Kad temeljni kaze onda moze i lezba biti premijerJThomas wrote:pa svejedno je, ako odobrenje potiče od njih. to je bit cijelog koncepta, temeljni određuju šta može i šta valja. ni četnički vojvoda nije vojvoda kad ga sda podrži, nego je to nužnost, politika kao umijeće mogućeg, pomirenje i državnička mudrost. a srbinu ili hrvatu koji je bio u armiji bih se crta kokarda ako talasa koncept.
Demokratska fronta Željko Komšić
- ultima_palabra
#35676 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
-
furlan
#35677 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sto jest, jest. Frajer ima namjeru sam da se spali.baxus wrote:Dzaba ga pališe po karnevalimaJThomas wrote:pa svejedno je, ako odobrenje potiče od njih. to je bit cijelog koncepta, temeljni određuju šta može i šta valja. ni četnički vojvoda nije vojvoda kad ga sda podrži, nego je to nužnost, politika kao umijeće mogućeg, pomirenje i državnička mudrost. a srbinu ili hrvatu koji je bio u armiji bih se crta kokarda ako talasa koncept.
- JThomas
#35678 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
i kad je njemu interes gej parada prolazi bez ikakvih problema. od trolejbusa niz brdo do šetnje u parku. oni koji su bacali sad obezbjeđuju 
- Banksy
#35679 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nisam znala da je Đonlagić rat proveo u Maleziji. Zanimljivo.
-
last mohicans
#35680 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ako se ovo očekivali, glasali da uhljebe gospodina treci put, koaliraju s vlastitim grobarima, eto im i neka im je sretno. Eto lokalnih slijedece godine i ova partija postaje statisticka greska, zivi bili pa vidjeli. Samo nek se ublehaš skine s terata BH bloka.Banksy wrote:Zašto? Eto ih na forumu, ne vidim da im smeta.last mohicans wrote:
Je li se oglasio naš vrli zaštinik drzave, Bošnjaka i laznih Hrvata povodom napada na povratnika u Prijedoru? Trebao bi oformiti jednu interventnu jedinicu za zaštitu drzavnih interesa u koju moze strpati Residata, Donlagica i kompaniju uhljeba i nesposobnjakovica. A Reuf i Suljke neka budu na klupi za rezerve.
Samo da mi je vidjeti reakcije i face glasača koji su glasali za najveceg ublehaša koji se rodio na ovim prostorima povodom koaliranja sa prirodnim im savjetnicima.
Ili misliš da su u oktobru, kad su ga zaokruživali, nakon onakve predizborne, očekivali nešto drugo?
- Kolinda
#35681 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Obzirom na 13 od 17 u federalnom domu naroda i 4 od 5 u državnom možeš misliti kako će im Hdz dati bilo što iz hrvatske kvote.Banksy wrote:Ako im DF da baš sve hrvatske pozicije kao i dosad, ne vidim problem.baxus wrote:
Zanima me kakav ce stav HDZ zauzet u odnosu na novog koalicionog partnera.
-
doktor78
#35682 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Principijelno. Jesu li rekli prije mjesec-dva da se ne moze na nekim nivoima biti vlast,a na nekim u opoziciji? Ovako ce sa BH Blokom biti vlast u KS,a sa SDA na svim drugim nivoima 
-
zbiljovski
#35683 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Šta vele na sve ovo članovi DF-a ? Ima li tu neko od normalne raje, kojoj se ne ide u koaliciju sa SDA ? U SDP-u mjesecima gori zbog sukoba oko ulaska u vlast, ogromne podjele, evo i anketiranje se provodi, a Željkec jednim klikom komplet stranku uvede u zagrljaj smrti, nadam se i svi šute ? Čudno je ovo javno mnijenje kad se pogleda odnos prema SDP-u, NS-u i Komšiću. . .
- Kikibombona
#35684 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne meRe biti, DF-ovci su zajedno sa SDA odbranili Bosnu. Sve ciste patriote.Banksy wrote:Nisam znala da je Đonlagić rat proveo u Maleziji. Zanimljivo.
Treba pitati Katu da li se Djonlagic u toku rata sa njom vozio autobusom u Sarajevu.
- ultima_palabra
#35685 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Od clanstva ostali jos moralne vertikale Djonlagic, Residat i Miletic... ostalo hibernira.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#35686 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
mahatr, dzombic, sabanovici i ekipa. zna se tko je imao tu privilegiju da studira u maleziji.Banksy wrote:Nisam znala da je Đonlagić rat proveo u Maleziji. Zanimljivo.
i da, ni ja to nisam znao. hvala na informaciji.
- Banksy
#35687 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Alispahićevi i Muslimovićevi SDA milicioneri i Bakirova SDA malezijska studentarija.Kikibombona wrote:Ne meRe biti, DF-ovci su zajedno sa SDA odbranili Bosnu. Sve ciste patriote.Banksy wrote:Nisam znala da je Đonlagić rat proveo u Maleziji. Zanimljivo.
Jako sam ljuta na sebe. Morala sam im pažljivije pročitati biografije prije nego što sam ih zaokružila 2014.
- Better Man
#35688 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
DF potvrđuje da je obična SDA pudlica i da je riječ o najgoroj vrsti nesposobnih karijerista i foteljaša, koji bi i rođenu mater prodali za fotelju i uhljebljenje.
-
kluz franjo
#35689 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sve vrlo očekivano i već više puta viđeno.
Izbori bili prije 5 mjeseci, a Predsjedništvo DF se sastalo i zaključilo: "Da radna grupa sačini zaključke do sljedeće sjednice!"
Dođe mi da napišem nešto na fonu: "Ja, kao prosječni građanin i zabrinuti glasač DF-a, mislim da..."
Ali radije ću citirati iz uvoda "Predsjedničke vizije napretka" http://komsic.ba/udoc/izborniprogramzk.pdf:
Neko iznenađen?
Ma hajte, molim vas...
Izbori bili prije 5 mjeseci, a Predsjedništvo DF se sastalo i zaključilo: "Da radna grupa sačini zaključke do sljedeće sjednice!"
Dođe mi da napišem nešto na fonu: "Ja, kao prosječni građanin i zabrinuti glasač DF-a, mislim da..."
Ali radije ću citirati iz uvoda "Predsjedničke vizije napretka" http://komsic.ba/udoc/izborniprogramzk.pdf:
A onda već prva rečenica iz "vizije":Vrlo je jednostavno baviti se populizmom, obećavati neostvarivo. Ono što je teži put, a koji sam izabrao – pripremajući ovaj dokument, jeste pojasniti šta se zaista može ponuditi i uraditi.
Predsjedništvo BiH brana? Dodik, Džaferović i Komšić? Osam godina? hmmm... Kako osam?Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je brana zaštite institucija države BiH, te ćemo u narednih osam godina morati raditi aktivno na borbi protiv ekonomskog i strukturalnog urušavanja državnih institucija.
Neko iznenađen?
Ma hajte, molim vas...
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#35690 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sta li bi na ovo rekao Ceda Jovanovic 
-
kluz franjo
#35691 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Uuu brate,plain vanilla wrote:Sta li bi na ovo rekao Ceda Jovanovic
sestro ćale si, keve mi!
-
starisalko
#35692 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Banksy wrote:
Alispahićevi i Muslimovićevi SDA milicioneri i Bakirova SDA malezijska studentarija.
Jako sam ljuta na sebe. Morala sam im pažljivije pročitati biografije prije nego što sam ih zaokružila 2014.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#35693 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Dosao lik maksuz iz Srbije da podrzi SDA, ovaj DFkluz franjo wrote:Uuu brate,plain vanilla wrote:Sta li bi na ovo rekao Ceda Jovanovic
sestro ćale si, keve mi!
- Maharadza
#35694 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Znači ovo je najbolji dokaz da u Bosni uvijek glasaš za SDA bez obzira šta učinio; bilo direktno za njih, za 'alternative' ili pak ne izašao na izbore, sve egal, EL BAKE WINS.

- JThomas
#35695 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
kad drugi budu vlast i oni će pobjeđivati 
- Prpa.ba
#35696 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nije uvijek egal, punimo vec 76 dana kako SDA interesni krug ne upravlja svim procesima u Kantonu Sarajevo, a po prvi put od 1994. kad je osnovan. 
- Styling
#35697 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nadam se da je Zeljku jasno da Covic jedva ceka da on udje u vlast s njima u Federaciji pa da ga samelju za naredne izbore, i njega i DF. Ne mogu da vjerujem da i nakon toliko godina bavljenja politikom nije nista naucio. I nema nista od price "samo nivo Federacije, Kanton Sarajevo ostaje". Bakir ce zahtijevati sve po vertikali ili nista. Bojim se da bi prije moglo biti sve nego nista.
- Capsicum
#35698 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ako DF uđe u vlast na nivou BiH i FBiH, a ostane aktuelna vlada KS, šta onda? Najveći gubitnik će biti SDP. Iako s najvećim brojem glasova u tom bh bloku, dopustit će si da imaju najmanji komad vlasti. U tom scenariju vrlo je izgledan i definitivan raspad stranke.
-
pemanapemani
#35699 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ako uđu u vlast na nivou FBiH i BiH, treba ih izbaciti iz vlasti u KS.
Kaže Đonlagić jučer - mi imamo obaveze prema BH bloku samo u Sarajevu.
Skinuti im kantonalne obaveze sa vrata. Oni sada imaju preća posla, treba braniti državu, a četnici i ustaše nikad jače.
Četničko IKM u Derviša Numića, a da se patriotski DF zamara da li neka trafika košta frtalj miliona ili 20 hiljada KM, ma hajte molim vas.
Kaže Đonlagić jučer - mi imamo obaveze prema BH bloku samo u Sarajevu.
Skinuti im kantonalne obaveze sa vrata. Oni sada imaju preća posla, treba braniti državu, a četnici i ustaše nikad jače.
Četničko IKM u Derviša Numića, a da se patriotski DF zamara da li neka trafika košta frtalj miliona ili 20 hiljada KM, ma hajte molim vas.
- drug_profi
#35700 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Capsicum wrote:Ako DF uđe u vlast na nivou BiH i FBiH, a ostane aktuelna vlada KS, šta onda? Najveći gubitnik će biti SDP. Iako s najvećim brojem glasova u tom bh bloku, dopustit će si da imaju najmanji komad vlasti. U tom scenariju vrlo je izgledan i definitivan raspad stranke.
Ne razumiješ suštinu, što je sasvim logično obzirom na stavove koje zastupaš.