SSemir wrote:tutku wrote:Poslusao sam veceras intervju koji je na HRTu dao Falatar, i blago receno da sam razocaran. Pored izjave da je ZK vodio ratnohusckacku politiku, narocito je odvratan i pogresan stav kako je isti ZK vodio agresivnu politiku prema narodu kojeg predstavlja
Hoces reci da nije vodio ratnohuskasku politiku?
Hoces reci da nije agresivna politika prema narodu kojeg predstavlja? Sve kontra njih, nije se udostojio da posjeti predstavnike nekih hrcatskih udruzenja, vjerskih vpdja, skupove po gradovima sa hrvatskom vecinom, obecanja hrvatskom narodu...
Rekao je jos da komsic nista do sad nije uradio za svoj narod. Hoces li reci da i to nije istina. Ja bi samo dodao da nije ni za bosnjake nista uradio. Ubleha koja uzima mandate za mandatom samo na osnovu svoje retorike i pozivanja na rat.
Da je opleo po dodiku i covicu, onako kako to predstavnici sda rade pa im onda prigrle u koaliciju, on bi tebi sad bio savrsen.
Apsolutno nije vodio agresivnu politiku "prema narodu kojeg predstavlja". Vec u toj konstataciji BF pokazuje kako je za njega afirmativan ovaj etnonacionalisticki model, u kojeg svaki clan predstavlja svoj narod. To je pogresno i Ustav isto ne propisuje - dakle vjerujem da bi Dodik i Covic bili zadovoljni ovakvim BF-om.
ZK je vodio agresivnu politiku prema idejama UZP-a i prema onima koji su podrzavali cijepanje drzave, citaj DC.
Naravno da nije posjetio neka hrvatska udruzenja i kler, narocito jer upravo neki od njih podrzavaju unistavanje jedinstva ove drzave i reborn ideja Herceg Bosne.
S druge strane, neke kritike prema pasivnosti i greakama ZK apsolutno stoje i ja ne branim ZK-a, vec osudjujem BF.
On apsolutno nije potreban Nasoj stranci i moze donijeti vise zla nego dobra, a ovo govorim kao glasac NS-a od njihovog osnivanja.