Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
MUNAFIK
#35651 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Forto ako bude premijer nece izdrzat pritisak ni 2 mjeseca... Taxisti... Borci... Sindikati... Razni direktori... Kabadahije i svi drugi gradjani... Kao sto neko rece vise lici na strebera kojeg su i cure mlatile neko na muskarca potrebnog za obracune koji sljede... Da je ovo PRAVNA drzava ne bi to trebali ni bit bitno... Ali svi znamo da ovdje nema pravne drzave ne na ovom stepenu... Pravna drzava postoji samo za fukaru da ih se disciplinuje i kaznjava...
-
walk_M-A-N
#35652 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ako bude Forto, najbolji izbor iz NS.
Obrazovan, raznolikog iskustva, pragmatičan, umjeren, aktivan i okrenut bitnim temama (Koliko može političar).
Ne mislim da je podložan pritisku više nego drugi.
Ima bošnjačko ime u većinski b. kantonu a nebošnjak. Pa Bošnjak može za predsjedavajućeg.
Naravno da bi bilo glupo da NS pusti Konakovića za premijera, ipak je drugo manja šteta. Kao predsjedavajući neće dati opoziciji do riječi. Pa će se tim osvetiti što stavljaju bezvezne koji su dosad samo trebali glasati.
Najgore u ovoj kombinaciji je što i SBB čini vlast, isti idioti Rile, Bajram ili Bajrami ili kako već Marić i svi drugi njihovi.
Obrazovan, raznolikog iskustva, pragmatičan, umjeren, aktivan i okrenut bitnim temama (Koliko može političar).
Ne mislim da je podložan pritisku više nego drugi.
Ima bošnjačko ime u većinski b. kantonu a nebošnjak. Pa Bošnjak može za predsjedavajućeg.
Naravno da bi bilo glupo da NS pusti Konakovića za premijera, ipak je drugo manja šteta. Kao predsjedavajući neće dati opoziciji do riječi. Pa će se tim osvetiti što stavljaju bezvezne koji su dosad samo trebali glasati.
Najgore u ovoj kombinaciji je što i SBB čini vlast, isti idioti Rile, Bajram ili Bajrami ili kako već Marić i svi drugi njihovi.
- Maystor
#35653 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Naša stranka je super! U njoj su sve sami intelektualci, ljudi koji su cijeli život marljivo radili i ostavili neizbrisiv trag u svojoj sredini. Simpatizeri NS su pravo cooool, tako su duhoviti, šarmantni i kulturni. A ovaj forum je naj-naj, na njemu svako može izraziti svoje mišljenje.
- kmirsad
#35654 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

4 000 uhljeba. Falu kantonalne skupštine. A najgori ovi iz NS-a.
-
jefff
#35655 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
NS je SDA krtica.
- kmirsad
#35656 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Morate napraviti kakav zajednički sastanak i dogovoriti se čija je krtica NS... ne ide više vako...jedni kažu UZP, drugi Pedja - četnik, treči američka, četvrti ruska...ti sad, evo balijska... zbunjen sam...
- Maystor
#35657 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nema tu ništa čudno, i Falatar je rado viđen gost kod ratnih zločinaca iz zapadnog dijela Mostara. A odnedavno ima i udarni termin na HRT-u, koji mu je ustupljen pod uslovom da laje na našeg zlatnog ljiljana.video wrote:Taj drugi da ALI samo na ovoj temi(mada mi se cini da trola)Hakiz wrote:Meni nedostaju franjo kluz i Novak 20, njihove analize i komentari...
Na svim ostalima je u drustvu sa afizom i karlinkom i siri ljubav i uzp.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#35658 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
kmirsad wrote:Morate napraviti kakav zajednički sastanak i dogovoriti se čija je krtica NS... ne ide više vako...jedni kažu UZP, drugi Pedja - četnik, treči američka, četvrti ruska...ti sad, evo balijska... zbunjen sam...
psi laju a karavani prolaze
- kmirsad
#35659 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
lajali, ne lajali...nove vlasti dolaze...pici wrote:
psi laju a karavani prolaze
- drug_profi
#35660 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ja cu sa oprezom biti odusevljen. Tezak je zadatak pred ovom anti-SDA koalicijom. Em su sami medju sobom neprirodni, em tu ima neiskrenosti i tajnih agendi koliko hoces, em gomile ega, em UZP SDA ce da im rovari i potpaljuje.
- Kikibombona
#35661 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Konakovic nece izraditi. On ne smije zajebati ako zeli politicki napredovati. Ovo mu je vjerovatno jedina sansa.drug_profi wrote:Ja cu sa oprezom biti odusevljen. Tezak je zadatak pred ovom anti-SDA koalicijom. Em su sami medju sobom neprirodni, em tu ima neiskrenosti i tajnih agendi koliko hoces, em gomile ega, em UZP SDA ce da im rovari i potpaljuje.
SBB i DF su slabe karike.
Ne bi bilo lose da Konakovic uzme dva papka iz SDA da se ojaca koalicija.
Isto bi trebalo pokusati u Zenici, da Kasumovic uzme dva papka.
E to bi ojacalo koalicije i oslabilo SDA.
- drug_profi
#35662 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa ocekivati je da SDA postane nestabilna kad se odvoji od sehara. Tad bi lako moglo biti preletaca.
A licno mislim da niko nece ni u ludilu sa SDA, jer je to sukuba. Niko ne bi prezivio sljedeci zagrljaj s njom.
Jedino, kazem jedino (a ti se uslovi mogu i namjerno stvoriti) ako ova vlast ne bude funkcionisala i bude radila neke autogolove, moze se stvoriti okolnost da se radi interesa gradjana bla-bla-bla, mora formirati sposbna i funkcionalna vlast koja ce spasavati sto se spasiti da.
A licno mislim da niko nece ni u ludilu sa SDA, jer je to sukuba. Niko ne bi prezivio sljedeci zagrljaj s njom.
Jedino, kazem jedino (a ti se uslovi mogu i namjerno stvoriti) ako ova vlast ne bude funkcionisala i bude radila neke autogolove, moze se stvoriti okolnost da se radi interesa gradjana bla-bla-bla, mora formirati sposbna i funkcionalna vlast koja ce spasavati sto se spasiti da.
-
palermo
#35663 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Šta znači ovo UZP SDA ?
- Henry Chinaski
#35664 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
SDP je imao priliku da se kvalitetno transformiše kad je otišao Zlaja i propustili su priliku.
Možda će SDA kroz ovo dobiti priliku da se očisti od govana i da na sljedećim izborima sve pomete.
Tako bi možda bili neko ko će nas uvesti u EU.
... ali ko bi povjerovao da se to može desiti?
Možda će SDA kroz ovo dobiti priliku da se očisti od govana i da na sljedećim izborima sve pomete.
-
Hakiz
#35665 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Sa stranice: http://nasastranka.ba/bs/europska-bih/kmirsad wrote:
Kao što se vidi ni NS nije protiv 4.000 uhljeba (bez kantona).Politike Naše stranke
EVROPSKA
BOSNA I HERCEGOVINA
Budući da je politički sistem Bosne i Hercegovine nespojiv s njenim članstvom u Evropskoj uniji, vrijeme od stjecanja kandidatskog statusa do punopravnog članstva iskoristit ćemo za amandmanske promjene Ustava i promjene organskih zakona koje će našu zemlju postupno uvesti u evropski pravni prostor.
Promjene će se izvoditi po principu funkcionalnog minimuma: centralna državna vlast imat će samo one nadležnosti (i odgovarajuće institucije) koje zahtijeva članstvo u EU, dok sve druge nadležnosti zadržavaju niži organizacioni oblici vlasti (entiteti, kantoni, opštine).
Doduše, malo manje jer se na stranici http://nasastranka.ba/bs/bolji-ustav/ vidi da su im u ciljevima jednodomni državni i federalni parlamenti, ali bi opet ostavili bezbrojna ministrarstva na 3 nivoa (država, entiteti, kantoni).
Last edited by Hakiz on 09/11/2018 13:09, edited 1 time in total.
- drug_profi
#35666 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
BTW:
sto bih ja predlozio, a sto bi bio VEEELIKI pomak u osjecaju zasticenosti gradjana.
u sistem ZZO uvesti PZU, i ponuditi im cjenovnike usluga koje ZZO placa.
Niko ljekaru ne ide ako ne mora, a ako mora onda specijalsticki prgled ne moze dobiti u postojecem sistemu u realnom roku. Desava se da mnoge dijagnoze iz tog razloga budu pogorsane cekanjem. Ljudi nemaju vise vjere u sistem.
Ako JU DZKS, KCU i Opšta bolnica iz ZZO dobijaju novac za sve izvrsene preglede i intervencije onda je svejedno kome ce ZZO davati taj novac. Bitno je da se ispostuje bit zdravstvenog osiguranja - adekvatna i efikasna zdravstvena zastita.
Ako je cjenovnik ZZO neralno nizak, nebitno, opet se moze ponuditi PZU s tim da PZU mogu zadrzati pravo da traze doplatu razlike od pacijenata. S tim se nikako ne bi urusio sistem ZZO, samo bi svi osiguranici konacno dobili ono za sta izdvajaju velike pare iz plata, a narocito oni zaposleni koji nemaju vremena za bolovanja i cekanja.
Ovo bi zaista bio veliki rezultat koji bi mogao donijeti samo pozitivne reakcije građana. Sto je najvaznije ne kosta nikakvih dodatnih sredstava.
A ti ljudi sada svakako plaćaju punu cijenu pregleda u PZU i pored 200-300 maraka mejsecno koje daju u fond.
EDIT: ispravka lapsusa JZU=PZU
sto bih ja predlozio, a sto bi bio VEEELIKI pomak u osjecaju zasticenosti gradjana.
Niko ljekaru ne ide ako ne mora, a ako mora onda specijalsticki prgled ne moze dobiti u postojecem sistemu u realnom roku. Desava se da mnoge dijagnoze iz tog razloga budu pogorsane cekanjem. Ljudi nemaju vise vjere u sistem.
Ako JU DZKS, KCU i Opšta bolnica iz ZZO dobijaju novac za sve izvrsene preglede i intervencije onda je svejedno kome ce ZZO davati taj novac. Bitno je da se ispostuje bit zdravstvenog osiguranja - adekvatna i efikasna zdravstvena zastita.
Ako je cjenovnik ZZO neralno nizak, nebitno, opet se moze ponuditi PZU s tim da PZU mogu zadrzati pravo da traze doplatu razlike od pacijenata. S tim se nikako ne bi urusio sistem ZZO, samo bi svi osiguranici konacno dobili ono za sta izdvajaju velike pare iz plata, a narocito oni zaposleni koji nemaju vremena za bolovanja i cekanja.
Ovo bi zaista bio veliki rezultat koji bi mogao donijeti samo pozitivne reakcije građana. Sto je najvaznije ne kosta nikakvih dodatnih sredstava.
A ti ljudi sada svakako plaćaju punu cijenu pregleda u PZU i pored 200-300 maraka mejsecno koje daju u fond.
Last edited by drug_profi on 09/11/2018 13:13, edited 2 times in total.
- drug_profi
#35667 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
UZP je UZP. SDA je sa onim sto je pocinila svom narodu nakon rata, nadmasila konkurenciju.palermo wrote:Šta znači ovo UZP SDA ?
- drug_profi
#35668 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
SDP se dosta transformisao i oporavio, ali nedovoljno. Razlog je sto su losi ljudi zadrzali uticaj u stranci.Henry Chinaski wrote:SDP je imao priliku da se kvalitetno transformiše kad je otišao Zlaja i propustili su priliku.
u SDA je ne vidim normalnog, obrazovanog, evropskog politicara. Eto ne mora biti ni posten. Nema ga ni takvog.
- kmirsad
#35669 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Bađ mi sviša tvoj način razmišljanja. Svakim novim postom sve više i više. Mora da si u realnom sektoru.drug_profi wrote:BTW:
- kmirsad
#35670 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
nešto kao...najnovija verzija Vindousa... u odnosu na prvi...palermo wrote:Šta znači ovo UZP SDA ?
- ultima_palabra
#35671 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Jebo ljiljana.Maystor wrote:Nema tu ništa čudno, i Falatar je rado viđen gost kod ratnih zločinaca iz zapadnog dijela Mostara. A odnedavno ima i udarni termin na HRT-u, koji mu je ustupljen pod uslovom da laje na našeg zlatnog ljiljana.video wrote:Taj drugi da ALI samo na ovoj temi(mada mi se cini da trola)Hakiz wrote:Meni nedostaju franjo kluz i Novak 20, njihove analize i komentari...
Na svim ostalima je u drustvu sa afizom i karlinkom i siri ljubav i uzp.
- kmirsad
#35672 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne znam baš za NS... mislim da i oni razmišljaju kao i ja... moja razmišljanja... vlast postoji isključivo na... lokalnom nivou sa mnogo večim ovlastima... i državni nivo... jedan predsjednik... ukidanje doma naroda kao zasebne cjeline u PS... a da zatupnički dom preuzme ovlasti Doma Naroda.Hakiz wrote:Sa stranice: http://nasastranka.ba/bs/europska-bih/kmirsad wrote:
Kao što se vidi ni NS nije protiv 4.000 uhljeba (bez kantona).Politike Naše stranke
EVROPSKA
BOSNA I HERCEGOVINA
Budući da je politički sistem Bosne i Hercegovine nespojiv s njenim članstvom u Evropskoj uniji, vrijeme od stjecanja kandidatskog statusa do punopravnog članstva iskoristit ćemo za amandmanske promjene Ustava i promjene organskih zakona koje će našu zemlju postupno uvesti u evropski pravni prostor.
Promjene će se izvoditi po principu funkcionalnog minimuma: centralna državna vlast imat će samo one nadležnosti (i odgovarajuće institucije) koje zahtijeva članstvo u EU, dok sve druge nadležnosti zadržavaju niži organizacioni oblici vlasti (entiteti, kantoni, opštine).
Doduše, malo manje jer se na stranici http://nasastranka.ba/bs/bolji-ustav/ vidi da su im u ciljevima jednodomni državni i federalni parlamenti, ali bi opet ostavili bezbrojna ministrarstva na 3 nivoa (država, entiteti, kantoni).
- kmirsad
#35673 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Jel sve, ili samo ovog.ultima_palabra wrote: Jebo ljiljana.
- Kikibombona
#35674 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Predrag Kojović: Ako ste radili po zakonu, onda se ne trebate plašiti nove vlasti

UhhhBakir Izetbegović, predsjednik SDA, jučer u javnosti istupio proglašavajući neosnovanim razloge političkih partija koje su se izjasnile da neće sa SDA u koaliciju.
Danas je uslijedio odgovor lidera tih partija. Prenosimo odgovor Predraga Kojovića, predsjednika Naše stranke:
“Ako gospodin Izetbegović pod bosanskim jedinstvom smatra političko i svako drugo djelovanje koje ima za cilj učvršćivanje teritorijalnog i političkog integriteta BiH i borbe da svaki građanin BiH, bez obzira na svoju etničku pripadnost ili nepripadnost, ima jednaka prava na svakom pedlju ove naše zemlje, onda može biti miran, jer je to bila i ostat će politika Naše stranke. I on i ja smo Bosanci i Hercegovci, različite etničke pripadnosti i političari čije se mišljenje o problemima koji su izazov za nas kao društvo i državu suštinski razlikuju. Imamo, na kraju krajeva, i različitu viziju BiH.
Mi u proteklih 20 i nešto godina, koliko SDA suvereno vlada u BiH na skoro svim nivoima, nismo osjećali paniku kada se vlast formirala bez nas i ne vidim zašto bi SDA bila u panici ako bude opozicija. Ako ste, dok ste bili vlast, radili po zakonu i u demokratskim okvirima, onda se ne treba plašiti revizije koju će nova vlast sasvim sigurno provesti.”
-
palermo
#35675 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa evo, ako ti ne znaš Mirso, ja ću ti reći...UZP znači udruženi zločinački poduhvat (barem u forumskoj terminologiji....dakle, da li ti stojiš iza upotrebe ovog izraza kako je u jednom od gore navedenih postova naznačeno.......al da ne bude zabune upotrijebljeno je UZP SDAkmirsad wrote:nešto kao...najnovija verzija Vindousa... u odnosu na prvi...palermo wrote:Šta znači ovo UZP SDA ?