Evo zbog ovakvih analiza mi nemamao napretka. Dakle Stayling obrazovana zena aktivna clanica NIP-a i ovdje na forumu nastupa kao tipicni poslusnik partije i brani sefa na vrlo zalostan nacin. Zasto nemamo napretka? Pa zato sto je sve zasnovano na licnom i privatnom i nikad naobjektivnom. Kod nas nasi politicari ne znaju osnovne stvari politike, analize i rasudjivanja. Dakle Dinu su prihvatile arapske zemlje i sta smo dobili od toga? Cak nisu poslali ni pomoc za ugrozena poplavljena podrucja. Bivsa ministrica je dobila hurme koje narod nije ni vidio (izuzev onih koji su kupovali te iste hurme na pijaci) i veliku zlatnu ogrlicu u Kataru koju je sigurno zadrzala za sebe. Ovakvim stavom i radom najbolje bi bilo da slijedeci put sef diplomatije bude Ceric ili Kavazovic.svi u napad wrote: ↑09/10/2024 11:51 Stayling: Dino radi odličan posao kao MVP. Sabina sa svojim liberalnim svjetonazorom ne bi bila dobro došla u arapske zemlje niti bi je oni prihvatili kako su prihvatili Dinu. Moramo o svemu misliti.
Sabina je elokventna i obrazovana ali se pričom nije odmakla od debatnog kluba srednje škole. Neka je u Vijeću Evrope, tamo radi dobar posao.
Mi moramo shvatiti da su centri odlucivanje nase sudbine u Americi, Engleskoj, Njemackoj i Francuskoj a ne u AUE i Kataru ili Turskoj. Mi smo puno toga propustili zbog nase gluposti i neobrazovanja. Mi imamo visokog predstavnika kojeg je prakticno preko svog lobiranja postavila Hrvatska. Objektivno iako nisam njen fan Cudicka je bila puno bolji izbor za ministra nego Dino (sad sam izazvao lavinu kod NIP-ca) jer je zena (to je sada trend na Zapadu) ima puno bolje obrazovanje od Dine i kultura ophodjenja i ponasanja je na visem nivou od Dininog. Jedina prednost Dine je da je on bolji govornik od nje ali to vazi samo na prostoru BiH. Evropu ne zenima njegov sukob sa Izetbegovicima i SDA. Uostalom njegov i pad NIP-a na ovim izborima je sto se mantra napada na Izetbegovice izlizala ove godine jer istini za volju oni su postali marginalci i nisu vise bitni za politiku BiH bez obzira na njihov uspjeh na ovim izborima.
Ne bi vise razglabao oko ovog jer ce sada poceti bombardovanje od clanova NIP-a u odbrani sefa ali ponavljam nasa sudbina se rjesava na Zapadu i u tom pravcu trebamo raditi. Slijedeci put kad budemo birali ljude na vazne funkcije gledajmo da to bude kvalitet a ne zelja za foteljom i ne zaboravimo da nije isto voziti ficu i avion. Zivjeli.
[/quote]
Dakako nasa sudbina se rjesava u USA, Njemackoj, Engleskoj...
I za Sabinu se slazem, nebi se pogrijesilo da je ona MVP.
Dino da je premier kantona bio pun pogodak za njega i stranku.
E sada, vidimo da SDA nastavlja sukob sa USA i Zapadom
Evo i danas ce biti sigurno saopstenje u kojem ce napasti USA ambasadora.
Dok Dino te odnose njeguje i ponasa se kao partner Zapadu.
I SDA zna koliko su bitne USA, ali njima njihove fotelje su bitnije.