Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
smartXL
#35501 Re: Zeničani
Vezano za animalni otpad odbacivan za vrijeme Kurban bajrama, pa valjda sam bio jasan, nisam poredio sa zagađenjem Mittala, nego osvrt na to kakvi smo ljudi. I nije samo taj otpad, pogledaj i ostalo. Kad na tim jednostavnim trikovima padamo, kako tek na ovim krupnijim.
A ovo za granatiranje Sarajeva radioaktivnim raketama.... gdje li si samo to pročitao....
A ovo za granatiranje Sarajeva radioaktivnim raketama.... gdje li si samo to pročitao....
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#35502 Re: Zeničani
Raketa nije radioaktivna. Ona je malo radioaktivna.
-
skoronikako
#35503 Re: Zeničani
Lazes zato sto je prosli put jedan od forumasa lijepo objasnio zasto filteri ne idu "on/off", a ti I dalje podmeces pricu o gasenju. Obmanjujes na forumu ako ce ti to ljepse zvucati.
Prvo nemas pojma o procesu, a dajes sebi za pravo da komentarises proces, drugo, kada te neko nesto I nauci o procesu, ti sebi dajes za pravo da I to ignorises I nastavis lupati gluposti.
Ukratko se sva tvoja prica moze sumirati u sljedecoj izreci: lahko je tudjim k####...
Prvo nemas pojma o procesu, a dajes sebi za pravo da komentarises proces, drugo, kada te neko nesto I nauci o procesu, ti sebi dajes za pravo da I to ignorises I nastavis lupati gluposti.
Ukratko se sva tvoja prica moze sumirati u sljedecoj izreci: lahko je tudjim k####...
- Ja_Ja
#35504 Re: Zeničani
Polazna tacka u svemu, apsolutno svemu su ljudi. Tesko da od hajvana mozes napraviti insana, pa tako i od pola nase carsije. Malo svijest da proradi bilo bi nam bar 30% bolje. Ljudi su upali u tu neku kolotecinu gdje su za sve probleme krivi svi osim njih samih, a onda izadje na balkon i gadja kesom smeca kontenjer jer djes prosetat malo do kontenjera. Prosli cetvrtak se autom vrzmam iza lamele trazeci parking (nisam ga nasao, a i tu su se redali ko sardine u tri reda) kad tip kod onih podzemnih kontenjera sa kesom smeca i hladno je ostavi kod kontenjera. Desetak minuta kasnije prolazim kesa jos tu i ja zavirim u kontenjer, vidim moze se baciti unutra. I ja onu kesu i ubacim u kontenjer. Znaci i kad ima nesto da valja stoka ne da ne zna, vec nece da korisiti.
-
moet-perignon
#35505 Re: Zeničani
skoronikako wrote:Lazes zato sto je prosli put jedan od forumasa lijepo objasnio zasto filteri ne idu "on/off", a ti I dalje podmeces pricu o gasenju. Obmanjujes na forumu ako ce ti to ljepse zvucati.
zabavno je kad se javis.
dakle, figurativno pisem kako je sve na on/off. ne razmisljam da je citav mehanizam na on/off, ali da ne tulim po forumu kako citav mehanizam funkcionira, dovoljno mi je cinicno kazati da citav mentalni sklop pojedinih radnika i Mittala jeste on/off. kako i nece biti, kada shvatas da se mutacija DNA odrazava na ljudsko tijelo u formi dvoglavog zmaja ili zmije. ako nije u ovoj formi, onda nema mutacije i sve ostalo je produkt sudzuke i petovije.
dajem si za pravo, jer imam ljudsko pravo da se zalim da me gusi kada sam u Zenici, da svaki put intenzivan kasalj imam, i da me zaprepastava
ona kolicina bahatosti ili pukog neznanja ispustate one gasove i dim u raznim odvratnim bojama.
smeta mi, i dajem si za pravo da kazem da je dramaticno i da ne znam sto vi tamo radite, da li se zaiebavate pa ne kapirate da je citava slika
iz pravca Mittala dosta dramaticna.
sram te bilo, ako razmisljas kao jedna prostakusa iz Mittala koja na sliku odvratne prasine u subotnje ljetno jutro beskrupulozno komentarise: sta dramite oko malo prasine.
sram te bilo ako si imun na to da mi je jedna klinka koja ima izrazene astmaticne napade kaze da zeli da ide iz Zenice, jer osjeca da joj Mittal ne dopusta da vise zivi dostojanstveno. stidi se, ako si operisan od toga da je ista klinka citavo djetinjstvo provela u tim napadima, i sto je vece zagadjenje, to je napad intenzivniji.
boli me dupe za sve vas radnike, dok god vi ne marite za druge oko sebe.
-
skoronikako
#35506 Re: Zeničani
Smijesno je samo koliko ne razumijes.
Za mene se ne brini, ja veze sa tim nemam I moj zivot ide bio tu Mittal ili ne.
Brini se za Zenicu, jer Zenice skoro da nece biti. Brini se I za Sarajevo jer ce I ono osjetiti udar( ZFBiH su vec izgubile jednog velikog klijenta, GIKIL je blizu toga, a I AMZ).
A ako kojim cudom Krolj dovede neke druge investitore, sta mislis koliko ce biti Zenica "zeleni grad" kad ostane bez grijanja?
U ovom svemu je sudbina radnika Mittala najmanji problem. Veci su problem oni povezani sa njima sto misle da zivot pocinje I zavrsava sa njima, a njihovi poslovi marke ne zarade u godini dana.
Sreca pa se astma desava samo u Zenici. Btw ona zeli radi Mittala, a morati ce ako ne bude Mittala. Ironija.
Za mene se ne brini, ja veze sa tim nemam I moj zivot ide bio tu Mittal ili ne.
Brini se za Zenicu, jer Zenice skoro da nece biti. Brini se I za Sarajevo jer ce I ono osjetiti udar( ZFBiH su vec izgubile jednog velikog klijenta, GIKIL je blizu toga, a I AMZ).
A ako kojim cudom Krolj dovede neke druge investitore, sta mislis koliko ce biti Zenica "zeleni grad" kad ostane bez grijanja?
U ovom svemu je sudbina radnika Mittala najmanji problem. Veci su problem oni povezani sa njima sto misle da zivot pocinje I zavrsava sa njima, a njihovi poslovi marke ne zarade u godini dana.
Sreca pa se astma desava samo u Zenici. Btw ona zeli radi Mittala, a morati ce ako ne bude Mittala. Ironija.
- notsure
#35507 Re: Zeničani
Animalni otpad itekako ima veze s Mittalom, jer tamo ogromnom većinom rade isti oni seljaci što su rođeni na selu (kupili na kredit stan u gradu) a rade u Mittalu i kojismartXL wrote:Vezano za animalni otpad odbacivan za vrijeme Kurban bajrama, pa valjda sam bio jasan, nisam poredio sa zagađenjem Mittala, nego osvrt na to kakvi smo ljudi. I nije samo taj otpad, pogledaj i ostalo. Kad na tim jednostavnim trikovima padamo, kako tek na ovim krupnijim.
- kunu se Allahom a kradu i lažu
- utrkuju se petkom ko će prije na džumu, al' da to svi vide, a onda ogovaraju i vrijeđaju koga stignu
- svoju ženu pokrili a zaviruju pod suknje i u dekoltee tuđih
- kukaju kako su ugroženi i "niko neće da im pomogne" a ne bi prstom mrdnuli da šta sami urade
- pljuju po državi kako ne valja i kako ne pazi demobilisane borce, a samo gledaju kako da kupe šta bez poreza i da zavrnu nešto na crno
- na izborima glasaju za onog ko im tutne veću kesu
- danas ljube kr0lja a do juče su mahali sda zastavama, i sutra će pljuvati i po kr0lju jer je asfalt do Pepelara deblji nego onaj u Kasapovićima
- ne znaju da može bolje jer nisu nikad makli dalje od Neuma ili Ulcinja na jug, Čevljanovića na istok, Matuzića na sjever i Mehurića na zapad
- mrze Srbe a otkidaju na Cecu i Karleušu
- mrze Hrvate a sline na Severinine plastične sise
- mrze komunjare a ne mogu okrečiti što im je Tito napravio
- mrze strance, a jedva čekaju da im stranci daju još kakvu donaciju
- mrzili bi još nekoga ali ne znaju da postoje i drugi, "ostali"
- znaju ko je bacio drobine u Babinu rijeku ali neće da kažu jer i taj komšija zna da su oni svoje ostavili u kontejneru u Sunčanoj dolini, dok niko ne gleda i nisu ih zakopali kako vjera nalaže - đe će on lopatat, dosta mu lopate u Mitalu
- imaju hiljadu teorija zašto se filter ne može on/off i zašto nas željezara mora zagađivati da bi oni vraćali svoje kredite
- znaju da je Indijac namjerno ugradio elektrode od običnog čelika umjesto skupog rosfraja u hibridni filter, pa su zahrđale i sad ne rade nikako, ali šute je "filter ne može on/off", a valja i kredite vraćat
- puste da ih gaze veće seljačine od njih i ne smiju izviriti ispod kamena, jer su i oni ušićarili šta usput
Sve dok smo takvi, zaslužujemo i ovakvu vlast, i ovakvo zagađenje i ovakvu državu.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#35508 Re: Zeničani
Bato, ne zajebavaj se_BataZiv_0809 wrote:Raketa nije radioaktivna. Ona je malo radioaktivna.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#35509 Re: Zeničani
I kod Severine su prirodne sise.
-
skoronikako
#35510 Re: Zeničani
Čini mi se da i ti mrziš sve i svašta. Ironija.notsure wrote:Animalni otpad itekako ima veze s Mittalom, jer tamo ogromnom većinom rade isti oni seljaci što su rođeni na selu (kupili na kredit stan u gradu) a rade u Mittalu i kojismartXL wrote:Vezano za animalni otpad odbacivan za vrijeme Kurban bajrama, pa valjda sam bio jasan, nisam poredio sa zagađenjem Mittala, nego osvrt na to kakvi smo ljudi. I nije samo taj otpad, pogledaj i ostalo. Kad na tim jednostavnim trikovima padamo, kako tek na ovim krupnijim.
- kunu se Allahom a kradu i lažu
- utrkuju se petkom ko će prije na džumu, al' da to svi vide, a onda ogovaraju i vrijeđaju koga stignu
- svoju ženu pokrili a zaviruju pod suknje i u dekoltee tuđih
- kukaju kako su ugroženi i "niko neće da im pomogne" a ne bi prstom mrdnuli da šta sami urade
- pljuju po državi kako ne valja i kako ne pazi demobilisane borce, a samo gledaju kako da kupe šta bez poreza i da zavrnu nešto na crno
- na izborima glasaju za onog ko im tutne veću kesu
- danas ljube kr0lja a do juče su mahali sda zastavama, i sutra će pljuvati i po kr0lju jer je asfalt do Pepelara deblji nego onaj u Kasapovićima
- ne znaju da može bolje jer nisu nikad makli dalje od Neuma ili Ulcinja na jug, Čevljanovića na istok, Matuzića na sjever i Mehurića na zapad
- mrze Srbe a otkidaju na Cecu i Karleušu
- mrze Hrvate a sline na Severinine plastične sise
- mrze komunjare a ne mogu okrečiti što im je Tito napravio
- mrze strance, a jedva čekaju da im stranci daju još kakvu donaciju
- mrzili bi još nekoga ali ne znaju da postoje i drugi, "ostali"
- znaju ko je bacio drobine u Babinu rijeku ali neće da kažu jer i taj komšija zna da su oni svoje ostavili u kontejneru u Sunčanoj dolini, dok niko ne gleda i nisu ih zakopali kako vjera nalaže - đe će on lopatat, dosta mu lopate u Mitalu
- imaju hiljadu teorija zašto se filter ne može on/off i zašto nas željezara mora zagađivati da bi oni vraćali svoje kredite
- znaju da je Indijac namjerno ugradio elektrode od običnog čelika umjesto skupog rosfraja u hibridni filter, pa su zahrđale i sad ne rade nikako, ali šute je "filter ne može on/off", a valja i kredite vraćat
- puste da ih gaze veće seljačine od njih i ne smiju izviriti ispod kamena, jer su i oni ušićarili šta usput
Sve dok smo takvi, zaslužujemo i ovakvu vlast, i ovakvo zagađenje i ovakvu državu.
Ponavljam: Nastavite sa nebulozama oko filtera koje vam je neko podvalio pa sad mislite da sve znate. Nije sramota pitati, a imate gdje i pitati pa nek vam objasne i elektrode i sve ostalo. Nažalost, to nije u vašem interesu.
-
moet-perignon
#35511 Re: Zeničani
skoronikako, ok! predlazes da pitamo? koliko dugo vec ekoforum pita, i jasno je da ne rade regularno. stovise, taj bandit Lakshimi je toliko perfidan da je uposlio neku gnjidu koja govori nas jezik (vjerovatno da ne bude jezickih barijera), i iz ugodnog Londona stalno salje opomene poput Guardiana ili BBC ili samom Ekoforumu
da povuku emisije, clanke ili da demantiraju kako su oni "zagadjivaci".
ok, recimo da osobe u Ekoforumu nisu pravno jaki, a vecina pravnika se nije pocesalo da preuzmu predmet i da pravno konfigurisu i artikulisu propuste kod tih shoopaka u Mittalu. gnjida od Lakshimija, koja se okruzila poltronima i oportunistima, tacno je znala nanjusiti karakter takvih ljudi da uvijek iskacu poput zaba i stanu u odbranu.
najezda zaba ste vi, eto sto ste.
sada, posto je struktura i radnika jadna mentalno (nema ona svijesti, samo je gramziva i sve u zivotu radi da njegov/njen gluteus bude pun i zadovoljan), a i njihov gazda je jednak njima (sve je jasno o kakvoj bezosjecajno budali se radi kad za kcerkin rodjendan spiska milione, a stedi na filterima na svojim pogonima), zasto bi trebalo da mi ovdje vas saslusamo kako ventili rade? sto mi imamo konkretno od vasih elaborata (koji su dosta neiskreni), a da vi pri tome nista ne preduzimate, da se zaista urazumite i napravite rijesenja?
zasto bi trebalo da ja istupam pristojno i razumno, dok vi meni jasete po glavi i ponizavate me silnim kasljem, i samim onim smecem sto se nadvija nad gradom?
kad vi niste mentalno ok, cisto sumnjam da vi imate senzibiliteta da kapirate osjecaje drugih ljudi.
stoga, hajde, ubrzo ce 9:30, idite zavrnite ventile i pritisnite off.
da povuku emisije, clanke ili da demantiraju kako su oni "zagadjivaci".
ok, recimo da osobe u Ekoforumu nisu pravno jaki, a vecina pravnika se nije pocesalo da preuzmu predmet i da pravno konfigurisu i artikulisu propuste kod tih shoopaka u Mittalu. gnjida od Lakshimija, koja se okruzila poltronima i oportunistima, tacno je znala nanjusiti karakter takvih ljudi da uvijek iskacu poput zaba i stanu u odbranu.
najezda zaba ste vi, eto sto ste.
sada, posto je struktura i radnika jadna mentalno (nema ona svijesti, samo je gramziva i sve u zivotu radi da njegov/njen gluteus bude pun i zadovoljan), a i njihov gazda je jednak njima (sve je jasno o kakvoj bezosjecajno budali se radi kad za kcerkin rodjendan spiska milione, a stedi na filterima na svojim pogonima), zasto bi trebalo da mi ovdje vas saslusamo kako ventili rade? sto mi imamo konkretno od vasih elaborata (koji su dosta neiskreni), a da vi pri tome nista ne preduzimate, da se zaista urazumite i napravite rijesenja?
zasto bi trebalo da ja istupam pristojno i razumno, dok vi meni jasete po glavi i ponizavate me silnim kasljem, i samim onim smecem sto se nadvija nad gradom?
kad vi niste mentalno ok, cisto sumnjam da vi imate senzibiliteta da kapirate osjecaje drugih ljudi.
stoga, hajde, ubrzo ce 9:30, idite zavrnite ventile i pritisnite off.
-
Ci-Nick
#35512 Re: Zeničani
Zanimljivo je da se odjednom toliko piše o zagađenju u Zenici i optužuje Mittal.
Zenica info 13. 08. jedan članak, 14.08. drugi članak, 15.08. treći članak.
U čemu je problem, nije im Mittal platio reket ?
Jer portali uglavnom tako funkcionišu, ko plati reket njega ne diraju a ko ne plati njega pljuju i više nego što zaslužuje.
Prije par dana također negdje naslov "Zrak u Zenici nezdrav i na +30" , asocirajući na to da nema ložišta i da je Mittal glavni krivac.
A onda u tekstu pročitaš da je taj index zagađenja bio lošiji u Sarajevu.
Jer portali uglavnom tako funkcionišu, ko plati reket njega ne diraju a ko ne plati njega pljuju i više nego što zaslužuje.
Prije par dana također negdje naslov "Zrak u Zenici nezdrav i na +30" , asocirajući na to da nema ložišta i da je Mittal glavni krivac.
-
clio_dci120
#35513 Re: Zeničani
Jesi ih to opipo'? Ko birvaktile Vrace sto je Fudu_BataZiv_0809 wrote:I kod Severine su prirodne sise.
-
moet-perignon
#35514 Re: Zeničani
Ci-Nick wrote:Zanimljivo je da se odjednom toliko piše o zagađenju u Zenici i optužuje Mittal.
Ci-Nick, osobno slavim sto se pocelo pisati o zagadjenju.
istina je da je zanimljivo da su mediji poput Zenicainfo poceli o tome raspredati, i vjerovatno postoji pozadina toga.
ko zna - mada mi je to malo teze povjerovati - mozda stoji nesto iza onog sastanka sa Ekoforumom koji je prezentirao citavu dramu Wigemarku, a isti dan se Fudo nesto mazio sa njim. a opet tvrdim da mi je to tesko vjerovati, jer su Wigemark i delegacija slicna njemu jednako gowno s cistim genima kolonizatora, pa tako da je tom bijelom sljamu tesko vjerovati da ce uraditi nesto za dobrobit ovog drustva. stari kolonizatorski lisci su to.
no ipak, ako je vjerovati navodima medija, i setnjama brkate kurve Biju Naira po EBRD forumu u maju, gdje je povlacio za rukav svog sunarodnjaka direktora da hvale Mittal, kao i njegovom lizanju Saroviceve goozice ostavlja utisak da im se nesto trese pod nogama.
ovaj "skoronikako" ce ubrzo zasukati rukave i pocet ce siriti svoju shoopachku demagogiju skuhane u Mittalovoj kuhinji, kako ce ne samo Zenica, vec i Sarajevo otici do vraga, ako Mittal spakuje kofere.
koliko moras biti kvaran covjek da siris medju ljudima tu klicu straha i ne maris za svu onu tugu i jad i strah na onkologiji. interesantno je da su ovu klicu vraski vjesto injektirali kod svih radnika, i po mreznim platformama i kafanama jednako kao u nekom rezimu, govore istu mantru.
ipak, slavit cu ako se maknu ona brkata gamad. sve do jednog.
-
Ci-Nick
#35515 Re: Zeničani
Nek se piše ali ne može biti naslov 13.08.moet-perignon wrote:Ci-Nick wrote:Zanimljivo je da se odjednom toliko piše o zagađenju u Zenici i optužuje Mittal.
Ci-Nick, osobno slavim sto se pocelo pisati o zagadjenju.
istina je da je zanimljivo da su mediji poput Zenicainfo poceli o tome raspredati, i vjerovatno postoji pozadina toga.
ko zna - mada mi je to malo teze povjerovati - mozda stoji nesto iza onog sastanka sa Ekoforumom koji je prezentirao citavu dramu Wigemarku, a isti dan se Fudo nesto mazio sa njim. a opet tvrdim da mi je to tesko vjerovati, jer su Wigemark i delegacija slicna njemu jednako gowno s cistim genima kolonizatora, pa tako da je tom bijelom sljamu tesko vjerovati da ce uraditi nesto za dobrobit ovog drustva. stari kolonizatorski lisci su to.
no ipak, ako je vjerovati navodima medija, i setnjama brkate kurve Biju Naira po EBRD forumu u maju, gdje je povlacio za rukav svog sunarodnjaka direktora da hvale Mittal, kao i njegovom lizanju Saroviceve goozice ostavlja utisak da im se nesto trese pod nogama.
ovaj "skoronikako" ce ubrzo zasukati rukave i pocet ce siriti svoju shoopachku demagogiju skuhane u Mittalovoj kuhinji, kako ce ne samo Zenica, vec i Sarajevo otici do vraga, ako Mittal spakuje kofere.
koliko moras biti kvaran covjek da siris medju ljudima tu klicu straha i ne maris za svu onu tugu i jad i strah na onkologiji. interesantno je da su ovu klicu vraski vjesto injektirali kod svih radnika, i po mreznim platformama i kafanama jednako kao u nekom rezimu, govore istu mantru.
ipak, slavit cu ako se maknu ona brkata gamad. sve do jednog.
https://www.zenit.ba/zenica-i-na-30-naj ... rad-u-bih/
https://avaz.ba/vijesti/bih/508926/i-na ... grad-u-bih
ako je istog dana zagađenje u Sarajevu bilo veće,.
https://www.hercegovina.info/vijesti/vi ... 159-167718
Dakle vjerodostojnost pisanja i prepisivanja portala je na nivou osnovne škole.
-
smartXL
#35516 Re: Zeničani
U Sarajevu je gore stanje zbog radioaktivnih granata 
-
skoronikako
#35517 Re: Zeničani
U tom grmu leži zec. Ekoforum.
Molim te samo mi objasni jednu stvar. Kako Ekoforum može pričati o oportunizmu kad jedan istaknuti član isto uživa kad uzima pare za operaciju? Doduše, to nije oportunizam, to je mito.
btw jedan dobronamjeran savjet. Niko te neće shvatati ozbiljno kad prosipaš toliku količinu nekulture, šovinizma, rasizma.
Da zaključim: zagađenja IMA, ALI se na smanjenju zagađenja radi. Ovi što im je prpa da neće više imati finansiranje iz EU pa su svim silama udarili na forum, facebook i gdje već ne, neće uspjeti.
Molim te samo mi objasni jednu stvar. Kako Ekoforum može pričati o oportunizmu kad jedan istaknuti član isto uživa kad uzima pare za operaciju? Doduše, to nije oportunizam, to je mito.
btw jedan dobronamjeran savjet. Niko te neće shvatati ozbiljno kad prosipaš toliku količinu nekulture, šovinizma, rasizma.
Da zaključim: zagađenja IMA, ALI se na smanjenju zagađenja radi. Ovi što im je prpa da neće više imati finansiranje iz EU pa su svim silama udarili na forum, facebook i gdje već ne, neće uspjeti.
-
clio_dci120
#35518 Re: Zeničani
smartXL wrote:U Sarajevu je gore stanje zbog radioaktivnih granata
Stanje u Sarajevu nikada nece biti gore, a eto i ti si stručnjak za granate da znas jesu li kancerogene ili ne...ja se jesam pogresno izrazio, pa napisao radioaktivne, umjesto kancerogene.
Ja u Sarajevu znam drzati auto pet sest dana na ulici i to mi se zgrada nalazi uz samu drugu ili treću najprometniju raskrsnicu u gradu, gdje se trenutno pravi i jedan neboder, a i parking mi se nalazi takodjer uz samu cestu kojom dnevno prodje 80 posto sarajevskog saobracaja i ni jedan jedini put nemam potrebu upaliti one sprice da sajbu ocistim, ne bude ni jednog jedinog truna prašine za tih pet sest dana.
U Zenici samo sto prenocu u dvoristu na sajbi osvane sloj svjetlucave prašine iz Mitala, ne mozes vidjeti voziti. Vec nakon dva dana auto bude totalno prljavo i mora ici na pranje.
Pitaj po sarajevskim salonima auta i osiguranjima sto se u Ze odbijaju kasko stete za promjene u boji na autima i o kojem se broju reklamacija radi! Prozore na stanu u Sa koji se nalazi uz samu cestu, nema potrebe prati po dva tri mjeseca. U Ze nakon tri dana sloj debele svjetlucave prašine.
Ali jebes auto i prozore, to je zamjenjivi i navodim kao ilustraciju, ali zdravlje ne mozes tako lako popraviti, i nikada Sarajevo nece biti toliko otrovima zagadjena kao Zenica. I kada je zagadjeno, Sarajlije imaju para pa odu do obližnjih uredjenih izletista, a u Zenici odes do ebenih Smetova, ni to Fudo nije bio sposoban urediti kako treba. Od para autocesta asfaltirao sela, a ostavio rupetine gore, jer jbg on ode na svoju milionsku vikendicu, a zenicku rdjecu ko ebe...
Kada poredis sarajevsko zagadjenje, poredi i plate, mogucnosri za zaposlenje, sta sve tamo ima, a u Zenici nema...Sad ces reci ne mogu to porodetiti, e isto tako ne mozes ni zagadjenje porediti, nije isto smog od auta i smog sa nekakvim peroksidima i benzenima i sa cim vec sve ne....
-
veliki_ah
#35519 Re: Zeničani
Ispade sarajevo oaza zdravlja.
Ostane i meni auto na prakingu u sarajevu preko noći ili par dana i bude prekriveno prašinom, tako da nema potrebe za pretjerivanjem. U zenici je više prašine i to je činjenica, ali ne treba sada lagati.
Ostane i meni auto na prakingu u sarajevu preko noći ili par dana i bude prekriveno prašinom, tako da nema potrebe za pretjerivanjem. U zenici je više prašine i to je činjenica, ali ne treba sada lagati.
-
skoronikako
#35520 Re: Zeničani
Ovo je poenta svega. Međutim, nekom je draže (isplativije) govoriti kako je u Zenici sve najgore. Nema ništa pozitivno.veliki_ah wrote:Ispade sarajevo oaza zdravlja.
-
clio_dci120
#35521 Re: Zeničani
Od cega je ta prasima?
Prasina u Sarajevu je prasina, a samo u Zenici svjetluca. Pricao sam sa inzinjerima iz Jesenica i kazu fino ljudi sta je to i kako su to rijesili jos 70-ih godina proslog vijeka. Vrlo dobro znate sta je. Nije isto ta prasina i prasina iz nekog drugog grada.
Prasina u Sarajevu je prasina, a samo u Zenici svjetluca. Pricao sam sa inzinjerima iz Jesenica i kazu fino ljudi sta je to i kako su to rijesili jos 70-ih godina proslog vijeka. Vrlo dobro znate sta je. Nije isto ta prasina i prasina iz nekog drugog grada.
-
Throttle
#35522 Re: Zeničani
Nemoj Fudi pripisivat stanje na Smetovima, put je uvijek bio relativno loš do skretanja za Peševiće, doduše ne kao sad al je sad zbog gradilišta veća frekvencija saobraćaja, a nisu ni prethodnici ništa gore izgradili ni poboljšali. Ne branim nikog al Smetovi su zapušteni 20 godina a ne zadnjih godinu-dvije-triclio_dci120 wrote:...a u Zenici odes do ebenih Smetova, ni to Fudo nije bio sposoban urediti kako treba. Od para autocesta asfaltirao sela, a ostavio rupetine gore, jer jbg on ode na svoju milionsku vikendicu, a zenicku rdjecu ko ebe...
-
clio_dci120
#35523 Re: Zeničani
Da, ali predhodnici nisu dobili pare od autocesta, a Fudo jeste, da bi sa njima asfaltirao neka sela, a ne taj put koji je najvise uništen!
-
Throttle
#35524 Re: Zeničani
Put sad treba zakrpit a ne asfaltirat nanovo jer će ga teretnjaci srušit dok se autoput napravi. Kad se sve završi onda sve te dionice asfaltirat.
Smetovi, Hamida, dio Babinskog puta, Pehare-Ričice-Sviće, Klopče i slično, gdje god su mikseri i kiperi vozili
Samo što ćemo vjerovatno bit sretni ako zakrpe rupe na tim mjestima kad se završi obilaznica oko Zenice
Smetovi, Hamida, dio Babinskog puta, Pehare-Ričice-Sviće, Klopče i slično, gdje god su mikseri i kiperi vozili
Samo što ćemo vjerovatno bit sretni ako zakrpe rupe na tim mjestima kad se završi obilaznica oko Zenice
-
Ci-Nick
#35525 Re: Zeničani
Ta prašina koja pada po automobilima je manje opasna od one koja ne pada.
Zagađenje u Sarajevu i Zenici je približno.
U Zenici postoji Mittal, a u Sarajevu više kućnih ložišta po km2 i mnogo više dizelaša po km2.
Jednog dana kada se zabrane dizelaši bit će objavljeno da su ubili više ljudi nego termoelektrane.
Automobili emituju otrove pola metra iznad zemlje.
Zbog toga nerado prelazim pješice most i idem pored kolone automobila.
Zagađenje u Sarajevu i Zenici je približno.
U Zenici postoji Mittal, a u Sarajevu više kućnih ložišta po km2 i mnogo više dizelaša po km2.
Jednog dana kada se zabrane dizelaši bit će objavljeno da su ubili više ljudi nego termoelektrane.
Automobili emituju otrove pola metra iznad zemlje.
Zbog toga nerado prelazim pješice most i idem pored kolone automobila.