Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Adobeg

#35526 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Adobeg »

Plavo-bijeli wrote: 05/12/2025 19:59 Zamisli neki si kao navijač, shvataš situaciju svega, kako ide i kako ne ide, i ok ti je da se za derby naplaćuje karta od 20km za onakav jug... :-) :lol: to sve kaze o tebi kao osobi i kao navijaču.
Vi uvijek imate komociju na Kosevu,dok dole sabijate navijace u torove,prvi ste poceli sa kartama i trpite posljedice,necu zaliti ako vas ne bude. :D
Logovan

#35527 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

Hahahahahaha šta kaže mogli ste tražiti :lol: :lol: Joj šuplje, joj
last mohicans

#35528 Re: Sarajevski derbi

Post by last mohicans »

Haha, samo dok naprave jug od narodskih para, pa ce reci naše, ima se, more se, pa ce nam dati i milju. :lol: Osaburati malo. Koja ciganska politika i kad na isti način reaguješ, onda ide kmeka, pisanje saopstenja, pozivanje saveza i itd..Nasim nije bilo jednostavno igrati bez navijaca, da vidimo vas, gospodo. A sve je počelo od Brke i kaj piče..Bio je stari Istok Grbavice ruina pa su mogle HZ biti na Istoku i na velikom dijelu Sjevera. Tad su HZ bile odvojene jednom ogradom na Istoku od navijača Zelje, sad šupački mup izmišlja tampone.
last mohicans

#35529 Re: Sarajevski derbi

Post by last mohicans »

Plavo-bijeli wrote: 05/12/2025 22:24 Al kontam kako su glupi Pitari...pa jug će biti do naredne sezone gotov. Mogli su se napraviti kao nekakva gospoda, a što nisu, pa reći evo vam 3000 karata što je 10%. Za uzvrat traziti od nasih da im damo sad narednu napr umjesto 5% - malo više nekih 7-8%, a naredne sezone kad se napravi Jug, onda traziti i oni da dobiju barem 10%, a mogli bi cak i vise traziti.
Ovako ćemo mi istrpiti ovih 5% na Koševu i 1500 - što čak i nije loše - što manje 'šabana', a oni će dobiti 750 karata i toliko ce im bit maksimum i bit će itekako nadglasani...al eto nek se inate i glume nesto na stadionu koji em nije njihov, em se raspada...
Nek si ti nama pametnica, vidi se to dugogodišnje druzenje sa pametnicama na tribini ala Zulić i sl. Da znamo otimati imovinu kao i vi od SD Zelježničar i kad bi znali cigančiti da se obnavlja taj oteti stadion od narodskih para, kurčili bi se i mi sa trEbinama.
yoyoyo96

#35530 Re: Sarajevski derbi

Post by yoyoyo96 »

Pa nek vam izgrade u butmiru. Ostavite se gradskog stadiona, svakako niste dostojni.

Kad se us napne, a ne mogu Olimpikov stadion napunit.
Mea_parvitas

#35531 Re: Sarajevski derbi

Post by Mea_parvitas »

Samo su dali nove ideje da ih vise nikad ne dodje vise od 500, tampon zone levati kao ne racunaju u kapacitet stadiona. Nije vas dzaba jadne stvorila udba
last mohicans

#35532 Re: Sarajevski derbi

Post by last mohicans »

yoyoyo96 wrote: 05/12/2025 23:12 Pa nek vam izgrade u butmiru. Ostavite se gradskog stadiona, svakako niste dostojni.

Kad se us napne, a ne mogu Olimpikov stadion napunit.
Reče jedan od 300 navijača koliko je bilo prisutno protiv SB, a kroz papire ce biti dvije milje. Mora mitomanija opstati.
caros

#35533 Re: Sarajevski derbi

Post by caros »

Četnici su objavili kako lupaju auta i smatraju da to treba da ide u javnost kao nešto pohvalno, nadam se da više nikada neće kročiti svojim peksinavim nogama ni blizu stadiona Asim Ferhatović Hase. S obzirom na štetu koju su napravili nad privatnom imovinom cijena ulaznice bi trebala biti oko 200 maraka za svakog Zuluovog heroja sa motikom.
Didier

#35534 Re: Sarajevski derbi

Post by Didier »

Može li mi neko od navijača Sarajeva reći šta predlažu kad su ulaznice za derbi u pitanju?

Evo dajte prijedlog, pa da vidimo možemo li se barem ovdje na forumu dogovoriti, i da vidimo šta je realno, a šta ne.

Samo računajte da mi imamo pretplatnike, i dajte prijedlog u skladu s tim.
Logovan

#35535 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

Ne možemo.
Plavo-bijeli

#35536 Re: Sarajevski derbi

Post by Plavo-bijeli »

Didier wrote: 06/12/2025 01:24 Može li mi neko od navijača Sarajeva reći šta predlažu kad su ulaznice za derbi u pitanju?

Evo dajte prijedlog, pa da vidimo možemo li se barem ovdje na forumu dogovoriti, i da vidimo šta je realno, a šta ne.

Samo računajte da mi imamo pretplatnike, i dajte prijedlog u skladu s tim.
Hoce čitav sjever i za uzvrat ce i oni dat citav jug :lol:
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#35537 Re: Sarajevski derbi

Post by Pitar sa Kariba »

Pa nema dogovora, to je jasno. Odnosi su nepovratno pokvareni.
https://www.facebook.com/share/r/1E4zx1tiyh/
(Jbt kakva sramota, ovako su četnici arlaukali kad su upadali u sela u I. Bosni)
⬆️ Ne optužujem niti pravdam ni jednu stranu!!!
Da se pitam, Min. pravde bi poništilo rješenja "UG" sa obje strane ako se momentalno ne prestane sa ovim!!!

Problem oko karata za derbi?!
Gradski, sarajevski ili kako ga god zvali je derbi kad se igra na Koševu, na Grbavici je samo još jedna Željina domaća utakmica! I to je tako zadnjih 25 godina!
OK je, imate sto i jedan "opravdan" razlog da je to tako i to je gotova priča.
Imam druga, full Željovac, svaku je na Grbavici sa dvije kćerke, ponekad ode na gostujuću sa TM-om i uvijek je vodio djecu na Koševo na derbi (osim ovih zadnjih par godina) jer je mogao. Kad ga pitam mogu li ja na derbi na Grbavici ne moram voditi djecu uvijek je ista već viđena priča oko sezonskih, desetogodišnjih, penzionerskih....
Jednostavno ne razumijete situaciju!
Ja ne idem u kop, i ne želim da idem sa HZ na utakmicu, nije moja furka i to je tako. Nisam ni na Koševu na sjeveru nikad bio na utakmici a ne da idem u "zdenku"!
Po meni jedino rješenje je derbi na Grbavici nama jedna cijela tribina, Koševo jug i dio zapada!?
Na kraju zašto bi FKS dozvolio da mu protivnik ima podršku od 10+k gostujućih navijača u domaćoj utakmici?!
Sreća vaša pa je uprava nesposobna inače ni ovih 1800 nikad ne bi Koševa vidjelo!
spree

#35538 Re: Sarajevski derbi

Post by spree »

na svakom derbyju na grbavici ima dosta roditelja sa djecom koja nose dres sarajeva. ja sam na sjeveru pa mogu govoriti o toj tribini. tako da ta prica ne stoji. niko naravno tu djecu ne pogleda.
Didier

#35539 Re: Sarajevski derbi

Post by Didier »

Pitar sa Kariba wrote: 06/12/2025 09:52 Po meni jedino rješenje je derbi na Grbavici nama jedna cijela tribina, Koševo jug i dio zapada!?
Dakle, vi mislite da vam trebamo dati cijeli sjever, odnosno 5.500 stolica, ne navodeći pritom šta da radimo s našim pretplatnicima, to je po vama pičkin dim, neka ne idu tu utakmicu da bi navijači Sarajeva mogli gledati? Jesam li te dobro razumio?

Evo sve i kad bi se pretplatnici mogli prebaciti na istok, nisam siguran da bi to bilo izvodljivo. Istok ima 919 vlasnika desetogodišnjih ulaznica, a vjerovatno sjever i istok zajedno imaju preko 5.000 godišnjih pretplatnika, što odmah znači da je to nemoguće jer istok ima manje stolica od sjevera.

Dakle, vaš prijedlog je od starta retardiran. Tražite da ignorišemo svoje pretplatnike, i da vam uz to damo 41% kapaciteta stadiona koji je pun i s vama i bez vas, a zauzvrat nudite 30% kapaciteta Koševa koje je svakako poluprazno.

Hajde probaj ponovo predložiti nešto realno.
Plavo-bijeli

#35540 Re: Sarajevski derbi

Post by Plavo-bijeli »

Ma jedino kad se izgradi zapadna tribina pa dati pitama dio zapada i dio sjevera. Tipa 1500 sjever i 1000 zapad i tjt.

Za nekih 5g :D
Logovan

#35541 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

Jedan lik napisao i ti govoriš u množini. To je sada mišljenje navijača Sarajeva. :mrgreen: Nigdje veze ideja po meni.

Znam i ja jednu vašu ideju i bezveze je kao i ova o čitavom sjeveru. Dajte nam jug i pola zapada. :lol: Znači imali bi samo 6200 više navijača na Koševu. Sjajna ideja. Sjajna. Plus što bi možda bila tampon zona na istoku. Može, kako da ne.
Didier

#35542 Re: Sarajevski derbi

Post by Didier »

Plavo-bijeli wrote: 06/12/2025 10:45 Ma jedino kad se izgradi zapadna tribina pa dati pitama dio zapada i dio sjevera. Tipa 1500 sjever i 1000 zapad i tjt.

Za nekih 5g :D
To bi bilo skroz okej.

Ja bih im i sada dao pola sjevera, uz žrtvu da mi imamo samo trećinu zbog tampon zone, ali samo pod uslovom da mi dobijemo cijeli jug i pola zapada na Koševu.

To bi bilo 20% ulaznica za njih na Grbavici, dok bi nama pripalo 30% na Koševu. Razlog zbog kojeg nama ide više je taj što je naš stadion uvijek pun, dok njihov nije. Mi bismo podnijeli žrtvu da manje naših navijača bude na Grbavici, a oni da više naših bude na Koševu nego što su željeli, svako odustane od nečega i to je to. Vjerovatno to pola zapada ne bi ni bilo ispunjeno na Koševu.
Didier

#35543 Re: Sarajevski derbi

Post by Didier »

Logovan wrote: 06/12/2025 10:46 Jedan lik napisao i ti govoriš u množini. To je sada mišljenje navijača Sarajeva. :mrgreen: Nigdje veze ideja po meni.

Znam i ja jednu vašu ideju i bezveze je kao i ova o čitavom sjeveru. Dajte nam jug i pola zapada. :lol: Znači imali bi samo 6200 više navijača na Koševu. Sjajna ideja. Sjajna. Plus što bi možda bila tampon zona na istoku. Može, kako da ne.
Ti si rekao da ne možeš dati prijedlog. Zašto se onda uključuješ u raspravu?
Logovan

#35544 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

To nisam rekao.
pa da vidimo možemo li se barem ovdje na forumu dogovoriti
I ja rekoh, ne možemo. Ne možemo se dogovoriti.

Prijedloga ima/imam, ali ne "dajte nam čitav sjever". Ideja o čitavom sjeveru je glupa kao i jug i pola zapada.

Kako ćemo se dogovoriti kada se traži sjever, pola zapada, pola istoka, itd? :lol:
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#35545 Re: Sarajevski derbi

Post by Pitar sa Kariba »

Ne znam, kako rekoh po meni ovaj moj prijedlog je jedini korektan prema nama. Znači svi se moramo pomalo žrtvovati ako želimo da spasimo ( :lol: ) derbi. Ne mora cijeli sjever dajte bolji prijedlog, ali bez 3k ulaznica za navijače FKS-a meni bi sve ispod bilo neprihvatljivo a da smo mi na Koševu u obavezi da ispunimo vaše zahtjeve. Spominjem cijelu trEbinu jer kontam da je najlakše za organizaciju.
Vama je svakako ovaj prijedlog apsolutno neprihvatljiv i tu se po meni sva priča završava!
kakotakonikako

#35546 Re: Sarajevski derbi

Post by kakotakonikako »

Statika i staticar :lol: :lol: :lol:

:bih:
last mohicans

#35547 Re: Sarajevski derbi

Post by last mohicans »

Didier wrote: 06/12/2025 10:41
Pitar sa Kariba wrote: 06/12/2025 09:52 Po meni jedino rješenje je derbi na Grbavici nama jedna cijela tribina, Koševo jug i dio zapada!?
Dakle, vi mislite da vam trebamo dati cijeli sjever, odnosno 5.500 stolica, ne navodeći pritom šta da radimo s našim pretplatnicima, to je po vama pičkin dim, neka ne idu tu utakmicu da bi navijači Sarajeva mogli gledati? Jesam li te dobro razumio?

Evo sve i kad bi se pretplatnici mogli prebaciti na istok, nisam siguran da bi to bilo izvodljivo. Istok ima 919 vlasnika desetogodišnjih ulaznica, a vjerovatno sjever i istok zajedno imaju preko 5.000 godišnjih pretplatnika, što odmah znači da je to nemoguće jer istok ima manje stolica od sjevera.

Dakle, vaš prijedlog je od starta retardiran. Tražite da ignorišemo svoje pretplatnike, i da vam uz to damo 41% kapaciteta stadiona koji je pun i s vama i bez vas, a zauzvrat nudite 30% kapaciteta Koševa koje je svakako poluprazno.

Hajde probaj ponovo predložiti nešto realno.
Jesi računao SB, Dzeku, mnoge športske prijatelje, svi oni dolaze redovno, de bolan. Od tih vlasnika ni pola ne dolazi. Kakvih 5000 pretplatnika spominješ? Sta ce biti kad vam kanton napravi jug, opet nece biti prostora, kako ga je bilo iza rata na neuslovnoj tribini istoka i skoro pola sjevera.
splinter

#35548 Re: Sarajevski derbi

Post by splinter »

Logovan wrote: 06/12/2025 10:46 Jedan lik napisao i ti govoriš u množini. To je sada mišljenje navijača Sarajeva. :mrgreen: Nigdje veze ideja po meni.

Na forumu se ne možeko dogovoriti jer prije svega forum nije ni mjesto za dogovor, a većina ljudi koja ovdje piše uglavnom ne ide na utakmice iz objektivnih ili neobjetktivnih razloga.
Mi sad radimo tu tribinu i nije samo stvar kapaciteta nego i sigurnosti. Glupo je da dvije navijačke skupine dijeli tampon zona zona i obični navijači između. Rizika je milion. Trenutno možemo omogućiti plafon 700 možda 750 mjesta za goste i to pod uslovom da policija bude saglasna. Kad se završi jug onda se otvaraju mogućnosti za neke konkretnije dogovore. Jbg valjda se neće odužiti i to je možda maksimum 2 derbija kod nas
Stvar je i u cijeni. Ne može jug Koševa ili sjeveroistok Grbavice biti skuplji od npr istoka istih stadiona.
Didier

#35549 Re: Sarajevski derbi

Post by Didier »

Ja bih samo volio da vidim ima li iko realan od navijača Sarajeva, neko ko može sagledati situaciju iz oba ugla, pa da kaže "evo prijedlog po 20% da dajemo jedni drugima", i da se ne laže oko kapaciteta, radova, tampon zona itd.

A čak i u tom slučaju, da jedni drugima damo 20% bismo mi bili donji jer prodajemo mjesta koja bi naši navijači kupili.

Ali njih nije briga ni za pretplatnike, ni za kapacitet, nego su im prijedlozi "tribina za tribinu" i slične gluposti.
Haris.ba

#35550 Re: Sarajevski derbi

Post by Haris.ba »

Razumijem da je ljepse kada su navijaci oba tima, ali zar nije bolje ovako kako sada jeste?

Na Grbavici gledas fino utakmicu, niti kisnes, niti ti je hladno, niti ti sunce smeta (ok, ponekad zna malo na istoku).

Kada naprave stadion da valja, onda razmotriti da se ide.

P.S.
Da ne spominjem cupanje stolica i ociti rast agresivnosti i fizickih napada.

Dok se ne saulisemo svi kolektivno, bolje ovako.
Post Reply