Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- kmirsad
#35501 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Neko u srcu nosi ljubav, neko mržnju...
Tražit ću na me ispišu sa vjeronauke.
Tražit ću na me ispišu sa vjeronauke.
-
palermo
#35502 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Imati vjeronauku u javnim školama uvijek sa sobom nužno nosi i elemente segregacije. Zato mislim da je civilizacijski iskorak ukloniti vjeronauku iz javnih škola.
U praktičnom smilu, dolazimo do osnovnog problema svih građanskih partija, ili barem parija koje sebe tako nazivaju, ne može se nešto provoditi samo na jednom dijelu države. Tako do ovo jeste samo politikantsko naklapanje i sda-ovski spin.
Ali na nivou principa, mislim da Naša stranka se treba zalagati za uklanjanje vjeronauke iz javnoih škola, uz jasnu poruku da je to moguće samo onda kada je provodivo na prostoru čitave države.
U praktičnom smilu, dolazimo do osnovnog problema svih građanskih partija, ili barem parija koje sebe tako nazivaju, ne može se nešto provoditi samo na jednom dijelu države. Tako do ovo jeste samo politikantsko naklapanje i sda-ovski spin.
Ali na nivou principa, mislim da Naša stranka se treba zalagati za uklanjanje vjeronauke iz javnoih škola, uz jasnu poruku da je to moguće samo onda kada je provodivo na prostoru čitave države.
-
Hakiz
#35503 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
InšallahBanksy wrote:Probaćemo, pa ćemo vidjeti.Hakiz wrote:
priča o građanskom konceptu... je samo šuplja i mamac za one koji neće glasati za SDA da nekim drugim ljudima pruže priliku za uhljebljenje.
- seln
#35504 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kako se toga nije sjetio 2014...kmirsad wrote:
Ovo su bitne teme :
https://avaz.ba/vijesti/intervju/424002 ... -opoziciju
RAZGOVOR Predsjednik Naroda i pravde
Elmedin Konaković: Vrijeme je da SDA ide u opoziciju!
Najavljena koalicija već funkcionira, vidjelo se to u USK i KS , kaže Konaković
-
Hakiz
#35505 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Bio je mlad i naivan...
- kmirsad
#35506 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Sad kad više nije ni mlad ni naivan, kada za svoje ruke od SDA može dobiti šta god poželi... odlučio sa sve to odbije... ne kontam Hakize, koji mu kurko... možda sa starošču i iskustvom dolazi i ludilo, poslovna nesposobnost... ili toba ipak postoji...
-
Hakiz
#35507 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Jedna riječ: Oportunizam.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#35508 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
on samo misli da ove može preveslati i tako dobiti puno više nego što mu zagrljaj sa sda može dati. ako bude premijer, a u koliciji sa sdpom, našom strankom i dfom, može se nadati da će i na sljedećim izborima ostvariti solidan rezultat, a ako bude premijer, a u koliciji sa sda, znači da će već na lokalnim izborima za dvije godine ugasiti stranku.
- Banksy
#35509 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
A da, poslije naklapanja o vjeronauku, pređete na njegovu temu...?
-
Hakiz
#35510 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Upravo to i ja mislim. Čovjek ima informacije koje mi nemamo. Pa je na osnovu njih planirao svoju budućnost. Ko zna, možda je zapikao da bude Bakir poslije Bakira u SDA, pa mu je stigao išaret da neće da može.
Ne vjerujem da je onako čisto humanistički rekao mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa posipajući se pepelom po glavi pa napustio SDA zato što je shvatio svoju mladalačku zabludu...
Ne vjerujem da je onako čisto humanistički rekao mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa posipajući se pepelom po glavi pa napustio SDA zato što je shvatio svoju mladalačku zabludu...
-
Hakiz
#35511 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Koalicioni partner NS-u, legitimna meta.Banksy wrote:A da, poslije naklapanja o vjeronauku, pređete na njegovu temu...?
- Banksy
#35512 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Mogao bi neko pomisliti da kmečite...
-
Hakiz
#35513 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nema Karlin, ko će?
- drug_profi
#35514 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Isti sam.Kikibombona wrote:Kao teski ateista i vjeromrzitelj protivan sam ukidanju vjeronauke. Ako vecina roditelja zeli vjeronauku, niko je ne smije ukinuti. Nismo diktatura![]()
Nije vjeronauka jedini niti najveci problem u skolstvu. Ima tu gomiletina stvari koje treba popraviti. Vjeronauku ostaviti za bolja vremena, kada narod sazrije i shvati da je treba maknuti iz skolskih klupa.
Sada - apsolutno NE.
Vjeronauka je za mene zaglupljivanje djece, ali srećom nije obavezna za svakog. Eto roditelja nek sami odluče jel to dobro za njihovo dijete i jesu li dovoljno veliki da ih prepadaju sa svevidećim okom i paklenim vatrama.
- kmirsad
#35515 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Vidim da govoriš u množini, pa se osječam prozvanim za to kmećanje... haj hakiz, al što ja...Postavio sam intervju sa Dinom na temu o NS-u jer se upravo vode pregovori između NS i NiP o sastavljanju Vlade KS...mislim da je rekao neke značajne stvari...Banksy wrote:Mogao bi neko pomisliti da kmečite...
- drug_profi
#35516 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ja kao roditelj hoću da maknem religiju od djece jer je smatram besmislicom. U redu je naučiti nešto osnovno o tome u šta drugi ljudi vjeruju, i zašto uopšte vjeruju. Koncept vjerovanja bez naučnih dokaza, kako i zašto. Ali zar tome treba posvećivati 4 godine ili više?!_Reds_ wrote:Stvar je što bi svako, bio vjernik ili atesita trebao da nauči o drugima vjerama.cyprus wrote:S tim što treba biti pošten pa reći da religije, tačnije religijske vođe nerijetko atakuju na znanje_Reds_ wrote:Sukobi se ne dešavaju zbog znanja, nego zbog neznjanja.![]()
Ali još jednom - ova priča je deplasirana... Niti je ko rekao da će vjeronauka biti ukinuta, niti se ta opcija uopšte razmatra... Zašto sad debata o ovome?
Zapravo jasno je zašto... SDA pokušava prestrašit narod: ako se vlada formira bez nas, ove komunjare, jugobalije, fgr i prekiveni četnici će vam ukinut vjeronauk, a onda će vas tjerat i da jedete svinjetinu
I vidio da ni jedna vjerova ne propaira nasilje, nasilje propagiraju ljudi, koji se kriju pod ovim ili onim. Vajere ne.
I kad nauči o drugoj vjeri, više će poštovati druge ljude oko sebe.
Ne mozemo zivjeti zajedno da se na poznajemo.
A za vaspitanje nije zaduzena skola vec porodica, zatim sud i kazneno-popravne ustanove.
Ako ga u kući ne naučiš pristojnom ponašanju, ako ga ne naučiš da poštuje drugo i drugačije, da poštuje tuđe pravo, neće ga naučiti ni taj jedan čas sedmično.
-
Hakiz
#35517 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Drugarice učiteljice, nisam ja, hakiz jekmirsad wrote:... haj hakiz, al što ja...
- Kikibombona
#35518 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Apsolutno. Ako roditelji zele da im djeca uce o vjerama, ko sam ja da se tome protivim. Malo mi je zao djece, ali nisam im ja tata, jbg.drug_profi wrote:Isti sam.Kikibombona wrote:Kao teski ateista i vjeromrzitelj protivan sam ukidanju vjeronauke. Ako vecina roditelja zeli vjeronauku, niko je ne smije ukinuti. Nismo diktatura![]()
Nije vjeronauka jedini niti najveci problem u skolstvu. Ima tu gomiletina stvari koje treba popraviti. Vjeronauku ostaviti za bolja vremena, kada narod sazrije i shvati da je treba maknuti iz skolskih klupa.
Sada - apsolutno NE.![]()
Vjeronauka je za mene zaglupljivanje djece, ali srećom nije obavezna za svakog. Eto roditelja nek sami odluče jel to dobro za njihovo dijete i jesu li dovoljno veliki da ih prepadaju sa svevidećim okom i paklenim vatrama.
- kmirsad
#35519 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Hakiz wrote:Drugarice učiteljice, nisam ja, hakiz jekmirsad wrote:... haj hakiz, al što ja...
Doduše, jedan si od rijetkih ovdje koji mi nije jasan... djeluješ mi nako, pametan... a kritkuješ NS kad god ti se pruži prilika... nekako mi to nespojivo. A Baroš, a Baroš, a Baroš...
-
Hakiz
#35520 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
To je OK. Ali, čini mi se da je inicijativa za vjeronauk u državnim školama pošla iz vjerskih zajednica, ne od roditelja.Kikibombona wrote:Apsolutno. Ako roditelji zele da im djeca uce o vjerama, ko sam ja da se tome protivim. Malo mi je zao djece, ali nisam im ja tata, jbg.
Banksy je u pravu, previše smo se zadržali na nečemu šta ima posrednu vezu sa subjektom teme.
- 512MB
#35521 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Moram priznati da sam iznenađen brojem glasova koje je dobio Željko Komšić, pogotovo ako uzmemo u obzir koliko je malo rezultata pokazao na prijašnjim funkcijama, koliko je vodio agresivnu politiku pogotovo prema narodu kojeg bi trebao predstavljati'', rekao je Boriša Falatar gostujući u emisiji ''1 na 1'' Romana Bolkovića na HRT-u

-
Hakiz
#35522 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Znači, prevario sam tekmirsad wrote:djeluješ mi nako, pametan...
Najviše kritikuješ najdraže jer ti je stalo da budu što bolji.kmirsad wrote:...a kritkuješ NS kad god ti se pruži prilika... nekako mi to nespojivo. A Baroš, a Baroš, a Baroš...
A Baroš im je crna mrlja. To i kada prestanem spominajti će biti jedna od jedinica mjera kojima mjerim NS. Zlopamtilo sam.
- Kikibombona
#35523 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Sve tacno 100%. Falatar je u intervjuu osudio Dragana Covica, Hrvatsku i Zeljka Komsica. Sistem spojenih posuda.512MB wrote:Moram priznati da sam iznenađen brojem glasova koje je dobio Željko Komšić, pogotovo ako uzmemo u obzir koliko je malo rezultata pokazao na prijašnjim funkcijama, koliko je vodio agresivnu politiku pogotovo prema narodu kojeg bi trebao predstavljati'', rekao je Boriša Falatar gostujući u emisiji ''1 na 1'' Romana Bolkovića na HRT-u
![]()
![]()
Odlican nastup.
- drug_profi
#35524 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Moj Boriša, kao da se kod nas glasa ZBOG nečega. Ovdje se glasa UVIJEK samo PROTIV nečega.512MB wrote:Moram priznati da sam iznenađen brojem glasova koje je dobio Željko Komšić, pogotovo ako uzmemo u obzir koliko je malo rezultata pokazao na prijašnjim funkcijama, koliko je vodio agresivnu politiku pogotovo prema narodu kojeg bi trebao predstavljati'', rekao je Boriša Falatar gostujući u emisiji ''1 na 1'' Romana Bolkovića na HRT-u
![]()
![]()
- kmirsad
#35525 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ipak me nisi prevario...Hakiz wrote:Znači, prevario sam tekmirsad wrote:djeluješ mi nako, pametan...![]()
Najviše kritikuješ najdraže jer ti je stalo da budu što bolji.kmirsad wrote:...a kritkuješ NS kad god ti se pruži prilika... nekako mi to nespojivo. A Baroš, a Baroš, a Baroš...
A Baroš im je crna mrlja. To i kada prestanem spominajti će biti jedna od jedinica mjera kojima mjerim NS. Zlopamtilo sam.