Hvala sto si nam otkrio taktiku botovanja za naredne 2 godine.
Mislim nije bila tajna. Izdaja drzave, prodaja, prepustanje, slusanje HDZ-a sa malo narendanog narkokartela po vrhu.
Hvala sto si nam otkrio taktiku botovanja za naredne 2 godine.
Odavno ovo pisem i govorim.
Njegovo botovanje je irelevantno ali itekako je relevantno slijedeće :_BataZiv_0809 wrote: ↑07/10/2024 13:40Hvala sto si nam otkrio taktiku botovanja za naredne 2 godine.SpoilerShow
Mislim nije bila tajna. Izdaja drzave, prodaja, prepustanje, slusanje HDZ-a sa malo narendanog narkokartela po vrhu.
Bogami, ja nesto mislim da ce ipak rezultat vise zavisit od Dininog odgovora nego od moga botovanja_BataZiv_0809 wrote: ↑07/10/2024 13:40Hvala sto si nam otkrio taktiku botovanja za naredne 2 godine.
Slazem se za sve osim za bilo kakvo partnerstvo sa narandzastom i plavom SDA. Nema tu preorjentacije, to stranke za kupljenje ovih nisam za ezdea ali...kako bi se ti isti glasovi opet vratili SDA.teskeredzic_22 wrote: ↑07/10/2024 13:46Njegovo botovanje je irelevantno ali itekako je relevantno slijedeće :_BataZiv_0809 wrote: ↑07/10/2024 13:40Hvala sto si nam otkrio taktiku botovanja za naredne 2 godine.SpoilerShow
1.) Konaković i Ademović se moraju "obračunati" bilo da zakopaju ratne sjekire , bilo da se raziđu
2.) Konakovićeva stranka se ne širi van KS
3.) Efendić mu je skinuo glasove , a ne SDA za koju je izverzirao govore
Rast SDP-a je djelimično spasio stvar i ako bi se iz bilo kog razloga DF imalo preorijentisao , odbacio zelene skute (u šta je teško povjerovati jer Komšić nije napustio SDP zbog ideologije) , trojka bi ideološki bila kompaktibilnija a NIP zapravo nepotreban , izuzev svakako Konakovića individualno.
NIP (Dino) uopste ne shvata iz kojeg bazena dolaze njegovi glasaci.JoseMujica wrote: ↑07/10/2024 14:18 NiP je najviše pao i to na prvom mjestu jer za sve ono što se fakturiše Trojci, NiP prima udare...na te priče nisu osjetljivi glasači SDP-a ili NS, ali glasači NiP-a jesu i to su ovi izbori pokazali....2026. NiP bi mogao lako završiti kao SBB
Iz kojeg bazena dolaze?kakabanja213 wrote: ↑07/10/2024 14:26NIP (Dino) uopste ne shvata iz kojeg bazena dolaze njegovi glasaci.JoseMujica wrote: ↑07/10/2024 14:18 NiP je najviše pao i to na prvom mjestu jer za sve ono što se fakturiše Trojci, NiP prima udare...na te priče nisu osjetljivi glasači SDP-a ili NS, ali glasači NiP-a jesu i to su ovi izbori pokazali....2026. NiP bi mogao lako završiti kao SBB
orginalno SDA-ovog...i mislim da je u pravu čovjek vis a vis ove konstatacije...SDP koristi NiP i NS kao amortizere, baš kao što je to SDA radila sa drugim, manjim srankamaStyling wrote: ↑07/10/2024 14:27Iz kojeg bazena dolaze?kakabanja213 wrote: ↑07/10/2024 14:26NIP (Dino) uopste ne shvata iz kojeg bazena dolaze njegovi glasaci.JoseMujica wrote: ↑07/10/2024 14:18 NiP je najviše pao i to na prvom mjestu jer za sve ono što se fakturiše Trojci, NiP prima udare...na te priče nisu osjetljivi glasači SDP-a ili NS, ali glasači NiP-a jesu i to su ovi izbori pokazali....2026. NiP bi mogao lako završiti kao SBB
Pa zar nisu Trojka (i sateliti) svi do jednog ex-SDA i otpad SDA ?JoseMujica wrote: ↑07/10/2024 14:30orginalno SDA-ovog...i mislim da je u pravu čovjek vis a vis ove konstatacije...SDP koristi NiP i NS kao amortizere, baš kao što je to SDA radila sa drugim, manjim srankamaStyling wrote: ↑07/10/2024 14:27Iz kojeg bazena dolaze?kakabanja213 wrote: ↑07/10/2024 14:26
NIP (Dino) uopste ne shvata iz kojeg bazena dolaze njegovi glasaci.
Ili oni koji nisu uspjeli hajrovati u SDA.laik1981 wrote: ↑07/10/2024 11:14Glasaci su mu Bosnjaci koji su od pocetka bili za SDA ali im je smetao kriminal i lopovluk. Jedva su cekali alternativu SDA, kao i mnogi clanovi SDA koji su imali dobre namjere. Sad su svi upuceniji apsolutno razocarani. NiP nema infrastrukturu i bazu kao SDA. Rizikuju da ih njihovi glasaci ugase jer niko ne zeli SDA u drugom pakovanju. Kaznjeni su. Poruka im je poslana. Kako ce reagovati ostaje da vidimo.
Da ti odgovorim rijecima ovog foruma. Od ukupnog broja glasova za NiP oduzmes broj glasova, kako ovde vole reci broj glasova iz "urbanih" sarajevskih opstina i "urbanih" opstina u BiH i vidis kojem bazenu pripadas.Styling wrote: ↑07/10/2024 14:27Iz kojeg bazena dolaze?kakabanja213 wrote: ↑07/10/2024 14:26NIP (Dino) uopste ne shvata iz kojeg bazena dolaze njegovi glasaci.JoseMujica wrote: ↑07/10/2024 14:18 NiP je najviše pao i to na prvom mjestu jer za sve ono što se fakturiše Trojci, NiP prima udare...na te priče nisu osjetljivi glasači SDP-a ili NS, ali glasači NiP-a jesu i to su ovi izbori pokazali....2026. NiP bi mogao lako završiti kao SBB
Apsolutno tačno. S tim da je dehumanizacija Dine i NiP-a bio primarni cilj Sdf-ovaca.JoseMujica wrote: ↑07/10/2024 14:18 NiP je najviše pao i to na prvom mjestu jer za sve ono što se fakturiše Trojci, NiP prima udare...na te priče nisu osjetljivi glasači SDP-a ili NS, ali glasači NiP-a jesu i to su ovi izbori pokazali....2026. NiP bi mogao lako završiti kao SBB
Nije baš kao amortizer.JoseMujica wrote: ↑07/10/2024 14:30orginalno SDA-ovog...i mislim da je u pravu čovjek vis a vis ove konstatacije...SDP koristi NiP i NS kao amortizere, baš kao što je to SDA radila sa drugim, manjim srankamaStyling wrote: ↑07/10/2024 14:27Iz kojeg bazena dolaze?kakabanja213 wrote: ↑07/10/2024 14:26
NIP (Dino) uopste ne shvata iz kojeg bazena dolaze njegovi glasaci.
čekaj bolan...imaš otpatke SDA i otpatke SDP i NS kao neku potpuno novu priču...ako govorimo o genezi nastanka...a to što svi dijele isti modus operandi...to je druga pričaDonieBrasco wrote: ↑07/10/2024 14:34Pa zar nisu Trojka (i sateliti) svi do jednog ex-SDA i otpad SDA ?JoseMujica wrote: ↑07/10/2024 14:30orginalno SDA-ovog...i mislim da je u pravu čovjek vis a vis ove konstatacije...SDP koristi NiP i NS kao amortizere, baš kao što je to SDA radila sa drugim, manjim srankama
NiP, SDP, NS i sateliti su nastavili u Sarajevu gdje je stala SDA sa svojim glasacaima, prehljeblavanje kompletnih familija, priijatelja, poslusnika, krcate administracije, gdje god se moze, samo ih trpaj na grbacu građana.
sve su stranke otpatci sdp i sda, hdz i sds. tako da nemamo kud dalje...JoseMujica wrote: ↑07/10/2024 14:53čekaj bolan...imaš otpatke SDA i otpatke SDP i NS kao neku potpuno novu priču...ako govorimo o genezi nastanka...a to što svi dijele isti modus operandi...to je druga pričaDonieBrasco wrote: ↑07/10/2024 14:34Pa zar nisu Trojka (i sateliti) svi do jednog ex-SDA i otpad SDA ?JoseMujica wrote: ↑07/10/2024 14:30
orginalno SDA-ovog...i mislim da je u pravu čovjek vis a vis ove konstatacije...SDP koristi NiP i NS kao amortizere, baš kao što je to SDA radila sa drugim, manjim srankama
NiP, SDP, NS i sateliti su nastavili u Sarajevu gdje je stala SDA sa svojim glasacaima, prehljeblavanje kompletnih familija, priijatelja, poslusnika, krcate administracije, gdje god se moze, samo ih trpaj na grbacu građana.
Lijepo receno. I nijedna nova stranka nije nastala zbog ideoloskih razlika nego zbog fotelje.kiligonzales wrote: ↑07/10/2024 14:55sve su stranke otpatci sdp i sda, hdz i sds. tako da nemamo kud dalje...JoseMujica wrote: ↑07/10/2024 14:53čekaj bolan...imaš otpatke SDA i otpatke SDP i NS kao neku potpuno novu priču...ako govorimo o genezi nastanka...a to što svi dijele isti modus operandi...to je druga pričaDonieBrasco wrote: ↑07/10/2024 14:34
Pa zar nisu Trojka (i sateliti) svi do jednog ex-SDA i otpad SDA ?
pa zato i kažem da se radi o orginalnom SDA bazenu glasača...tu je pored NiP-a i SBiH, NES, Naprijed, Snaga naroda itd.darius_maximus wrote: ↑07/10/2024 14:50Nije baš kao amortizer.JoseMujica wrote: ↑07/10/2024 14:30orginalno SDA-ovog...i mislim da je u pravu čovjek vis a vis ove konstatacije...SDP koristi NiP i NS kao amortizere, baš kao što je to SDA radila sa drugim, manjim srankama
Sve tri stranke imaju svoje baze, samo što se NiP-ova uglavnom ne preklapa sa SDP-ovom i NS-ovom.
Ovo je više kao simbioza u kojoj NiP koristi ovo dvoje da izgleda liberalniji, dok SDP i NS koriste NiP da pokriju "vjernike", što su im često spočitavali.
Kao shopping centar u kojem svi mogu pronaći ponešto za sebe.
Dakle, ovo je više kao SDP-SDA koalicija, samo v2 (bez kriminala).
Sutra da SDA nestane sa scene, NiP bi postao SDA (ili bi barem pokušao, pored SBiH koji isto crpi glasače sa tog izvora).
Inace dok sam glasao, glasao sam samo za SDP. Poslje preso na derivat NS i to je to od 2014 me se ne ticu, neka se nose u kurac. Otkad ih je prodo Komsic vise nikad nijedni ni drugi. Ne glasam uopste.palermo wrote: ↑07/10/2024 14:58Lijepo receno. I nijedna nova stranka nije nastala zbog ideoloskih razlika nego zbog fotelje.kiligonzales wrote: ↑07/10/2024 14:55
sve su stranke otpatci sdp i sda, hdz i sds. tako da nemamo kud dalje...