Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Warashii

#3551 Re: Zeničani

Post by Warashii »

Jbo vas ovo
ali haman je to sve orkestrirano iz pojedinih centara 'moci'...Vjerovatno mala buranija nikada nece doci do pravih informacija o desavanjima...
Jel ti zivis u Zenici i jel pratis dogadjanja u BiH . NE mora niko nikom da diriguje ovakve stvari, ove i ovakve situacije su NORMALNE za ovakve uslove zivota .
Sve sto ljudi traze jest da kad se raspise konkurs za 30 policajaca tamo ne radi vec nekih 30 nasteljenih, kad se raspise konkurs za zatvorskog cuvara da ne moraju da dignu kredit da se zaposli :-) , da u BHT-u i u Elektroprivredi ne mora da radi samo rodbina, ima jos ljudi i to ima skolovanih mos mislit i jos brdo ovakvih firmi i situacija .
Jbla mu najmanja plata od 370KM mamu i ko je postavi, nek daju vecu minimalnu platu a manje nameta na radnika .
I nakon malog djela sto sam nabrojao meni neki kaze da je sve orkestirano i da je sve ovo neko izrezirao, istina al u glavama onih protiv kojih se protestuje .
Norm

#3552 Re: Zeničani

Post by Norm »

Jel ti mene fakat ne kontas ili sam ja nejasan???
Ja se u potpunosti slazem sa protestima i trazenjem prava svih obespravljenih...
Ne govorimo protestima radnikanego o organizovanim grupama maskiranih 'protestanata' koji su 'mirno i dostojanstveno' demolirali...
Paljevina nije nacin da se ta prava ostvare jer se nista nece promjeniti dok je vladajuca garnitura izabrana na IZBORIMA ista, iz godine u godinu...
Izbori su rjesenje, kaznite te i takve koji zaposljavaju samo svoju rodbinu uzimanjem vlasti...a ne ponovnim biranjem....
Sta je jos nejasno?
Samo kod nas ima da narod nezadovoljan vlasti koja je korumpirana i 'nepotizmicna' bude nagradjena na izborima...Sta smo mi? Mazohisti?
Ili samo licjemjeri koji ocekuju da dajuci svoj glas na izborima mozda budu izabrani da i njih pomiluje ruka i nadje stelu za posao?
Buducnost djece je prodana za licne sitne interese...mnogi su upozoravali na to godinama prije i pokusali promjeniti svjest 'savjesnih' glasaca, ali uzalud...I sad sam @warashii ja kriv koji sam popljuvan na ovom forumu kada sam kritikovao aktuelnu vlast i ono sto se radi, konkretno u mom gradu...Svaka cast, duboko razmisljanje...A ja znam ko ce pobijediti na izborima iako nikada do sada nisu dobili moj niti jedan glas iz moje porodice...Znas li ti?
Last edited by Norm on 09/02/2014 11:22, edited 1 time in total.
Warashii

#3553 Re: Zeničani

Post by Warashii »

Norm wrote:Jel ti mene fakat ne kontas ili sam ja nejasan???
Ja se u potpunosti slazem sa protestima i trazenjem prava svih obespravljenih...
Ne govorimo protestima radnikanego o organizovanim grupama maskiranih 'protestanata' koji su 'mirno i dostojanstveno' demolirali...
Paljevina nije nacin da se ta prava ostvare jer se nista nece promjeniti dok je vladajuca garnitura izabrana na IZBORIMA ista, iz godine u godinu...
Izbori su rjesenje, kaznite te i takve koji zaposljavaju samo svoju rodbinu uzimanjem vlasti...a ne ponovnim biranjem....
Sta je jos nejasno?
Samo kod nas ima da narod nezadovoljan vlasti koja je korumpirana i 'nepotizmicna' bude nagradjena na izborima...Sta smo mi? Mazohisti?
Cega jbte?? Pa svako normalan zna da su to bili najobicniji klosari koji i da mogu raditi nebi radili, klosari koji se okupljaju u krugovima poznatiji kao Robijasi za kojih je A.C.A.B. jedini slogan ali ne znaju da objasne ni sto ni zbog cega .
I nema tu rezije to je jedini nacin funkcionisanja njihovih bjednih umova . Treba izdvojiti tu grupicu od ostalih .
A protesti u BiH ne mogu biti mirni, treba koju glavurdu razbit, mirno su protestvovali i trazli prava poljoprivrednici, porodilje, roditelji iz Konjevic Polja itd. pa dobise da ne kazem sta .
Norm

#3554 Re: Zeničani

Post by Norm »

Warashii wrote:
Sta je jos nejasno?
Cega jbte?? Pa svako normalan zna da su to bili najobicniji klosari koji i da mogu raditi nebi radili, klosari koji se okupljaju u krugovima poznatiji kao Robijasi za kojih je A.C.A.B. jedini slogan ali ne znaju da objasne ni sto ni zbog cega .
I nema tu rezije to je jedini nacin funkcionisanja njihovih bjednih umova . Treba izdvojiti tu grupicu od ostalih .
A protesti u BiH ne mogu biti mirni, treba koju glavurdu razbit, mirno su protestvovali i trazli prava poljoprivrednici, porodilje, roditelji iz Konjevic Polja itd. pa dobise da ne kazem sta .
Sto se ne razbi koja glava, ne mora se razbiti, dovoljno je baciti skoljku jaja na tu glavurdu...Nema se muda za to...lakse je kamenjat zgradu i ponovo izabrat koga vec, jer more mi valjat...Nasa logika, oni su se nakrali valjda nece vise, njih treba opet, a kad dodju novi dok se oni nakradu...ehheeee... A nisu svi isti...
I moja zena je porodilja...o tome mi ne moras govoriti...
kakavdanakneiskustvu

#3555 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

Warashii wrote:
Sta je jos nejasno?

:thumbup:
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#3557 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Koordinacija boračkih udruženja jučer je održala sastanak u Zenici.

- Pozivamo sve koji se osjećaju obespravljenim da formiraju jasne zahtjeve i odrede svoje predstavnike da izbjegnemo anarhiju, da kažu šta su to želje onih koji žele promjene u društvu. Tražimo od političkih stranaka, parlamenata, vlada na svim nivoima da se i oni organiziraju i da formiraju timove koji će pregovarati sa tim ljudima. Pozivamo ljude, roditelje, našu omladinu da se suzdrže od svakog vida nasilja, a institucije javnog reda i mira da rade svoj posao i da zaštite institucije Bosne i Hercegovine, objekte koje su naši roditelji gradili i koje smo mi, hvala Bogu, uspjeli odbraniti u ratu, sa jasnom porukom da mi više niti možemo, niti želimo gledati da nam neko ruši objekte, rekao je Šerif Patković, predsjednik Udruženja dobitnika najviših ratnih priznanja Zlatni ljiljan.
Ako će ovaj ratni profiter fakat nešto braniti onda i ja idem rušiti to mamu mu yebem onu lopovsku profitersku. I ne samo njemu nego i onoj qurvi Mujesiri Purić koja je na dan protesta nalagala se ko jedan obični ker, a isto tako i Harun Bošnjak nek popuši jer laže da su ga tukli, niko ga nije udarao.

Na kraju dana posebno mi je drago što su policijski kerovi fasovali batine, ni jedan od njih nije posao dobio zasluženo, pogotovo ovi mlađi, nedavno je bio konkurs na 120 mjesta i svi su se tu uhljebili preko štele, Sud je taj konkurs proglasio ništavim ali oni i dalje rade kao policajci, nek su dobili batine.
Partijaner

#3558 Re: Zeničani

Post by Partijaner »

Idi se pridruzi kolegama, sta radis jos ovdje ?
kakavdanakneiskustvu

#3559 Re: Zeničani

Partijaner wrote:
Idi se pridruzi kolegama, sta radis jos ovdje ?

eto tebi ću reći šta radim
kakavdanakneiskustvu

#3560 Re: Zeničani

Jimmy McNulty wrote:
Koordinacija boračkih udruženja jučer je održala sastanak u Zenici.

- Pozivamo sve koji se osjećaju obespravljenim da formiraju jasne zahtjeve i odrede svoje predstavnike da izbjegnemo anarhiju, da kažu šta su to želje onih koji žele promjene u društvu. Tražimo od političkih stranaka, parlamenata, vlada na svim nivoima da se i oni organiziraju i da formiraju timove koji će pregovarati sa tim ljudima. Pozivamo ljude, roditelje, našu omladinu da se suzdrže od svakog vida nasilja, a institucije javnog reda i mira da rade svoj posao i da zaštite institucije Bosne i Hercegovine, objekte koje su naši roditelji gradili i koje smo mi, hvala Bogu, uspjeli odbraniti u ratu, sa jasnom porukom da mi više niti možemo, niti želimo gledati da nam neko ruši objekte, rekao je Šerif Patković, predsjednik Udruženja dobitnika najviših ratnih priznanja Zlatni ljiljan.
Ako će ovaj ratni profiter fakat nešto braniti onda i ja idem rušiti to mamu mu yebem onu lopovsku profitersku. I ne samo njemu nego i onoj qurvi Mujesiri Purić koja je na dan protesta nalagala se ko jedan obični ker, a isto tako i Harun Bošnjak nek popuši jer laže da su ga tukli, niko ga nije udarao.

Na kraju dana posebno mi je drago što su policijski kerovi fasovali batine, ni jedan od njih nije posao dobio zasluženo, pogotovo ovi mlađi, nedavno je bio konkurs na 120 mjesta i svi su se tu uhljebili preko štele, Sud je taj konkurs proglasio ništavim ali oni i dalje rade kao policajci, nek su dobili batine.

pa ko je udario novinara?

većina tih policajaca je u policiji još od rata
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#3561 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

kakavdanakneiskustvu wrote:

pa ko je udario novinara?

većina tih policajaca je u policiji još od rata
Nije ga apsolutno niko udario nego su ga zaganjali jer su htjeli da se izbrišu slike, doš'o momak slikat face ljudima, garant dobio naređenje.

A što se tiče tih policajaca eto fino reci šta je bilo s tim konkursom od 120 mjesta gdje se uvalilo 120 nesposobnih idiota i idiotkinja sa štelama a gdje je oko 50 diplomiranih kriminalista odyebano samo tako, Kantonanlni Sud je konkurs proglasio nevažećim prije 2 godine a ti ljudi i dalje rade. Sad će bit konkurs za 60 mjesta a već prije godinu dana se zna kojih 50 ljudi će dobiti posao, i sad će upasti još 10 sa parama. Silu provodite samo na običnom narodu i djeci, Jašar i ostale siledžije gradom hodaju, ništa im ne smijete.
N.N.

#3562 Re: Zeničani

Post by N.N. »

@neiskustvo je bio stela ? :D
channel10

#3563 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Norm wrote:
channel10 wrote:Normirani, jel ti radis u grijanju? Vidim malo malo se uhvatis grijanja i stajes u odbranu direktora.
Ne. Samo koristim zdrav razum i logiku. Akopustis guju da je dva puta ujede iz iste rupe onda si glup. Nas ujedaju 15 godina...ali je uvijek kriv pojedinac i jedan covjek. Stajao sam ja u 'odbranu' i telekoma pa sam telekomas i elektra i vodovoda a ne radim ni u jednom...
Ljudi malo logike, nemojte dozvoliti da manipulisu s vama...
Sarajlic snosi dio odgovornosti, ali pozivati na linc doticnog nije uredu...NIJE on krivac sto Zenica 12 godina nema rijeseno grijanje...Samo to tvrdim, krivac je ocit, ali je nedodirljiv osim kada se stoji u redu da mu se stisne ruka dok sjedi u Mimozi...Licemjerstvo???
Ja jedno, ti drugo. U vecini drugih stvari se slazem sa tobom, ali sto se tice grijanja nismo na istoj talasnoj. Ja ti govorim o trenutnom stanju, a ti pricas o nekadasnjim danima i situacijama.
Da li ti stvarno mislis da posljednja 2-3 kvara su zaista bili kvarovi? Napolju je 10+ stepeni i odjednom kvar koji se pravi po 5 dana i onda ti dodje racun bijedno umanjen! Da li znas sta se radi u Sarajevu sa grijanjem? Isto pokusavaju i nama provesti i to im u posljednje vrijeme itekako uspijeva. Narod suti. Zasto nisu ona divljanja pred kantonom nastavili pred grijanjem? Valjda im daleko bilo! Jaki neki protestanti i revolucionari.

Znaci sto se tice grijanja nisi upravu jer trenutni direktor konce vodi i on vedri i oblaci,a ne neki saban iz babina ili Obrenovaca. Direktor jedini ima odrijesene ruke. A da poredis ovog direktora i recimo Secica je blago receno smijesno. Kod Secica smo makar imali dobro grijanje, dok ti ovaj prodaje muda pod bubrege. Oni ti racunaju i jucerasnje i prekjucerasnje grijanje cijevi pod 100 posto, a cijevi mlake. Dok kod Secica nisi mogao drzati radijator 10 sekundi, a sa ovim danasnjim mozes spavati zagrljen danima. Oni ti u vrijeme "kvara" grijanja, grijanje racunaju pod 30-40 posto, pa ti sad vidi. Znaci to ti ne odredjuje ni Kaknjo ni Secici, nego Sarajlic koji ce ti isporuciti racun grijanja kao da ti je i grijao, pa ga ti opet brani jer ti to niko ne moze zabraniti.
Da ti ovdje ne spominjem i one sto su se odjavili, jer recimo za njih ne vrijedi nikakvo umanjenje koje drugi dobijaju. Oni dobiju puni racun bez ikakvih odbitaka. Sve maslo Sarajlica i kompanije.
ljuspica

#3564 Re: Zeničani

Post by ljuspica »

channel10 wrote:
Norm wrote:
channel10 wrote:Normirani, jel ti radis u grijanju? Vidim malo malo se uhvatis grijanja i stajes u odbranu direktora.
Ne. Samo koristim zdrav razum i logiku. Akopustis guju da je dva puta ujede iz iste rupe onda si glup. Nas ujedaju 15 godina...ali je uvijek kriv pojedinac i jedan covjek. Stajao sam ja u 'odbranu' i telekoma pa sam telekomas i elektra i vodovoda a ne radim ni u jednom...
Sarajlic snosi dio odgovornosti, ali pozivati na linc doticnog nije uredu...NIJE on krivac sto Zenica 12 godina nema rijeseno grijanje...Samo to tvrdim, krivac je ocit, ali je nedodirljiv osim kada se stoji u redu da mu se stisne ruka dok sjedi u Mimozi...Licemjerstvo???
Ja jedno, ti drugo. U vecini drugih stvari se slazem sa tobom, ali sto se tice grijanja nismo na istoj talasnoj. Ja ti govorim o trenutnom stanju, a ti pricas o nekadasnjim danima i situacijama.
Da li ti stvarno mislis da posljednja 2-3 kvara su zaista bili kvarovi? Napolju je 10+ stepeni i odjednom kvar koji se pravi po 5 dana i onda ti dodje racun bijedno umanjen! Da li znas sta se radi u Sarajevu sa grijanjem? Isto pokusavaju i nama provesti i to im u posljednje vrijeme itekako uspijeva. Narod suti. Zasto nisu ona divljanja pred kantonom nastavili pred grijanjem? Valjda im daleko bilo! Jaki neki protestanti i revolucionari.

Znaci sto se tice grijanja nisi upravu jer trenutni direktor konce vodi i on vedri i oblaci,a ne neki saban iz babina ili Obrenovaca. Direktor jedini ima odrijesene ruke. A da poredis ovog direktora i recimo Secica je blago receno smijesno. Kod Secica smo makar imali dobro grijanje, dok ti ovaj prodaje muda pod bubrege. Oni ti racunaju i jucerasnje i prekjucerasnje grijanje cijevi pod 100 posto, a cijevi mlake. Dok kod Secica nisi mogao drzati radijator 10 sekundi, a sa ovim danasnjim mozes spavati zagrljen danima. Oni ti u vrijeme "kvara" grijanja, grijanje racunaju pod 30-40 posto, pa ti sad vidi. Znaci to ti ne odredjuje ni Kaknjo ni Secici, nego Sarajlic koji ce ti isporuciti racun grijanja kao da ti je i grijao, pa ga ti opet brani jer ti to niko ne moze zabraniti.
Da ti ovdje ne spominjem i one sto su se odjavili, jer recimo za njih ne vrijedi nikakvo umanjenje koje drugi dobijaju. Oni dobiju puni racun bez ikakvih odbitaka. Sve maslo Sarajlica i kompanije.
:thumbup: Ja ne znam ko su svi ovi ljudi koje nabrajas, želim samo reci da mi se sviđa ovo što pričaš!
Norm

#3565 Re: Zeničani

Post by Norm »

channel10 wrote:
Norm wrote:

Nazalost, ali namjerno ili ne loptu prebacujes sa pravog krivca...ukoliko je u pitanju neznanje oprosteno ti je... :wink:
Grijanje je bilo dobro samo jednu poslijeratnu sezonu i to mislim 2005/2006...mozda grijesim godinu, barem u mome komsiluku...Sve nakon toga je za k...da ne psujem...
Vlasnik J.P.Grijanje je opstina, prvi covjek opstine je ....a opstinsko vijece je pod uticajem stranke....imaju vecinu...pisem na brzinu zbog djece pa mozda termini nisu dostojni vasem vokabularu....Nejse...Nakon toga poucen iskustvom licno nalazim alternativu gradskom grijanju...iako nisam iskljucen sa gradskog grijanja, imam i svoje u slucaju 'kvara' a zbog djece...
Ne mogu se sjetiti ko je bio prije Secica, pa haman Kaknjo, pa sad Sarajlic, ali samo je jedan stalni u ovoj opstinskoj postavi...isti onaj koji je dodijelio drzavnu (nasu) zemlju Montenegru za 'plinsku toplanu' koja radi na ugalj....Plin bi se koristio samo u slucaju ekstremnog prekoracenja aerozagadjenja (barem sam tako cuo, da se radi o takvom projektu, ako su me slagali i ja lazem vas)...Jos nisu ni temelji zakopani...Vjerovatno je to do Sarajlica i svih direktora prije njega...a ne nije, to je do Kineza...WTF otkud sad Kinezi u igri? Doveo ih Sarajlic...
Ma boli mene i za Sarajlica i Secica i Kahrimana, ali se zna ko upravlja i pod cijom su ingerencijom ove firme i ko potpisuje 'minderske' ugovore...Takodje kada sam na ovom forumu postavio upit zasto se niko ne oglasi povodom novoga nameta uvedenog od strane J.P Vodovod i Albe (+1KM) za kabasti otpad...niko od vas nije ni prokomentarisao...lakse mu je stisnuti ruku na cesti nego muda pa ga prozvati...i tu je kriv Kahriman i samo Kahriman, a sto taj visak ide direktno u opstinsku kasu nema veze sa sluzbom nacelnika...jok krivi su Kinezi...
Nejse vi ste u pravu...ja bi ga za dozivotnog nacelnika...jer niko drugi ne valja...
i Munib smrad nije uspio za 6 mjeseci rijestit problem koji se akumulirao 15 godina...Neka smo ga skinuli...
channel10

#3566 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Ode ti daleko, bez obzira sto si upravu. Tema je grijanje, direktor je Sarajlic. Zna se ko mu je sef. Sef mu sigurno nije naredio da nas jebe sa ovim ima 50 posto grijanja-pa onda nema nikako kao sto ej to slucaj jucer i danas. Jucer su mozda grijali 50-60 posto i tako nekih 20-ak sati i od jutros opet imamo hladne radijatore (po Sarajlicu ili po Husi-kako god hoces, imamo 30-40 posto trenutno i to ce ti gamad naplatiti pod 100 posto).

Kad ces vise shvatiti da je direktor Sarajlic i da je jedino on odgovorno lice u ovom problemu. On kaze reci bio kvar, on kaze pusti 30 posto, pusti 50 posto, pa de malo pusti vise jer valja naplatiti grijanje. On to naredjuje i on odgovara za sve u vezi grijanja ovog grada. Sad ti to vezi kako hoces sa sdaasima i glavonjom im Sadamom Huseinom Smajlovicem, za to me nije briga. Moja jedina briga je da ima ono za sta placam. A ja to nemam. Nemas ni ti, niti bilo ko drugi u ovom gradu.

I nemoj molim te da vise raspravljamo o ovome jer je manje-vise sve receno.
Norm

#3567 Re: Zeničani

Post by Norm »

Ne, nazalost ali on to ne odredjuje...mislim odredjuje ali u dogovoru i uputama...nazalost 'centrale'...
Tom logikom za sve propuste telekoma kriv je direktor direkcije a ne generalni...Uzimam kao primjer...moze i elektroprivreda... :D
Ma ja sam uvijek za dobru raspravu i razmjenu misljenja, :mrgreen: bez psovki i uvreda...

Nego,ja sam aktivirao svoje kotlove, ovo grijanje izgleda opet na toplom rezimu...
Last edited by Norm on 09/02/2014 18:02, edited 1 time in total.
kakavdanakneiskustvu

#3568 Re: Zeničani

N.N. wrote:@neiskustvo je bio stela ? :D

:thumbup:
Norm

#3569 Re: Zeničani

Post by Norm »

Zar za stelu ne treba iskustvo? :mrgreen:
kakavdanakneiskustvu

#3570 Re: Zeničani

Prekjuče medku huliganima koji su gadjali policiju bili su i sinovi vlasnik a firme koja je duzna 200000 maraka pdv, firma koja se bavi prodajom tepiha, 4 prodavnice ima vlasnik firme
Partijaner

#3571 Re: Zeničani

Post by Partijaner »

kakavdanakneiskustvu wrote:Prekjuče medku huliganima koji su gadjali policiju bili su i sinovi vlasnik a firme koja je duzna 200000 maraka pdv, firma koja se bavi prodajom tepiha, 4 prodavnice ima vlasnik firme
Ko to kaze, koja firma ?
kakavdanakneiskustvu

#3572 Re: Zeničani

Partijaner wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:Prekjuče medku huliganima koji su gadjali policiju bili su i sinovi vlasnik a firme koja je duzna 200000 maraka pdv, firma koja se bavi prodajom tepiha, 4 prodavnice ima vlasnik firme
Ko to kaze, koja firma ?

Pa ja kazem, firma je sa poculice
Partijaner

#3573 Re: Zeničani

Post by Partijaner »

Partijaner wrote:
Ko to kaze, koja firma ?

A ko si to ti ?
kakavdanakneiskustvu

#3574 Re: Zeničani

Partijaner wrote:
Ko to kaze, koja firma ?

A ko si to ti ?[/quote]

Treba ti moje ime i prezime?
Partijaner

#3575 Re: Zeničani

Post by Partijaner »

Pa pitam te fino otkud ti informacije ti ko blesav Ja kazem, kakav je to odgovor, ko si i kakvu ti funkciju imas u svemu tome, po cemu si to zakljucio samo mi nije jasno, nemoj bolan lagat, ne znam sta hoces time postici, hoces predstaviti svoje kolege kao nevinascad ali ti nece uspjeti. :wink:
Post Reply