Demokratska fronta Željko Komšić
- Leverage
#35626 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zgusnimo se patriJoti aihihihi 
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#35627 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
jedino im Don Neonko i jema šta ponuditi, a ovi naši telektualci su inaće principijelno slabi na zov patrijeRoccohljup wrote:Ne znam da ih imaju "zvanično", al njima je dosta da preko svojih kanala SDA samo pozove neke da rade z anjihove interese i red se stvori pred vratima.......i to bas iz svake strankedrug_profi wrote:Ja sam nakon Suljagićevog imenovanja na čelo IUS odmah pomislio i da je kompletna afera "vjeronauk" iz vremena SDP vlasti u KS bila u stvari projektovana i dirigovana iz SDA. Bilo je i tad očigledno da nije za taj potez imao podršku stranke.
Možda smo naivni bili, ali očito da SDA ima ubačene petokolonaše u svim strankama.
U nekim su i šefovi partija.
- 512MB
#35628 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Cim hzhb forum kmechi za mene predobar potez
Jos cuj iz reda ostalih, preksti se za fotelju (i vjerovatno besplatno lijecenje u EU) sad pa sad
Jos cuj iz reda ostalih, preksti se za fotelju (i vjerovatno besplatno lijecenje u EU) sad pa sad
- Banksy
#35629 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Daš SVJESNO i NAMJERNO sve predviđene poluge i alate,Leverage wrote:Zgusnimo se patriJoti aihihihi
za sve moguće opstrukcije i blokade
snagama dezintegracije koje tako ojačaš do nesavladivih proporcija,
i onda praviš ''patriotski blok''
A sve samo da srušiš svoju opoziciju u Federaciji,
I zgrabiš budžet SaKa,
I spasiš svoju kožu na predstojećem kongresu,
I dokineš mogućnost kreiranja jezgra građanske opozicije kao prijetnje za promjenu troetničke paradigme u budućnosti.
- madner
#35630 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Neko bi rekao da je namjerno natjeran da pokaze boje kako bi raja vidila za koga glasa.
Neko ko je zato inzistirao da bude clan koalicije u SK, da ne moze da glumi opoziciju.
Neko ko je zato inzistirao da bude clan koalicije u SK, da ne moze da glumi opoziciju.
- Kikibombona
#35631 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Banksy wrote:
Predsjedništvo Demokratske fronte razmatrat će poseban dokument - političku platformu,
U Demokratskoj fronti preovladava mišljenje kako je potrebno formirati širi probosanski blok političkih partija koji bi bio stabilan i dovoljno jak da nadvlada rastuće seperatističke ambicije u BiH,
Kičmu tog patriotskog fronta činile bi SDA i DF, pri čemu bi vrata ovog saveza bila otvorena i za druge stranke koje prihvate principe djelovanja patrotskog fronta.
- MarshalDodik
#35632 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Drzava se mora odbraniti, pa svi smo svjedoci slika iz Visegrada tako da te ljiljani podrzavaju upotpunosti.
Stabilnost i patriotizam prije svega
Stabilnost i patriotizam prije svega
- Leverage
#35633 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
E što se tiče ovog zadnjeg mislim da je ovim potezom to jezgro ojačano jer se pročistilo. Kad imaš čisto jezgro onda imaš mogućnost da okupljaš.Banksy wrote:Daš SVJESNO i NAMJERNO sve predviđene poluge i alate,Leverage wrote:Zgusnimo se patriJoti aihihihi
i onda praviš ''patriotski blok''![]()
I zgrabiš budžet SaKa,
I dokineš mogućnost kreiranja jezgra građanske opozicije kao prijetnje za promjenu troetničke paradigme u budućnosti.
Ništa manje nije važan ni dugo tinjajući sukob Imamović-Bijedić koji se rasplamsao u pravom momentu i rezultirat će Bijedićevim padom.
Tako da se ovo pravo dobro odvija, u ovih nepunih pola godine nakon izbora desilo se mnogo bitnih stvari. Povučena je crvena linija i polarizacija se konačno dešava na pravom pitanju.
- seln
#35634 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Onda njoj na sramotu.nosara wrote:Pa to je pisala ambasadorica.seln wrote:
Moze se o Zeljku misliti sta se hoce... ali treba biti bas levat, pa pisati ovako ogavne pamflete.
Da je bar duhovito, pa hajde...
https://--- NO LINKS ---/forum/post523236.html
Mislim da ovako nesto ne bi napisala ni Banksy.
- tranquil
#35635 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja kičme i govana...Kikibombona wrote:Banksy wrote:
Predsjedništvo Demokratske fronte razmatrat će poseban dokument - političku platformu,
U Demokratskoj fronti preovladava mišljenje kako je potrebno formirati širi probosanski blok političkih partija koji bi bio stabilan i dovoljno jak da nadvlada rastuće seperatističke ambicije u BiH,
Kičmu tog patriotskog fronta činile bi SDA i DF, pri čemu bi vrata ovog saveza bila otvorena i za druge stranke koje prihvate principe djelovanja patrotskog fronta.
![]()
- Banksy
#35636 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da. Niz loših namjera se kao bumerang vratilo u izvorLeverage wrote:E što se tiče ovog zadnjeg mislim da je ovim potezom to jezgro ojačano jer se pročistilo. Kad imaš čisto jezgro onda imaš mogućnost da okupljaš.Banksy wrote:Daš SVJESNO i NAMJERNO sve predviđene poluge i alate,Leverage wrote:Zgusnimo se patriJoti aihihihi
i onda praviš ''patriotski blok''![]()
I zgrabiš budžet SaKa,
Ništa manje nije važan ni dugo tinjajući sukob Imamović-Bijedić koji se rasplamsao u pravom momentu i rezultirat će Bijedićevim padom.
Tako da se ovo pravo dobro odvija, u ovih nepunih pola godine nakon izbora desilo se mnogo bitnih stvari. Povučena je crvena linija i polarizacija se konačno dešava na pravom pitanju.
A ko bi rekao prije pola godine...
Last edited by Banksy on 12/03/2019 13:03, edited 1 time in total.
- JThomas
#35637 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ne znam šta se čudite potiskivanju sujete kad se u vlast svakako ne ide radi sebe, nego radi naroda i domovine...

- Banksy
#35638 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Možda i ne ide.
Ne vjerujem da bi Komšić pristao na ovo...
Željko Komšić nagovijestio mogućnost ulaska te stranke u vlast, ali ne samostalno jer bi to, kako je kazao, bilo beskorisno.
- Demokratska fronta nije toliko jaka po broju glasova da bi mogla da upravlja bilo kojim procesima.
U tom slučaju, mi bismo bili samo običan privjesak i to bi bio ulazak u vlast samo radi vlasti, a po meni to nema smisla – kazao je Komšić krajem februara za FTV.
- ExNihilo
#35639 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Najslađe će biti pratiti kako Suljagić, nakon što je pljuvao Komšića prije GS-DF saveza, "jer ni Alija se nije tri puta kandidovao", pa onda jeo vlastita govna nakon što je savez sklopljen, predstavljajući dotičnog kao jedinu branu pred navalom ustaša i četnika, sada pravi puni krug nakon što Željko poleti u zagrljaj tim istim ustašama i četnicima.
O ranijoj ljubavi nakon razlaza sa SDP pa do izbacivanja iz DF-a, kao prethodnoj iteraciji istog kruga, ne vrijedi trošiti riječi.
O ranijoj ljubavi nakon razlaza sa SDP pa do izbacivanja iz DF-a, kao prethodnoj iteraciji istog kruga, ne vrijedi trošiti riječi.
Last edited by ExNihilo on 12/03/2019 13:08, edited 1 time in total.
- Roccohljup
#35640 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
jakako......svi se oni zrtvuju za NASJThomas wrote:ne znam šta se čudite potiskivanju sujete kad se u vlast svakako ne ide radi sebe, nego radi naroda i domovine...![]()
Ne bih ja al eto moralo se radi naroda i države
- MarshalDodik
#35641 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Iza nas su najljepsi mjeseci u historiji domovine BiH.JThomas wrote:ne znam šta se čudite potiskivanju sujete kad se u vlast svakako ne ide radi sebe, nego radi naroda i domovine...![]()
Nadmetanje dijela Sdp-a, pa Df-a, pa Sbb-a. i drugih nekih stranaka na prve branike odbrane BiH i njenog naroda u svakom covjeku pobudjuje ponos i diku.
Ovo je bilo takmicenje u dobru, a to je i Bogu najmilija stvar
Ljude iz ovih stranaka jednom kad presele na drugi svijet treba kopat k'o sehide.
- Banksy
#35642 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Od 1990. kad se svezalo zastave da se sruši ''komunizam'', borba je uvijek bila i ostala samo jedna: etnonacionalističko protiv građanskog.ExNihilo wrote:Najslađe će biti pratiti kako Suljagić, nakon što je pljuvao Komšića prije GS-DF saveza, "jer ni Alija se nije tri puta kandidovao", pa onda jeo vlastita govna nakon što je savez sklopljen, predstavljajući dotičnog kao jedinu branu pred navalom ustaša i četnika, sada pravi puni krug nakon što Željko poleti u zagrljaj tim istim ustašama i četnicima.![]()
Sporo smo palili, dugo je trajalo i skupo nas je koštalo, ali nadošlo se na poentu, na kraju.
Sad kad smo naučili lekciju, valjalo bi je dobro zapamtiti.
- Leverage
#35643 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mogao bi sa Bijedićevim ruralcima da napravi PatriJotski blok, kakvu bi nam uslugu učinili na taj način nisu ni svjesni.Banksy wrote:Možda i ne ide.Ne vjerujem da bi Komšić pristao na ovo...
Željko Komšić nagovijestio mogućnost ulaska te stranke u vlast, ali ne samostalno jer bi to, kako je kazao, bilo beskorisno.
- Demokratska fronta nije toliko jaka po broju glasova da bi mogla da upravlja bilo kojim procesima.
U tom slučaju, mi bismo bili samo običan privjesak i to bi bio ulazak u vlast samo radi vlasti, a po meni to nema smisla – kazao je Komšić krajem februara za FTV.
- tranquil
#35644 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Patriotski blok: Zeleni, narandžasti, i crveni SDA.Leverage wrote:Mogao bi sa Bijedićevim ruralcima da napravi PatriJotski blok, kakvu bi nam uslugu učinili na taj način nisu ni svjesni.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#35645 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
MarshalDodik wrote:Iza nas su najljepsi mjeseci u historiji domovine BiH.JThomas wrote:ne znam šta se čudite potiskivanju sujete kad se u vlast svakako ne ide radi sebe, nego radi naroda i domovine...![]()
Nadmetanje dijela Sdp-a, pa Df-a, pa Sbb-a. i drugih nekih stranaka na prve branike odbrane BiH i njenog naroda u svakom covjeku pobudjuje ponos i diku.
Ovo je bilo takmicenje u dobru, a to je i Bogu najmilija stvar
Ljude iz ovih stranaka jednom kad presele na drugi svijet treba kopat k'o sehide.
-
Dendrlix
#35646 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Drug na fb (i forumas je):

Ovo očekivanje odluke Demokratske fronte mu dođe kao da nakon četiri ultrazvuka sa jasno vidljivim malim penisčićima čekaš porođaj da ti bude jasno da se beba definitivno ne može zvati Suada.
- BHCluster
#35647 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Znaci Falatar 0 bodova.Banksy wrote:Providna igra Komšićevih milicionera.BHCluster wrote:
Ko ce mu dati glasove? Mozda DF, delegati iz Gorazdanske price ili mozda Laburista Fikreta Abdica? Ko ce znati mozda bude neTko iz HMS-a?
Dok su spinovali Falatara,
Falatar i Naša stranka su glasali i izglasali DF milicionera Miletića.
POTPREDSJEDNIK DF-A
Đonlagić: Kakvu je kampanju vodila Naša stranka ne bi me čudilo da HDZ podrži Falatara
Zlatko Miletić je izabran u Dom naroda glasovima zastupnika iz reda svoga DF-a, kao i Damira Marjanovića iz Naše stranke
- BHCluster
#35648 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Moral u politici sta je to?Banksy wrote:Ko kmeči? Pokazujem zašto su njih dvoje krpa i zakrpa, i zašto, tako nemoralni, upravo zaslužuju jedno drugo.BHCluster wrote:Pa kad je sistem tako dobar sto kmechis?Banksy wrote: Koga to diskriminira? Nju, njega?
- Banksy
#35649 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Znači, DF je opet, po ko zna koji put, milicijski spinovao i slagao, a Naša stranka je uprkos toj laži i podmetanju, prema prethodnom dogovoru iz bloka, pošteno glasala za njihovog kandidata i izabrala im ga u Dom naroda.BHCluster wrote:
Znaci Falatar 0 bodova.
Znači, još jednom se potvrdilo da je DF banda sitnih, futavih lažova i prevaranta, i da Naša stranka zaista nema šta tražiti u tom društvu.
- BHCluster
#35650 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ko je izglasao Damira Marjanovića on sam sebe?Banksy wrote:Znači, DF je opet, po ko zna koji put, milicijski spinovao i slagao, a Naša stranka je uprkos toj laži i podmetanju, prema prethodnom dogovoru iz bloka, pošteno glasala za njihovog kandidata i izabrala im ga u Dom naroda.BHCluster wrote:
Znaci Falatar 0 bodova.
Znači, još jednom se potvrdilo da je DF banda sitnih, futavih lažova i prevaranta, i da Naša stranka zaista nema šta tražiti u tom društvu.