Demokratska fronta Željko Komšić

Kikibombona

#35526 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Kikibombona »

Je li istina da Nino Raspudic ulazi u DF?
Kikibombona

#35527 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Kikibombona »

Prpa.ba wrote:
palermo wrote: Da se ne lažemo, da je Martinu predložio Peđa Kojović sad bi se ovdje pisali panegirici o vizionarskkom potezu i o tome kako se širi obzor demokratije i sarajevska pozitivna priča se prelijeva i u druge krajeve naše jedine domovine.
Nesto ipak imam osjecaj da bi Pedja bio optuzen za kolaboraciju sa kamenjarcima, da za ambasadore imenuje otrovne ustaskinje koje Bosnjake zovu Mosnjacima, a legalnog člana predsjedništva, omiljenog u raji, zove Sejdom i negira mu Hrvatstvo.

Posto to nije Pedjina vec Komsicevsko-Izetbegovicevska ujdurma, to je vizionarski potez kojim se stvara klica alternative njihovom koalicionom partneru, HDZ-u. Ili kako vec. :-D
Hahahahaha...

Nasa stranka je radi Bojana Bajica dobila etiketu cetnicke stranke, radi Pedje Kojovica isto tako, a da ne bi radi kamuflirane sovinistice. :shock:

Da Komsic angazuje Slavku Aleksica ili nekog drugog cetnickog vojvodu, bio bi patriotski cin. Prodao bi se neki spin. Bakirov mali, SDA diverzant, moze mu se.

Hocemo li sada radi ovoga DF proglasiti ustaskom strankom? :D :D
SaraFina

#35528 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by SaraFina »

Ako joj naš Ljiljan Željkec oprostio, možete i vi to muški o m** njama :D
palermo

#35529 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

Kikibombona wrote:
Hahahahaha...

Nasa stranka je radi Bojana Bajica dobila etiketu cetnicke stranke, radi Pedje Kojovica isto tako, a da ne bi radi kamuflirane sovinistice. :shock:

Da Komsic angazuje Slavku Aleksica ili nekog drugog cetnickog vojvodu, bio bi patriotski cin. Prodao bi se neki spin. Bakirov mali, SDA diverzant, moze mu se.

Pa to da bi Peđa zbog ovakvog čina bio proglašen četnikom od strane nacionalističke kamarile je meni vrlo jasno.

Ono što tebi nije jasno je da se ovakvim postovima i ti pridružuješ načinu razmišljanja i postupanja kao ova nacionalistička kamarila. Jer jedino bitno tebi je.....je li naš ili njihov. A naš i njihov se ne moraju samo kroz etničku kategoriju prepoznavati
cyprus

#35530 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by cyprus »

Realno, ovo sa Martinom mu je odličan potez... Vjerovatno stigao preko savjetnika (koliko znam, onaj njegov Hebibović je ranije bio dobar sa Martinom, ne znam da li je još)...

Međutim, razočarat će me ona ako prihvati ovo :-)
SaraFina

#35531 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by SaraFina »

Ide. Predala "papire" iz reda ostalih :D

Čovićeva fašistička glasila na aparatima!
Prpa.ba

#35532 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Prpa.ba »

palermo wrote:Jer jedino bitno tebi je.....je li naš ili njihov. A naš i njihov se ne moraju samo kroz etničku kategoriju prepoznavati
Recimo, mogu se prepoznati po tome da li svoju karijeru grade medijski plasiranim otrovom kojim vrijeđaju moj narod, a i svoje sunarodnjake drugačijeg mišljenja. :-D
Kikibombona

#35533 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Kikibombona »

palermo wrote:
Kikibombona wrote:
Hahahahaha...

Pa to da bi Peđa zbog ovakvog čina bio proglašen četnikom od strane nacionalističke kamarile je meni vrlo jasno.

Ono što tebi nije jasno je da se ovakvim postovima i ti pridružuješ načinu razmišljanja i postupanja kao ova nacionalistička kamarila. Jer jedino bitno tebi je.....je li naš ili njihov. A naš i njihov se ne moraju samo kroz etničku kategoriju prepoznavati
Prvo, ne idem u to 'nas i njihov' jer se ne izjasnjavam nacionalno, vjerski, ideoloski itd. Zenicanin i Celikovac, meni dosta. :D

DF je upravo desnica o kojoj govorim. Zeljko Komsic licno je aludirao da je NS cetnicka i ustaska, a njegovi mediji i simpatizeri pogotovo. Dva najveca ekstrema na BH strani su Suljagic i Bajrovic. SDA-ovci su liberali za njih.

Ako je Martina postala normalna zena, ako postuje sve bosanske narode, podrzavam da bude ambasador. Je li se pokajala i promijenila? Svaki covjek zasluzuje novu sansu. Drago mi je ako je presla na stranu dobra.

Medjutim, Zeljko Komsic i Bakir Izetbegovic imaju slobodu koalirati sa svima, taman da se radi o notornim cetnicima i ustasama, dok se NS naziva cetnickom i ustaskom jer u svojim redovima ima casne Srbe i Hrvate.

Problem je ekstremni turbo nacionalisticki populizam kod DF, SDA i slicnih.
palermo

#35534 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

Prpa.ba wrote:
palermo wrote:Jer jedino bitno tebi je.....je li naš ili njihov. A naš i njihov se ne moraju samo kroz etničku kategoriju prepoznavati
Recimo, mogu se prepoznati po tome da li svoju karijeru grade medijski plasiranim otrovom kojim vrijeđaju moj narod, a i svoje sunarodnjake drugačijeg mišljenja. :-D
de bolan Prpa, ti si pametan čovjek.....nema potrebe za ovakvim postovima
JThomas

#35535 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JThomas »

ne slažem se kad peđu zovu četnikom ali ću zauvijek braniti njihovo pravo da to rade :-D
Skijaš

#35536 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Skijaš »

cyprus wrote:Realno, ovo sa Martinom mu je odličan potez... Vjerovatno stigao preko savjetnika (koliko znam, onaj njegov Hebibović je ranije bio dobar sa Martinom, ne znam da li je još)...

Ako misli samo na sebe, normalno da ce odbiti. Ali nije ona od te sorte. Citao sam kako je vidjela na tv-u neko dijete kojem mater valjda nije bila u mogucnosti kupiti kompjuter. I ona gdje ce, sta ce, kompjuter i oca u auto i pravac u Zivinice da trazi malog. Valjda se dobro sjecam detalja. Mislim, razumijem je sta ti hoces da kazes, ali jeb'o ti intelektualce koji samo "vazno vrte palce", nama trebaju dobronamjerni u svim porama drustva, od policajca i medicinske sestre do konzula i ambasadora. Koje fajde od dobronamjernih koji sjede kod kuce i vezu goblen. Sta drustvo ima od njih ?
bingov buraz

#35537 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bingov buraz »

Žena je pisala gadostii što jes jes,u međuvremenu je imala ličnu tragediju koliko se sjećam i od tada je promijenila priču totalno a nije morala,lakši put joj je bio da je ostala ista.Ljudi se mijenjaju,ja bih sam sebe aperkatima tukao jer sam nekad mislio da je Ž.Komšić spas za ovu zemlju :mrgreen: Ko je bez grijeha nek baci prvi kamen.
Naravno da može biti gluma i zajeb ali moguća korist u ovom slučaju nadmašuje rizik a i svakako već imamo ambasadore koji rade protiv svoje zemlje tako da jedan manje više ne mijenja ništa.

Naravno ovo ne mijenja moj stav da je Ž Komšić politički diletant,uhljeb i neradnik samo ima nekoga sa tri zrna soli u glavi da ga savjetuje.
SaraFina

#35538 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by SaraFina »

bingov buraz wrote:Žena je pisala gadostii što jes jes,u međuvremenu je imala ličnu tragediju koliko se sjećam i od tada je promijenila priču totalno a nije morala,lakši put joj je bio da je ostala ista.Ljudi se mijenjaju,ja bih sam sebe aperkatima tukao jer sam nekad mislio da je Ž.Komšić spas za ovu zemlju :mrgreen: Ko je bez grijeha nek baci prvi kamen.
Naravno da može biti gluma i zajeb ali moguća korist u ovom slučaju nadmašuje rizik a i svakako već imamo ambasadore koji rade protiv svoje zemlje tako da jedan manje više ne mijenja ništa.

Naravno ovo ne mijenja moj stav da je Ž Komšić politički diletant,uhljeb i neradnik samo ima nekoga sa tri zrna soli u glavi da ga savjetuje.

Da, pisala je. To stoji. Samo ja mislim da ona nije pisala gadosti iz koristi, nego iz razočarenja i pogrešnih ubjeđenja.
Onda je osjetila na sopstvenoj koži što znači ići uz "dlaku i ne podilaziti HDZ-u". I zaokrenula stav za 180 stepeni.
Zašto ja mislim da je dobro Martinu imenovati? Zato da bi ljudi pa posebno iz Hercegovine vidjeli kako i oni koji su protiv HDZ-a, razočarani politikom i neučinkovitosti te stranke i sl. ipak imaju političku alternativu.
I pored svega napisanog na račun Čovića, prijepora i gostovanja kod Senada i Stankovića Martina ima 120 000 pratilaca na FB. Sasvim dovoljno mladih i obrazovanih da stvore u možda nekoj skorijoj budućnosti alternativu HDZ-u. Ili se uključe u postojeće građanske stranke kao opcije.
Pandakonda

#35539 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Pandakonda »

Moj Komšo nikad pameti doći :-)

Image
SaraFina

#35540 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by SaraFina »

Pa postavi i razočaravajuće komentare uz taj skRINšotiĆ. Oni su baš šlag na tortu :D

I opravdanje zašto je dobro njeno imenovanje :)
vivaldi

#35541 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vivaldi »

cyprus wrote:Realno, ovo sa Martinom mu je odličan potez... Vjerovatno stigao preko savjetnika (koliko znam, onaj njegov Hebibović je ranije bio dobar sa Martinom, ne znam da li je još)...

bice jos dobrih poteza, na velika vrata nam se vraca i jedan zaboravljeni as iz reda ostalih :D
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#35542 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

mlinarevic je bila uzdanica hdza. zena, mlada, dosta obrazovana i elokventna, kojoj se redovito ustupao javno prostor na jabuci, poskoku, dnevniku.

ona se odlucila da izmedju dvije ponude izabere komsicevu, a saznat cemo i zasto, jer je vec postala meta hdzovih glasila.

davno sam ja rekao da je ova komsiceva pobjeda najbolnija za covica, ne samo sto polagano dobija naklonost utjecajnih hrvata u bih, vec i sto ga opozicija u hrvatskoj podrzava.

sdp, vesna pusic, pernar i zivi zid, svi su pozdravili komsicevu pobjedu. ako udje u vlast, komsic bi mogao biti protuteza bas draganu covicu. mada, iskreno, nisam za to i vise bih volio da se drzi bh bloka i da svi zakedno donesu odluku i pobijede licne sujete.
Capsicum

#35543 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Capsicum »

Ovaj Komšićev potez smatram izuzetno mudrim. S jedne strane pokazuje kako nije sujetan, jer je imenovao ženu koja ga je medijski blatila, a s druge strane pokazuje svima da neće imenovati samo svoje stranačke pulene. Ovo je prije svega udarac na HDZ, jer je dao šansu ženi koja dolazi iz zapadne Hercegovine, a (više) ne pripada HDZ-u i pokazuje da nisu Hrvati neprijatelji ove zemlje, već samo HDZ i njihov secesionizam i kriminal. A kao šlag na tortu, za rast svoje popularnosti, iskoristiti će i medijski publicitet oko Martininog imenovanja, jer je ona zadnje vrijeme, od kad je promijenila ploču i nakon ličnih tragedija, bolesti itd. počela odapinjati strijele iz svog pera neselektivno na sve strane, zadobila i simpatije domaće i strane javnosti.

Komšić još jednom pokazuje koliko je pametniji od svih ovih ostalih opozicionih lidera.
nosara

#35544 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nosara »

Capsicum wrote:Ovaj Komšićev potez smatram izuzetno mudrim. S jedne strane pokazuje kako nije sujetan, jer je imenovao ženu koja ga je medijski blatila, a s druge strane pokazuje svima da neće imenovati samo svoje stranačke pulene. Ovo je prije svega udarac na HDZ, jer je dao šansu ženi koja dolazi iz zapadne Hercegovine, a (više) ne pripada HDZ-u i pokazuje da nisu Hrvati neprijatelji ove zemlje, već samo HDZ i njihov secesionizam i kriminal. A kao šlag na tortu, za rast svoje popularnosti, iskoristiti će i medijski publicitet oko Martininog imenovanja, jer je ona zadnje vrijeme, od kad je promijenila ploču i nakon ličnih tragedija, bolesti itd. počela odapinjati strijele iz svog pera neselektivno na sve strane, zadobila i simpatije domaće i strane javnosti.

Komšić još jednom pokazuje koliko je pametniji od svih ovih ostalih opozicionih lidera.
Genijalac. A kako su ga Bosnjaci izabrali, iskoristio je tu priliku i oprostio ovoj alapaci i to sto ih je pljuvala i nazivala kojekakvim imenima godinama. Ma bravo! Tri u jedan.
Capsicum

#35545 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Capsicum »

nosara wrote:
Capsicum wrote:Ovaj Komšićev potez smatram izuzetno mudrim. S jedne strane pokazuje kako nije sujetan, jer je imenovao ženu koja ga je medijski blatila, a s druge strane pokazuje svima da neće imenovati samo svoje stranačke pulene. Ovo je prije svega udarac na HDZ, jer je dao šansu ženi koja dolazi iz zapadne Hercegovine, a (više) ne pripada HDZ-u i pokazuje da nisu Hrvati neprijatelji ove zemlje, već samo HDZ i njihov secesionizam i kriminal. A kao šlag na tortu, za rast svoje popularnosti, iskoristiti će i medijski publicitet oko Martininog imenovanja, jer je ona zadnje vrijeme, od kad je promijenila ploču i nakon ličnih tragedija, bolesti itd. počela odapinjati strijele iz svog pera neselektivno na sve strane, zadobila i simpatije domaće i strane javnosti.

Genijalac. A kako su ga Bosnjaci izabrali, iskoristio je tu priliku i oprostio ovoj alapaci i to sto ih je pljuvala i nazivala kojekakvim imenima godinama. Ma bravo! Tri u jedan.
To šta je ona pisala ranije po Poskocima znamo ti i ja i još možda par ljudi koji malo više prate dešavanja na političkoj sceni. Prosječan bh građanin Martinu pamti kao nekoga ko je otvoreno, potpisano imenom i prezimenom pljuvala redom po visokim političkim dužnosnicima, između ostalog i po Komšiću i Čoviću, a zadnje vrijeme je zadobila i simpatije javnosti zbog one naslovnice... Kao što rekoh, vrlo mudar potez.
nosara

#35546 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nosara »

Naravno, podrzavam. Evo jos jedan ekstra predlog, Emir Kusturica za ambasadora u Beogradu!

Popularan, intelektualac, srao kojesta u proslosti (ko to pamti, pa jel'), simpatican, dobre veze u svijetu, Maradonin jaran...

Samo pozitiva.
Prpa.ba

#35547 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Prpa.ba »

Pa tu su valjda patriotski mediji da prosjecnog bh gradjanina upoznaju sa tamnom proslosti ambasadorice Martine. Nije valjda da ce Faktor, Stav, Slobodna bosna, Federalna TV i SAFF izignorisati ovu socnu medijsku bombu samo zato sto dolazi od Naseg Dobrog Hrvata? :D Ups, izgleda da hoce, Ambasadorska Slobodna Bosna vec salje HDZ na aparate zbog ove vizionarske odluke:
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/108 ... i_dno.html

Nigdje istrazivackog novinarstva koje ih obicno krasi kada analiziraju rad Vlade KS. Cudna li cuda.

Doduse, kad moze od Milorada postati Micko, moze i od oldskulice postati gospodja ambasadorica. :D
Styling

#35548 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

NIdje veze. Jel' to nema iskusnijih diplomata i ljudi od struke da se imanuju nego se rade ovakvi populisticki potezi pa se izvlace iz naftalina kojekakvi kadrovi? Za vrijeme prethodnog mandata je u istu zemlju imenovao zenu od Senada Avdica, Danku za ambasadora. Nije ni cudo sto nam je diploma(c)tija u banani. Imenuju se ljudi koji pojma o diplomatiji nemaju.
starisalko

#35549 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by starisalko »

nosara wrote:Naravno, podrzavam. Evo jos jedan ekstra predlog, Emir Kusturica za ambasadora u Beogradu!

Popularan, intelektualac, srao kojesta u proslosti (ko to pamti, pa jel'), simpatican, dobre veze u svijetu, Maradonin jaran...

Samo pozitiva.
Emira Suljagica u Zagreb,a Reufa Bajrovica u Vasington :bih:
Capsicum

#35550 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Capsicum »

Fulaš poentu totalno. Politička korist koju će Komšić imati od ovog imenovanja će daleko prevazići negativne posljedice. Politika nije za one koji razmišljaju mogu samo po sistemu crno/bijelo. Najuspješniji su oni koji se snalaze u sivim zonama. Komšić tačno zna šta radi.

Evo kao eksperiment, hajde pitaj 10 random ljudi/kolega npr. šta misle o Martini. Moje iskustvo je da 99% njih nema pojma o tome ko je ona bila i šta je radila prije na Poskoku. Znaju je samo od onda kad je počela pljuvati i po HDZ-u i po svima ostalim neselektivno. Kažu na fb je prati preko 100.000 ljudi. S tom brojkom se mogu pohvaliti samo rijetki političari. Dakle sigurno ima simpatije javnosti. Možda Martina iz moralnih razloga, zbog stavova koje je nekad ranije iznosila i načina na koji ih je iznosila, ne zaslužuje tu poziciju, ali trenutna percepcija javnosti o njoj je izuzetno pozitivna i Komšić to vrlo mudro koristi.
Post Reply