Demokratska fronta Željko Komšić

Banksy

#35576 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

plain vanilla wrote:
Banksy wrote:Je li istina da MMS ''uzima'' ambasadorsku poziciju iz reda Ostalih?
Zeljko Bosanac, Martina Hercegovka :srce:
:mrgreen:

Bez šale, mislim da je jako ružno zloupotrebljavati i ismijavati mogućnost slobodnog i promjenjivog izjašnjavanja po tom, etničko/nacionalnom pitanju.
Ako je istina, onda znači da svjesno laže, i ''uzima'' poziciju koja, po zakonu (?) pripada nekom drugom, i da nije ni mrvu bolja od onih koje je do jučer kritizirala.
Banksy

#35577 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

BHCluster wrote:
Banksy wrote:Kad prije par mjeseci kažeš ovo:

Imate Željka Komšića koji je na poziciji gdje predstavlja narod koji ga prezire i bez obzira na to uzima plaću.
znači da ćeš sad, kad te on imenuje, iako ga prezireš, bez obzira na to uzimati plaću.

Taman su zaslužili jedno drugo.
Pa dobro, ako ste navikli da se uvlacite u neku stvar svojim vodjama da bi doslili do nekakve pozicije ovo vam je primjer da se moze i na drugi nacin.
Koji je ovo ''drugi'' način?
BHCluster

#35578 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by BHCluster »

Banksy wrote:
BHCluster wrote:
Banksy wrote:Kad prije par mjeseci kažeš ovo:

Imate Željka Komšića koji je na poziciji gdje predstavlja narod koji ga prezire i bez obzira na to uzima plaću.

znači da ćeš sad, kad te on imenuje, iako ga prezireš, bez obzira na to uzimati plaću.

Taman su zaslužili jedno drugo.
Pa dobro, ako ste navikli da se uvlacite u neku stvar svojim vodjama da bi doslili do nekakve pozicije ovo vam je primjer da se moze i na drugi nacin.
Koji je ovo ''drugi'' način?
Pozitivna realna kritika, ocigledno zar ne?
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#35579 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by plain vanilla »

Banksy wrote:
plain vanilla wrote:

Bez šale, mislim da je jako ružno zloupotrebljavati i ismijavati mogućnost slobodnog i promjenjivog izjašnjavanja po tom, etničko/nacionalnom pitanju.
Ako je istina, onda znači da svjesno laže, i ''uzima'' poziciju koja, po zakonu (?) pripada nekom drugom, i da nije ni mrvu bolja od onih koje je do jučer kritizirala.
Ne znam, meni ovo lici na scenarij iz Nadrealista, posebno publika koja aplaudira ovom cinu.
Sta znas, ona postane 'Ostali' a Zeljko u njenim izjavama ce izgubiti navodnike u 'legitimnom' i 'Hrvatu'.
Banksy

#35580 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

plain vanilla wrote:
Ne znam, meni ovo lici na scenarij iz Nadrealista, posebno publika koja aplaudira ovom cinu.
Upravo to...
BHCluster

#35581 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by BHCluster »

Kad smo kod Nadrealista...
Image
Styling

#35582 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

Capsicum wrote:Bit će da je najveći problem ovdje što Željko nije za ambasadore imenovao Suljagića i Bajrovića, pa da bi oni mogli da likuju kako su bili u pravu :D
A Martinu su redom podržavali i hvalili njenu hrabrost, sve do onog momenta kad je Željko odlučio da je predloži za ambasadoricu. Sad kreće drvlje i kamenje :D

Kao što rekoh, Komšić opet i iznova pokazuje koliko je mudriji političar od ostatka opozicije. Zato on danas sjedi u Predsjedništvu BiH, iako su braća iz BH bloka učinila sve da ne bude izabran. Razmislite malo o tome.
To sto je hrabra i sto je napadala sve redom i sto je prosla kroz sta je prosla je stvar koju treba postovati ali to je ne cini kvalifikovanom za ambasadora.
JThomas

#35583 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JThomas »

šta fali ona u talu juče a željko danas :mrgreen:
Capsicum

#35584 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Capsicum »

Styling wrote:
Capsicum wrote:Bit će da je najveći problem ovdje što Željko nije za ambasadore imenovao Suljagića i Bajrovića, pa da bi oni mogli da likuju kako su bili u pravu :D
A Martinu su redom podržavali i hvalili njenu hrabrost, sve do onog momenta kad je Željko odlučio da je predloži za ambasadoricu. Sad kreće drvlje i kamenje :D

Kao što rekoh, Komšić opet i iznova pokazuje koliko je mudriji političar od ostatka opozicije. Zato on danas sjedi u Predsjedništvu BiH, iako su braća iz BH bloka učinila sve da ne bude izabran. Razmislite malo o tome.
To sto je hrabra i sto je napadala sve redom i sto je prosla kroz sta je prosla je stvar koju treba postovati ali to je ne cini kvalifikovanom za ambasadora.
Kao što već rekoh, postoje karijerne diplomate, a postoje i politička imenovanja. Ovo je druga opcija. I mudra je. To što je vama teško priznati to samo zato što je u pitanju Željko Komšić, a ne Predrag Kojović (da ne kažem Falatar) ili Nermin Nikšić, to je vaš problem.
Tabijat

#35585 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Tabijat »

BHCluster wrote:Kad smo kod Nadrealista...
Image
Dom naroda?
starisalko

#35586 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by starisalko »

Banksy wrote:
plain vanilla wrote:
Banksy wrote:Je li istina da MMS ''uzima'' ambasadorsku poziciju iz reda Ostalih?

Sabina Cudic.. doduse u pokusaju
BHCluster

#35587 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by BHCluster »

Tabijat wrote:
BHCluster wrote:Kad smo kod Nadrealista...
Image
Dom naroda?
Ko ce mu dati glasove? Mozda DF, delegati iz Gorazdanske price ili mozda Laburista Fikreta Abdica? Ko ce znati mozda bude neTko iz HMS-a? :lol:
BHCluster

#35588 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by BHCluster »

Banksy wrote:

Da svakako koristiti sistem koji te diskriminira je stvarno jako ruzno zloupotrebljavati.
Banksy

#35589 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

BHCluster wrote:
Banksy wrote:

Da svakako koristiti sistem koji te diskriminira je stvarno jako ruzno zloupotrebljavati.
Koga to diskriminira? Nju, njega? :lol:
BHCluster

#35590 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by BHCluster »

Banksy wrote:
BHCluster wrote:
Banksy wrote:

Koga to diskriminira? Nju, njega? :lol:
Pa kad je sistem tako dobar sto kmechis?
cyprus

#35591 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by cyprus »

Banksy wrote:
plain vanilla wrote:

Prije koji mjesec na N1 reče da se izjašnjava isključivo kao Hercegovka...

Nego, zaista mislim da se bespotrebno kenja po dotičnoj... Nisam baš upoznat detaljno kakvi su joj to forumski grijesi iz prošlosti, ali ovo kako djeluje, šta piše i govori u posljednjih nekoliko godina, jeste za svako poštovanje i duboki naklon... Jedna je od rijekih ličnosti koja ima određen broj fanova u sva tri tora, što je po meni prijeko potreban i zlata vrijedan kvalitet u ovoj post-Dejtonskoj Bosni i Hercegovini...

I baš zbog toga, u meni tinja nada da će ona odbiti ovu ponudu...
Banksy

#35592 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

BHCluster wrote:
Ko ce mu dati glasove? Mozda DF, delegati iz Gorazdanske price ili mozda Laburista Fikreta Abdica? Ko ce znati mozda bude neTko iz HMS-a? :lol:
Providna igra Komšićevih milicionera.

Dok su spinovali Falatara,

POTPREDSJEDNIK DF-A

Đonlagić: Kakvu je kampanju vodila Naša stranka ne bi me čudilo da HDZ podrži Falatara
Falatar i Naša stranka su glasali i izglasali DF milicionera Miletića.

Zlatko Miletić je izabran u Dom naroda glasovima zastupnika iz reda svoga DF-a, kao i Damira Marjanovića iz Naše stranke

Banksy

#35593 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

BHCluster wrote:
Banksy wrote: Koga to diskriminira? Nju, njega? :lol:
Pa kad je sistem tako dobar sto kmechis?
Ko kmeči? Pokazujem zašto su njih dvoje krpa i zakrpa, i zašto, tako nemoralni, upravo zaslužuju jedno drugo. :thumbup:
Styling

#35594 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

Capsicum wrote:
Styling wrote:

Kao što već rekoh, postoje karijerne diplomate, a postoje i politička imenovanja. Ovo je druga opcija. I mudra je. To što je vama teško priznati to samo zato što je u pitanju Željko Komšić, a ne Predrag Kojović (da ne kažem Falatar) ili Nermin Nikšić, to je vaš problem.
By the way, ja sam glasala za Zeljka ali to ne znaci da cu ga podrzati kada donosi glupe odluke.
plain vanilla

#35595 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by plain vanilla »

cyprus wrote:

Nego, zaista mislim da se bespotrebno kenja po dotičnoj... Nisam baš upoznat detaljno kakvi su joj to forumski grijesi iz prošlosti, ali ovo kako djeluje, šta piše i govori u posljednjih nekoliko godina, jeste za svako poštovanje i duboki naklon... Jedna je od rijekih ličnosti koja ima određen broj fanova u sva tri tora, što je po meni prijeko potreban i zlata vrijedan kvalitet u ovoj post-Dejtonskoj Bosni i Hercegovini...

Pa nije bespotrebno nego zasluzeno. Ne da mi se vise guglati, eno stavila sam vam dio kolumne gdje Komsica naziva majmuncicem :mrgreen:
evo joj i meni duboki naklon zbog toga :oops:
prije posljednjih godina je pricala drugu pricu i bila bojovnik Covica, kmecala o majorizaciji
sad joj ne smeta kad je majorizator imenuje?
cyprus

#35596 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by cyprus »

plain vanilla wrote:
cyprus wrote:

Pa nije bespotrebno nego zasluzeno. Ne da mi se vise guglati, eno stavila sam vam dio kolumne gdje Komsica naziva majmuncicem :mrgreen:
evo joj i meni duboki naklon zbog toga :oops:
prije posljednjih godina je pricala drugu pricu i bila bojovnik Covica, kmecala o majorizaciji
sad joj ne smeta kad je majorizator imenuje?
Evo ja Komšića zovem govnarom i smetljarom :) E sad, zamisli krene me u karijeri :D , i za X godina neko me predloži za neku funkciju, i ovo se izvuče kao argument zašto ja to ne bih trebao obavljat :-D

Hm, opet kažem, možda nisam dobro upućen, ali ne znam da je Martina ikada bila Čovićev bojovnik... Govoriti o majorizaciji nije = biti pristalica HDZ-a... Na kraju krajeva, u Sarajevu imaš dosta ljudi koji su na sličan način govorili o Komšićevom izboru i ranijim izborima... Jesu li svi oni Čovićevi bojovnici? Ja prvi smatram da ovaj i prethodni izbor Željka Komšića u predsjedništvo nije dobra stvar... I o tome sam pisao mnogo na ovom forumu... čini li me to Čovićevim bojovnikom? Doduše, po mjerilima pojedinih forumaša, izgleda da čini :oops:
Last edited by cyprus on 12/03/2019 10:58, edited 3 times in total.
Capsicum

#35597 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Capsicum »

Styling wrote:
Capsicum wrote:
Styling wrote:To sto je hrabra i sto je napadala sve redom i sto je prosla kroz sta je prosla je stvar koju treba postovati ali to je ne cini kvalifikovanom za ambasadora.
By the way, ja sam glasala za Zeljka ali to ne znaci da cu ga podrzati kada donosi glupe odluke.
Odlično. I vjerujem da Komšić poštuje i tvoj stav. Ali to ne znači da može zadovoljiti i pomiriti stavove svih koji su glasali za njega ili svih građana BiH. Iz pozicije koju obavlja, on je dobro odvagao dobre i loše strane ove odluke.
Roccohljup

#35598 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Roccohljup »

Capsicum wrote: Kao što već rekoh, postoje karijerne diplomate, a postoje i politička imenovanja. Ovo je druga opcija. I mudra je. To što je vama teško priznati to samo zato što je u pitanju Željko Komšić, a ne Predrag Kojović (da ne kažem Falatar) ili Nermin Nikšić, to je vaš problem.
Eh dok se kod nas biraju "političke" diplomate koje nas u prosjeku redovno obrukaju......blago se nama.
Iskreno, ja sam od ŽK očekivao da će on i DF (ali i ostale stranke BH Bloka) početi mjenjati te navike postavljanja podobnih umjesto sposobnih ali vidim nista se ne mjenja te u tom smislu nisu daleko od ovih sto vladaju. Aferim....
ultima_palabra

#35599 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

Odvagao je on qrac moj... on jedino što može odvagati je da li započeti dan sa lozom ili travaricom.
plain vanilla

#35600 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by plain vanilla »

cyprus wrote:
Evo ja Komšića zovem govnarom i smetljarom :) E sad, zamisli krene me u karijeri :D , i za X godina neko me predloži za neku funkciju, i ovo se izvuče kao argument zašto ja to ne bih trebao obavljat :-D

Hm, opet kažem, možda nisam dobro upućen, ali ne znam da je Martina ikada bila Čovićev bojovnik... Govoriti o majorizaciji nije = biti pristalica HDZ-a... Na kraju krajeva, u Sarajevu imaš dosta ljudi koji su na sličan način govorili o Komšićevom izboru i ranijim izborima... Jesu li svi oni Čovićevi bojovnici? Ja prvi smatram da ovaj i prethodni izbor Željka Komšića u predsjedništvo nije dobra stvar... I o tome sam pisao mnogo na ovom forumu... čini li me to Čovićevim bojovnikom? Doduše, po mjerilima pojedinih forumaša, izgleda da čini :oops:
Za jednog iskusnog forumasa, mnogo se naivan pravis.
Da li bi ti imenovao nekog ko te JAVNO nazivao smetljarom i govnarom? Majmuncicem, potrckom, laznim Hrvatom?
kontas razliku? Zeljko ne konta...

Dajte i Raspudica, ne moramo cekati da i on dodje tobe, budimo prvi...
Post Reply