Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Control panel

#35526 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Control panel »

Hakiz wrote:
kmirsad wrote:djeluješ mi nako, pametan...:lol:
Znači, prevario sam te :evil:
kmirsad wrote:...a kritkuješ NS kad god ti se pruži prilika... nekako mi to nespojivo. A Baroš, a Baroš, a Baroš... :lol:
Najviše kritikuješ najdraže jer ti je stalo da budu što bolji.

A Baroš im je crna mrlja. To i kada prestanem spominajti će biti jedna od jedinica mjera kojima mjerim NS. Zlopamtilo sam.
Imaju oni jos crnih mrlja:
Forto zvani dupli pausal
Sabina cudic bosnjakinja pa ostala (koja je razlika izmedju nje i onih srba u kantonu bizona i ostalih)
Marajanovic sda ministar u radeljasevoj vecini.
Denis gratz glasao za robovlasnicki zakon o radu...
Treba li jos?
kmirsad

#35527 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Control panel wrote:
Hakiz wrote:
kmirsad wrote:djeluješ mi nako, pametan...:lol:
Znači, prevario sam te :evil:
kmirsad wrote:...a kritkuješ NS kad god ti se pruži prilika... nekako mi to nespojivo. A Baroš, a Baroš, a Baroš... :lol:
Najviše kritikuješ najdraže jer ti je stalo da budu što bolji.

A Baroš im je crna mrlja. To i kada prestanem spominajti će biti jedna od jedinica mjera kojima mjerim NS. Zlopamtilo sam.
Imaju oni jos crnih mrlja:
Forto zvani dupli pausal
Sabina cudic bosnjakinja pa ostala (koja je razlika izmedju nje i onih srba u kantonu bizona i ostalih)
Marajanovic sda ministar u radeljasevoj vecini.
Denis gratz glasao za robovlasnicki zakon o radu...
Treba li jos?
Treba...
Pa majka mu stara,panelu imal išta dobro kod tih FGR...
kmirsad

#35528 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Control panel wrote: Sabina cudic bosnjakinja pa ostala (koja je razlika izmedju nje i onih srba u kantonu bizona i ostalih)
Razlika je ogromna...
Kad se bošnjak izjasni kao srbin, ostaje konstituvan...I potpuno su jasne i očiglidne nečasne, namjere da se uđe u vlast po bilo koju cijenu, makar i bez glasova.
Kad se bošnjak u Bosni i Hecegovini izjasni kao Bosanac ili Hercegovac, kako sam se i sam izjasnio... vi ga odmah svrstate u ostale, i naravno zbog svojih patriotskih osječaja prema svojoj domovini, budemo kažnjeni i izgubimo konstitutivnost.
Niko se od nas, Bosanaca i Hercegovaca, pa ni Sabina Čudić, nije otišao u Matične službe... i tamo se izjasnio kao... ostali... ali nas naš antisemitski i etnonacistički Ustav automatski tu razvrstava.
Control panel

#35529 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Control panel »

kmirsad wrote:
Dr. Kuca wrote:NS ce se vratiti na fabricke postavke ako sada udju u vlast.
Neče. Principjelnost ih je dovela dovde. Može se ostati principjelan i ako uđeš u vlast i obnašaš je principjelno... birači više nisu budale, da ne vide očigledno...
Pa ti ih ukivas u zvijezde. Ja ti samo navodim par njihovih “principijelnosti”.
Control panel

#35530 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Control panel »

kmirsad wrote:
Control panel wrote: Sabina cudic bosnjakinja pa ostala (koja je razlika izmedju nje i onih srba u kantonu bizona i ostalih)
Razlika je ogromna...
Kad se bošnjak izjasni kao srbin, ostaje konstituvan...I potpuno su jasne i očiglidne nečasne, namjere da se uđe u vlast po bilo koju cijenu, makar i bez glasova.
Kad se bošnjak u Bosni i Hecegovini izjasni kao Bosanac ili Hercegovac, kako sam se i sam izjasnio... vi ga odmah svrstate u ostale, i naravno zbog svojih patriotskih osječaja prema svojoj domovini, budemo kažnjeni i izgubimo konstitutivnost.
Niko se od nas, Bosanaca i Hercegovaca, pa ni Sabina Čudić, nije otišao u Matične službe... i tamo se izjasnio kao... ostali... ali nas naš antisemitski i etnonacistički Ustav automatski tu razvrstava.
I ja sam O.
Sabina je B promijenila u O iz jednog razloga. Dom naroda.

Bizon i kompanija je B promijenio u S iz jednog razloga Dom naroda.

Plata u Skupstini 2000 KM, u Domu 4000 KM.
Proncipijelno nema sta.
kmirsad

#35531 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Control panel wrote:
kmirsad wrote:
Dr. Kuca wrote:NS ce se vratiti na fabricke postavke ako sada udju u vlast.
Neče. Principjelnost ih je dovela dovde. Može se ostati principjelan i ako uđeš u vlast i obnašaš je principjelno... birači više nisu budale, da ne vide očigledno...
Pa ti ih ukivas u zvijezde. Ja ti samo navodim par njihovih “principijelnosti”.
Sami su sebe ukovali u zvijezde. Ima li koja stranka u BiH da je bolja od njih.
kmirsad

#35532 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Predpostavljaš to... ili imaš puzdane, nepobitne i provjerene informacije za tu kategoričku tvrdnju.
Hakiz

#35533 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

kmirsad wrote:Sami su sebe ukovali u zvijezde. Ima li koja stranka u BiH da je bolja od njih.
Ima, zna se :evil:

Problem principa je upravo to što su principi.

Ako izdaš principe da buđeš u vlast i onda se tamo ponašaš principijelno, šta je to?

A još jedan problem sa principima je taj što se dokazuješ time što ih se držiš i kada je teško i kada ti ne odgovara.

Dakle, ako već neko krene pričati o principima, onda neka plati cijenu za njih.

U suprotnom... Svi su isti :evil:
Control panel

#35534 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Control panel »

kmirsad wrote:
Predpostavljaš to... ili imaš puzdane, nepobitne i provjerene informacije za tu kategoričku tvrdnju.
100% tacna info.
kmirsad

#35535 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Hakiz wrote:
kmirsad wrote:Sami su sebe ukovali u zvijezde. Ima li koja stranka u BiH da je bolja od njih.

Ako izdaš principe da buđeš u vlast i onda se tamo ponašaš principijelno, šta je to?

A još jedan problem sa principima je taj što se dokazuješ time što ih se držiš i kada je teško i kada ti ne odgovara.

Koji svoj princip je Naša Stranka prekšila... koji stavlja znak jednakosti sa SDA, PDA, HDZ, SNSD...
kmirsad

#35536 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Control panel wrote:
kmirsad wrote:
100% tacna info.
Hvala Sabina, hvala Pedja... ili koji si već... :D
512MB

#35537 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by 512MB »

Kikibombona wrote:
512MB wrote:Moram priznati da sam iznenađen brojem glasova koje je dobio Željko Komšić, pogotovo ako uzmemo u obzir koliko je malo rezultata pokazao na prijašnjim funkcijama, koliko je vodio agresivnu politiku pogotovo prema narodu kojeg bi trebao predstavljati'', rekao je Boriša Falatar gostujući u emisiji ''1 na 1'' Romana Bolkovića na HRT-u

:-) :-) :-)
Sve tacno 100%. Falatar je u intervjuu osudio Dragana Covica, Hrvatsku i Zeljka Komsica. Sistem spojenih posuda.

Odlican nastup. :thumbup:

Samo sto je pogresno prenosio ustavne kategorije, izborni zakon itd, namjerno tojest svjesno sa ciljem il jednostavno Borisa nije kapacitet kojim ga predstavljaju :lol: pa kaze Borisa da Komsic predstavlja Hrvatski narod :lol:
Hakiz

#35538 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

kmirsad wrote:
Hakiz wrote:

Koji svoj princip je Naša Stranka prekšila... koji stavlja znak jednakosti sa SDA, PDA, HDZ, SNSD...
A Baroš? (ovo malo da te nerviram :))

Ovo je više rečeno generalno. Udaram im na savijest, radim na rušenju koalicije sa NiP :D
kmirsad

#35539 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Hakiz wrote:

Ovo je više rečeno generalno. Udaram im na savijest, radim na rušenju koalicije sa NiP :D
Odavno si prestao da me nerviraš s Barošem, sad me to baš zabavlja... pa ako slučajno ti propustiš, pomenem ga ja... zanimljivo, nekad si me nervirao, a sad si mi poprilično drag...:lol: :lol: :lol:
...radim na rušenju koalicije sa NiP ...
predlažeš li kakvu zamjenu za njih... ili da ipak puste SDA...
Hakiz

#35540 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

kmirsad wrote:
Hakiz wrote:

Odavno si prestao da me nerviraš s Barošem, sad me to baš zabavlja... pa ako slučajno ti propustiš, pomenem ga ja... zanimljivo, nekad si me nervirao, a sad si mi poprilično drag...:lol: :lol: :lol:
...radim na rušenju koalicije sa NiP ...
predlažeš li kakvu zamjenu za njih... ili da ipak puste SDA...
Pa, glasači su pokazali da žele SDA. Šta treba, silovati narod? Opozicija, kad je narod tako odlučio.
kmirsad

#35541 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Hakiz wrote:
Pa, glasači su pokazali da žele SDA. Šta treba, silovati narod? Opozicija, kad je narod tako odlučio.
Nije to istina... 75 % birača je glasalo protiv SDA.
drug_profi

#35542 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Pa evo sad kad SDA ode u opoziciju tu i tamo, ili svuda, vidjecemo na sljedecem ciklusu da li su ovi apstinenti zaista nezainteresovani ili su bili zadovoljni sa SDA pa zato nisu izlazili.
Pa ćemo znati jel nam dobro ili nam nije dobro. Ono objektivno, jer nas subjektivni dojam izgleda nije realan.
Hakiz

#35543 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

kmirsad wrote:
Hakiz wrote:
Brojevi se mogu tumačiti kako kome odgovara.
Hakiz

#35544 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

drug_profi wrote:Pa evo sad kad SDA ode u opoziciju tu i tamo, ili svuda, vidjecemo na sljedecem ciklusu da li su ovi apstinenti zaista nezainteresovani ili su bili zadovoljni sa SDA pa zato nisu izlazili.
Pa ćemo znati jel nam dobro ili nam nije dobro. Ono objektivno, jer nas subjektivni dojam izgleda nije realan.
Upravo tako.
Banksy

#35545 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Hakiz wrote:
Pa, glasači su pokazali da žele SDA.
Sve i da izbori nisu naštimani, a jesu, brutalno i masovno, to je i dalje 12% ukupnog broja biračkog tijela Federacije. 12.
Hakiz

#35546 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

Banksy wrote:
Hakiz wrote:
Pa, glasači su pokazali da žele SDA.
Sve i da izbori nisu naštimani, a jesu, brutalno i masovno, to je i dalje 12% ukupnog broja biračkog tijela Federacije. 12.
Znam.

Koliko su dobile građanske pojedinačno i zajedno? NiP i SBB nisu građanske, je li tako?
kmirsad

#35547 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

http://ba.n1info.com/a295461/Vijesti/Vi ... uUi_-6Im_s

Image
Kojović: Sutrašnja odluka će odrediti budućnost BiH
Kojović: Sutrašnja odluka će odrediti budućnost BiH Izvor: N1
Autor teksta:

N1 BiH

Predrag Kojović, predsjednik Naše stranke, govorio je danas o popunjavanju Doma naroda Federacije Bosne i Hercegovine, ali i sutrašnjoj odluci Ustavnog suda BiH po apelaciji Borjane Krišto u kojoj ona traži da Ustavni sud izbriše odbredbe koje utvrđuju da se iz svakog kantona bira po jedan delegat u Dom naroda.

"Mi ćemo krenuti u strateško 'parničenje' pokušavajući da spasimo multietničku Bosnu i Hercegovinu. Moramo osporiti tri stvari koje, čini nam se, CIK namjerava da uradi. Moramo osporiti pravo CIK-a da donosi ovu odluku. Ova odluka je delegirana od strane federalnog ustavotvorca zakonodavnom tijelu. Aposlutno je nedopustivo da državni parlament, koji je preuzeo na sebe da riješi ovo pitanje, odluku delegira jednom organu uprave koji samo sprovodi zakone, a to je ono što se dogodilo u ovom slučaju", kazao je Kojović govoreći o sutrašnjoj odluci Centralne izborne komisije o popunjavanju federalnog Doma naroda.

Kako je naveo, ovu odluku je morao donijeti zakonodavac, ili federalni ili državni.

"Mi smo ponudili to rješenje u Federalnom parlamentu, ali zahvaljujući SDA i HDZ nismo uspjeli to rješenje dovesti do kraja. Druga stvar koju moramo osporiti jeste primjena popisa iz 2013. godine. Nama je jasno da se popis iz 1991. godine ne spominje u državnom ustavu, da se ne spominje u Ustavu RS, ali se na nekoliko mjesta spominje u Ustavu FBiH i on se mora poštovati. Treća stvar bi bila, naravno poražavajuće, insistiranje da ukoliko postoje izabrani pripadnici konstitutivnih naroda u određenim skupštinama kantona, oni moraju biti delegirani", kazao je Kojović.

Kako je kazao, konačna primjena apelacije Bože Ljubića za svakoga ko je ušao detaljno u to, dovodi do poražavajućih konsekvenci.

"Po toj apelaciji, svaki narod koji nije prisutan sa najmanje 5,88 posto u nekom kantonu, nema svog predstavnika u federalnom Domu naroda. To je apsolutno neprihvatljivo. Sutra je sjednica Ustavnog suda BiH koja treba da odluči po apelaciji Borjane Krišto. Ja ne mogu dovoljno naglasiti koliko je važna i sudbonosna ta sutrašnja odluka Ustavnog suda BiH koja će odrediti budućnost BiH i vratiti nas ili korak unazad ili će nas pomjeriti malo bliže Evropi i njihovog shvatanja standarda demokratije. Nadam se da će Ustavni sud sutra naći i mudrosti i hrabrosti da donese odluku koja će omogućiti BiH da postane evropska država sa evropskim demokratskim standardima", poručio je Kojović.
kmirsad

#35548 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Hakiz wrote:
kmirsad wrote:
Hakiz wrote:
Brojevi se mogu tumačiti kako kome odgovara.
Naravno. Ispravno je da ovih 25%, siluje onih 75 %
512MB

#35549 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by 512MB »

Bezveze trubite, SDA je brutalno poderala izbore... 12% su bajke za malu djecu..
kmirsad

#35550 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Pa eto, ako su poderali, neka formiraju vlast, Legitimno je i legalno da onaj ko podere i formira vlast...
Locked