Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Koja je ovo džamija ne mogu nikako da skontam orijentaciju ili je fotografija okrenuta kao u ogledalu.
Na prvi pogled sam pomislio cemalusa dzamija danas vakufski neboder ali nije , ovo je kalun hadzi alijina dzamija kod pozorista ova zgrada preko puta dzamije zgrada gavre gasica
Jeste, Kalin hadži-Alijina u Branilaca Sarajeva. U onoj zgradi na sredini slike je kafic Von Habsburg. I ja sam na prvu pomislio Magribija, al onda skontah da je to nemoguce obzirom na poziciju zgrada.
tomhagen wrote: ↑28/11/2025 09:41
Jeste, Kalin hadži-Alijina u Branilaca Sarajeva. U onoj zgradi na sredini slike je kafic Von Habsburg. I ja sam na prvu pomislio Magribija, al onda skontah da je to nemoguce obzirom na poziciju zgrada.
Street view pogled sa prepoznatljivom fasadom i danas:
Ne znam kojeg Hadzibajrica--onog Ašcije Hadzibajrica Namika nije
Iznad ove kuce--preko pura pekare je kuca Saimahanme ciji je sin Ibro birvaktile prodavo cvjece na Markalama a njegovi potomci (tako sam cuo) su vlasnici rasadnika u Dzemala Bijedica i u Kasindolskoj.
muha_sa wrote: ↑28/11/2025 14:14
Iznad ove kuce--preko pura pekare je kuca Saimahanme ciji je sin Ibro birvaktile prodavo cvjece na Markalama a njegovi potomci (tako sam cuo) su vlasnici rasadnika u Dzemala Bijedica i u Kasindolskoj.
muha_sa wrote: ↑28/11/2025 14:14