channel10 wrote:Norm wrote:channel10 wrote:Normirani, jel ti radis u grijanju? Vidim malo malo se uhvatis grijanja i stajes u odbranu direktora.
Ne. Samo koristim zdrav razum i logiku. Akopustis guju da je dva puta ujede iz iste rupe onda si glup. Nas ujedaju 15 godina...ali je uvijek kriv pojedinac i jedan covjek. Stajao sam ja u 'odbranu' i telekoma pa sam telekomas i elektra i vodovoda a ne radim ni u jednom...
Ljudi malo logike, nemojte dozvoliti da manipulisu s vama...
Sarajlic snosi dio odgovornosti, ali pozivati na linc doticnog nije uredu...NIJE on krivac sto Zenica 12 godina nema rijeseno grijanje...Samo to tvrdim, krivac je ocit, ali je nedodirljiv osim kada se stoji u redu da mu se stisne ruka dok sjedi u Mimozi...Licemjerstvo???
Ja jedno, ti drugo. U vecini drugih stvari se slazem sa tobom, ali sto se tice grijanja nismo na istoj talasnoj. Ja ti govorim o trenutnom stanju, a ti pricas o nekadasnjim danima i situacijama.
Da li ti stvarno mislis da posljednja 2-3 kvara su zaista bili kvarovi? Napolju je 10+ stepeni i odjednom kvar koji se pravi po 5 dana i onda ti dodje racun bijedno umanjen! Da li znas sta se radi u Sarajevu sa grijanjem? Isto pokusavaju i nama provesti i to im u posljednje vrijeme itekako uspijeva. Narod suti. Zasto nisu ona divljanja pred kantonom nastavili pred grijanjem? Valjda im daleko bilo! Jaki neki protestanti i revolucionari.
Znaci sto se tice grijanja nisi upravu jer trenutni direktor konce vodi i on vedri i oblaci,a ne neki saban iz babina ili Obrenovaca. Direktor jedini ima odrijesene ruke. A da poredis ovog direktora i recimo Secica je blago receno smijesno. Kod Secica smo makar imali dobro grijanje, dok ti ovaj prodaje muda pod bubrege. Oni ti racunaju i jucerasnje i prekjucerasnje grijanje cijevi pod 100 posto, a cijevi mlake. Dok kod Secica nisi mogao drzati radijator 10 sekundi, a sa ovim danasnjim mozes spavati zagrljen danima. Oni ti u vrijeme "kvara" grijanja, grijanje racunaju pod 30-40 posto, pa ti sad vidi. Znaci to ti ne odredjuje ni Kaknjo ni Secici, nego Sarajlic koji ce ti isporuciti racun grijanja kao da ti je i grijao, pa ga ti opet brani jer ti to niko ne moze zabraniti.
Da ti ovdje ne spominjem i one sto su se odjavili, jer recimo za njih ne vrijedi nikakvo umanjenje koje drugi dobijaju. Oni dobiju puni racun bez ikakvih odbitaka. Sve maslo Sarajlica i kompanije.
Nazalost, ali namjerno ili ne loptu prebacujes sa pravog krivca...ukoliko je u pitanju neznanje oprosteno ti je...
Grijanje je bilo dobro samo jednu poslijeratnu sezonu i to mislim 2005/2006...mozda grijesim godinu, barem u mome komsiluku...Sve nakon toga je za k...da ne psujem...
Vlasnik J.P.Grijanje je opstina, prvi covjek opstine je ....a opstinsko vijece je pod uticajem stranke....imaju vecinu...pisem na brzinu zbog djece pa mozda termini nisu dostojni vasem vokabularu....Nejse...Nakon toga poucen iskustvom licno nalazim alternativu gradskom grijanju...iako nisam iskljucen sa gradskog grijanja, imam i svoje u slucaju 'kvara' a zbog djece...
Ne mogu se sjetiti ko je bio prije Secica, pa haman Kaknjo, pa sad Sarajlic, ali samo je jedan stalni u ovoj opstinskoj postavi...isti onaj koji je dodijelio drzavnu (nasu) zemlju Montenegru za 'plinsku toplanu' koja radi na ugalj....Plin bi se koristio samo u slucaju ekstremnog prekoracenja aerozagadjenja (barem sam tako cuo, da se radi o takvom projektu, ako su me slagali i ja lazem vas)...Jos nisu ni temelji zakopani...Vjerovatno je to do Sarajlica i svih direktora prije njega...a ne nije, to je do Kineza...WTF otkud sad Kinezi u igri? Doveo ih Sarajlic...
Ma boli mene i za Sarajlica i Secica i Kahrimana, ali se zna ko upravlja i pod cijom su ingerencijom ove firme i ko potpisuje 'minderske' ugovore...Takodje kada sam na ovom forumu postavio upit zasto se niko ne oglasi povodom novoga nameta uvedenog od strane J.P Vodovod i Albe (+1KM) za kabasti otpad...niko od vas nije ni prokomentarisao...lakse mu je stisnuti ruku na cesti nego muda pa ga prozvati...i tu je kriv Kahriman i samo Kahriman, a sto taj visak ide direktno u opstinsku kasu nema veze sa sluzbom nacelnika...jok krivi su Kinezi...
Nejse vi ste u pravu...ja bi ga za dozivotnog nacelnika...jer niko drugi ne valja...
i Munib smrad nije uspio za 6 mjeseci rijestit problem koji se akumulirao 15 godina...Neka smo ga skinuli...