Smartphone diskusije
Moderator: Benq
- avaks
#3551 Re: Smartphone diskusije
Koliko košta to čudo tehnologije kod nas?
- zateznistub
#3552 Re: Smartphone diskusije
Koje cudo, ima ih vise?avaks wrote:Koliko košta to čudo tehnologije kod nas?
A zavisi i od memorije...
Jedino sto im zamjeram obojici je nedostatak prosirivosti memorije preko SD kartice
-
Chuckie
#3553 Re: Smartphone diskusije
Ali nikako im ne mogu halaliti 4K video recording i 16 giga memorije. 
- zateznistub
#3554 Re: Smartphone diskusije
Imam neke svoje zamjerke na racun jabuke, zato sam se i rijesio petice...
Aali kamera i zvuk im je top, jedino kod zvuka ga dere HTC, e znam sad kakva je stvar kod Marshala glede zvuka
Aali kamera i zvuk im je top, jedino kod zvuka ga dere HTC, e znam sad kakva je stvar kod Marshala glede zvuka
- avaks
#3555 Re: Smartphone diskusije
Iphone 6s kod naših švercera će biti dostupan za par dana, cijena za 16GB model 1799KM
Oficijelnog Apple storea sa Iphonima ne znam da ima u Sa a ovo sa švercerima bez garancije je premasna cijena ako mene pitate...
Oficijelnog Apple storea sa Iphonima ne znam da ima u Sa a ovo sa švercerima bez garancije je premasna cijena ako mene pitate...
-
Chuckie
#3556 Re: Smartphone diskusije
Dolar je ovih dana odletio u nebesa, ali opet mislim da se isplati poznaniku dati na kafu da vam donese komad iz Amerike.
- zateznistub
#3557 Re: Smartphone diskusije
Ima kod Maglena u Mecline a akademiji i ovlasteni servisavaks wrote:Iphone 6s kod naših švercera će biti dostupan za par dana, cijena za 16GB model 1799KM![]()
- avaks
#3558 Re: Smartphone diskusije
Vidio sam da Macove imaju i ipade ali kada vidim i 3999KM i 4999KM da su od zlata
Kao i ovaj 6s...
Primjera radi, jedan LG G4 s kožom nazad se u piljarama kreće od 850KM nov, a po meni je više premium od navedenih mada nećemo o ukusima.
Volio bih da mi ko pokloni taj 6s pa da ga talnem
Svakako mi je ios bauk i nikako mi nije za prosječnog Balkanca pirata 
Kao i ovaj 6s...
Primjera radi, jedan LG G4 s kožom nazad se u piljarama kreće od 850KM nov, a po meni je više premium od navedenih mada nećemo o ukusima.
Volio bih da mi ko pokloni taj 6s pa da ga talnem
- Maharadza
#3559 Re: Smartphone diskusije
avaks wrote:Vidio sam da Macove imaju i ipade ali kada vidim i 3999KM i 4999KM da su od zlata![]()
Kao i ovaj 6s...
Volio bih da mi ko pokloni taj 6s pa da ga talnemSvakako mi je ios bauk i nikako mi nije za prosječnog Balkanca pirata

- avaks
#3560 Re: Smartphone diskusije
Kad smo već oko toga:
- Maharadza
#3561 Re: Smartphone diskusije
http://www.androidauthority.com/is-appl ... is-645115/Is Apple a cult? New York University Historian says “it obviously is”
Most of us don’t dig into what really makes Apple some form of cult, but it turns out this company does take plenty of cues from the most popular religions on earth. At least this is what expert Historian and NYU professor Erica Robles-Anderson believes, and she backs up her argument with plenty of evidence.
“They feel iconic, like an emblem of the personal. And yet it’s a cult. Right? It’s so obviously a cult.” -Erica Robles-Anderson, Historian and NYU professor
...
Many temples are built on levels, with different purpose on each floor. This is very common in Mormon temples, for example, in which different levels are used for different things, and you can find different types of religious representatives in each part. In this case, Erica compares Apple Geniuses to priests, and the second floor is where they can be found. In here, they share information and knowledge. It’s said to be more welcoming than the first floor, with plush chairs and a giant screen.
....
Apple and its followers definitely have some types of ritualistic behavior. Of course, there’s the whole deal with people camping out for days just to get an iPhone. This has become much more than a race to get the latest and greatest product; people do this as some kind of tradition. As Robles-Anderson said, they are working towards something together. They are part of something bigger – think of it as some form of pilgrimage.
.....
Estagfirullah!
- Troll_Happens
#3562 Re: Smartphone diskusije
jel ko ponosni vlasnik S6 edge znaci ne edge plus. Kakvi su utisci zapazanja? Dvoumim se da uzmem ili edge ili iPhone 6. Svaki koristan savjet od ljudi koji imaju pomenute uredjaje je dobrodosao. 
- tusk
#3563 Re: Smartphone diskusije
hahaha, svaka čast što podijeli ovoavaks wrote:Kad smo već oko toga:
- Dr Kova
- supercali
#3565 Re: Smartphone diskusije
Pa ovo za rudnike se tice svih telefona da se razumijemo a i ovo za foxconn
Nije im apple jedini klijent tu je i sony i vjerovatno i svi ostali proizvodjaci
Nije im apple jedini klijent tu je i sony i vjerovatno i svi ostali proizvodjaci
-
Pirija
#3566 Re: Smartphone diskusije
supercali wrote:Pa ovo za rudnike se tice svih telefona da se razumijemo a i ovo za foxconn
ma jok bolaa samsung pravi mobitele na havajima
a htc na kubi ima postrojenje
- MOSALJOZE
#3567 Re: Smartphone diskusije
Imam Galaxy s6 vec mjesec dana,izuzetno zadovoljan telefonom.Jedina zamjerka sto nije vodotporan,kao s5.
Poznanik ima,nije primjetio neku drasticnu promjenu u odnosu na obicni s6.Ja bih prije i6,odlican telefon.Troll_Happens wrote:jel ko ponosni vlasnik S6 edge znaci ne edge plus. Kakvi su utisci zapazanja? Dvoumim se da uzmem ili edge ili iPhone 6. Svaki koristan savjet od ljudi koji imaju pomenute uredjaje je dobrodosao.
- Troll_Happens
#3568 Re: Smartphone diskusije
Ne znam trenutno imam peticu obicnu. Sta me kod iPhona nervira sto kad sam na wifiju ne dolaze poruke sa vibera dok ne pritisnem taster. Automatski cim se ekran ugasi ko da ode u standby i rjetko da prodje neka poruka. To je jedini razlog sto bi izmedju ostalog presao na android. Ali moze biti da je to i do routera jer kad sam u gradu u nekim kafanama trenutno dodje poruka. Nisam pametan da znam sta je u pitanju.MOSALJOZE wrote:Imam Galaxy s6 vec mjesec dana,izuzetno zadovoljan telefonom.Jedina zamjerka sto nije vodotporan,kao s5.Poznanik ima,nije primjetio neku drasticnu promjenu u odnosu na obicni s6.Ja bih prije i6,odlican telefon.Troll_Happens wrote:jel ko ponosni vlasnik S6 edge znaci ne edge plus. Kakvi su utisci zapazanja? Dvoumim se da uzmem ili edge ili iPhone 6. Svaki koristan savjet od ljudi koji imaju pomenute uredjaje je dobrodosao.
-
Poslednji Divergent
#3569 Re: Smartphone diskusije
Pozdrav ljudi. Imam Samsung Galaxy S4 SCH-I545(Verizon). Dekodiran je i na njemu imam Android 4.2.2. Zelio bih da mu stavim neki CustomROM, prvenstveno da bih se rijesio nepotrebnih aplikacija koje trenutno imam(ne mogu ih izbrisat, a stvarno su nepotrebne), mada jos malo brzine i trajnosti baterije nije na odmet. Moze li mi neko od Vas reci sta trebam uraditi na telefonu prije stavljanja CustomROM(na internetu sam vidio da se spominje neki recovery), koji CustomROM je najbolji i korak po korak reci kako da ubacim taj CustomROM.
Unaprijed Hvala.
Unaprijed Hvala.
- zateznistub
#3570 Re: Smartphone diskusije
za to ti ne treba custom rom, uradi root uređaja (kingo root aplikacija), skini titanium back up i udri...samo pazi da ne deinstaliras nesto esencijalo za telefo...Poslednji Divergent wrote:Pozdrav ljudi. Imam Samsung Galaxy S4 SCH-I545(Verizon). Dekodiran je i na njemu imam Android 4.2.2. Zelio bih da mu stavim neki CustomROM, prvenstveno da bih se rijesio nepotrebnih aplikacija koje trenutno imam(ne mogu ih izbrisat, a stvarno su nepotrebne), mada jos malo brzine i trajnosti baterije nije na odmet. Moze li mi neko od Vas reci sta trebam uraditi na telefonu prije stavljanja CustomROM(na internetu sam vidio da se spominje neki recovery), koji CustomROM je najbolji i korak po korak reci kako da ubacim taj CustomROM.
Unaprijed Hvala.
-
Poslednji Divergent
#3571 Re: Smartphone diskusije
Znam da imaju takve aplikacije, ali bih ipak zelio uraditi root. Barem da to znam raditi kasnije ako mi zatreba.zateznistub wrote:za to ti ne treba custom rom, uradi root uređaja (kingo root aplikacija), skini titanium back up i udri...samo pazi da ne deinstaliras nesto esencijalo za telefo...Poslednji Divergent wrote:Pozdrav ljudi. Imam Samsung Galaxy S4 SCH-I545(Verizon). Dekodiran je i na njemu imam Android 4.2.2. Zelio bih da mu stavim neki CustomROM, prvenstveno da bih se rijesio nepotrebnih aplikacija koje trenutno imam(ne mogu ih izbrisat, a stvarno su nepotrebne), mada jos malo brzine i trajnosti baterije nije na odmet. Moze li mi neko od Vas reci sta trebam uraditi na telefonu prije stavljanja CustomROM(na internetu sam vidio da se spominje neki recovery), koji CustomROM je najbolji i korak po korak reci kako da ubacim taj CustomROM.
Unaprijed Hvala.
- zateznistub
#3572 Re: Smartphone diskusije
Ako ja kao totalni duduk to uradih, moze svako...Poslednji Divergent wrote: Znam da imaju takve aplikacije, ali bih ipak zelio uraditi root. Barem da to znam raditi kasnije ako mi zatreba.
Zaci skines kigo root na pc pokrenes, skopcas svoj telefon i sve samo ide, nakon toga na app storu skini Titanium back up i obrisi aplikacije koje ti ne trebaju. Imas jako korsisnih klipova na YT na tu temu.
-
Poslednji Divergent
#3573 Re: Smartphone diskusije
Hvala Vam, to cu i uraditi najvjerovatnije.zateznistub wrote:Ako ja kao totalni duduk to uradih, moze svako...Poslednji Divergent wrote: Znam da imaju takve aplikacije, ali bih ipak zelio uraditi root. Barem da to znam raditi kasnije ako mi zatreba.
Zaci skines kigo root na pc pokrenes, skopcas svoj telefon i sve samo ide, nakon toga na app storu skini Titanium back up i obrisi aplikacije koje ti ne trebaju. Imas jako korsisnih klipova na YT na tu temu.
Ali, da li mi neko moze objasniti postupak ubacivanja Custom ROM jer imam jos jedan telefon koji je spor pa bih to na njemu zelio uraditi.
- zateznistub
#3574 Re: Smartphone diskusije
Tu ti mogu pomoci maharadza i avacs.Poslednji Divergent wrote:Hvala Vam, to cu i uraditi najvjerovatnije.zateznistub wrote:Ako ja kao totalni duduk to uradih, moze svako...Poslednji Divergent wrote: Znam da imaju takve aplikacije, ali bih ipak zelio uraditi root. Barem da to znam raditi kasnije ako mi zatreba.
Ali, da li mi neko moze objasniti postupak ubacivanja Custom ROM jer imam jos jedan telefon koji je spor pa bih to na njemu zelio uraditi.
A prije ubacivanja ROM-ova probaj ovo
-
Poslednji Divergent
#3575 Re: Smartphone diskusije
Znam da imaju takve aplikacije, ali bih ipak zelio uraditi root. Barem da to znam raditi kasnije ako mi zatreba.
[/quote]
Ako ja kao totalni duduk to uradih, moze svako...
Zaci skines kigo root na pc pokrenes, skopcas svoj telefon i sve samo ide, nakon toga na app storu skini Titanium back up i obrisi aplikacije koje ti ne trebaju. Imas jako korsisnih klipova na YT na tu temu.[/quote]
Hvala Vam, to cu i uraditi najvjerovatnije.
Ali, da li mi neko moze objasniti postupak ubacivanja Custom ROM jer imam jos jedan telefon koji je spor pa bih to na njemu zelio uraditi.[/quote]
Tu ti mogu pomoci maharadza i avacs.
[/quote]
Hvala na videoklipu. Da li znate mozda gdje mogu na forumu pronaci maharadzh i avacsa?
Ako ja kao totalni duduk to uradih, moze svako...
Zaci skines kigo root na pc pokrenes, skopcas svoj telefon i sve samo ide, nakon toga na app storu skini Titanium back up i obrisi aplikacije koje ti ne trebaju. Imas jako korsisnih klipova na YT na tu temu.[/quote]
Hvala Vam, to cu i uraditi najvjerovatnije.
Ali, da li mi neko moze objasniti postupak ubacivanja Custom ROM jer imam jos jedan telefon koji je spor pa bih to na njemu zelio uraditi.[/quote]
Tu ti mogu pomoci maharadza i avacs.
[/quote]
Hvala na videoklipu. Da li znate mozda gdje mogu na forumu pronaci maharadzh i avacsa?