Demokratska fronta Željko Komšić

Capsicum

#35601 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Capsicum »

ultima_palabra wrote:Odvagao je on qrac moj... on jedino što može odvagati je da li započeti dan sa lozom ili travaricom.
Znam i šta bi ga zabolilo da je pročitao tvoj komentar :D
nosara

#35602 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nosara »

cyprus

#35603 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by cyprus »

plain vanilla wrote:
cyprus wrote:
Evo ja Komšića zovem govnarom i smetljarom :) E sad, zamisli krene me u karijeri :D , i za X godina neko me predloži za neku funkciju, i ovo se izvuče kao argument zašto ja to ne bih trebao obavljat :-D

Hm, opet kažem, možda nisam dobro upućen, ali ne znam da je Martina ikada bila Čovićev bojovnik... Govoriti o majorizaciji nije = biti pristalica HDZ-a... Na kraju krajeva, u Sarajevu imaš dosta ljudi koji su na sličan način govorili o Komšićevom izboru i ranijim izborima... Jesu li svi oni Čovićevi bojovnici? Ja prvi smatram da ovaj i prethodni izbor Željka Komšića u predsjedništvo nije dobra stvar... I o tome sam pisao mnogo na ovom forumu... čini li me to Čovićevim bojovnikom? Doduše, po mjerilima pojedinih forumaša, izgleda da čini :oops:
Za jednog iskusnog forumasa, mnogo se naivan pravis.
Da li bi ti imenovao nekog ko te JAVNO nazivao smetljarom i govnarom? Majmuncicem, potrckom, laznim Hrvatom?
kontas razliku? Zeljko ne konta...

Dajte i Raspudica, ne moramo cekati da i on dodje tobe, budimo prvi...
Teško mi je što ovo moram reći, ali baš je zbog tog Željko ovim potezom ispao laf... Pokazuje da mu sujeta bar u ovom slučaju nije problem... Ko god ga je nasavjetovao - dobro je uradio... Ozbiljno, ovo je maestralan prijedlog...

Međutim, kažem da će me Martina razočarat, ako se ovo zaista ispostavi tačnim... Ona bi time pogazila veći dio svog digniteta i izgubila glavninu potencijala uticaja u bosanskohercegovačkom javnom prostoru... Hm, osim ako možda ne napravi neko baš jebeno dobro objašnjenje...
nosara

#35604 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nosara »

...Sabinice moja, nisam više Njihov, sad sam Naš!

Draga moja Sabinice.

Evo ti pišem vas u goloj vodi, ali sretan bona ko kad mi ti sisu izbaciš! Muštuluk Sabinice! Ušo sam ti u stranku! I to ne bilo kakvu, već Našu stranku! Ne moju i tvoju kontaš, nego Našu koja je zapravo Njihova.

Jeste, mače moje tigrasto, Želja tvoj, džigara nanina! Primili me Kosari, životami!

Pitaš se sad ti ko su Kosari, čekaj bona Sabinice, jesam ti vazda govorio okani se Al Dina i Arduane nego gledaj Parlament! E, znaš onaj plavi ćafir što se ne češlja zglave, Srbin u Šeheru što je rijeđe od polarnog mede koji jede banane? E on bona!

________piše: Želja K. l --- NO LINKS ---

I onaj u njega mu jaran zgodni, što je zlatnog osvojio onog golog čovjeka, da me ubiješ ne znam sad kako mu se ono kaže…? Ta dvojica uglavnom! Fina gradska raja, moja Sabinice. Urbanluk do oluka! Kravatica, košuljica, ovo-ono. Pa još ono u njiha što ima onih finih žena u stranci, sjećaš se kad su nedavno na izborima konkurisale, a ti me laktom probijala na pijaci i sve vikala – „Oću i ja bolan vako!“ A tebe moja Sabinice rodilo samo za vanjika i safunjake…

Joj da mi je maksuz sad vidit u Zlaje facu i kijamet u Centrali kad su čuli! Samo se nadam da gurbet ima vode, inače će ga dupli udar sastavit, i bailisat će se ko ono neki dan kad ga je safatalo na televiziji pa stalo u po frke, taman kad je najslađe. Ko kad ja tebi stanem kad mi najvruće…hehe, Sabinice šejtanu si iz torbe ispala.

Nejse, bili mi sinoć na teferiču i skontamo tu ujdurmu za nove izbore. Jesam li ja govorio, samo sabura moj Želja, doći će dan kad ćeš se kutarisati onih levata Hrvata uz koje te privezalo ko kravu uz sedlo.

I tako mi kaže Žuti Kosar da su oni odjebali svoju priču fine BejHa, moderne, proeuropske, anacionalne, prosperitetne zemlje za svakog čovjeka u zemlji, i da su skroz ZA da ja jedem blato na njihovim predizbornim skupovima! I da budem bezobrazan i galamim ko pravi hadžija, ko kad sam ono onomad na televiziji viko levatu Babinom sinu preko stola – „Štaš bolan ti bit predsjednik?!“

Jebiga Sabinice, skonto i Kosar, džaba ti zlatni goli čo’jek iz Holivuda, ako nemaš trista hiljada duša. A ko ima jedini trista hiljada duša? Zna se, samo Želja, oko dedovo! He, he…

E sad, kako će Kosari objasniti svojoj raji da ću ja malo pucikati prstima po RS i Srbiju, a u Hercegovinu kod kamenjarske bojne „Kamena S Ramena“ ići nikad, to me prosto ne zanima.

Ja znam vala da meni neće biti teško da dobijem one svoje iz Kalesije da glasuju za ćafire, jer sam ja sad s njima. Kad sam ilahije opjevo onda, sve ću bona! Pa ja sam ćoek mahalaš, rođen za Ćaršiju i novu snagu lijepe mi cijele Bosne i Hercegovine, ali samo u Rajvosa. Đe ćeš dalje gluho bilo, sve go hajvan do hajvana. Ovi dalje su dobri samo za izbora, znaš kako im se ja i ti ono smijemo kako pričaju ko seljoberi…

Eto moja Sabinice, pozdravi amidžu i sve u njiha, nadam se da si ga nalevatila dobro za onu zemlju da nam ostavi kad tandrkne i ponesi šampite, znaš kako to amidžinica izmuti za prste pojes’! Dobro, neću prste pojes’ zezam se! Em što moram Srbe po prstima pucikat, em tebe diruckat!

Voli te tvoj Želja, igrač za raju, nanovo rođen!
drug_profi

#35605 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Mene savršeno zaboli koga je on imenovao za ambasadora, obzirom da je u tom društvu dovoljno raznih prikaza.

Mene više zanima šta će danas kao stranka on odlučiti i nadam se da će izaći konačno iz ormara i priključiti se patriotskoj fronti demokratske akcije... kako mu i svo članstvo priželjkuje.
Da prestane više verbalno i medijsko ispiranje mozgova i opstrukcija svakog rada BH bloka, te da se iz vlade KS maknu uljezi.
On i jeste desnica i potpuno je neprirodno da bude u bloku.
SDP je rekla NE, NS je rekla NE. Sikter.
Još da se i SDP pročisti od uljeza i imaćemo nadu da nije sve propalo.
A_A_AKCIJA

#35606 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by A_A_AKCIJA »

cyprus wrote:
plain vanilla wrote:
cyprus wrote:
Evo ja Komšića zovem govnarom i smetljarom :) E sad, zamisli krene me u karijeri :D , i za X godina neko me predloži za neku funkciju, i ovo se izvuče kao argument zašto ja to ne bih trebao obavljat :-D

Hm, opet kažem, možda nisam dobro upućen, ali ne znam da je Martina ikada bila Čovićev bojovnik... Govoriti o majorizaciji nije = biti pristalica HDZ-a... Na kraju krajeva, u Sarajevu imaš dosta ljudi koji su na sličan način govorili o Komšićevom izboru i ranijim izborima... Jesu li svi oni Čovićevi bojovnici? Ja prvi smatram da ovaj i prethodni izbor Željka Komšića u predsjedništvo nije dobra stvar... I o tome sam pisao mnogo na ovom forumu... čini li me to Čovićevim bojovnikom? Doduše, po mjerilima pojedinih forumaša, izgleda da čini :oops:
Za jednog iskusnog forumasa, mnogo se naivan pravis.
Da li bi ti imenovao nekog ko te JAVNO nazivao smetljarom i govnarom? Majmuncicem, potrckom, laznim Hrvatom?
kontas razliku? Zeljko ne konta...

Dajte i Raspudica, ne moramo cekati da i on dodje tobe, budimo prvi...
Teško mi je što ovo moram reći, ali baš je zbog tog Željko ovim potezom ispao laf... Pokazuje da mu sujeta bar u ovom slučaju nije problem... Ko god ga je nasavjetovao - dobro je uradio... Ozbiljno, ovo je maestralan prijedlog...

Međutim, kažem da će me Martina razočarat, ako se ovo zaista ispostavi tačnim... Ona bi time pogazila veći dio svog digniteta i izgubila glavninu potencijala uticaja u bosanskohercegovačkom javnom prostoru... Hm, osim ako možda ne napravi neko baš jebeno dobro objašnjenje...
Da se i mi nekad složimo, ovo jeste odličan potez.

Marina je doživjela transformaciju otkako je došla na FACE TV, a ja vjerujem da je transformacija iskrena. Sve od tada što je napisala je u prilog suživota u ovoj državi i nema bolje osobe da piše o tome od nacionalističkog pokajnika. To je formula koja može oporaviti ovo društvo, liječenje onih koji su zaraženi virusom mržnje. Alternative nema. Tačnije ima, da čekamo da pomru ovi koji su zaraženi ili da ih neko istrijebi silom.

Ako hoćemo pravi napredak u državi, ove primjere i ideju moramo potencirati i promovirati. Ambasadorska pozicija upravo to i podrazumjeva.
seln

#35607 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by seln »

nosara wrote:...Sabinice moja, nisam više Njihov, sad sam Naš!

Draga moja Sabinice.

Evo ti pišem vas u goloj vodi, ali sretan bona ko kad mi ti sisu izbaciš! Muštuluk Sabinice! Ušo sam ti u stranku! I to ne bilo kakvu, već Našu stranku! Ne moju i tvoju kontaš, nego Našu koja je zapravo Njihova.

Jeste, mače moje tigrasto, Želja tvoj, džigara nanina! Primili me Kosari, životami!

Pitaš se sad ti ko su Kosari, čekaj bona Sabinice, jesam ti vazda govorio okani se Al Dina i Arduane nego gledaj Parlament! E, znaš onaj plavi ćafir što se ne češlja zglave, Srbin u Šeheru što je rijeđe od polarnog mede koji jede banane? E on bona!

I onaj u njega mu jaran zgodni, što je zlatnog osvojio onog golog čovjeka, da me ubiješ ne znam sad kako mu se ono kaže…? Ta dvojica uglavnom! Fina gradska raja, moja Sabinice. Urbanluk do oluka! Kravatica, košuljica, ovo-ono. Pa još ono u njiha što ima onih finih žena u stranci, sjećaš se kad su nedavno na izborima konkurisale, a ti me laktom probijala na pijaci i sve vikala – „Oću i ja bolan vako!“ A tebe moja Sabinice rodilo samo za vanjika i safunjake…

Joj da mi je maksuz sad vidit u Zlaje facu i kijamet u Centrali kad su čuli! Samo se nadam da gurbet ima vode, inače će ga dupli udar sastavit, i bailisat će se ko ono neki dan kad ga je safatalo na televiziji pa stalo u po frke, taman kad je najslađe. Ko kad ja tebi stanem kad mi najvruće…hehe, Sabinice šejtanu si iz torbe ispala.

Nejse, bili mi sinoć na teferiču i skontamo tu ujdurmu za nove izbore. Jesam li ja govorio, samo sabura moj Želja, doći će dan kad ćeš se kutarisati onih levata Hrvata uz koje te privezalo ko kravu uz sedlo.

I tako mi kaže Žuti Kosar da su oni odjebali svoju priču fine BejHa, moderne, proeuropske, anacionalne, prosperitetne zemlje za svakog čovjeka u zemlji, i da su skroz ZA da ja jedem blato na njihovim predizbornim skupovima! I da budem bezobrazan i galamim ko pravi hadžija, ko kad sam ono onomad na televiziji viko levatu Babinom sinu preko stola – „Štaš bolan ti bit predsjednik?!“

Jebiga Sabinice, skonto i Kosar, džaba ti zlatni goli čo’jek iz Holivuda, ako nemaš trista hiljada duša. A ko ima jedini trista hiljada duša? Zna se, samo Želja, oko dedovo! He, he…

E sad, kako će Kosari objasniti svojoj raji da ću ja malo pucikati prstima po RS i Srbiju, a u Hercegovinu kod kamenjarske bojne „Kamena S Ramena“ ići nikad, to me prosto ne zanima.

Ja znam vala da meni neće biti teško da dobijem one svoje iz Kalesije da glasuju za ćafire, jer sam ja sad s njima. Kad sam ilahije opjevo onda, sve ću bona! Pa ja sam ćoek mahalaš, rođen za Ćaršiju i novu snagu lijepe mi cijele Bosne i Hercegovine, ali samo u Rajvosa. Đe ćeš dalje gluho bilo, sve go hajvan do hajvana. Ovi dalje su dobri samo za izbora, znaš kako im se ja i ti ono smijemo kako pričaju ko seljoberi…

Eto moja Sabinice, pozdravi amidžu i sve u njiha, nadam se da si ga nalevatila dobro za onu zemlju da nam ostavi kad tandrkne i ponesi šampite, znaš kako to amidžinica izmuti za prste pojes’! Dobro, neću prste pojes’ zezam se! Em što moram Srbe po prstima pucikat, em tebe diruckat!

Moze se o Zeljku misliti sta se hoce... ali treba biti bas levat, pa pisati ovako ogavne pamflete.
Da je bar duhovito, pa hajde...
palermo

#35608 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

cyprus wrote:
I baš zbog toga, u meni tinja nada da će ona odbiti ovu ponudu...
Ako je sve ovo istina, ponavljam ako je istina jer kod nas nikad ne znaš šta je istina, onda jedini razlog zbog kojeg Martina može odbiti ovu poziciju je da pritisak HDZ-a postane prevelik, prejak i neizdržljiv. A pošto te znam kao forumaša, ne vejrujem da priželjkuješ ovakav scenario.

Pa me onda interesuje zbog čega ti tinja ova nada, mislim naslućujem ja :D , ali onako obrazloženje
Capsicum

#35609 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Capsicum »

Treba održavati narativ o ŽK kao nesposobnom lezihljeboviću koji je arhineprijatelj građanske opcije, a i BiH općenito :D
nosara

#35610 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nosara »

seln wrote:

Draga moja Sabinice.

Moze se o Zeljku misliti sta se hoce... ali treba biti bas levat, pa pisati ovako ogavne pamflete.
Pa to je pisala ambasadorica.

https://--- NO LINKS ---/forum/post523236.html
madner

#35611 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Nego jedno pitanje za dekana, koja se veza povukla? :D
stakasa

#35612 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by stakasa »

nosara wrote:
seln wrote:

Draga moja Sabinice.

Jooooj sramote!!!
Banksy

#35613 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

:lol:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#35614 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by plain vanilla »

nosara wrote:
seln wrote:

:mrgreen:
Roccohljup

#35615 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Roccohljup »

Eto mora se cekat novi ferman.....a cuj kako je raspoloženje...pa slavljeničko :D :D :D
NAJAVE Saopćenje iz Centrale
Iako je najavljeno, Komšić se neće obratiti javnosti nakon sjednice Predsjedništva DF-a
Prema nezvaničnim informacijama, tema će biti trenutna politička situacija i ulazak u vlast ove stranke, odnosno koalicija sa SDA
K. Ke.
prije 33 minuta

7

Komšić: Je li već odlučio

Sjednica Predsjedništva Demokratske fronte trebala bi početi u 12 sati u Centrali ove stranke u Sarajevu.
Prema nezvaničnim informacijama, tema će biti trenutna politička situacija te ulazak u vlast ove stranke, odnosno koalicija sa SDA.

Zanimljivo je to da, iako je bilo najavljeno da će se nakon sjednice novinarima obratiti šef DF-a Željko Komšić, iz ove stranke je pred sjednicu stiglo saopćenje, u kojem se ističe da se niko neće obratiti medijima te da će javnost o zaključcima sjednice obavijestiti novim saopćenjem.
Od izvora iz ove stranke saznajemo da se ne zna kakav će tačno dnevni red biti stavljen pred članove Predsjedništva DF-a niti kakvo je raspoloženje unutar stranke kada je u pitanju sve otvoreniji stav Komšića da treba ići u politički zagrljaj sa SDA, ali i HDZ-om i SNSD-om
Kikibombona

#35616 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Kikibombona »

Capsicum wrote:Fulaš poentu totalno. Politička korist koju će Komšić imati od ovog imenovanja će daleko prevazići negativne posljedice. Politika nije za one koji razmišljaju mogu samo po sistemu crno/bijelo. Najuspješniji su oni koji se snalaze u sivim zonama. Komšić tačno zna šta radi.

Evo kao eksperiment, hajde pitaj 10 random ljudi/kolega npr. šta misle o Martini. Moje iskustvo je da 99% njih nema pojma o tome ko je ona bila i šta je radila prije na Poskoku. Znaju je samo od onda kad je počela pljuvati i po HDZ-u i po svima ostalim neselektivno. Kažu na fb je prati preko 100.000 ljudi. S tom brojkom se mogu pohvaliti samo rijetki političari. Dakle sigurno ima simpatije javnosti. Možda Martina iz moralnih razloga, zbog stavova koje je nekad ranije iznosila i načina na koji ih je iznosila, ne zaslužuje tu poziciju, ali trenutna percepcija javnosti o njoj je izuzetno pozitivna i Komšić to vrlo mudro koristi.
Da su Nasa stranka ili cak SDP uzeli Soptu do sada bi desetine SDA i DF medija, hiljade uhljeba, pisali i govorili kako imaju jos jedan dokaz da su NS/SDP ustaske stranke. Reciklirali bi sve Soptine clanke i izjave kao dokaz tome, pokrenuli bi medijsku histeriju. Onaj ekstremista Suljagic bi danonocno pisao tvitove itd.

A posto se radi o SDA i DF, onda sve moze, njih nema ko napasti. Njima je sve dozvoljeno. DF se pretvorio u ekstremno krilo SDA.
drug_profi

#35617 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

jao nosara koja si ti hinjska lisica.... :mrgreen:
Banksy

#35618 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Kikibombona wrote:
DF se pretvorio u ekstremno krilo SDA.
Odavno već, a zvanično od prošlog ljeta.

Zbog čega su se i dobili ti silni glasovi, da se ne lažemo.
drug_profi

#35619 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Pošto je ovdje opći hajp zbog velevažnog pitanja imenovanja nebitne ambasadorice da i ja prozborim koju na tu temu:

Prihvatam da ljudi mijenjaju stavove. To je dokaz inteligencije i stečenog iskustva.
Svakako je jedini lijek ovoj zemlji da veliki broj ljudi promijeni stav i okrene se od nacizma. Na drugoj strani treba neko da ih prihvati i da ne napravi klovnove od takvih, već da podrži i nagradi.
Možda onda i masovnije postane.

A sad jel Martina zaista promijenila mišljenje - vjerujem da jeste.
Jel Željko ovo radi iz razloga da podrži i nagradi - čisto sumnjam.
Više je to iz inata i pakosti Dragom Čoviću.
Jer je kod njega najjači motiv upravo inat.
Što je inače osobina "inteligentnih" pojedinaca.
Kikibombona

#35620 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Kikibombona »

Prpa.ba wrote:
starisalko wrote:Emira Suljagica u Zagreb,a Reufa Bajrovica u Vasington :bih:
Emir "Ukinimo Vjernoauk" Suljagic je za doprinos bh. patriotizmu udobno smjesten na poziciju dekana Erdoganovog univerziteta u Sarajevu, za Zagreb ipak moramo naci nekog drugog.
Capsicum wrote:Fulaš poentu totalno. Politička korist koju će Komšić imati od ovog imenovanja će daleko prevazići negativne posljedice. Politika nije za one koji razmišljaju mogu samo po sistemu crno/bijelo. Najuspješniji su oni koji se snalaze u sivim zonama. Komšić tačno zna šta radi.

Evo kao eksperiment, hajde pitaj 10 random ljudi/kolega npr. šta misle o Martini. Moje iskustvo je da 99% njih nema pojma o tome ko je ona bila i šta je radila prije na Poskoku. Znaju je samo od onda kad je počela pljuvati i po HDZ-u i po svima ostalim neselektivno. Kažu na fb je prati preko 100.000 ljudi. S tom brojkom se mogu pohvaliti samo rijetki političari. Dakle sigurno ima simpatije javnosti. Možda Martina iz moralnih razloga, zbog stavova koje je nekad ranije iznosila i načina na koji ih je iznosila, ne zaslužuje tu poziciju, ali trenutna percepcija javnosti o njoj je izuzetno pozitivna i Komšić to vrlo mudro koristi.
Zato se i pitam gdje su BH Patriotski istrazivacki mediji da naivnim i neinformisanim obicnim gradjanima kazu ko je i sta je otrovna poskokovka. U suprotnom bi neko mogao pomisliti da su mediji stranacki pa je predvidjanje o Komsicevoj mudrosti samoostvarujuce predvidjanje: Komsic je mudar zato sto je percepcija o otrovnoj poskokovki pozitivna, a percepcija o otrovnoj poskokovki je pozitivna zato sto Komsic mora biti mudar. :-D
Suljagic dekan? :run: Jebo tu skolu u kojoj je on neki faktor. A svakako je SDA-AKP skola, tako da sve moze.

Lik je podmukao i ljigav. Fino se uvukao SDA da bi dobio funkciju. Sada je veci ekstrem nego cijela SDA zajedno.

...

Jah, sada ce SB, Saff, Stav, Faktor i ostala ekipa vaditi iz naftalina sve Martinine izjave. Ipak su to velike patriote. Kada su Pedju Kojovica i Jovu Divjaka proglasili cetnicima kako nece Martinu Soptu ustasom. :izet: :D
drug_profi

#35621 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Ja sam nakon Suljagićevog imenovanja na čelo IUS odmah pomislio i da je kompletna afera "vjeronauk" iz vremena SDP vlasti u KS bila u stvari projektovana i dirigovana iz SDA. Bilo je i tad očigledno da nije za taj potez imao podršku stranke.

Možda smo naivni bili, ali očito da SDA ima ubačene petokolonaše u svim strankama.
U nekim su i šefovi partija.
palermo

#35622 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

Kikibombona wrote:
Da su Nasa stranka ili cak SDP uzeli Soptu do sada bi desetine SDA i DF medija, hiljade uhljeba, pisali i govorili kako imaju jos jedan dokaz da su NS/SDP ustaske stranke. Reciklirali bi sve Soptine clanke i izjave kao dokaz tome, pokrenuli bi medijsku histeriju. Onaj ekstremista Suljagic bi danonocno pisao tvitove itd.

A posto se radi o SDA i DF, onda sve moze, njih nema ko napasti. Njima je sve dozvoljeno. DF se pretvorio u ekstremno krilo SDA.
A zašto je nisu uzeli NS i SDP ? Ako ne znaš ja ću da ti kažem......dva razloga......

prvi, zato što vode komformističku i oportunističku politiku koja ne želi da izaziva protiv sebe tzv. ljevičare nacionalističke provinijencije ( a takvih je mnogo u njihovoj glasačko bazi)...

drugi, čitava njihvoa politika zadnjih mjeseci se vrti oko sarajevske vale i ne pokazuju nikakvo interesovanje za bilošta izvan toga.....praktički sve je podređeno očuvanju vlasti u sarjevskom kantonu.....shodno tome, nikakav korak koji može ugroziti tu vlast nije dobrodošao...

I bila bi pokrenuta medijska histerija ? Pa šta.....ako si uvjeren da je ono što radiš dobro, ispravno.....ako znaš to iskomunicirati sa narodom, preživjet ćeš....zapravo izaći ćeš jači....
Roccohljup

#35623 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Roccohljup »

kakav ba suljagić i refa....njim aje kod ŽK istekao rok trajanja odmah nakon izbora :) Zna on da ih ne moze kontrolisati pa trazi nove poslušnike.
Roccohljup

#35624 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Roccohljup »

drug_profi wrote:Ja sam nakon Suljagićevog imenovanja na čelo IUS odmah pomislio i da je kompletna afera "vjeronauk" iz vremena SDP vlasti u KS bila u stvari projektovana i dirigovana iz SDA. Bilo je i tad očigledno da nije za taj potez imao podršku stranke.

Možda smo naivni bili, ali očito da SDA ima ubačene petokolonaše u svim strankama.
U nekim su i šefovi partija.
Ne znam da ih imaju "zvanično", al njima je dosta da preko svojih kanala SDA samo pozove neke da rade z anjihove interese i red se stvori pred vratima.......i to bas iz svake stranke :)
Banksy

#35625 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Predsjedništvo Demokratske fronte razmatrat će poseban dokument - političku platformu,

U Demokratskoj fronti preovladava mišljenje kako je potrebno formirati širi probosanski blok političkih partija koji bi bio stabilan i dovoljno jak da nadvlada rastuće seperatističke ambicije u BiH,

Kičmu tog patriotskog fronta činile bi SDA i DF, pri čemu bi vrata ovog saveza bila otvorena i za druge stranke koje prihvate principe djelovanja patrotskog fronta.

:lol:
Post Reply