Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

horkesh

#35626 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by horkesh »

Kolinda wrote:Zapadnohercegovačka županija ima isti omjer nacionalne zastupljenost 2018.kao i 1990.godine za razliku od multikulti Sarajeva i sl.gdje drugi i drugačiji su samo u tragovima. Hvala, doviđenja.
Nije tačno, broj Hrvata u Zapadnohercegovačkom muftijstvu porastao je s 97 na 99 posto.

Sreća pa je tu drugih i drukčijih oduvijek bilo u ogromnoj mjeri.
bingov buraz

#35627 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by bingov buraz »

A šta je to da prostiš županija?
It_is_a_Leclerc

#35628 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by It_is_a_Leclerc »

Kolinda wrote:Zapadnohercegovačka županija ima isti omjer nacionalne zastupljenost 2018-te kao i 1990-te godine za razliku od multikulti Sarajeva i sl. gdje drugi i drugačiji su ostali samo u tragovima. Hvala, doviđenja.
Pa taman posla još da ste jedni druge etnički čistili. :lol:

Od ratnih dejstava imaju jednu civilnu žrtvu. Satrao ga viličar dok je švercao pudinge.
Kolinda

#35629 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

It_is_a_Leclerc wrote:
Kolinda wrote:Zapadnohercegovačka županija ima isti omjer nacionalne zastupljenost 2018-te kao i 1990-te godine za razliku od multikulti Sarajeva i sl. gdje drugi i drugačiji su ostali samo u tragovima. Hvala, doviđenja.

Od ratnih dejstava imaju jednu civilnu žrtvu. Satrao ga viličar dok je švercao pudinge.
Ovaj upis pokazuje raskoš pameti kod likova koji si umišljaju intelektualnu nadmoć :roll:
U toj županiji je bilo mnogo civilnih žrtava, ali da bih s njima licitirao ne daj Bože. A ti ćeš valjda doći pameti pa ne pisati ovakve gluposti.
vernes81

#35630 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by vernes81 »

It_is_a_Leclerc wrote:

Od ratnih dejstava imaju jednu civilnu ... o pudinge.
Mislim da vec imamo post godine :D
spreca

#35631 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

vernes81 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:

Od ratnih dejstava imaju jednu civilnu ... o pudinge.
Mislim da vec imamo post godine :D
:thumbup: :lol: :lol: :lol:
mO k3

#35632 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

It_is_a_Leclerc wrote:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

e jeb se , oplakah :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kolinda

#35633 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

Ogavno, jadno, bjedno ali to je nivo i treba se navikavati...
Prpa.ba

#35634 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Prpa.ba »

Kad smo vec kod ogavnog i bijednog, interesuje me da li bi mogli inzinjeringom doci do probosanskih Hrvata u Domu naroda FBiH iz HNK. :D Npr. 10 Bosnjaka je glasalo za 1 ruku u DN, a 15 hrvata za 3 ruke u DN i to preko listi po 5 glasova, dok je kod Bosnjaka bilo 9:1. Kada bi SDA i SDP bile probosanske stranke, taktikom prebacivanja 6 ruku u klub hrvata bi mogli dobiti jednog u DN. Ili grijesim. :D
mO k3

#35635 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

Kolinda wrote:Ogavno, jadno, bjedno ali to je nivo i treba se navikavati...
ne mozemo mi na taj vas visi "nivo" , nismo mi nositelji evropskih vrijednosti ...

Samo da podjestim deklaracija takzvanog "HNS"....
SmokingMan

#35636 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SmokingMan »

Stupsko brdo ima fin broj hrvatskih porodica.Potrudit ću se da na poslu u bazi nađem članak iz VL koj je baš govorio o broju krštene djece u ovoj MZ.
madridista15

#35637 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by madridista15 »

Prpa.ba wrote:Kad smo vec kod ogavnog i bijednog, interesuje me da li bi mogli inzinjeringom doci do probosanskih Hrvata u Domu naroda FBiH iz HNK. :D Npr. 10 Bosnjaka je glasalo za 1 ruku u DN, a 15 hrvata za 3 ruke u DN i to preko listi po 5 glasova, dok je kod Bosnjaka bilo 9:1. Kada bi SDA i SDP bile probosanske stranke, taktikom prebacivanja 6 ruku u klub hrvata bi mogli dobiti jednog u DN. Ili grijesim. :D
Delegate Hrvate ne biraju svi kantonalni zastupnici, već samo zastupnici iz reda hrvatskog naroda. To znači da Bošnjaci glasaju za Bošnjake, Hrvati za Hrvate itd. prilikom glasanja za Dom naroda.

Jedini način da se iz SBK i HNK izabere 1 ili 2 probosanska Hrvata jeste da iste te probosanske stranke izaberu dovoljno svojih Hrvata u skupštine ta dva kantona.

Uzmimo za primjer Srednjobosanski kanton, u kojem su Bošnjaci dvostruko brojniji: od ukupno 30 delegata, hrvatske stranke su uzele 10 mandata, a probosanske/probošnjačke čak 20. Međutim, od tih 20 samo je jedna Hrvatica - Željka Bošnjak iz SDP-a.

SBK, baš kao i HNK, daje 3 Hrvata u DN. Taj se 1 Hrvat može ubuduće (pošto je sad kasno, izbori su davno već završeni, a skupštine formirane) može dobiti tako što se izabere 4 ili 5 Hrvata u skupštinu. Pored Željke Bošnjak, trebaju nam još 3 delegata Hrvata u SBK. I voila - eto ti jednog Hrvata iz SBK koji je naš.

Tih 4 ili 5 Hrvata se mogu bez problema izabrati, samo je potrebno dobro planiranje. Kompenzacijski mandati bi recimo bili dobar mehanizam za izbor, jer preko njih neko sa jako malim brojem glasova može proći u skupštinu.

S obzirom da SDA nosi uvjerljivo najviše glasova u SBK i HNK (kad su u pitanju glasovi bošnjačkog naroda), takva aktivnost se ne može nikako bez njih provesti. A s obzirom na to u kakvoj su ljubavi sa HDZ (dokaz je to da su preko svoje izabrane Hrvatice u ZDK pomogli Ivi Tadiću iz HDZ-a da bude delegiran u DN), teško da možeš na njih računati u bližoj budućnosti.

Uglavnom, 6 Hrvata se ne može dobiti sada, jer DN je već praktično formiran. Ali u budućnosti bi se to moglo izvesti. Uz saradnju omiljenog HDZ-ovog partnera - SDA.
Hafis

#35638 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Prpa.ba wrote:Kad smo vec kod ogavnog i bijednog, interesuje me da li bi mogli inzinjeringom doci do probosanskih Hrvata u Domu naroda FBiH iz HNK. :D Npr. 10 Bosnjaka je glasalo za 1 ruku u DN, a 15 hrvata za 3 ruke u DN i to preko listi po 5 glasova, dok je kod Bosnjaka bilo 9:1. Kada bi SDA i SDP bile probosanske stranke, taktikom prebacivanja 6 ruku u klub hrvata bi mogli dobiti jednog u DN. Ili grijesim. :D
Nisam ti baš skontao tu ujdurmu, ali u prijevodu znači kako bi halal patrijoti nekako prejebali ove iz HNS-a pa uvaliti Edima ili tako nekog svog halaliju u njihov klub u domu naroda.
Super vizija sretne budućnosti s geslom: ''Prejebati ih na izborima na bilo koji način''.
Hafis

#35639 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

madridista15 wrote:
Delegate Hrvate ne biraju svi kantonalni zastupnici, već samo zastupnici iz reda hrvatskog naroda. To znači da Bošnjaci glasaju za Bošnjake, Hrvati za Hrvate itd. prilikom glasanja za Dom naroda.

Jedini način da se iz SBK i HNK izabere 1 ili 2 probosanska Hrvata jeste da iste te probosanske stranke izaberu dovoljno svojih Hrvata u skupštine ta dva kantona.

Uzmimo za primjer Srednjobosanski kanton, u kojem su Bošnjaci dvostruko brojniji: od ukupno 30 delegata, hrvatske stranke su uzele 10 mandata, a probosanske/probošnjačke čak 20. Međutim, od tih 20 samo je jedna Hrvatica - Željka Bošnjak iz SDP-a.

SBK, baš kao i HNK, daje 3 Hrvata u DN. Taj se 1 Hrvat može ubuduće (pošto je sad kasno, izbori su davno već završeni, a skupštine formirane) može dobiti tako što se izabere 4 ili 5 Hrvata u skupštinu. Pored Željke Bošnjak, trebaju nam još 3 delegata Hrvata u SBK. I voila - eto ti jednog Hrvata iz SBK koji je naš.

Tih 4 ili 5 Hrvata se mogu bez problema izabrati, samo je potrebno dobro planiranje. Kompenzacijski mandati bi recimo bili dobar mehanizam za izbor, jer preko njih neko sa jako malim brojem glasova može proći u skupštinu.

S obzirom da SDA nosi uvjerljivo najviše glasova u SBK i HNK (kad su u pitanju glasovi bošnjačkog naroda), takva aktivnost se ne može nikako bez njih provesti. A s obzirom na to u kakvoj su ljubavi sa HDZ (dokaz je to da su preko svoje izabrane Hrvatice u ZDK pomogli Ivi Tadiću iz HDZ-a da bude delegiran u DN), teško da možeš na njih računati u bližoj budućnosti.

Uglavnom, 6 Hrvata se ne može dobiti sada, jer DN je već praktično formiran. Ali u budućnosti bi se to moglo izvesti. Uz saradnju omiljenog HDZ-ovog partnera - SDA.
S tim da ostane opcija iz svake županije ide po jedan predstavnik sva tri konstitutivna naroda.
U slučaju da se potvrdi Kriština apelacija, onda zbogom Edime i ekipa iz KS, USK, BPK, a možda i TK.
Prpa.ba

#35640 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Prpa.ba »

@madridista15, zahvaljujem na objasnjenju. Fleksibilnost pri nacionalnom izjasnjavanju se u svakom slucaju i dalje moze optimalno iskoristiti i sada kada je u upotrebu usao Popis 2013.
Hafis wrote:nisam ti baš skontao tu ujdurmu, ali u prijevodu znači kako bi halal patrijoti nekako prejebali ove iz HNS-a pa uvaliti Edima ili tako nekog svog halaliju u njihov klub u domu naroda.
Super vizija sretne budućnosti s geslom: ''Prejebati ih na izborima bilo koji način''.
Pa i ne zelim viziju sretne buducnosti sa tobom? :-D Normalno da cemo se suprotstavljati svim demokratskim i zakonskim metodama. :)
Hafis

#35641 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Prpa.ba wrote:@madridista15, zahvaljujem na objasnjenju. Fleksibilnost pri nacionalnom izjasnjavanju se u svakom slucaju i dalje moze optimalno iskoristiti i sada kada je u upotrebu usao Popis 2013.
Hafis wrote:nisam ti baš skontao tu ujdurmu, ali u prijevodu znači kako bi halal patrijoti nekako prejebali ove iz HNS-a pa uvaliti Edima ili tako nekog svog halaliju u njihov klub u domu naroda.
Super vizija sretne budućnosti s geslom: ''Prejebati ih na izborima bilo koji način''.
Pa i ne zelim viziju sretne buducnosti sa tobom? :-D Normalno da cemo se suprotstavljati svim demokratskim i zakonskim metodama. :)
Vidiš, nisam ni ja oduševljen s tobom i tebi sličnim. Ali to nije razgog da ti se petljam u sudbinu ili ne dao bog da konstrruiram nekakvu opciju kako bih te zajebao kod izbora tvojih predstavnika. Mir s tobom.
Hafis

#35642 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Otisak stopala wrote:@hafis, pošto si ti izdavao ove lažne potvrde za invalidnost ovima sa svitave i područIja :lol: :lol: :lol: posušja oćete li u U torak zajedno sa RVI ARBIH na proteste treba dnevnicu zaradit.
O siđe čoviječe s područija.
Tebi je bolje kakve se akšam škole dohvatiti, pa se malo opismeniti, pa onda pokušati parirati u premier ligi :)
Hafis

#35643 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Inače, sve bi ja te ''demobilisane i razvojačene'' borce i branitelje govnjikavom motkom preko leđa.
30 godina od rata prošlo i još nekog vraga traže....do zla boga da smo se stvarno branili od nekakve stvarne agresije izvana, a ne jedan drugog ubijali i palili imovinu po cijeloj državi.
Hafis

#35644 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Otisak stopala wrote:
Hafis wrote:
Otisak stopala wrote:@hafis, pošto si ti izdavao ove lažne potvrde za invalidnost ovima sa svitave i područIja :lol: :lol: :lol: posušja oćete li u U torak zajedno sa RVI ARBIH na proteste treba dnevnicu zaradit.
O siđe čoviječe s područija.
Tebi je bolje kakve se akšam škole dohvatiti, pa se malo opismeniti, pa onda pokušati parirati u premier ligi :)
pa ja namjerno napisah područija da vidim oćeš li se uhvatit :lol: nego kažu bio si glavni na područiju počitelj, čapljina, bunski kanali, i maloševići :lol: jama li!
Šta jama li.-..strah me slike postavljati...kažu još Hag radi vanredno za takve stvari.
sumirprimus

#35645 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by sumirprimus »

Hafis wrote:Inače, sve bi ja te ''demobilisane i razvojačene'' borce i branitelje govnjikavom motkom preko leđa.
30 godina od rata prošlo i još nekog vraga traže....do zla boga da smo se stvarno branili od nekakve stvarne agresije izvana, a ne jedan drugog ubijali i palili imovinu po cijeloj državi.
Auh suk posteno :mrgreen:
Hafisa za ministra da to rascisti kako treba
madridista15

#35646 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by madridista15 »

Hafis wrote:
madridista15 wrote:

S tim da ostane opcija iz svake županije ide po jedan predstavnik sva tri konstitutivna naroda.
U slučaju da se potvrdi Kriština apelacija, onda zbogom Edime i ekipa iz KS, USK, BPK, a možda i TK.
Tačno tako. S tim da ja vjerujem da ta apelacija neće biti usvojena. Ubrzo ćemo saznati svakako.
Hafis

#35647 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Dobio sam neki dan čizme na poklon iz USA. Prebačeno u KM koštaju 1700 KM. A stiže mi i Stella 400 FJ ovih dana.
Što je ove godine plovila, plovila je.
Hafis

#35648 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

madridista15 wrote:
Tačno tako. S tim da ja vjerujem da ta apelacija neće biti usvojena. Ubrzo ćemo saznati svakako.
I ja mislim tako da je neće usvojiti, budući da je Sud već usvojio Ljubićevu apelaciju i poništio odredbu ''jedan iz svake županije''.

Tako da nema logike da se posluži istim zaključkom u slučaju Krištine apelacije vezane za tu istu odredbu ''jedan iz svake županije'' u Ustavu FBiH.

Sigurno će je odbiti, ali i Ljubićevu apelaciju i onu raniju odluku iz 2016. naknadno odbaciti i ponovo preinačiti i reći da je ustavno da iz svake županije ide minimalno po jedan predstavnik.
Humljanin

#35649 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Humljanin »

Ne treba se navikavati. To je nivo nekih neljudi i sa njima me treba imati posla :thumbup:
Meni i tebi ne pada na pamet reći da je ljude u cazinu trao viljuskar dok su švercali.
Zaobiđi budale
Kolinda

#35650 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

Humljanin wrote:
Ne treba se navikavati. To je nivo nekih neljudi i sa njima me treba imati posla :thumbup:
Meni i tebi ne pada na pamet reći da je ljude u cazinu trao viljuskar dok su švercali.
Zaobiđi budale
Ma od koga je ne čudi me. Eto ih tamo.
Post Reply