Sirija

Locked
Klavikula

#35576 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Kikibombona wrote:
Klavikula wrote:savoxe, Hezbollah uzvratio udarac. cekamo da pobunjenici i IS djeluju protiv Izraela :D
Sad ce mudzahidi Nusre udariti, oni su na jugu najblize IDFU.
hoce :D

SAA i Hezbollah na jugu se trebaju dobro cuvati sad :D
sarajevoxxxx

#35577 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Klavikula wrote:savoxe, Hezbollah uzvratio udarac. cekamo da pobunjenici i IS djeluju protiv Izraela :D
Hezbollah je trebao napraviti sastanak sa zvaničnicima libanonske vlade, razgovarati, vijećati, tražiti njihovo mišljenje, a potom zajednički zauzeti stav i onda poduzimati određene korake.Ovako Hazbollah sam nastupa, a ispašta cijelo libanonsko društvo.Ja smatram da je to pogrešno, i da to ne vodi ničemu.

A da ne govorimo o Hezbollahovom izletu u Siriji.To da je stao na stranu Asadovog režima koji čini ovako strašne masakre.Da je samim time što se bore na istoj strani snosi odgovornost i saučesnik je u tim masakrima.Ne znam, to nije islam, to nije ni ljudskost, nema tu ni prava ni pravde, ovo što oni rade je za svaku osudu.

Srljaju iz problema u problem, jedno strašno neodgovorno ponašanje, koje priliči više jednoj mafijaškoj organizaciji a ne nekim ozbiljnim ljudima koji zaslužuju i koji trebaju imati podršku od drugih.

Apsolutno sam protiv njihove politike.Realno, strašno je ovo u šta se Hezbollah pretvorio zadnjih godina.Užas!
zrakomlat

#35578 Re: Sirija

Post by zrakomlat »

Klavikula wrote:
Kikibombona wrote:
hoce :D

SAA i Hezbollah na jugu se trebaju dobro cuvati sad :D
:D
sarajevoxxxx

#35579 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Kikibombona wrote:
Ne mislim da će udariti.Žene i djeca boraca Nusre u Quneitri svaki dan umiru od gladi, bolesti, i nemogućnosti liječenja u najvećem konc logoru u Istočnoj Guti.Svaki dan ih Hezbollah zajedno sa Asadovim plaćenicima masakrira, i njih i njihove njihove sugrađane u Deri, Inhalu, Džasimu, Deri Beledu i ostalim gradovima u provinciji Dera.Asad je jedan monstrum koji ih bombarduje i ubija.

Hezbollah i režim u Damasku trenutno igraju svoju staru igru sa Izraelom dugu 50 godina u narodu poznatu kao ''muqaweme we mumania'' (otpor i suzdržanost).Na krilima te licemjerne politike porodica Asad se održavala na vlasti ovih pola vijeka, a njegovi plaćenici upravo Izrael uzimaju za izgovor za strašne masakre koje čine nad sirijskim stanovništvom.Njima slava narodu bijeda, razoreni gradovi, sankcije, i život u ekstremnom siromaštvu, strahu, itd.

Jedna nimalo fer igra, jedna strašna politika čije su osnovne crte bahatost, oholost, sebićnost, i krkanluk.Što dalje od njih svima bolje.
Herr Flick

#35580 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

Cool sta se kleberiš,otkud sam ja mogao znati da su slikr lazne? :-)
Klavikula

#35581 Re: Sirija

Post by Klavikula »

sarajevoxxxx wrote:
Hezbollah je trebao napraviti sastanak sa zvaničnicima libanonske vlade, razgovarati, vijećati, tražiti njihovo mišljenje, a potom zajednički zauzeti stav i onda poduzimati određene korake.Ovako Hazbollah sam nastupa, a ispašta cijelo libanonsko društvo.Ja smatram da je to pogrešno, i da to ne vodi ničemu.

A da ne govorimo o Hezbollahovom izletu u Siriji.To da je stao na stranu Asadovog režima koji čini ovako strašne masakre.Da je samim time što se bore na istoj strani snosi odgovornost i saučesnik je u tim masakrima.Ne znam, to nije islam, to nije ni ljudskost, nema tu ni prava ni pravde, ovo što oni rade je za svaku osudu.

Srljaju iz problema u problem, jedno strašno neodgovorno ponašanje, koje priliči više jednoj mafijaškoj organizaciji a ne nekim ozbiljnim ljudima koji zaslužuju i koji trebaju imati podršku od drugih.

Apsolutno sam protiv njihove politike.Realno, strašno je ovo u šta se Hezbollah pretvorio zadnjih godina.Užas!
pa savoxe jeboga ti, jesil nedavno pisao kako Hezbollah nema muda da uzvrati udarac. oni uzvratili. sad ne valja. dogovori se sam sa sobom. misljenja mjenjas na dnevnoj bazi :D

Al Jadeed (Lebanese media) report that an Israeli general was killed in the Hezbollah attack this morning.
zanimljivo, ako je istina :D
Klavikula

#35582 Re: Sirija

Post by Klavikula »

samo za Kikija :-D

proslava oslobadjanja Kobanija :-D
sarajevoxxxx

#35583 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Ponovo žestoke borbe između snaga sirijskog režima i YPG-a u Hasaki u kvartu Tell Hadžer.I u Halebu u kvartu el-Ešrefije žestoke borbe, snage opozicije nastavile sa napredovanjem.Oko 40 % kvarta pod kontrolom opozicije.
sarajevoxxxx

#35584 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Klavikula wrote:
sarajevoxxxx wrote:

pa savoxe jeboga ti, jesil nedavno pisao kako Hezbollah nema muda da uzvrati udarac. oni uzvratili. sad ne valja. dogovori se sam sa sobom. misljenja mjenjas na dnevnoj bazi :D

Al Jadeed (Lebanese media) report that an Israeli general was killed in the Hezbollah attack this morning.
zanimljivo, ako je istina :D
Onaj ko ubija žene i djecu ili pak podržava vojsku i bori se na strani vojske koja to radi, je kukavica pa makar svaki dan ispaljivao stotine projektila na Izrael.
dragma
Vozim: Pješe

#35585 Re: Sirija

Post by dragma »

Herr Flick wrote:Cool sta se kleberiš,otkud sam ja mogao znati da su slikr lazne? :-)
Ovo bi trebalo da su prave:
Image

Video:
http://link.brightcove.com/services/pla ... 7378932001
Stjui

#35586 Re: Sirija

Post by Stjui »

evo onaj krmak što je ubado bajonetom onog starog čovjeka.vidi pederske njonje i poza

Image
cbrt

#35587 Re: Sirija

Post by cbrt »

Rebeli su na kratko pre neki dan zauzeli u iznenadnoj akciji Tell Sawwan u Istočnoj Ghouti nanevši režimu osetne gubitke (tvrde 40 poginulih režimskih vojnika)
https://www.youtube.com/watch?v=NLZaNDf ... e=youtu.be
http://wikimapia.org/#lang=en&lat=33.58 ... 7&z=15&m=b

Obilazak zauzete baze 82
https://www.youtube.com/watch?v=1sAGt9nlKj8

Zarobljeni Iranac u istom
Image

Ne znam da li je bila ova mapa situacije u Sheikh Miskinu
Image

Navodno je danas stradalo 5 NDF boraca od strane Kurda u Hasaki a navodno je i puštena iz Jordanskog zatvora ova sa slike (trebalo bi u zamenu za Jordanskog pilota i preostalog Japanca koje drži ISIS)
Image

Najnovija mapa okoline Kobanea
Image
solar7

#35588 Re: Sirija

Post by solar7 »

Challenger__ wrote:
sarajevoxxxx wrote:Izraelski avioni bombardovlli Asadove polozaje u Quneitri.
Slave li Nusra i FSA? Slave, bezbeli.

:arrow: LINK
Slavim i ja samo nek taru
husein_kapetan

#35589 Re: Sirija

Post by husein_kapetan »

Klavikula wrote:samo za Kikija :-D

proslava oslobadjanja Kobanija :-D
Evo Erdogan (bašbakan) proglasio tri dana nacionalnog slavlja zbog ovog....
Sada se (sasvim korektno) pita ko će napraviti porušeno.. koliko mu je dobrobit ovih prirasla za srce..
Mogu samo zamisliti dimenziju razočarenja istog a toliko jadika uložio u one druge.. " Koalicija" mu se sasvim otvoreno smije u lice i nastavlja po svom.
Oni tamo sa Asadom sklapaju nekakve dogovore.. neki govore da je na pomolu nekakvo primirje.. možeš si mislit rusi medijatori.. Bože ne postoji više ideologija koja se može respektovati.. Izgleda da još samo izrael vjeruje u ove nusriće i satelite..
"Arapsko Proljeće" 2.0
Challenger__

#35590 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

solar7 wrote:Slavim i ja samo nek taru
Slavi još njih, ne brini, samo neće da kažu. Licemjeri.

:wink:
Challenger__

#35591 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

husein_kapetan wrote: Evo Erdogan (bašbakan) proglasio tri dana nacionalnog slavlja zbog ovog....
Sada se (sasvim korektno) pita ko će napraviti porušeno.. koliko mu je dobrobit ovih prirasla za srce..
Mogu samo zamisliti dimenziju razočarenja istog a toliko jadika uložio u one druge.. " Koalicija" mu se sasvim otvoreno smije u lice i nastavlja po svom.
Oni tamo sa Asadom sklapaju nekakve dogovore.. neki govore da je na pomolu nekakvo primirje.. možeš si mislit rusi medijatori.. Bože ne postoji više ideologija koja se može respektovati.. Izgleda da još samo izrael vjeruje u ove nusriće i satelite..
"Arapsko Proljeće" 2.0
A brko ne pušta Kurde nazad, navodno "zabrinut" za održiivost života. A u stvari zna da bi taj svijet potjerao ublehu najmanje do Sarrina.
husein_kapetan

#35592 Re: Sirija

Post by husein_kapetan »

Challenger__ wrote:
solar7 wrote:Slavim i ja samo nek taru
Slavi još njih, ne brini, samo neće da kažu. Licemjeri.

:wink:
Sasvim u skladu.. Chelli.. sa "vrijednostima" koje zagovaraju i promoviraju...
husein_kapetan

#35593 Re: Sirija

Post by husein_kapetan »

Challenger__ wrote:
husein_kapetan wrote: Evo Erdogan (bašbakan) proglasio tri dana nacionalnog slavlja zbog ovog....
"Arapsko Proljeće" 2.0
A brko ne pušta Kurde nazad, navodno "zabrinut" za održiivost života. A u stvari zna da bi taj svijet potjerao ublehu najmanje do Sarrina.
Mislim da se sada osjeća u najmanju ruku "usamljen"...
husein_kapetan

#35594 Re: Sirija

Post by husein_kapetan »

Nego..
kako će izrael "opravdati" ovu "preciznu" eliminaciju španskog UN-ovca... Zona gdje borbeno djelovaše kao odgovor na napad je poprilično udaljena od poprišta onog uratka Hezbollaha.. biti će da su ovi instalirali skivenu "bazu".. najvjerovatnije "ispod" UN-ovaca..
Bogme onaj španski ministar stisnutih zuba traži objašnjenje..
Challenger__

#35595 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

husein_kapetan wrote:Nego..
kako će izrael "opravdati" ovu "preciznu" eliminaciju španskog UN-ovca... Zona gdje borbeno djelovaše kao odgovor na napad je poprilično udaljena od poprišta onog uratka Hezbollaha.. biti će da su ovi instalirali skivenu "bazu".. najvjerovatnije "ispod" UN-ovaca..
Kada su uspjeli "opravdati" masakr američkih mornara na brodu Liberty, "opravdaće" i ovo, ne brini.
husein_kapetan

#35596 Re: Sirija

Post by husein_kapetan »

Challenger__ wrote:
Kada su uspjeli "opravdati" pokolj američkih mornara na brodu Liberty, "opravdaće" i ovo, ne brini.
Znam..
Moje bješe ironičan osvrt na uradak najefikasnije, najopremljenije, najpreciznije i najhumanije vojske koja nikad ne griješi.. ili..
Challenger__

#35597 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Nego, šta se dešava oko ove pucnjave između Hezbollaha i Izraelaca? Ide li u daljnje zaoštravanje ili ne? Ili se, jednostavno ne zna...?

(Nisam danas pratio vijesti)
mirsek

#35598 Re: Sirija

Post by mirsek »

husein_kapetan wrote:
Challenger__ wrote:
Kada su uspjeli "opravdati" pokolj američkih mornara na brodu Liberty, "opravdaće" i ovo, ne brini.
Znam..
Moje bješe ironičan osvrt na uradak najefikasnije, najopremljenije, najpreciznije i najhumanije vojske koja nikad ne griješi.. ili..
Sve najpreciznije oruzje imaju a za mjesec dana pobiju na hiljade civila u gazi i jos ih savoxxx pravda .Svaka ali svaka njihova palestinska zrtva je namjerna.
Challenger__

#35599 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Po ovom izvoru, halifa pravovjernih Bendžamin Bibi N. je odlučio da ne ide u daljnju eskalaciju sa Hezbollahom:
#AA quoting #Israel|i officials claim #Netanyahu and his fellows decided not to escalate against #Hezbollah.. #Syria #Lebanon
RamiAlLolah
mirsek

#35600 Re: Sirija

Post by mirsek »

Challenger__ wrote:Nego, šta se dešava oko ove pucnjave između Hezbollaha i Izraelaca? Ide li u daljnje zaoštravanje ili ne? Ili se, jednostavno ne zna...?

(Nisam danas pratio vijesti)
Imas na press tv live hornologiju dogadjanja i izvjestaja o dogadjaju.
Ma ovo je samo uvertira.
Iran cim osigura svoje nebo sa dovoljnim brojem kvalitetnih radara i PVO baterija a to je vrlo brzo jer vec ima odlicne radare dat ce sebi i hezbollahu vise slobode da odgovore na ovu cionisticku bahatu i zlocinacku rabotu.
Locked