Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Moderator: _BataZiv_0809
- SmoLe
#35626 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
neki dobar film, akcija, horror? brzoo 
- Point.
#35627 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Poslo bih ti rado, ali sam ovo nasao na privatnom torrent trackeru. Da ti posaljem pozivnicu pa saltaj tamo sta hoces?Jimmy McNulty wrote:Haj mi pošalji link na ppPoint. wrote:Izaso je vec. Cropped verzija i bez korejskih hijeroglifa.Jimmy McNulty wrote:Kad će više izaći Sully bez prokletih korejskih titlova
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#35628 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Mrsko mi se zafrkavat sa tim, brzo će valjda i na pirate bay. Svejedno hvala ti punoPoint. wrote: Poslo bih ti rado, ali sam ovo nasao na privatnom torrent trackeru. Da ti posaljem pozivnicu pa saltaj tamo sta hoces?
-
Kataklinger
#35629 Re: RE: Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Salji invite.Point. wrote:Poslo bih ti rado, ali sam ovo nasao na privatnom torrent trackeru. Da ti posaljem pozivnicu pa saltaj tamo sta hoces?Jimmy McNulty wrote:Haj mi pošalji link na ppPoint. wrote: Izaso je vec. Cropped verzija i bez korejskih hijeroglifa.
- KB9
#35630 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
http://www.imdb.com/title/tt1172998/
lagani film u kojem od prve minute znas sta ce se desit i opet gledas, odlican za ubijanje vremena ako volite kosarku
lagani film u kojem od prve minute znas sta ce se desit i opet gledas, odlican za ubijanje vremena ako volite kosarku
- johnnykola
#35631 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
CineStar TV 17.35:

KlasikTV 22.00:

KlasikTV 22.00:

- Vsvp
#35632 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Odlicna je Isabellelast mohicans wrote:
neko je preporučio
http://www.imdb.com/title/tt3716530/?ref_=nv_sr_2
Ne bih ga svrstao u crimi drame, više mi je nekako comedija drama, sa dosta sarkazma i ironije. Vrijedi pogledati, pogotovo zbog ove Isabelle koje je feneomenalno odglumila. Ima malo i vatrenih scena.
Ali i Jennifer Jason Leigh za Oscara
- Corleone_7
-
Nocni Monni
#35634 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

"After the wedding".
Iznenađujuće, feel good movie iz hladnih krajeva skandinavije.
Trazio sam sjeb film, ova Madsova faca mi je djelovala tako, film je na početku djelovao tako, kada mu Jurgen govori "ti si ljut čovjek", identificirao sam se Jacobom ( ne po seksipilu dakako, već po mentalnom stanju, gorčini bijesa koja struja mnome), nakon identificiranja tijekom filma kreće dijagnosticiranje problema, introspekcija, propitivanje, geganje iz mizantropije do sazaljenja nad ljudima, utjecajem emocionalnog dodira ove redateljice (zenska posla ) do filantropije bome nije došlo, završio se film, ja ostao poprilično zadovoljan, zaspao, ujutro se probudio osvjezen, stari dobri čovjekoneljubitelj.
Nekako svi skandinavski filmovi koje sam gledao na kraju pruzaju utjehu, barem jednog od glavnih likova, koliko god bili surovi i realni, to mi se ne sviđa, Finci jedini ostaju dostojni istinskom realizmu, oni ne pruzaju utjehu.
Skandinavci, skandinavci, svi ih etiketiraju kao surove, realiste, a oni romantičari najgore vrste.
-
last mohicans
#35635 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Vjeruj,ovaj Elle sam s zenom gledao i mogu ti reci da je bilo efekta. Isabelle milfica prava.Vsvp wrote:Odlicna je Isabellelast mohicans wrote:
neko je preporučio
http://www.imdb.com/title/tt3716530/?ref_=nv_sr_2
Ne bih ga svrstao u crimi drame, više mi je nekako comedija drama, sa dosta sarkazma i ironije. Vrijedi pogledati, pogotovo zbog ove Isabelle koje je feneomenalno odglumila. Ima malo i vatrenih scena.Prava milf , zbog nje sam i preporucio film
Ali i Jennifer Jason Leigh za Oscara![]()
- johnnykola
#35636 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Večeras malo iza ponoći od režisera Mladog Pape na RTS1 ide Velika ljepota koja je beton kao sve epizode Papeta zajedno. 

Last edited by johnnykola on 29/11/2016 12:13, edited 1 time in total.
- cLo
#35637 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Nedavno sam gledala "En man som heter Ove" ili "A Man Called Ove" skandinavski. http://www.imdb.com/title/tt4080728/Nocni Monni wrote:
"After the wedding".
Trazio sam sjeb film, ova Madsova faca mi je djelovala tako, film je na početku djelovao tako, kada mu Jurgen govori "ti si ljut čovjek", identificirao sam se Jacobom ( ne po seksipilu dakako, već po mentalnom stanju, gorčini bijesa koja struja mnome), nakon identificiranja tijekom filma kreće dijagnosticiranje problema, introspekcija, propitivanje, geganje iz mizantropije do sazaljenja nad ljudima, utjecajem emocionalnog dodira ove redateljice (zenska posla ) do filantropije bome nije došlo, završio se film, ja ostao poprilično zadovoljan, zaspao, ujutro se probudio osvjezen, stari dobri čovjekoneljubitelj.![]()
Za razliku od tebe, ja sam trazila zabavu, ono vidim u opisu "ill-tempered, grumpy old man" kontam toeto. I jeste na pocetku bio smijesan, ali se razvuk'o u smaranje i tegobicu.
-
Nocni Monni
#35638 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Je l' smaranje i tegoba, podrazumijeva da je bio crnjak, ili je jednostavno bio glup i dosadan?cLo wrote:Nedavno sam gledala "En man som heter Ove" ili "A Man Called Ove" skandinavski. http://www.imdb.com/title/tt4080728/Nocni Monni wrote:
"After the wedding".
Trazio sam sjeb film, ova Madsova faca mi je djelovala tako, film je na početku djelovao tako, kada mu Jurgen govori "ti si ljut čovjek", identificirao sam se Jacobom ( ne po seksipilu dakako, već po mentalnom stanju, gorčini bijesa koja struja mnome), nakon identificiranja tijekom filma kreće dijagnosticiranje problema, introspekcija, propitivanje, geganje iz mizantropije do sazaljenja nad ljudima, utjecajem emocionalnog dodira ove redateljice (zenska posla ) do filantropije bome nije došlo, završio se film, ja ostao poprilično zadovoljan, zaspao, ujutro se probudio osvjezen, stari dobri čovjekoneljubitelj.![]()
Za razliku od tebe, ja sam trazila zabavu, ono vidim u opisu "ill-tempered, grumpy old man" kontam toeto. I jeste na pocetku bio smijesan, ali se razvuk'o u smaranje i tegobicu.
Ako je ovo prvo da gledam.
Noćas ne znam šta ću gledati, vjerovatno ništa, jer rano lijezem (penzioner), ti pogledaj "Girl on the bridge" ako već nisi, najbolji film koji sam gledao u zadnje vrijeme, otkad sam Noćni a ne zlobni Stavrogin.
- cLo
#35639 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
A nie bas brutalica sumornjak kakve Stavrogin zlostavlja. Nema tu nekih posebnih tmina ni mracnih lavirinata svijesti po kojima ti volis da rovaris. Ako bas insistiras ti ga cvakni, ali ne garantiram zabavu. Glup nije, ali meni se nesto sporo valjao kao kakav tromi medo sto ide na bal. :-pppNocni Monni wrote: Je l' smaranje i tegoba, podrazumijeva da je bio crnjak, ili je jednostavno bio glup i dosadan?
Ako je ovo prvo da gledam.![]()
Noćas ne znam šta ću gledati, vjerovatno ništa, jer rano lijezem (penzioner), ti pogledaj "Girl on the bridge" ako već nisi, najbolji film koji sam gledao u zadnje vrijeme, otkad sam Noćni a ne zlobni Stavrogin.
- Donnie Smith
- So What!
#35641 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Utisci sa novog spin offa o svijetu Harry Pottera, Magične zvijeri i gdje ih pronaći.
Uglavnom radi se generalno o dobrom filmu, uživancija za fanove franšize, s tim da se može gledati sasvim odvojeno, čak i ako niste pogledali nijedan film o Harry Potteru.
Ulupano dosta novca u film, što u efekte, što u glumačku postavu. Mogu reći da je efekata bilo i previše, mnogo akcije, solidna doza horror elementa.
Film nam je mogao prikazati na jedan lijep način čudesan čarobnjački svijet izvan priče o Harry Potteru, ali tome su posvećene samo mrvice filma, ostalo je samo akcija kojom se kupuje prosječan gledalac.
Ne znam kakvu bi ocjenu dao filmu, ali je svakako prolazna i film vrijedi pogledati.
Uglavnom radi se generalno o dobrom filmu, uživancija za fanove franšize, s tim da se može gledati sasvim odvojeno, čak i ako niste pogledali nijedan film o Harry Potteru.
Ulupano dosta novca u film, što u efekte, što u glumačku postavu. Mogu reći da je efekata bilo i previše, mnogo akcije, solidna doza horror elementa.
Film nam je mogao prikazati na jedan lijep način čudesan čarobnjački svijet izvan priče o Harry Potteru, ali tome su posvećene samo mrvice filma, ostalo je samo akcija kojom se kupuje prosječan gledalac.
Ne znam kakvu bi ocjenu dao filmu, ali je svakako prolazna i film vrijedi pogledati.
- johnnykola
#35642 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Pink Premium 18.00:

- markioni
- Location: neocekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rjesava stvar
#35643 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
nije mi nesto ovaj dzarmushov al moze proc...johnnykola wrote:Pink Premium 18.00:
- markioni
- markioni
#35645 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
King Dave (2016)

http://www.imdb.com/title/tt4551882/
"If you liked Bird Man, you'll probably enjoy this movie."

http://www.imdb.com/title/tt4551882/
"If you liked Bird Man, you'll probably enjoy this movie."
- markioni
#35646 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
90 Grad Nord (2015) 21min
- listopad
- markioni
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#35649 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Odličan film
Ne znam koliko od toga je dramatizovano a koliko je po stvarnim događajima ali ako je film makar jedno 70-80% istinit onda se divim hrabrosti ovog momka. Na kraju samog filma, na nekoliko sekundi se i on čak pojavi. Dosta toga mi je odranije bilo poznato ali tek mi je ovaj film približio kolika fascinantna ličnost jeste Edward Snowden.
- johnnykola
#35650 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Trenutno se skriva na radnom mjestu kelnera u Food marketu Shiddija.Jimmy McNulty wrote:
Odličan film![]()
Ne znam koliko od toga je dramatizovano a koliko je po stvarnim događajima ali ako je film makar jedno 70-80% istinit onda se divim hrabrosti ovog momka. Na kraju samog filma, na nekoliko sekundi se i on čak pojavi. Dosta toga mi je odranije bilo poznato ali tek mi je ovaj film približio kolika fascinantna ličnost jeste Edward Snowden.