Loša za NutellesmartXL wrote:[
Sve si kao rekao samo nisi spomenuo sranje, a sranje je upravo to što sam rekao. Šta znači loša linija? Svaka linija ti je ista, voziš autoputem (veći dio puta) do odredišta.
.
Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Casual's
#35626 Re: Zeničani
-
smartXL
#35627 Re: Zeničani
Ako je Nutella jedini razlog, mogao ih je švercat i sa Grandom i Biss toursom, al očigledno nije do Nutelle....Casual's wrote: Loša za Nutelle
- phillie
#35628 Re: Zeničani
@smart
Ako ga navedu, onda ga vjerovatno i odrade. Al onda i jebo platu od 1200KM ako si za nju 12 sati svaki dan u pogonu.
Ako ga navedu, onda ga vjerovatno i odrade. Al onda i jebo platu od 1200KM ako si za nju 12 sati svaki dan u pogonu.
-
smartXL
#35629 Re: Zeničani
E jebi ga, hajd nadji privatnika gdje se radi 40h sedmično. Nema ga. U procentima je to zanemariv broj. Ja godinama radim kod privatnika, uskovi su skoro svugdje isti, gledaš samo ko više plaća i je li na ruke il čitava na račun.
- kamberovica polje
#35630 Re: Zeničani
kakavdanakneiskustvu wrote:vaša priča o prekovremenom,platama me odmah podsjeti na ovu scenu iz ovog izuzetnog filma
Ovakvi tipovi i ovakvi lokali su endemi ex-yu prostora.
Mislim da nigdje na svijetu nema tolika koncentracija ovakvih specifičnih osoba kao kod nas.
-
channel10
#35631 Re: Zeničani
To je ta plata. Izadju na 700-800KM, ali su zato non stop za volanom. Nedostaje im vozaca pa zato ovi drugi gule. Strasno...phillie wrote:Kakav nocni rad? Nocni rad se broji od 23.00 a gradska linija je cini mi se zadnja u 23.40Prekovremeni isto zaboravi, jedino ako nekad radis po potrebi, a trebao si biti slobodan, to se vjerovatno pise kao prekovremeni. Ako na kraju on sa ovim "beneficijama" izadje na 700KM svaka mu cast.
-
clio_dci120
#35632 Re: Zeničani
Je li mi moze objasniti neko zasto Fudo "navodno" ratuje sa Mitalom. Ako su kotlovi uzeti i ako projekat nije vise u zastoju, zasto i dalje potenciraju pticu o zagadjenje? Mislim, ne vjerujem da Fudo radi zastite naseg zdravlja odjednom aktuelizira pitanje zagadjenja.
U cemu je fol, ako moze neko da objasni nama, obicnoj nestranackoj raji.
U cemu je fol, ako moze neko da objasni nama, obicnoj nestranackoj raji.
- Casual's
#35633 Re: Zeničani
Mittal je radi sebe uzeo kotlove, samo što su predložili gradu da uzima njihov višak. Šta je u pozadini svega, Boga pitaj.
-
skoronikako
#35634 Re: Zeničani
Ima Mittal.smartXL wrote:E jebi ga, hajd nadji privatnika gdje se radi 40h sedmično. Nema ga. U procentima je to zanemariv broj. Ja godinama radim kod privatnika, uskovi su skoro svugdje isti, gledaš samo ko više plaća i je li na ruke il čitava na račun.
-
clio_dci120
#35635 Re: Zeničani
Pa to, nije mi jasna pozadina
Da je sve kako treba, ne bi Zenicainfo na dan po dva tri clanka izbacivao.
Da nije mozda Dofu trazio neki novac za druge projekte!? Ako jest, svaka mu čast, treba natjerati Mital da sto vise para ulozi u grad. Pronaći nacin kako ga opeljusiti.
Da nije mozda Dofu trazio neki novac za druge projekte!? Ako jest, svaka mu čast, treba natjerati Mital da sto vise para ulozi u grad. Pronaći nacin kako ga opeljusiti.
- Casual's
#35636 Re: Zeničani
Vjerovatno i je. Za projekte izgradnje vikendica Smaje Dogloda, Osmana, Ramiza, Šabana....
-
kakavdanakneiskustvu
#35637 Re: Zeničani
Ima li nekp brpj telefona nekog ko dolazi na adresu po prljave tepihe?
-
clio_dci120
#35638 Re: Zeničani
Ko je Ramiz?
Znam preko slika ko je Smlato Doglod, uredno na crno prevozi stvari kombijima, a kad si spomenuo Sabana, nije valjda onaj bivši vodja navijaca Celika?
Znam preko slika ko je Smlato Doglod, uredno na crno prevozi stvari kombijima, a kad si spomenuo Sabana, nije valjda onaj bivši vodja navijaca Celika?
- Casual's
#35639 Re: Zeničani
Ma jok, znam samo Smaju preko one afere rudarski paketici. Ovi ostali su izmisljene licnosti koje imenom odgovaraju tom društvu (bez uvrede nekomeclio_dci120 wrote:Ko je Ramiz?
- phillie
#35640 Re: Zeničani
https://www.facebook.com/TopClean-235579106778429/kakavdanakneiskustvu wrote:Ima li nekp brpj telefona nekog ko dolazi na adresu po prljave tepihe?
preporuka
-
kakavdanakneiskustvu
#35641 Re: Zeničani
phillie wrote:https://www.facebook.com/TopClean-235579106778429/kakavdanakneiskustvu wrote:Ima li nekp brpj telefona nekog ko dolazi na adresu po prljave tepihe?
preporuka
hvala
- notsure
#35642 Re: Zeničani
Neće Mital uložiti ni marke ako ne mora, ne vjerujem da je to.clio_dci120 wrote:Pa to, nije mi jasna pozadinaDa je sve kako treba, ne bi Zenicainfo na dan po dva tri clanka izbacivao.
Ima jedna teorija: do kraja godine (vjerovatnije do proljeća ili ljeta 2020) biće gotova dva projekta - aglomeracija i čeličana, čime bi se uklonilo dosta vidljivog dima, ono što najviše para oči. I Mitalu se žuri da to okonča jer mu i dalje za vratom vise one krivične prijave Ekoforuma, da ih nije bilo nikad Mital ništa ne bi uradio.
Ovim svakodnevnim prilozima se svaki dan hajca raja da se priča koliko je to velik problem, a onda kad bude gotovo (kao slučajno tik pred izbore) ide KFova priča: "i oto sam riješio".
Ostaće i dalje neriješena koksara i Rača, ali se to ne vidi iz grada kao ovo dvoje, pa ni grijanje i ne mora biti gotovo prije izbora (jer neće biti) a KF će se hvaliti i prodati priču da je on spasio grad od zagađenja. Displej svakako ne radi pa će se koksara i energetika moći sakriti dok ne prođu izbori jer njihov dim nije onako vidljiv kao aglomeracija i čeličana. To što raja ne zna da je koksara opasnija od svih drugih pogona u ovoj priči nije bitno, važno je zamazati oči neukom svijetu koji glasa.
-
clio_dci120
#35643 Re: Zeničani
Ima logike to sto pises, haman da ce biti da si upravu u vezi toga da Fudo priprema novu ublehu...
Mrka nam je kapa sto se tice ekologije, u bilo kojoj varijanti. 
-
Nivelacija
#35644 Re: Zeničani
A sta cemo sa ostalih 50% zagadjenja? Kotlovnice, male, velike, kucna lozista, nekvalitetni ugalj, golf 2, 3.
Rudnik u pola grada ima dva dimnjaka iz kojih se pusi vise nego iz Mittala? Sve ostalo zanemariti?
Zbog takvog stava i ti i tvoj eko forum imate 50 ljudi na protestima.
Izbrisi Mittal gumicom opet imas zagadjen grad. Sara1jevo nema mittal pa krepaju u kotlini. Kada se bude trazilo rjesenje na oba fronta 50 % mittal i 50% ostali puna podrska a ovo i slicne politicke igre i hajke samo na Mittal zbog skrivenih ciljeva su predstave za naivnu djecu.
Rudnik u pola grada ima dva dimnjaka iz kojih se pusi vise nego iz Mittala? Sve ostalo zanemariti?
Izbrisi Mittal gumicom opet imas zagadjen grad. Sara1jevo nema mittal pa krepaju u kotlini. Kada se bude trazilo rjesenje na oba fronta 50 % mittal i 50% ostali puna podrska a ovo i slicne politicke igre i hajke samo na Mittal zbog skrivenih ciljeva su predstave za naivnu djecu.
-
belfy
#35645 Re: Zeničani
Nivelacija, jesi ti ucestvovao u izradi D.A.V.I.D.-a?
- Casual's
#35646 Re: Zeničani
Kućna ložišta i hibridni filteri

Zbog čega displeji ne rade?Jedan mrtav, Tetovo mrtav, Radakovo ne znam. Jedini koji radi skoro mjesec dana prikazuje 17 SO2

Zbog čega displeji ne rade?Jedan mrtav, Tetovo mrtav, Radakovo ne znam. Jedini koji radi skoro mjesec dana prikazuje 17 SO2
-
clio_dci120
#35647 Re: Zeničani
Pa zabraniti lozenje uglja, kaznjavati ove sto loze ugalj, gume i plastiku.
Uvesti poticajne mjere za ekološki prihvatljiva auta, promovirati koristenje javnog prevoza, vise i nema toliko euro 1 auta, uglavnom su sada euro 3 ili euro 4. Evo mene država kazni jer vozim euro 5 plus LPG, dodatno me oporezuje pri registraciji, takve stvari ispravljati i slicno.
Evo ako se ta toplana napravi, siriti mrezu centralnog grijanja, evo od Travbnicke pa do Tetova ne postoji mreza, da ne spominjem onoliki Zmajevac i druga naselja.
Ali kako god hoces, Moral je opet najveći zagadjivac i najotrovniji.
Slažem se sa tobom da treba "pretrkeljati" i rudnik, oni dosta zagaduju, pa vidjeti i onaj dimnjak od bolnice (znam da je iz njega znao sukljati stradanja crni dim).
Uglavnom, baciti se na sve frontove, a svakako da se treba krenuti od najvećeg i najopasnijeg zagadjivaca -Mittala.
Uvesti poticajne mjere za ekološki prihvatljiva auta, promovirati koristenje javnog prevoza, vise i nema toliko euro 1 auta, uglavnom su sada euro 3 ili euro 4. Evo mene država kazni jer vozim euro 5 plus LPG, dodatno me oporezuje pri registraciji, takve stvari ispravljati i slicno.
Evo ako se ta toplana napravi, siriti mrezu centralnog grijanja, evo od Travbnicke pa do Tetova ne postoji mreza, da ne spominjem onoliki Zmajevac i druga naselja.
Slažem se sa tobom da treba "pretrkeljati" i rudnik, oni dosta zagaduju, pa vidjeti i onaj dimnjak od bolnice (znam da je iz njega znao sukljati stradanja crni dim).
Uglavnom, baciti se na sve frontove, a svakako da se treba krenuti od najvećeg i najopasnijeg zagadjivaca -Mittala.
- notsure
#35648 Re: Zeničani
Majstore ti si meni ko MrBean kad je naručio tartarski biftek pa pokazuje gdje ga je sve sakrio...Nivelacija wrote:A sta cemo sa ostalih 50% zagadjenja? Kotlovnice, male, velike, kucna lozista, nekvalitetni ugalj, golf 2, 3.
Zaboravio si spomenuti i cigare i šiša barove i ćevabdžinice i vatromete i bakljade... svi oni dime a ti mital pa mital.
De nam otkrij te skrivene ciljeve pa da razvalimo i onaj ekoforum, koji će nam k...c, bolje im je da skupljaju kese po Janjičkoj adi i da uće babince kako da im golf dvica manje zagadživa. Haja.
Last edited by notsure on 19/08/2019 17:28, edited 2 times in total.
-
Shmeker
#35649 Re: Zeničani
Ja eto treba krenuti od seljaka koji nema novca da kupi drvo pa ide na jeftiniju varijantu ugalj. A u medjuvremenu pustit indijsko govno koje placa desetinama miliona svadbu kcerki da ispusta sve i svasta 12 mjeseci u godini.clio_dci120 wrote:Pa zabraniti lozenje uglja, kaznjavati ove sto loze ugalj, gume i plastiku.
Ta mjera ima smisla ali tek kad smece iz indije ugradi filtere, do tada bi to bilo kao da krpimo malu rupu na gumi koja je sva poderana.
-
clio_dci120
#35650 Re: Zeničani
Slažem se da prvo treba krenuti od Mittala, to sam i napisao. Ali ima i seljak para, treba i njih ganjati sta se lozi i kako.
U medjuvremenu, ministar Arnel radi svoj posao:
https://www.klix.ba/vijesti/bih/vlast-u ... /190819100
U medjuvremenu, ministar Arnel radi svoj posao:
https://www.klix.ba/vijesti/bih/vlast-u ... /190819100