ako ti misliš da smo komunistička zemlja onda ti je pamet ozbiljno pomjerena.JedanMova wrote:Znaci, mi smo trenutno komunisticka zemlja?
Sto ne rece da vadim partijsku
SDP
-
jemma
#35526 Re: SDP
-
JedanMova
#35527 Re: SDP
Hajmo ispocetka...jemma wrote:socijalizam ostavimo, komunizam zamijenimo demokratijom i mirna Bosna.racionalista wrote:Kako se pozivati na diktatora i na demokratiju u isto vrijeme???
Ko je ovo napisao?
Nego, kad smo kod pomjeranja pameti - dobro sam hvala, a ti?
-
jemma
#35528 Re: SDP
ti si započeo sa poređenjem jugoslovenskog sistema i onoga čemu teži SDP.JedanMova wrote:Hajmo ispocetka...
Ko je ovo napisao?
ja ti rekao da iz tog prošlog sistema izuzmeš komunizam a dodaš demokratiju.
ti si tu pogubio konce i počeo pričati viceve.
-
Android Knego
#35529 Re: SDP
jarane, ja od 2000-te glasam (preciznije: glasaO) ISKLJUCIVO za SDP.jemma wrote:pa ne može nacionalista koji 20 godina puše u guzu Izetbegovićima razumjeti da u ovakvom nastupu nema ništa nenormalno.
može biti nenormalno jedino u očima posmatrača, a to onda on treba da se zapita o sebi a ne o onome šta posmatra.
a ako tebi kao, vise nego ocito, placenom forumasu na partijskom zadatku na ovom forumu (vjerovatno i na drugim) to nije dovoljno da izvuces makar malu, majusnu cinjenicu koja ne bi pretjerano isla u prilog SDP-u, onda sta drugo da kazem nego da si zadojen i indoktriniran do jaja... ili mozda ipak, u nesto jednostavnijoj varijanti, da si preko SDP-a dobio posao koji cuvas tako sto tezgaris/lobiras na forumima...
-
wolf07
#35530 Re: SDP
Odluku za koga glasati ili ne, ili mozda da li uopste izaci na izbore, pametni ljudi donesu davno prije predizborne kampanje. Kome treba predizborno arlaukanje politicara da bi, kao bajagi, donio tu mudru odluku o svome glasu taj jednostavno - nije normalan! Ja iz tog razloga maksimalno trosim vrijeme na sve druge sadrzaje kako ne bi gledao te budalastine. Medjutim, s vremena na vrijeme naleti tako poneki biser koji covjek htio-ne htio vidi i cuje, i tek onda se zapitam da li je nas narod toliko glup ili su glupi samo politicari ili politicari MISLE da je narod glup?
Evo sagledah ovo video-baljezganje Lagumdzije i pitam se - pa zar je moguce da covjek valja ovakve gluposti. On ima obraza da prigovori DF-u nastup pod imenom "Demokratska fronta - Zeljko Komsic" a istovremeno svoj SDP bez icijeg pitanja i saglasnosti "krsti" Titovim imenom. Naravno, jedina bitna razlika je u tome sto DF jeste sve ono za sta se zalaze Zeljko Komsic, on je tu partiju i napravio pa ne vidim zasto da na svoje prve izbore ne izadju pod tim imenom dok ih narod malo bolje ne upozna kao politicku snagu. Koliko su kvalitetni i dobri druga je stvar. S druge strane, tvrditi da je SDP Titova stranka je u najmanju ruku bruka i sramota iz 1000 razloga.
Sljedeca stvar je degutantno povezivanje Alije i Bakira Izetbegovica na nacin kao da je Alija ostavio stranku Bakiru I. Sulejman Tihic jeste umro ali valjda ima u nasim glavama toliko mjesta da se sjecamo kad je umro i sta je do svoje smrti taj covjek bio u SDA. Tihic je u svom prvom predsjednickom mandatu u SDA dosao upravo na preporuku Alije Izetbegovica, Bakir nije ni pominjan kao predsjednik stranke. Pa je nakon toga ponovo Tihic biran unutarstranackim izborima u demokratskoj atmosferi kakvu SDP nece imati ni za 100 godina ako joj nakon Lagumdzijine smjene (u sta cisto sumnjam) ili smrti dodje neki novi Lagumdzija.
I zato se i pitam ko je ovdje lud: narod koji ovo slusa, Zlaja koji ovo prica ili samo Zlaja misli da je narod toliko lud da mu povjeruje.
Evo sagledah ovo video-baljezganje Lagumdzije i pitam se - pa zar je moguce da covjek valja ovakve gluposti. On ima obraza da prigovori DF-u nastup pod imenom "Demokratska fronta - Zeljko Komsic" a istovremeno svoj SDP bez icijeg pitanja i saglasnosti "krsti" Titovim imenom. Naravno, jedina bitna razlika je u tome sto DF jeste sve ono za sta se zalaze Zeljko Komsic, on je tu partiju i napravio pa ne vidim zasto da na svoje prve izbore ne izadju pod tim imenom dok ih narod malo bolje ne upozna kao politicku snagu. Koliko su kvalitetni i dobri druga je stvar. S druge strane, tvrditi da je SDP Titova stranka je u najmanju ruku bruka i sramota iz 1000 razloga.
Sljedeca stvar je degutantno povezivanje Alije i Bakira Izetbegovica na nacin kao da je Alija ostavio stranku Bakiru I. Sulejman Tihic jeste umro ali valjda ima u nasim glavama toliko mjesta da se sjecamo kad je umro i sta je do svoje smrti taj covjek bio u SDA. Tihic je u svom prvom predsjednickom mandatu u SDA dosao upravo na preporuku Alije Izetbegovica, Bakir nije ni pominjan kao predsjednik stranke. Pa je nakon toga ponovo Tihic biran unutarstranackim izborima u demokratskoj atmosferi kakvu SDP nece imati ni za 100 godina ako joj nakon Lagumdzijine smjene (u sta cisto sumnjam) ili smrti dodje neki novi Lagumdzija.
I zato se i pitam ko je ovdje lud: narod koji ovo slusa, Zlaja koji ovo prica ili samo Zlaja misli da je narod toliko lud da mu povjeruje.
-
daddy-kool
#35531 Re: SDP
Što i liči na stvarni motiv ovih dešavanja oko propalih firmi, inače bi već bilo kako Mujica kaže - metak u čelo.Alfons Kauders wrote: ...
Zar im nije bolje podijeliti otpremnine u tom ili manjem iznosu, da pokrenu svoje obrte i da se sami zaposle? Ali jok, treba radi politickih poena i populizma platiti dugove koje su napravili tajkuni kako bi ljudi poceli raditi za crkavicu... I opet propali za godinu-dvije.
RS je u proteklih 5-6 godina pokusala raditi nesto slicno, da bi na kraju firme opet propale, a taj ulozeni novac je samo koristio istim tim vlasnicima koji su ih satrali, jer im je drzava omogucila da se fino izvuku, preuzevsi njihove obaveze.
-
JedanMova
#35532 Re: SDP
Cekaj sine, popi casu toplog mlijeka, smiri se malo... dodji sebi...jemma wrote:ti si započeo sa poređenjem jugoslovenskog sistema i onoga čemu teži SDP.JedanMova wrote:Hajmo ispocetka...
Ko je ovo napisao?
Hajd sad pokusaj jos jednom - sta sam ja zapoceo i gdje?
Ima medicinski izraz za to tvoje stanje... raspitaj se
-
JedanMova
#35533 Re: SDP
Nego, nisam valjda ja jedini koji je ovo primjetio...
Kod gospode se ne zna ko koga handri
Prije:

Poslije:

Sreca pa im je karakter na nivou

Kod gospode se ne zna ko koga handri
Prije:

Poslije:

Sreca pa im je karakter na nivou
-
oakville
#35534 Re: SDP
Sulejman Tihić je za BiH uradio stvari koje obični ljudi nikada neće ni saznati a pogotovo ne razumjeti. A kakav je kod nas narod možeš vidjeti po tome što su se šegačili na njegov fizički izgled, dok je on uspio da da na beskrajne pregovore kupi više nego dovoljno vremena za BiH u momentu kad su ama baš svi faktori govorili kontra BIH. Od silnih "fajtera", "svjetskih ljudi", i "gradske raje" najveći rezultat napravi mirni Posavac vođen strategijom "ne možeš ti s.ati koliko ja mogu vikati jah."wolf07 wrote:Odluku za koga glasati ili ne, ili mozda da li uopste izaci na izbore, pametni ljudi donesu davno prije predizborne kampanje. Kome treba predizborno arlaukanje politicara da bi, kao bajagi, donio tu mudru odluku o svome glasu taj jednostavno - nije normalan! Ja iz tog razloga maksimalno trosim vrijeme na sve druge sadrzaje kako ne bi gledao te budalastine. Medjutim, s vremena na vrijeme naleti tako poneki biser koji covjek htio-ne htio vidi i cuje, i tek onda se zapitam da li je nas narod toliko glup ili su glupi samo politicari ili politicari MISLE da je narod glup?
E to se zove biti prepreden kad treba, a ne ići glupom strategijom "ma mi ćemo njima majku." Nedostataka ima, ali u ovakvoj situaciji i s ovakvim narodom i vanjskim faktorima protiv sebe - to je uspjeh od 300%. Nažalost možda nikad niko neće to cjeniti kako treba, osim u nekoj dalekoj retrospektivi.
I što je najgore zamjerali mu baš "njegovi" što nije "čvrst i principijelan" kao da on nije htjeo da bude principijelan. Ali principi su luksuz u ovoj situaciji, a najlakše je biti principijelan ako ti Šamac ne znači ništa više od maltene mjesta u inostranstvu, što kod njega nije bio slučaj.
- sigh
#35535 Re: SDP
Fakat bolje bi im bilo da nisu ni gradili, nego da su ovo rekliJedanMova wrote:Nego, nisam valjda ja jedini koji je ovo primjetio...
Kod gospode se ne zna ko koga handri![]()
Prije:
Poslije:
Sreca pa im je karakter na nivou![]()
![]()
![]()
![]()
- sigh
#35538 Re: SDP
Jos da se u tolikoj kolicini dijele flajeri, omotnice i brosure u jednoj pozivnici. I naravno slijedeci dan opet isto stize. Jeste stvarno toliko naivni pa vjerujete da tako rade lokalne ispostave
Ovo mi zvuci kao SDA-osko relativiziranje s obzirom na njihovu perverziju od kampanje sa promo materijalom. 
- bingov buraz
#35539 Re: SDP
Ovi bi mogli izbore dobiti samo da su se i zvanicno ujedinili sa svojom zelenom bracom po lopovluku.
Glasati za SDA ili SDP je jednak mazohizam kao da biras da li da ti odsjeku jaja ili samo pimpaca.
Mislim na neuhljebljene naravno.
Glasati za SDA ili SDP je jednak mazohizam kao da biras da li da ti odsjeku jaja ili samo pimpaca.
Mislim na neuhljebljene naravno.
-
JedanMova
#35540 Re: SDP
Niko ne kaze da SDA to nije finansijski pomogla, ipak su to bratske strankesigh wrote:Jos da se u tolikoj kolicini dijele flajeri, omotnice i brosure u jednoj pozivnici. I naravno slijedeci dan opet isto stize. Jeste stvarno toliko naivni pa vjerujete da tako rade lokalne ispostaveOvo mi zvuci kao SDA-osko relativiziranje s obzirom na njihovu perverziju od kampanje sa promo materijalom.
- dustaban
#35541 Re: SDP
Ovo sam vec napisao na drugom mjestu, ali moram ponoviti i ovdje, uklapa se.
----
Prosto je nevjerovatno sa kojom drskoscu i kojom SUGURNOSCU oni racunaju na nasu zaboravnost i nase sljepilo.
I sto je najgore uspjevaju u tome! Ovaj narod uziva da ga yebu isti manijaci. To je klasicna sado-mazo situacija.
I sad kad razmislim o mom pitanju upucenom onima koji kane opet glasati za iste - zasto zaboga?.. shvacam koliko sam naivan. Pa ovo nije uopce prica o razumu, rijec je o cistom seksualnom porivu. Oni pred glasackom kutijom dozivljavaju orgazam. A glavu dajem da se nekome, pri spustanju listica u kutiju, otme i uzdah - fuck me, fuck me again!
----
Prosto je nevjerovatno sa kojom drskoscu i kojom SUGURNOSCU oni racunaju na nasu zaboravnost i nase sljepilo.
I sto je najgore uspjevaju u tome! Ovaj narod uziva da ga yebu isti manijaci. To je klasicna sado-mazo situacija.
I sad kad razmislim o mom pitanju upucenom onima koji kane opet glasati za iste - zasto zaboga?.. shvacam koliko sam naivan. Pa ovo nije uopce prica o razumu, rijec je o cistom seksualnom porivu. Oni pred glasackom kutijom dozivljavaju orgazam. A glavu dajem da se nekome, pri spustanju listica u kutiju, otme i uzdah - fuck me, fuck me again!
-
JedanMova
#35542 Re: SDP
Nego cujem da je sinoc bio skup SDP-a na Malti...
Kazu da je i jako posjecen bio
Kazu da je i jako posjecen bio
- Liberalism
#35543 Re: SDP
Kad shvatis da ti drzava ni politicari nisu krivi za tvoju situaciju u zivotu, vec ti sam, mozda ce ti biti jasnije. U suprotnom nastavices sa prasom trazenja politicara koji ce ti donijeti bolji zivot, kojeg nikad neces naci i zbog cega ces uvijek postavljati to pitanje dok na kraju sam ne shvatis zasto.dustaban wrote:Ovo sam vec napisao na drugom mjestu, ali moram ponoviti i ovdje, uklapa se.
----
-
jemma
#35545 Re: SDP
dabogda ti imao x100 sve što ja imam za bilo koju riječ koju sam napisao.Android Knego wrote:tebi kao, vise nego ocito, placenom forumasu
ja samo mislim svojom glavom i ne padam na priče o očuvanju islama, Bošnjaka, dežurnim spasiteljima, ukidačima entiteta i šta ti ja znam... dok svi ti veliki Bošnjaci, spasitelji i muslimani šnjiraju milione. za to vrijeme obični muslimani i Bošnjaci, koji su "zaštićeni" od SDA i njihovih isprdaka Harisa i Fahrudina, propadaju li propadaju.
ja Zlatka i SDP i dalje volim jer me na to nikad nisu hvatali. nikad nisu pecali glasače po džamijama, na emocije, na rat i druge prevare. ljudi govore šta žele da urade za ovu državu i pokazali su da su tamo gdje nisu blokirani i radili na tome.
-
Android Knego
#35546 Re: SDP
misliti svojom glavom, a glasati za SDP (nakon svega sto su (ne)uradili) je u debeloj koliziji...jemma wrote: ja samo mislim svojom glavom i ne padam na priče o očuvanju islama, Bošnjaka, dežurnim spasiteljima, ukidačima entiteta i šta ti ja znam... dok svi ti veliki Bošnjaci, spasitelji i muslimani šnjiraju milione. za to vrijeme obični muslimani i Bošnjaci, koji su "zaštićeni" od SDA i njihovih isprdaka Harisa i Fahrudina, propadaju li propadaju.
ja Zlatka i SDP i dalje volim jer me na to nikad nisu hvatali. nikad nisu pecali glasače po džamijama, na emocije, na rat i druge prevare. ljudi govore šta žele da urade za ovu državu i pokazali su da su tamo gdje nisu blokirani i radili na tome.
- Ridjobrki
#35547 Re: SDP
Eto vam doktora pravnih nauka Hamdije Lipovače.U svom obraćanju javnosti, predsjedavajući Skupštine Hušić je naglasio kako je Kolegij Skupštine odlučio da se sjednica održi 15. oktobra, a da su za isti termin glasali i poslanici koji su članovi kluba SDP-a. Opovrgunuo je i premijerov navod da mandat poslanicima ističe 12. oktobra, a kao dokaz je priložio i dokument CIK-a, koji nedvosmisleno kaže da mandat poslanicima traje do dana Odluke o potvrđivanju izbora, a koja će biti objavljena u Službenom glasniku.
-
JedanMova
#35548 Re: SDP
JedanMova wrote:Cekaj sine, popi casu toplog mlijeka, smiri se malo... dodji sebi...jemma wrote:ti si započeo sa poređenjem jugoslovenskog sistema i onoga čemu teži SDP.JedanMova wrote:Hajmo ispocetka...
Ko je ovo napisao?
Hajd sad pokusaj jos jednom - sta sam ja zapoceo i gdje?
Ima medicinski izraz za to tvoje stanje... raspitaj se
I sta je rekao cika doktor?
Nema spasa... jelde
-
jemma
#35549 Re: SDP
osnovna odlika nesigurnog čovjeka je da na konkretnu priču vrijeđa sagovornika i naziva ga bolesnim.
kad nekog nazoveš bolesnim to ne govori o njemu nego o tebi.
dakle, nema potrebe da budete nesigurni i u panici, SDP će sigurno ostati partija broj 1 u BiH.
kad nekog nazoveš bolesnim to ne govori o njemu nego o tebi.
dakle, nema potrebe da budete nesigurni i u panici, SDP će sigurno ostati partija broj 1 u BiH.