Demokratska fronta Željko Komšić

ultima_palabra

#35676 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

JThomas wrote:pa svejedno je, ako odobrenje potiče od njih. to je bit cijelog koncepta, temeljni određuju šta može i šta valja. ni četnički vojvoda nije vojvoda kad ga sda podrži, nego je to nužnost, politika kao umijeće mogućeg, pomirenje i državnička mudrost. a srbinu ili hrvatu koji je bio u armiji bih se crta kokarda ako talasa koncept.
Kad temeljni kaze onda moze i lezba biti premijer :mrgreen: Sto ne moze u najnaprednijim drzavama svijeta.
furlan

#35677 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by furlan »

baxus wrote:
JThomas wrote:pa svejedno je, ako odobrenje potiče od njih. to je bit cijelog koncepta, temeljni određuju šta može i šta valja. ni četnički vojvoda nije vojvoda kad ga sda podrži, nego je to nužnost, politika kao umijeće mogućeg, pomirenje i državnička mudrost. a srbinu ili hrvatu koji je bio u armiji bih se crta kokarda ako talasa koncept.
Dzaba ga pališe po karnevalima
Sto jest, jest. Frajer ima namjeru sam da se spali.
JThomas

#35678 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JThomas »

i kad je njemu interes gej parada prolazi bez ikakvih problema. od trolejbusa niz brdo do šetnje u parku. oni koji su bacali sad obezbjeđuju :mrgreen:
Banksy

#35679 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Nisam znala da je Đonlagić rat proveo u Maleziji. Zanimljivo.
last mohicans

#35680 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by last mohicans »

Banksy wrote:
last mohicans wrote:
Je li se oglasio naš vrli zaštinik drzave, Bošnjaka i laznih Hrvata povodom napada na povratnika u Prijedoru? Trebao bi oformiti jednu interventnu jedinicu za zaštitu drzavnih interesa u koju moze strpati Residata, Donlagica i kompaniju uhljeba i nesposobnjakovica. A Reuf i Suljke neka budu na klupi za rezerve.

Samo da mi je vidjeti reakcije i face glasača koji su glasali za najveceg ublehaša koji se rodio na ovim prostorima povodom koaliranja sa prirodnim im savjetnicima.
Zašto? Eto ih na forumu, ne vidim da im smeta.
Ili misliš da su u oktobru, kad su ga zaokruživali, nakon onakve predizborne, očekivali nešto drugo?
Ako se ovo očekivali, glasali da uhljebe gospodina treci put, koaliraju s vlastitim grobarima, eto im i neka im je sretno. Eto lokalnih slijedece godine i ova partija postaje statisticka greska, zivi bili pa vidjeli. Samo nek se ublehaš skine s terata BH bloka.
Kolinda

#35681 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Kolinda »

Banksy wrote:
baxus wrote:
Zanima me kakav ce stav HDZ zauzet u odnosu na novog koalicionog partnera.
Ako im DF da baš sve hrvatske pozicije kao i dosad, ne vidim problem.
Obzirom na 13 od 17 u federalnom domu naroda i 4 od 5 u državnom možeš misliti kako će im Hdz dati bilo što iz hrvatske kvote. 8-)
doktor78

#35682 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by doktor78 »

Principijelno. Jesu li rekli prije mjesec-dva da se ne moze na nekim nivoima biti vlast,a na nekim u opoziciji? Ovako ce sa BH Blokom biti vlast u KS,a sa SDA na svim drugim nivoima :mrgreen:
zbiljovski

#35683 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zbiljovski »

Šta vele na sve ovo članovi DF-a ? Ima li tu neko od normalne raje, kojoj se ne ide u koaliciju sa SDA ? U SDP-u mjesecima gori zbog sukoba oko ulaska u vlast, ogromne podjele, evo i anketiranje se provodi, a Željkec jednim klikom komplet stranku uvede u zagrljaj smrti, nadam se i svi šute ? Čudno je ovo javno mnijenje kad se pogleda odnos prema SDP-u, NS-u i Komšiću. . .
Kikibombona

#35684 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Kikibombona »

Banksy wrote:Nisam znala da je Đonlagić rat proveo u Maleziji. Zanimljivo.
Ne meRe biti, DF-ovci su zajedno sa SDA odbranili Bosnu. Sve ciste patriote.

Treba pitati Katu da li se Djonlagic u toku rata sa njom vozio autobusom u Sarajevu.
ultima_palabra

#35685 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

Od clanstva ostali jos moralne vertikale Djonlagic, Residat i Miletic... ostalo hibernira.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#35686 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

mahatr, dzombic, sabanovici i ekipa. zna se tko je imao tu privilegiju da studira u maleziji.

i da, ni ja to nisam znao. hvala na informaciji.
Banksy

#35687 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Kikibombona wrote:
Ne meRe biti, DF-ovci su zajedno sa SDA odbranili Bosnu. Sve ciste patriote.
Alispahićevi i Muslimovićevi SDA milicioneri i Bakirova SDA malezijska studentarija.
Jako sam ljuta na sebe. Morala sam im pažljivije pročitati biografije prije nego što sam ih zaokružila 2014.
Better Man

#35688 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Better Man »

DF potvrđuje da je obična SDA pudlica i da je riječ o najgoroj vrsti nesposobnih karijerista i foteljaša, koji bi i rođenu mater prodali za fotelju i uhljebljenje.
kluz franjo

#35689 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

Sve vrlo očekivano i već više puta viđeno.
Izbori bili prije 5 mjeseci, a Predsjedništvo DF se sastalo i zaključilo: "Da radna grupa sačini zaključke do sljedeće sjednice!"

Dođe mi da napišem nešto na fonu: "Ja, kao prosječni građanin i zabrinuti glasač DF-a, mislim da..."

Ali radije ću citirati iz uvoda "Predsjedničke vizije napretka" http://komsic.ba/udoc/izborniprogramzk.pdf:
Vrlo je jednostavno baviti se populizmom, obećavati neostvarivo. Ono što je teži put, a koji sam izabrao – pripremajući ovaj dokument, jeste pojasniti šta se zaista može ponuditi i uraditi.
A onda već prva rečenica iz "vizije":
Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je brana zaštite institucija države BiH, te ćemo u narednih osam godina morati raditi aktivno na borbi protiv ekonomskog i strukturalnog urušavanja državnih institucija.
Predsjedništvo BiH brana? Dodik, Džaferović i Komšić? Osam godina? hmmm... Kako osam?

Neko iznenađen?
Ma hajte, molim vas...
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#35690 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by plain vanilla »

Sta li bi na ovo rekao Ceda Jovanovic :mrgreen:
kluz franjo

#35691 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

plain vanilla wrote:Sta li bi na ovo rekao Ceda Jovanovic :mrgreen:
Uuu brate,
sestro ćale si, keve mi!
:-D
starisalko

#35692 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by starisalko »

Banksy wrote:

Alispahićevi i Muslimovićevi SDA milicioneri i Bakirova SDA malezijska studentarija.
Jako sam ljuta na sebe. Morala sam im pažljivije pročitati biografije prije nego što sam ih zaokružila 2014.
:lol: :lol: Pola ti se prasca
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#35693 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by plain vanilla »

kluz franjo wrote:
plain vanilla wrote:Sta li bi na ovo rekao Ceda Jovanovic :mrgreen:
Uuu brate,
sestro ćale si, keve mi!
:-D
Dosao lik maksuz iz Srbije da podrzi SDA, ovaj DF :mrgreen:
Maharadza

#35694 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maharadza »

Znači ovo je najbolji dokaz da u Bosni uvijek glasaš za SDA bez obzira šta učinio; bilo direktno za njih, za 'alternative' ili pak ne izašao na izbore, sve egal, EL BAKE WINS. :bih: :run:
JThomas

#35695 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JThomas »

kad drugi budu vlast i oni će pobjeđivati :mrgreen:
Prpa.ba

#35696 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Prpa.ba »

Nije uvijek egal, punimo vec 76 dana kako SDA interesni krug ne upravlja svim procesima u Kantonu Sarajevo, a po prvi put od 1994. kad je osnovan. :mrgreen:
Styling

#35697 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

Nadam se da je Zeljku jasno da Covic jedva ceka da on udje u vlast s njima u Federaciji pa da ga samelju za naredne izbore, i njega i DF. Ne mogu da vjerujem da i nakon toliko godina bavljenja politikom nije nista naucio. I nema nista od price "samo nivo Federacije, Kanton Sarajevo ostaje". Bakir ce zahtijevati sve po vertikali ili nista. Bojim se da bi prije moglo biti sve nego nista.
Capsicum

#35698 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Capsicum »

Ako DF uđe u vlast na nivou BiH i FBiH, a ostane aktuelna vlada KS, šta onda? Najveći gubitnik će biti SDP. Iako s najvećim brojem glasova u tom bh bloku, dopustit će si da imaju najmanji komad vlasti. U tom scenariju vrlo je izgledan i definitivan raspad stranke.
pemanapemani

#35699 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pemanapemani »

Ako uđu u vlast na nivou FBiH i BiH, treba ih izbaciti iz vlasti u KS.

Kaže Đonlagić jučer - mi imamo obaveze prema BH bloku samo u Sarajevu.

Skinuti im kantonalne obaveze sa vrata. Oni sada imaju preća posla, treba braniti državu, a četnici i ustaše nikad jače.

Četničko IKM u Derviša Numića, a da se patriotski DF zamara da li neka trafika košta frtalj miliona ili 20 hiljada KM, ma hajte molim vas.
drug_profi

#35700 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Capsicum wrote:Ako DF uđe u vlast na nivou BiH i FBiH, a ostane aktuelna vlada KS, šta onda? Najveći gubitnik će biti SDP. Iako s najvećim brojem glasova u tom bh bloku, dopustit će si da imaju najmanji komad vlasti. U tom scenariju vrlo je izgledan i definitivan raspad stranke.
:-)
Ne razumiješ suštinu, što je sasvim logično obzirom na stavove koje zastupaš.
Post Reply