Narod i Pravda (Konakovic)

emmir1

#35676 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by emmir1 »

svi u napad wrote: 09/10/2024 11:51 Stayling: Dino radi odličan posao kao MVP. Sabina sa svojim liberalnim svjetonazorom ne bi bila dobro došla u arapske zemlje niti bi je oni prihvatili kako su prihvatili Dinu. Moramo o svemu misliti.
Sabina je elokventna i obrazovana ali se pričom nije odmakla od debatnog kluba srednje škole. Neka je u Vijeću Evrope, tamo radi dobar posao.
Evo zbog ovakvih analiza mi nemamao napretka. Dakle Stayling obrazovana zena aktivna clanica NIP-a i ovdje na forumu nastupa kao tipicni poslusnik partije i brani sefa na vrlo zalostan nacin. Zasto nemamo napretka? Pa zato sto je sve zasnovano na licnom i privatnom i nikad naobjektivnom. Kod nas nasi politicari ne znaju osnovne stvari politike, analize i rasudjivanja. Dakle Dinu su prihvatile arapske zemlje i sta smo dobili od toga? Cak nisu poslali ni pomoc za ugrozena poplavljena podrucja. Bivsa ministrica je dobila hurme koje narod nije ni vidio (izuzev onih koji su kupovali te iste hurme na pijaci) i veliku zlatnu ogrlicu u Kataru koju je sigurno zadrzala za sebe. Ovakvim stavom i radom najbolje bi bilo da slijedeci put sef diplomatije bude Ceric ili Kavazovic.
Mi moramo shvatiti da su centri odlucivanje nase sudbine u Americi, Engleskoj, Njemackoj i Francuskoj a ne u AUE i Kataru ili Turskoj. Mi smo puno toga propustili zbog nase gluposti i neobrazovanja. Mi imamo visokog predstavnika kojeg je prakticno preko svog lobiranja postavila Hrvatska. Objektivno iako nisam njen fan Cudicka je bila puno bolji izbor za ministra nego Dino (sad sam izazvao lavinu kod NIP-ca) jer je zena (to je sada trend na Zapadu) ima puno bolje obrazovanje od Dine i kultura ophodjenja i ponasanja je na visem nivou od Dininog. Jedina prednost Dine je da je on bolji govornik od nje ali to vazi samo na prostoru BiH. Evropu ne zenima njegov sukob sa Izetbegovicima i SDA. Uostalom njegov i pad NIP-a na ovim izborima je sto se mantra napada na Izetbegovice izlizala ove godine jer istini za volju oni su postali marginalci i nisu vise bitni za politiku BiH bez obzira na njihov uspjeh na ovim izborima.
Ne bi vise razglabao oko ovog jer ce sada poceti bombardovanje od clanova NIP-a u odbrani sefa ali ponavljam nasa sudbina se rjesava na Zapadu i u tom pravcu trebamo raditi. Slijedeci put kad budemo birali ljude na vazne funkcije gledajmo da to bude kvalitet a ne zelja za foteljom i ne zaboravimo da nije isto voziti ficu i avion. Zivjeli.
[/quote]

Dakako nasa sudbina se rjesava u USA, Njemackoj, Engleskoj...

I za Sabinu se slazem, nebi se pogrijesilo da je ona MVP.

Dino da je premier kantona bio pun pogodak za njega i stranku.

E sada, vidimo da SDA nastavlja sukob sa USA i Zapadom
Evo i danas ce biti sigurno saopstenje u kojem ce napasti USA ambasadora.

Dok Dino te odnose njeguje i ponasa se kao partner Zapadu.

I SDA zna koliko su bitne USA, ali njima njihove fotelje su bitnije.
svi u napad

#35677 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by svi u napad »

Styling wrote: 09/10/2024 11:54 Drugo. arapske zemlje su nam bitne isto kao i Zapadne.
Izvini al nakon ovog komentara nema zaista potrebe nesto ti odgovoriti. Nadam se da tvoj sef ne dijeli tvoje misljenje. Zaista se nadam. Prijatno
Styling

#35678 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

svi u napad wrote: 09/10/2024 12:06
Styling wrote: 09/10/2024 11:54 Drugo. arapske zemlje su nam bitne isto kao i Zapadne.
Izvini al nakon ovog komentara nema zaista potrebe nesto ti odgovoriti. Nadam se da tvoj sef ne dijeli tvoje misljenje. Zaista se nadam. Prijatno

Vidim ja, nemas ti pojma o politici i diplomatiji. Haj, cao.
drug_profi

#35679 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

emmir1 wrote: 09/10/2024 12:06 I SDA zna koliko su bitne USA, ali njima njihove fotelje su bitnije.
SDA već 5-6 godina nema namjeru da Bošnjake približava Zapadu i NATO-u, već se oslanja na Tursku.
Što je greška još veća od one greške kojom se Srbi oslanjaju na Rusiju.
svi u napad

#35680 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by svi u napad »

Styling wrote: 09/10/2024 12:07

Bas mi je drago sto me poznajes i donosis tako dobre zakljucke o meni. Zaboravila si napisati "vidi mu glOve". Nastavi u tom stilu jer su ti argumenti tako jaki da obaraju s nogu i ostavljaju ljude bez rijeci. Ponovicu jos jednom da se nadam da Dino ne dijeli tvoje misljenje. Ne daj boze da ti imas neki uticaj na njega. Ugodan dan ti zelim.
Styling

#35681 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

svi u napad wrote: 09/10/2024 12:21
Styling wrote: 09/10/2024 12:07

Bas mi je drago sto me poznajes i donosis tako dobre zakljucke o meni. Zaboravila si napisati "vidi mu glOve". Nastavi u tom stilu jer su ti argumenti tako jaki da obaraju s nogu i ostavljaju ljude bez rijeci. Ponovicu jos jednom da se nadam da Dino ne dijeli tvoje misljenje. Ne daj boze da ti imas neki uticaj na njega. Ugodan dan ti zelim.
E, to nikada necemo saznati, zar ne? :D
Vjecita_zavrzlama

#35682 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Vjecita_zavrzlama »

emmir1 wrote: 09/10/2024 12:06
svi u napad wrote: 09/10/2024 11:51 Stayling: Dino radi odličan posao kao MVP. Sabina sa svojim liberalnim svjetonazorom ne bi bila dobro došla u arapske zemlje niti bi je oni prihvatili kako su prihvatili Dinu. Moramo o svemu misliti.
Sabina je elokventna i obrazovana ali se pričom nije odmakla od debatnog kluba srednje škole. Neka je u Vijeću Evrope, tamo radi dobar posao.
Evo zbog ovakvih analiza mi nemamao napretka. Dakle Stayling obrazovana zena aktivna clanica NIP-a i ovdje na forumu nastupa kao tipicni poslusnik partije i brani sefa na vrlo zalostan nacin. Zasto nemamo napretka? Pa zato sto je sve zasnovano na licnom i privatnom i nikad naobjektivnom. Kod nas nasi politicari ne znaju osnovne stvari politike, analize i rasudjivanja. Dakle Dinu su prihvatile arapske zemlje i sta smo dobili od toga? Cak nisu poslali ni pomoc za ugrozena poplavljena podrucja. Bivsa ministrica je dobila hurme koje narod nije ni vidio (izuzev onih koji su kupovali te iste hurme na pijaci) i veliku zlatnu ogrlicu u Kataru koju je sigurno zadrzala za sebe. Ovakvim stavom i radom najbolje bi bilo da slijedeci put sef diplomatije bude Ceric ili Kavazovic.
Mi moramo shvatiti da su centri odlucivanje nase sudbine u Americi, Engleskoj, Njemackoj i Francuskoj a ne u AUE i Kataru ili Turskoj. Mi smo puno toga propustili zbog nase gluposti i neobrazovanja. Mi imamo visokog predstavnika kojeg je prakticno preko svog lobiranja postavila Hrvatska. Objektivno iako nisam njen fan Cudicka je bila puno bolji izbor za ministra nego Dino (sad sam izazvao lavinu kod NIP-ca) jer je zena (to je sada trend na Zapadu) ima puno bolje obrazovanje od Dine i kultura ophodjenja i ponasanja je na visem nivou od Dininog. Jedina prednost Dine je da je on bolji govornik od nje ali to vazi samo na prostoru BiH. Evropu ne zenima njegov sukob sa Izetbegovicima i SDA. Uostalom njegov i pad NIP-a na ovim izborima je sto se mantra napada na Izetbegovice izlizala ove godine jer istini za volju oni su postali marginalci i nisu vise bitni za politiku BiH bez obzira na njihov uspjeh na ovim izborima.
Ne bi vise razglabao oko ovog jer ce sada poceti bombardovanje od clanova NIP-a u odbrani sefa ali ponavljam nasa sudbina se rjesava na Zapadu i u tom pravcu trebamo raditi. Slijedeci put kad budemo birali ljude na vazne funkcije gledajmo da to bude kvalitet a ne zelja za foteljom i ne zaboravimo da nije isto voziti ficu i avion. Zivjeli.

Dakako nasa sudbina se rjesava u USA, Njemackoj, Engleskoj...

I za Sabinu se slazem, nebi se pogrijesilo da je ona MVP.

Dino da je premier kantona bio pun pogodak za njega i stranku.

E sada, vidimo da SDA nastavlja sukob sa USA i Zapadom
Evo i danas ce biti sigurno saopstenje u kojem ce napasti USA ambasadora.

Dok Dino te odnose njeguje i ponasa se kao partner Zapadu.

I SDA zna koliko su bitne USA, ali njima njihove fotelje su bitnije.
[/quote]

gdje nestadose u SDA ljudi poput Tihica koji su bili za Eu i Evropu( gdje i jesmo fizicki).Bas sam primjetio kako se SDA sve vise okrece Turskoj , starac iz Ankare svako malo spominje Bosnu i mjesao se i vise nego sto smije ranije… ja Turskoj nebih vjerovao ni 5%

Vidjeli smo kako nas gledaju kada je zet od tog starca bio u Bosni , opis na njegovom fb ”evo me u krajevima sultan Fatihove djece”.Turci nas upravo tako i gledaju.Poput Srba neke svoje ambicije velikotursle zele graditi preko nas. i to je sva prica
Mi se moramo okrenut totalno Zapadu
Point.

#35683 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Point. »

Daj quotajte kako Bog kaže, ne zna se ko šta piše.
Ludzak

#35684 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Ludzak »

drug_profi wrote: 09/10/2024 12:09
emmir1 wrote: 09/10/2024 12:06 I SDA zna koliko su bitne USA, ali njima njihove fotelje su bitnije.
SDA već 5-6 godina nema namjeru da Bošnjake približava Zapadu i NATO-u, već se oslanja na Tursku.
Što je greška još veća od one greške kojom se Srbi oslanjaju na Rusiju.
SDA prema Zapadu? Dobar vic.

Ameri su nas davno skužili. Zato se previše i ne zamaraju.
DaysleepeR

#35685 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by DaysleepeR »

Nadam se samo da je ljudima jasno da onog momenta kada se SDA vrati u vlast da Bakir ide na crnu listu USA.
Sa njim vjerovatno i Sebija.
drug_profi

#35686 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Image

Ne znam šta pišeš.
Neko će ti već pokloniti pažnju.
Vjecita_zavrzlama

#35687 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

DaysleepeR wrote: 09/10/2024 13:11 Nadam se samo da je ljudima jasno da onog momenta kada se SDA vrati u vlast da Bakir ide na crnu listu USA.
Valjda nece ici na vlast
DaysleepeR

#35688 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by DaysleepeR »

Vjecita_zavrzlama wrote: 09/10/2024 13:43
DaysleepeR wrote: 09/10/2024 13:11 Nadam se samo da je ljudima jasno da onog momenta kada se SDA vrati u vlast da Bakir ide na crnu listu USA.
Valjda nece ici na vlast
U BiH je sve moguće.
Ja sam siguran da je NiP-u naštetila i katastrofa sa poplavama, pa su ljudi svoj bijes iskalili na njima.
Vjecita_zavrzlama

#35689 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

DaysleepeR wrote: 09/10/2024 13:45
Valjda nece ici na vlast
U BiH je sve moguće.
Ja sam siguran da je NiP-u naštetila i katastrofa sa poplavama, pa su ljudi svoj bijes iskalili na njima.
I ako koliko vidim narod se ne zali sve se radi ok, pomoc ne kasni sto je do njih rade.
Styling

#35690 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Valjda nece ici na vlast
U BiH je sve moguće.
Ne kontam sto NIP-u. Pa, to je odgovornost kompletne Vlade FBiH i VM.
DaysleepeR

#35691 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by DaysleepeR »

Vjecita_zavrzlama wrote: 09/10/2024 13:53

Valjda nece ici na vlast
U BiH je sve moguće.
I ako koliko vidim narod se ne zali sve se radi ok, pomoc ne kasni sto je do njih rade.
Sad se ne žali, ali u prvim danima svašta se ovdje pisalo...

Naravno da je bilo botovanje, došlo im je kao kec na deset.

Reakcija vlasti na sve što se desilo je za svaku pohvalu.
Prpa.ba

#35692 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

Optužba za blokadu
Američka ambasada kritikovala SDA zbog Doma naroda: "Ovo je suprotno onome što tvrde da podržavaju"
Je li ovo tzv. americka ambasada odlucila i Ademovica svrstati u SDA? :oops: :mrgreen:
drug_profi

#35693 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Da, vlast se izborila perfektno sa situacijom.
Još ako se sada pristupi i ispravnoj sanaciji, otklanjanju uzroka i sankcijama krivaca, bice za 10.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#35694 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JoseMujica »

meni je recimo pozitivno što Kemo i ostali delegati u Klubu Bošnjaka imaju jedinstveni stav, a dolaze iz četiri različite sranke :thumbup:

a vidim da Tornjak u hAvazu proziva Kemu :-)

situacija u Domu naroda PS BiH je čisti proizvod šupakluka HDZ-a i SNSD-a, jednaka onoj sa Planom rasta
joint union

#35695 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by joint union »

Prpa.ba wrote: 09/10/2024 13:58
Optužba za blokadu
Američka ambasada kritikovala SDA zbog Doma naroda: "Ovo je suprotno onome što tvrde da podržavaju"
Je li ovo tzv. americka ambasada odlucila i Ademovica svrstati u SDA? :oops: :mrgreen:
A zar on po defaultu nije HDZ?
doktor78

#35696 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by doktor78 »

JoseMujica wrote: 09/10/2024 14:16 meni je recimo pozitivno što Kemo i ostali delegati u Klubu Bošnjaka imaju jedinstveni stav, a dolaze iz četiri različite sranke :thumbup:

a vidim da Tornjak u hAvazu proziva Kemu :-)

situacija u Domu naroda PS BiH je čisti proizvod šupakluka HDZ-a i SNSD-a, jednaka onoj sa Planom rasta
Neka mi neko pojasni, zašto se ne pojave na sjednici, odbiju taj prijedlog zakona i nastave dalje?
Prpa.ba

#35697 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

Ocigledno je da ne prati Konakovica, samim tim ima odredjeni kredibilitet koji evo i dokazuje.

Svaka cast.
Prpa.ba

#35698 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

doktor78 wrote: 09/10/2024 14:23 Neka mi neko pojasni, zašto se ne pojave na sjednici, odbiju taj prijedlog zakona i nastave dalje?
Ne mogu ga odbiti, HDZ i SNSD imaju vecinu kojom mogu izglasati zakon i onda klub Bosnjaka na sudu mora dokazivati da je povrijedjen vitalni nacionalni interes bosnjackog naroda.

HDZ igra obje strane, a ako bi bilo usvojeno u Domu naroda, onda ce HDZ, SNSD, Schmidt i tzv. americka ambasada mahati time kao da ima rjesenje koje Bosnjaci u Parlamentu blokiraju.

Blokada Doma naroda BiH je jedini ispravan nacin da se uz minimalnu cijenu sprijeci jos jedan mali korak u razgradnji institucija.
Last edited by Prpa.ba on 09/10/2024 14:27, edited 1 time in total.
doktor78

#35699 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by doktor78 »

Prpa.ba wrote: 09/10/2024 14:25
doktor78 wrote: 09/10/2024 14:23 Neka mi neko pojasni, zašto se ne pojave na sjednici, odbiju taj prijedlog zakona i nastave dalje?
Ne mogu ga odbiti, HDZ i SNSD imaju vecinu kojom mogu izglasati zakon i onda klub Bosnjaka na sudu mora dokazivati da je povrijedjen vitalni nacionalni interes bosnjackog naroda.

HDZ igra obje strane, a ako bi bilo usvojeno u Domu naroda, onda ce HDZ, SNSD, Schmidt i tzv. americka ambasada mahati time kao da ima rjesenje koje Bosnjaci u Parlamentu blokiraju.
Hvala na pojašnjenju. Mislio sam, s obzirom da se radi o Domu naroda, da tu nikakav zakon ne može biti usvojen ako sva 3 kluba ne podrže.
joint union

#35700 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by joint union »

A taman kad sam mislio da sam donekle pohvatao.
Sad ce ga Dino slomiti :cry:
Post Reply