu strukturu ekipe tako da možeš dovesti bilo kog igrača sa 1-2 transfera. "pare na teren" - gledaj da ti na klupi ostanu što jeftiniji igrači jer oni ne donose bodove - tu su da ulete ako neko ne igra sa 1-2 boda, ako šta bude preko super, samo ne troši puno na njih.
5. ne troši bodove za transfere osim ako je apsolutno apsolutno neophodno, npr imaš povrijeđenog igrača i velike su šanse da ćeš vratiti uložene bodove
6. planiraj ekipu za 6-8 kola unaprijed. tako nećeš kupovati neke potrošne igrače i gubiti transfere
7. budi strpljiv. prethodna tačka ti to omogućava. ne izbacuj igrača samo zato što nije uzeo bodove 3 kola zaredom. ako si tačku 6 ispravno uradio onda znaš zašto si ga doveo.
8. imaj najmanje 2 opcije za kapitena svako kolo. ne zezaj se sa izborom kapitena. samo zato što ti recimo navijaš za united i misliš da će baš ovo kolo lukaku poderati ne znači da će se to i desiti. biraj jednog od popularnih kapitena to kolo da ne bi potonuo u ligama ako ovaj podere.
9. do barem 3.kola ne kupuj igrače koji su novi u ligi. prvi wildcard iskoristi na prvoj ili drugoj reprezentativnoj pauzi kada ćeš znati koje igrače trebaš dovesti.
10. ostale chipove čuvaj za drugi dio sezone, tada su dosta vredniji.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#35690 Re: English Premier League

Post by Velkoski »

Prati ove levate iz klubova tipa Bournemouth. Kad su "on fire" nose više bodova nego ovi tipa debila iz Uniteda :mrgreen:

I prati kad je tekma petkom, jedno 5-6 puta mi je ostala postava koja nije trebala jer sve mijenjam u posljednji trenutak :sad: :mrgreen:
todd_smith

#35691 Re: English Premier League

Post by todd_smith »

mozete mi objasniti taj wildcard?

razumijem za kapitena i vice cpt, tj dupli/trostruki bonus poeni, sta je wildcard? ili super sub onaj?

i gube li golmani bodove jer prime x broj golova, kontam onda sto dovesti slabog ako ce te samo zajebati poslije
zomri

#35692 Re: English Premier League

Post by zomri »

todd_smith wrote:mozete mi objasniti taj wildcard?

razumijem za kapitena i vice cpt, tj dupli/trostruki bonus poeni, sta je wildcard? ili super sub onaj?

i gube li golmani bodove jer prime x broj golova, kontam onda sto dovesti slabog ako ce te samo zajebati poslije
Wildcard je da mozes napraviti koliko hoces transfera u kolu. Znaci promijenis komplet ekipu za dz. Imas po jedan za polusezonu.

Kapitenu se duplaju bodovi, ako ovaj ne igra onda vicekapiten postaje kapiten, inace je nebitan.

Golmani i komplet odbrana gube po bod na svaka dva primljena gola. Tacno je da neces hajrovati puno bodova ali gleda se koliko si potrosio budzeta, dakle value. Fabianski prosle godine bio 4.5 a na kraju imao 30 bodova manje od Alissona i Edersona koji su bili 1-1.5 skuplji.
todd_smith

#35693 Re: English Premier League

Post by todd_smith »

zomri wrote:
todd_smith wrote:mozete mi objasniti taj wildcard?

Wildcard je da mozes napraviti koliko hoces transfera u kolu. Znaci promijenis komplet ekipu za dz. Imas po jedan za polusezonu.

Kapitenu se duplaju bodovi, ako ovaj ne igra onda vicekapiten postaje kapiten, inace je nebitan.

Golmani i komplet odbrana gube po bod na svaka dva primljena gola. Tacno je da neces hajrovati puno bodova ali gleda se koliko si potrosio budzeta, dakle value. Fabianski prosle godine bio 4.5 a na kraju imao 30 bodova manje od Alissona i Edersona koji su bili 1-1.5 skuplji.
a ako wildcard ne iskoristis u prvom dijelu sezone, prenosi li u drugi, pa imas 2 ili samo 1 po polusezoni
zomri

#35694 Re: English Premier League

Post by zomri »

Ne prenosi, propada ako ne iskoristis.
Point.

#35695 Re: English Premier League

Post by Point. »

zomri wrote:
todd_smith wrote:jeb`o to, nego ima li ko kakav savjet za Fantasy :lol:
imam ja :mrgreen:

1. biraj samo igrače koji su nailed on, tj koji igraju svaku tekmu
2. ne kupuj defanzivne vezne, oni nemaju nikakve vrijednosti u fantasyju
3. na golmane potroši max 9m jer ne daju neke velike bodove, a jeftini golman može ispoštovati ko i skupi jer dobija bodove na odbrane
4. napravi fleksibilnu strukturu ekipe tako da možeš dovesti bilo kog igrača sa 1-2 transfera. "pare na teren" - gledaj da ti na klupi ostanu što jeftiniji igrači jer oni ne donose bodove - tu su da ulete ako neko ne igra sa 1-2 boda, ako šta bude preko super, samo ne troši puno na njih.
5. ne troši bodove za transfere osim ako je apsolutno apsolutno neophodno, npr imaš povrijeđenog igrača i velike su šanse da ćeš vratiti uložene bodove
6. planiraj ekipu za 6-8 kola unaprijed. tako nećeš kupovati neke potrošne igrače i gubiti transfere
7. budi strpljiv. prethodna tačka ti to omogućava. ne izbacuj igrača samo zato što nije uzeo bodove 3 kola zaredom. ako si tačku 6 ispravno uradio onda znaš zašto si ga doveo.
8. imaj najmanje 2 opcije za kapitena svako kolo. ne zezaj se sa izborom kapitena. samo zato što ti recimo navijaš za united i misliš da će baš ovo kolo lukaku poderati ne znači da će se to i desiti. biraj jednog od popularnih kapitena to kolo da ne bi potonuo u ligama ako ovaj podere.
9. do barem 3.kola ne kupuj igrače koji su novi u ligi. prvi wildcard iskoristi na prvoj ili drugoj reprezentativnoj pauzi kada ćeš znati koje igrače trebaš dovesti.
10. ostale chipove čuvaj za drugi dio sezone, tada su dosta vredniji.
Sad mi govoriš kad sam već izabrao. Dadoh pare na Kantea, Xhaku i dva solidna golmana :jbt:
zomri

#35696 Re: English Premier League

Post by zomri »

Pa mozes mijenjati do pocetka sezone koliko hoces :mrgreen:
Point.

#35697 Re: English Premier League

Post by Point. »

A to mi radi. Prvi put da igram ovo čudo.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#35698 Re: English Premier League

Post by Velkoski »

Samo Jimenez i Jota
todd_smith

#35699 Re: English Premier League

Post by todd_smith »

Velkoski wrote:Samo Jimenez i Jota
King i Wilson :oops:
King_Kenny