hahhaa moguce je sve hahahakmirsad wrote:kiligonzales wrote:Istina nije, ali je negdje zapela sa komunjarama i njihovom kratkom vizijom sta dalje sa Jugom, dok se komunizam u svijetu raspadao. Srbi su kao najdominantniji narod vratili se samo na postavke prije stvaranja Titove Juge, Hrvati kao drugi najveci narod isto tako. Na sta smo se mogli vratiti mi?madner wrote:
Nije, nije BiH pocela sa Alijom. To mogu prethodnici tvrditi, oni su zaista napravili novi sistem.
Sudstvo, policija i sve druge drzavne funkcije su postojale prije rata. Neke su bile dobre, neke odlicne, neke lose. No ni jednu nije unaprijedio.
Minder politika i paralene linije komande to je njegov doprinos.
Ovi antivelikosrpski pojedinci medju komunjarama BiH, doslovno pometeni u nizu birokratskih napada, skandala, od 80-te do 90-te. Jeli nam Raif Dizdarevic mjera za sposobnost tadasnjih komunista ili za nesposobnost? Sto nas isti nisu pripremili za mogucu agresiju bolje? I njima je BiH ko svima nama zemlja koju volimo i branimo. Sto nisu uradili vise? Danas se kitimo pojedincima poput Selima jer su bili sposobni da okupe ljude oko sebe i organizuju otpor, gdje su ostali Selimi medju istima?
Malo je Aliji 4 godine nakon onakvog rata da se bilo sta unaprijedi. U Sarajevu nije bilo neostecenih prozora, a slika pojedinih dijelova grada je bila bliza apokalipticnim, bez struje, bez vode, sa mnogo problema, o ostatku BiH da ne pricamo. Nije crtani, a nije ni on carobnjak da se stvari u 4 godine promjene. Oni koji su ga naslijedili u njegovoj stranci, pa i van nje, imali su 20 godina fore da promjene stvari, sto nisu? Ono sto je on rekao o moralu, postenju, svijesti, mnogo cemu sto se tice neke bolje drzave u buducnosti, jeli iko shvatio ko savjet i poslusao? Nisu ovi iz SDA, sto bi onda i ovi drugi.
Da od nas samih danas zavisi odbrana drzave, bilo bi nam vjerovatno gore, nego sto je bilo 90-tih. Sad bi imali daleko vecu minhensku brigadu nego onda. U miru imamo demoralisanu naciju kojoj je draze ici prati guzove Njemcima, nego se boriti za svoje bolje sutra i o cemu da pricamo. Zbog svih silnih boraca koji su stali iza njega i izgubili zivote za ovo malo BiH ne mogu i necu da budem od onih koji seru po covjeku kojeg su smatrali svojim prvim predsjednikom, pa i da je najgori bio od svih u prici 90-tih, a dobro znamo da nije bio takav.![]()
![]()
Ma gonzasles ... da mi nismo kakvi jednojajčani blizanci... isto mislimo, isto pišemo...
![]()
Imao sam čast da u dva navrata, tokom rata, budem u druđtvu, za večerom g. Alije Izetbegoviža... naravno ne za stolom, ali tu, malo iza...krasan, smiren staložen čovjek, kojem se dobrota vidjela u očima... svi oni komadanti marišu janjce i kremenadle ispečene u njegovu čast, iz đezvica i filđana marišu štok , da Alija ne nemiriše rakiju... a on konobaru s osmjehom kaže... Ja bih ako ima porciju mladog sira i kajmaka... a vi gospodo, ne ustručavate se puno, slobodo naspite sebi nešto za piče... ja ne pijem....a meni ne smeta da vi, oko hoćete koju popijete...kužno ih odmah...Tuga je u šta se pretvorila tadašnja SDA.... siguran sam da nije njegov nijet sa SDA bio takav...ali još u Olovu znao kada ide ...
Tuga je u sta se pretvorila tadasnja SDA, ali jos je veca tuga u sta smo se pretvorili ko zajednica, ali na hajr.
Mene nervira svo ovo politicko glodjenje iz koje nikakve koristi nema za buducnost, daj uhvatite se posla i radite, mani zajebancije, mrs sa hodnika