SDA-All about

kiligonzales

#35651 Re: SDA-All about

Post by kiligonzales »

kmirsad wrote:
kiligonzales wrote:
madner wrote:
Nije, nije BiH pocela sa Alijom. To mogu prethodnici tvrditi, oni su zaista napravili novi sistem.

Sudstvo, policija i sve druge drzavne funkcije su postojale prije rata. Neke su bile dobre, neke odlicne, neke lose. No ni jednu nije unaprijedio.

Minder politika i paralene linije komande to je njegov doprinos.
Istina nije, ali je negdje zapela sa komunjarama i njihovom kratkom vizijom sta dalje sa Jugom, dok se komunizam u svijetu raspadao. Srbi su kao najdominantniji narod vratili se samo na postavke prije stvaranja Titove Juge, Hrvati kao drugi najveci narod isto tako. Na sta smo se mogli vratiti mi?

Ovi antivelikosrpski pojedinci medju komunjarama BiH, doslovno pometeni u nizu birokratskih napada, skandala, od 80-te do 90-te. Jeli nam Raif Dizdarevic mjera za sposobnost tadasnjih komunista ili za nesposobnost? Sto nas isti nisu pripremili za mogucu agresiju bolje? I njima je BiH ko svima nama zemlja koju volimo i branimo. Sto nisu uradili vise? Danas se kitimo pojedincima poput Selima jer su bili sposobni da okupe ljude oko sebe i organizuju otpor, gdje su ostali Selimi medju istima?

Malo je Aliji 4 godine nakon onakvog rata da se bilo sta unaprijedi. U Sarajevu nije bilo neostecenih prozora, a slika pojedinih dijelova grada je bila bliza apokalipticnim, bez struje, bez vode, sa mnogo problema, o ostatku BiH da ne pricamo. Nije crtani, a nije ni on carobnjak da se stvari u 4 godine promjene. Oni koji su ga naslijedili u njegovoj stranci, pa i van nje, imali su 20 godina fore da promjene stvari, sto nisu? Ono sto je on rekao o moralu, postenju, svijesti, mnogo cemu sto se tice neke bolje drzave u buducnosti, jeli iko shvatio ko savjet i poslusao? Nisu ovi iz SDA, sto bi onda i ovi drugi.

Da od nas samih danas zavisi odbrana drzave, bilo bi nam vjerovatno gore, nego sto je bilo 90-tih. Sad bi imali daleko vecu minhensku brigadu nego onda. U miru imamo demoralisanu naciju kojoj je draze ici prati guzove Njemcima, nego se boriti za svoje bolje sutra i o cemu da pricamo. Zbog svih silnih boraca koji su stali iza njega i izgubili zivote za ovo malo BiH ne mogu i necu da budem od onih koji seru po covjeku kojeg su smatrali svojim prvim predsjednikom, pa i da je najgori bio od svih u prici 90-tih, a dobro znamo da nije bio takav.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: Ma gonzasles ... da mi nismo kakvi jednojajčani blizanci... isto mislimo, isto pišemo... :-D
Imao sam čast da u dva navrata, tokom rata, budem u druđtvu, za večerom g. Alije Izetbegoviža... naravno ne za stolom, ali tu, malo iza...krasan, smiren staložen čovjek, kojem se dobrota vidjela u očima... svi oni komadanti marišu janjce i kremenadle ispečene u njegovu čast, iz đezvica i filđana marišu štok , da Alija ne nemiriše rakiju... a on konobaru s osmjehom kaže... Ja bih ako ima porciju mladog sira i kajmaka... a vi gospodo, ne ustručavate se puno, slobodo naspite sebi nešto za piče... ja ne pijem....a meni ne smeta da vi, oko hoćete koju popijete...kužno ih odmah...Tuga je u šta se pretvorila tadašnja SDA.... siguran sam da nije njegov nijet sa SDA bio takav...ali još u Olovu znao kada ide ...
hahhaa moguce je sve hahaha

Tuga je u sta se pretvorila tadasnja SDA, ali jos je veca tuga u sta smo se pretvorili ko zajednica, ali na hajr.

Mene nervira svo ovo politicko glodjenje iz koje nikakve koristi nema za buducnost, daj uhvatite se posla i radite, mani zajebancije, mrs sa hodnika :lol:
kiligonzales

#35652 Re: SDA-All about

Post by kiligonzales »

kmirsad wrote:
kiligonzales wrote:
kmirsad wrote::thumbup: :bih: :thumbup: :bih: :thumbup: Alija mi bio zakletva u ratu... nije mu trebalo... da dozvoli etničko čišćenje Armije BiH od nebošnjaka...time i odustajanje od platforme... to mu najviše zamjeram...al kvarnjak i šupak nije bio...
Tu pricu o toj islamizaciji vojske je isprovocirao Sefer nakon rata onim serijalom "Generali", ne kazem da je nije bilo, ali ni Seferu nije bilo mane, pa neke stvari je vjerovatno i predimenzionirao. Vojska mu se doslovno ubijala po Sarajevu medjusobno u jeku rata, dok su ga obavjestajne strukture optuzivale da je spremao prevrat prije nego se desila akcija Trebevic. Kad je platio ceh svih tih desavanja smjenom, onda je udario sa optuzbama.

Do Vasingtonskog sporazuma i prihvatanja nastanka federacije Hrvata i Bosnjaka, RBiH je pravno postojala u svome obliku.Koliko je bilo tada realno ocekivati da ce BiH opstati u ovim granicama, a kamoli sacuvati svoj ustav...
Nisam rekao da je bila islamizacija... daleko od toga...ali da se išlo da bude jednonacionalna... jeste...
Kakve su godine bile i sta se sve serviralo nama i ne cudi sto su stvari krenule u tome smjeru, ali opet moglo je ispasti gore.
kmirsad

#35653 Re: SDA-All about

Post by kmirsad »

kiligonzales wrote:
kmirsad wrote:
kiligonzales wrote: Istina nije, ali je negdje zapela sa komunjarama i njihovom kratkom vizijom sta dalje sa Jugom, dok se komunizam u svijetu raspadao. Srbi su kao najdominantniji narod vratili se samo na postavke prije stvaranja Titove Juge, Hrvati kao drugi najveci narod isto tako. Na sta smo se mogli vratiti mi?

Ovi antivelikosrpski pojedinci medju komunjarama BiH, doslovno pometeni u nizu birokratskih napada, skandala, od 80-te do 90-te. Jeli nam Raif Dizdarevic mjera za sposobnost tadasnjih komunista ili za nesposobnost? Sto nas isti nisu pripremili za mogucu agresiju bolje? I njima je BiH ko svima nama zemlja koju volimo i branimo. Sto nisu uradili vise? Danas se kitimo pojedincima poput Selima jer su bili sposobni da okupe ljude oko sebe i organizuju otpor, gdje su ostali Selimi medju istima?

Malo je Aliji 4 godine nakon onakvog rata da se bilo sta unaprijedi. U Sarajevu nije bilo neostecenih prozora, a slika pojedinih dijelova grada je bila bliza apokalipticnim, bez struje, bez vode, sa mnogo problema, o ostatku BiH da ne pricamo. Nije crtani, a nije ni on carobnjak da se stvari u 4 godine promjene. Oni koji su ga naslijedili u njegovoj stranci, pa i van nje, imali su 20 godina fore da promjene stvari, sto nisu? Ono sto je on rekao o moralu, postenju, svijesti, mnogo cemu sto se tice neke bolje drzave u buducnosti, jeli iko shvatio ko savjet i poslusao? Nisu ovi iz SDA, sto bi onda i ovi drugi.

Da od nas samih danas zavisi odbrana drzave, bilo bi nam vjerovatno gore, nego sto je bilo 90-tih. Sad bi imali daleko vecu minhensku brigadu nego onda. U miru imamo demoralisanu naciju kojoj je draze ici prati guzove Njemcima, nego se boriti za svoje bolje sutra i o cemu da pricamo. Zbog svih silnih boraca koji su stali iza njega i izgubili zivote za ovo malo BiH ne mogu i necu da budem od onih koji seru po covjeku kojeg su smatrali svojim prvim predsjednikom, pa i da je najgori bio od svih u prici 90-tih, a dobro znamo da nije bio takav.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: Ma gonzasles ... da mi nismo kakvi jednojajčani blizanci... isto mislimo, isto pišemo... :-D
Imao sam čast da u dva navrata, tokom rata, budem u druđtvu, za večerom g. Alije Izetbegoviža... naravno ne za stolom, ali tu, malo iza...krasan, smiren staložen čovjek, kojem se dobrota vidjela u očima... svi oni komadanti marišu janjce i kremenadle ispečene u njegovu čast, iz đezvica i filđana marišu štok , da Alija ne nemiriše rakiju... a on konobaru s osmjehom kaže... Ja bih ako ima porciju mladog sira i kajmaka... a vi gospodo, ne ustručavate se puno, slobodo naspite sebi nešto za piče... ja ne pijem....a meni ne smeta da vi, oko hoćete koju popijete...kužno ih odmah...Tuga je u šta se pretvorila tadašnja SDA.... siguran sam da nije njegov nijet sa SDA bio takav...ali još u Olovu znao kada ide ...
hahhaa moguce je sve hahaha

Tuga je u sta se pretvorila tadasnja SDA, ali jos je veca tuga u sta smo se pretvorili ko zajednica, ali na hajr.

Mene nervira svo ovo politicko glodjenje iz koje nikakve koristi nema za buducnost, daj uhvatite se posla i radite, mani zajebancije, mrs sa hodnika :lol:
:lol:
jefff

#35654 Re: SDA-All about

Post by jefff »

kiligonzales wrote:
jefff wrote:
Prpa.ba wrote:Alija je bio predstavnik u skladu sa intelektualnim, drustvenim, ekonomskim i pravnim mogucnostima dominantne vecine Bosnjaka. To sto su te mogucnosti i dostignuca jako skromni i limitirani je drugi par opanaka. Sve drugo bi bilo nametanje volje manjine na vecinu sto nije korektno i na kraju je i dovelo do antibirokratske revolucije kojom je SDA pomela izgradjeni sistem. :D :-D
Nije pitanje je li sistem bio gradjanski ili feudalni. Pitanje je je li bila apsolutna autokratija A. Izetbegovica ili nije.
Nadalje, jel ta autokratija sukrivac za rat u BIH?
Sav svijet obiljezio krivce za rat, osudili dva hranjena UZP na teritoriji BiH, procesuirali jednog predsjednika drzave, njegove silne poslusnike sa ove strane srbijanske grane i mi smo voljni da raspravljamo, drugog predsjednika samo sto nisu maltane krivim proglasili za ono sto se desavalo sa druge strane hrvatske granice, dok je njegovo najblize rukovodstvo presudjeno i opet raspravljamo jeli Alija kriv za rat. Zicer za mir propustio Milosevic odbijanje Karingtonovog plana, tako sto je potpisnika Bulatovica natjerao da povuce potpis sa toga mirovnog plana, a razlog je bio tipicni Karadzicev, ako sve republike, a time i narodi imaju pravo na samoopredjeljenje, onda Srbi imaju pravo da biraju dali ce ostati u tim republikama ili ne, sto je suprotno medjunarodnom pravu i osnovama po kojim su republike dobile pravo da se otcjepe iz Jugoslavije.
Sud u Haagu je vodio istragu protiv A. Izetbegovica. Oba UZPa su fakticki nagradjena bez obzira na presude i osude. Jel tome svemu pridonio i gore pomenuti?
madner

#35655 Re: SDA-All about

Post by madner »

Prpa.ba wrote:Alija je bio predstavnik u skladu sa intelektualnim, drustvenim, ekonomskim i pravnim mogucnostima dominantne vecine Bosnjaka. To sto su te mogucnosti i dostignuca jako skromni i limitirani je drugi par opanaka. Sve drugo bi bilo nametanje volje manjine na vecinu sto nije korektno i na kraju je i dovelo do antibirokratske revolucije kojom je SDA pomela izgradjeni sistem. :D :-D
Mislim da to ipak nije tacno.
Alijin feudalni pogled na drzavu i drzavne institucije je plod njegovog zivotnog puta, koji je ipak bio sve samo ne tipican. Niti je imao puno u vezi sa prosjecnim Bosnjakom, bar ne tada.

Kada se pogleda rad, vidimo da se radilo izuzetno dugo i predano na podrivanju drzavnog i uspostavljanju feudalnog sistema. Od toga da se komadanti zaobilaze, pa muftije zaustavljaju ofanzive, do obracuna sa bivsim clanovima pokreta koji nisu djelili pogled u vezi feuda.

Potpuno je pogresno reci da je Alija bio nesposoban, pokazao je da je itekako znao i umio, samo su mu ciljevi bili kakvi jesu.
kmirsad

#35656 Re: SDA-All about

Post by kmirsad »

madner wrote:
Mislim da to ipak nije tacno.
Alijin feudalni pogled na drzavu i drzavne institucije je plod njegovog zivotnog puta, koji je ipak bio sve samo ne tipican. Niti je imao puno u vezi sa prosjecnim Bosnjakom, bar ne tada.

Kada se pogleda rad, vidimo da se radilo izuzetno dugo i predano na podrivanju drzavnog i uspostavljanju feudalnog sistema. Od toga da se komadanti zaobilaze, pa muftije zaustavljaju ofanzive, do obracuna sa bivsim clanovima pokreta koji nisu djelili pogled u vezi feuda.

Potpuno je pogresno reci da je Alija bio nesposoban, pokazao je da je itekako znao i umio, samo su mu ciljevi bili kakvi jesu.
Itekako je znao i umio... ali je to ipak imalo granice. Kada je ta granica pređena, zalutao je i potpuno izgubio kontrolu nad događajima... prepustio se matici koju nije mogao savladati... mislio je nešto napraviti s Tihičem...Nije on ništa prepustio muftijama, muftije su to otele... komadanti shvatili da se time njima skida odgovornost i počeli da prave vjerske objekte u ratnim kasarnama... sječam se one, mislim u Nemili kod Zenice...mislim da bila prva... kasnije su napravljene u svim kasarnama...
General War

#35657 Re: SDA-All about

Post by General War »

Banksy wrote:
kiligonzales wrote:
Banksy Dani bas i nisu referenca za bilo sto, znali su ti i izmisliti intervju.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#35658 Re: SDA-All about

Post by pici »

ViK obećao obustavu redukcije vode u dijelu Sarajeva gdje su ključna dešavanja SFF-a
ziveli SDA i SBB :bih:
JThomas

#35659 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

voda kao nešto između mahsuzije i milostinje.
SimkeA

#35660 Re: SDA-All about

Post by SimkeA »

"Međutim, Marić smatra da Izetbegović čeka izborne rezultate te planira svoju poziciju u Domu naroda Parlamenta BiH, gdje može biti izabran na osnovu delegiranja iz Doma naroda FBiH, bez obzira na to što nije na listama."

Kako je ovo moguće? Kako neko ko nije na izbornoj listi (ni na kompenzacionoj) možebiti delegiran u Dom naroda?
Svojevremeno je Tihić ušao nakon izgubljenih izbora za Predsjedništvo, ali je bio na kompenzacionoj listi.
kiligonzales

#35661 Re: SDA-All about

Post by kiligonzales »

jefff wrote:
kiligonzales wrote:
jefff wrote: Nije pitanje je li sistem bio gradjanski ili feudalni. Pitanje je je li bila apsolutna autokratija A. Izetbegovica ili nije.
Nadalje, jel ta autokratija sukrivac za rat u BIH?
Sav svijet obiljezio krivce za rat, osudili dva hranjena UZP na teritoriji BiH, procesuirali jednog predsjednika drzave, njegove silne poslusnike sa ove strane srbijanske grane i mi smo voljni da raspravljamo, drugog predsjednika samo sto nisu maltane krivim proglasili za ono sto se desavalo sa druge strane hrvatske granice, dok je njegovo najblize rukovodstvo presudjeno i opet raspravljamo jeli Alija kriv za rat. Zicer za mir propustio Milosevic odbijanje Karingtonovog plana, tako sto je potpisnika Bulatovica natjerao da povuce potpis sa toga mirovnog plana, a razlog je bio tipicni Karadzicev, ako sve republike, a time i narodi imaju pravo na samoopredjeljenje, onda Srbi imaju pravo da biraju dali ce ostati u tim republikama ili ne, sto je suprotno medjunarodnom pravu i osnovama po kojim su republike dobile pravo da se otcjepe iz Jugoslavije.
Sud u Haagu je vodio istragu protiv A. Izetbegovica. Oba UZPa su fakticki nagradjena bez obzira na presude i osude. Jel tome svemu pridonio i gore pomenuti?
Jel on sjedio u Hagu i odlucivao ista o tome?

Stvarno ste cudna neka raja. Upalis 4 sata dug dokumentarac "Smrt Jugoslavije" i poslusas koliko je on bitan u svoj toj prici raspada Jugoslavije i skontas da svako trvljenje Srba i Hrvata sto u proslosti, sto sada, pa i ubuduce prelamati preko ledja stanovnika BiH ne zato sto mi zelimo rat, vec sto nam ga oni mogu svakako nametnuti, pa imas samo jedan izbor, a to je braniti se.
kiligonzales

#35662 Re: SDA-All about

Post by kiligonzales »

General War wrote:
Banksy wrote:
kiligonzales wrote:
Banksy Dani bas i nisu referenca za bilo sto, znali su ti i izmisliti intervju.
Dobar intervju. Ovaj dio o opstrukcijama je pravi. Na kraju najvecim krivcem proglasi Holbruka.
General War

#35663 Re: SDA-All about

Post by General War »

kiligonzales wrote:
General War wrote:
Dobar intervju. Ovaj dio o opstrukcijama je pravi. Na kraju najvecim krivcem proglasi Holbruka.
Pa par puta je sam Houlbruk je priznao gresku o kojoj komsic prica...mada Aliju i SDA tesko moze ista oprati koliko god navodili olakotnih okolnosti, nego eto sto ti rece, tesko je medijima vjerovati da prenose bas rijeci...ali eto, eno franji u tomislavgradu dizu spomenik...i niko nista, poslije svega.
kiligonzales

#35664 Re: SDA-All about

Post by kiligonzales »

General War wrote:
kiligonzales wrote:
General War wrote:
Pa par puta je sam Houlbruk je priznao gresku o kojoj komsic prica...mada Aliju i SDA tesko moze ista oprati koliko god navodili olakotnih okolnosti, nego eto sto ti rece, tesko je medijima vjerovati da prenose bas rijeci...ali eto, eno franji u tomislavgradu dizu spomenik...i niko nista, poslije svega.
Pecanin je mogao iskociti iz prosjeka s Danima, kao i Avdic iz SB, da se nisu uhvatili u kolo sa strankama i to ofirno. Gori su bili nego satro nezavisni Bakir Hadziomerovic na momente, koji se protiv tadasnjeg kriminala borio kao radi porodicne price, a ne ciljano radi stranke. Prvi dobije emisiju na FTV po imenu Pečnica, sa jos providnijom nekada i ogavno populistickim i senzacionalistickim pogledom na nasu tadasnju drustvenu stvarnost, provocirajuci teme za temom, doslovno satanizirajuci sta god je stigao po direktivi centralnog komiteta cak i gore nego 60 minuta. SB je postala jos ogavnijom jer je tih godina vrtila jednu pricu, a danas drugu, brinuci vise o matematici zanemarili su novinarsku etiku, koja stranka da para oni postanu njenim apratcicem. Zamislimo buducu smjenu vlasti a Faktor i Stav postanu glasilo nove vlasti bez SDA, sve je to dno dna nasih medija ili Avaz glasilo nekog drugog mimo Fahre. Mislim ono smjesno i zalosno.

Kada sam spomenuo Dane, zaista ono sto sam napisao je bila istina, doslovno su stavili sliku pojedinca i tutnuli na naslovnicu rijeci i intervju koji nikada nije imao za taj medij i kako vjerovati takvom mediju? Mislim da ono sto su oni iskonstruisali tada niko ziv nebi priznao, a kamoli izjavio. Zamisli ti te logike, covjek na naslovnici priznaje krivicno djelo koje nije pocinio. Besmisleno.

Ali rezultat te naslovnice je bilo nekoliko istraga koji su na kraju dozivjeli potpuni fijasko.
General War

#35665 Re: SDA-All about

Post by General War »

kiligonzales wrote: Kada sam spomenuo Dane, zaista ono sto sam napisao je bila istina, doslovno su stavili sliku pojedinca i tutnuli na naslovnicu rijeci i intervju koji nikada nije imao za taj medij i kako vjerovati takvom mediju? Mislim da ono sto su oni iskonstruisali tada niko ziv nebi priznao, a kamoli izjavio. Zamisli ti te logike, covjek na naslovnici priznaje krivicno djelo koje nije pocinio. Besmisleno.

Ali rezultat te naslovnice je bilo nekoliko istraga koji su na kraju dozivjeli potpuni fijasko.
Apsolutno se slazem, mediji su toliko krivci koliko i politicari...javnost nema nista od toga sto mediji pristaju iz svojih razloga biti sluge, jos kad tuzilastvo i sud dodas u tu jednacinu...mozes viditi koliko je sati.
kluz franjo

#35666 Re: SDA-All about

Post by kluz franjo »

https://www.klix.ba/biznis/berza/erdoga ... /180810097
Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan poručio je danas Turcima da razmjenjuju zlato i dolare za turske lire nakon što je turska valuta oslabila za čak 14 posto.
Ne garantujem da je istina, ali bezimeni izvori tvrde da su u znak solidarnosti sa turskim narodom danas u filijali Turkish Ziraat Bank i Bakir i Sebija, i Džaferović i Asim Sarajlić, i Zvizdić sa svim Čamparama, pa čak i Genjac donosili i razmjenjivali svoje zlato, dolare, funte i eure za turske lire.
Došli bi i Semir Efendić i Haris Zahiragić, ali su last-minute bukirali neko povoljno ljetovanje u Turskoj.
Nisam svojim očima vidio, ali eto priča se...
PS: Kažu bio je i Dino Konaković u filijali, ali on se raspitivao za kredit. Kada su mu objasnili da ga mora on i vraćati, nije više bio zainteresovan.
jefff

#35667 Re: SDA-All about

Post by jefff »

Diras him u padje. Grehota.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#35668 Re: SDA-All about

Post by pici »

turci zlato za lire da mjenjaju a mi akcize u havu...
tandmand

#35669 Re: SDA-All about

Post by tandmand »

Eto migranata iz Turske ... ko će ih hraniti
Turska je dobila samo 850 miliona eura od iznosa koji joj je EU obećao za pomoć u zbrinjavanju 3,5 miliona izbjeglica.
bleicher

#35670 Re: SDA-All about

Post by bleicher »

kmirsad wrote:
kiligonzales wrote:
madner wrote:
Nije, nije BiH pocela sa Alijom. To mogu prethodnici tvrditi, oni su zaista napravili novi sistem.

Sudstvo, policija i sve druge drzavne funkcije su postojale prije rata. Neke su bile dobre, neke odlicne, neke lose. No ni jednu nije unaprijedio.

Minder politika i paralene linije komande to je njegov doprinos.
Istina nije, ali je negdje zapela sa komunjarama i njihovom kratkom vizijom sta dalje sa Jugom, dok se komunizam u svijetu raspadao. Srbi su kao najdominantniji narod vratili se samo na postavke prije stvaranja Titove Juge, Hrvati kao drugi najveci narod isto tako. Na sta smo se mogli vratiti mi?

Koja tadasnja SDA, sa Cengicem, Bicakcicem, Muratovicem? Bolidi iz sadasnje SDA su za tadasnju ekipu Djevojcica sa sibicama.
kiligonzales

#35671 Re: SDA-All about

Post by kiligonzales »

imali ludje zemlje i vise preletaca igdje nego kod nas...

https://avaz.ba/vijesti/kolumne/404683/ ... irat-cu-ga
jefff

#35672 Re: SDA-All about

Post by jefff »

kiligonzales wrote:imali ludje zemlje i vise preletaca igdje nego kod nas...

https://avaz.ba/vijesti/kolumne/404683/ ... irat-cu-ga
Ma nisu to oni. Ne bi to oni nikada.
madner

#35673 Re: SDA-All about

Post by madner »

Nema to nikakve veze sa mojim pisanjem u Avazu, a ponajmanje sa ikakvim šićarom, „vitrima“ i sličnim „posebnim potrebama“ koje mi imputira Avdić. Pa više, na primjer, surađuju vehabijsko-isilovski hamelj iz Saffa sa novinarsko-udbaškim hantršeljom iz Slobodne Bosne prenoseći svakodnevno jedan drugom tekstove nego što to čine Avaz i The Bosnia Times.
:D
Novak20

#35674 Re: SDA-All about

Post by Novak20 »

Kad sam vidio naslov, pomislim da se radi o DF i Ž.K. Kad ono, Džaferović mislio na Radončića. :D
Ovo da neko ne liči na svoj narod treba patentirati.
Džaferović: DŽAFEROVIĆ IMA PORUKU ZA KONKURENCIJU: "Bošnjacima ne trebaju privatne stranke sumnjivih motiva, čiji vlasnici ne liče na svoj narod..."!
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/897 ... narod.html
Ono što Bošnjacima ne treba su privatni politički projekti sumnjivih motiva, čiji vlasnici ne liče na svoj narod i ne dijele osnovne vrijednosti naroda kojem pripadaju, a spremni su zbog ličnih, izdati državne interese i čak optužiti Bošnjake da su počeli rat u BiH, potcrtao je Džaferović..
ultima_palabra

#35675 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

To da "ne liči na svoj narod" može biti samo kompliment :mrgreen: B, H, S, svejedno.
Post Reply