uranio legendomikogoago wrote:Evo prespavao i sada ovako smiren i trijezne glave ostajem zadivljen onim sto su juce momci na terenu pokazali,a sto velikim djelom je Papetova zasluga.Jos jednom SVAKA CAST ZA ONO JUCE.
BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- DoradO
#3551 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
- Kaligrafija
#3552 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
HarisKavaz wrote:ee ovo je jaran izracunao malo prije
Pravilo glasi: U računicu se uzima prosjek osvojenih bodova u zadnja 3 kvalifikacijska ciklusa i to tako što se na kraju sabira: 20%2008+40%2010+40%2012
Rezultat je:
2008:
PORTUGAL 27bod 14utak 1,9286 bod/utak
HRVATSKA 29/12=2,4167
IRSKA 17/12=1,4167
ČEŠKA 29/12=2,4167
BIH 13/12=1,0833
TURSKA 24/12=2
ESTONIJA 7/12=0,583
CRNA GORA *nije ucestvovala u kvalifikacijama
2010:
PORTUGAL 19/10=1,9
HRVATSKA 20/10=2
IRSKA 18/10=1,8
ČEŠKA 16/10=1,6
BIH 19/10=1,9
TURSKA 15/10=1,5
ESTONIJA 8/10=0,8
CRNA GORA 9/10=0,9
2012:
PORTUGAL 16/8=2
HRVATSKA 22/10=2,2
IRSKA 21/10=2,1
ČEŠKA 13/8=1,625
BIH 20/10=2
TURSKA 17/10=1,7
ESTONIJA 16/10=1,6
CRNA GORA 12/8=1,5
UKUPNO (20%*2008 + 40%*2010 + 40%*2012)
1. HRVATSKA 2,1633333
2. PORTUGAL 1,9457142
3. IRSKA 1,8433333
4. BOSNA I HERCEGOVINA 1,7766667 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
5. ČEŠKA 1,7733333
6. TURSKA 1,68
7. ESTONIJA 1,0766666
8. CRNA GORA (nije učestvovala u 2008)
I ako je sve poznato i zna se ko ce biti u barazu i u kojim potovima , samo da kazem da ti jaran nezna racunat...!
-
žuti
#3553 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
E nakon ovoga nisam dalje citao....Baudelaire wrote:Evo jedan taktički osvrt.
Nazovite me ludim, ali ja mislim da našoj kombinatorici i pas igri može parirati pored Španije, Njemačke i Holandije, još uvrh glave 2 ili 3 evropske reprezentacije. Mi nekad stvarno djelujemo ko Barcelona kad se počnemo dodavati....
Svaka čast našima na igri sinoc, ali ovo je pretjerano.
I jedno veliko pitanje, možemo li ponoviti dobru igru u baražu??
- Obuca9
- ultima_palabra
#3556 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Možda si trebao, odličan post...Samo problem je što ta igra zavisi od 1-2 pojedinca, ako njih nema vraćamo se nabijanju lopte. Ipak ne može se takva igra usvojiti preko noći, tako da očekujem da je usavršimo u narednim godinama.žuti wrote:E nakon ovoga nisam dalje citao....Baudelaire wrote:Evo jedan taktički osvrt.
Nazovite me ludim, ali ja mislim da našoj kombinatorici i pas igri može parirati pored Španije, Njemačke i Holandije, još uvrh glave 2 ili 3 evropske reprezentacije. Mi nekad stvarno djelujemo ko Barcelona kad se počnemo dodavati....
Svaka čast našima na igri sinoc, ali ovo je pretjerano.
I jedno veliko pitanje, možemo li ponoviti dobru igru u baražu??
- oldschool
#3557 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Nemamo više šta polemisati, nadam se Irskoj u baražu, nama najviše odgovara, nikako Češku ne priželjkujem, imamo negativna iskustva, nikada nam nije odgovarao Istočni blok. U pravu je bio quasar, sudija je latentno šiljio, u ranoj fazi nam bekovima dao žute, tako da je Maoluda-i i Menezu dao krila, na prvu gestikulaciju Lulića upozorio, na Menezova tri glumačka pada dao nam tri žuta, umjesto njemu dva žuta za simuliranje, te nam se desi onda penal, tu trebamo biti kao Njemci i Italijani, nema komplikovanja, samo što dalje od gola, nadam se da neće biti povreda do baraža i da će se ostali igrači oporaviti 
- anthraxQ
- Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi
#3558 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Pravda za Šuku!!!!
- Infaze Studio
#3559 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Nasri prica kako su imali dojam da igraju u Bosni..
http://www.uefa.com/uefaeuro2012/video/ ... oplay=true
Svaka cast BiH navijacima koji su bili prisutni!!!
- Logovan
#3560 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Eto mi smo sad sretni što srbi navijaju za nas.trcicu trceci wrote:nevjerovatni komentari na B92, niti jedan nije negativan, cak ce i srbi navijati za nas...konacno se ovdje na balkanu stvari vracaju na svoje...korak nazad bi bio kada bi izvukli hrvate
I kako misliš "konačno se ovdje na balkanu stvari vraćaju na svoje"
- madtv
#3561 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
ima li neko link za snimak, torrent, bilo sta? 
- Banksy
#3562 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
12. Oktobar 2011.
Neven Anđelić:
Ljut sam
Zaista mi je muka od sistema vrijednosti koji vlada ovim kontinentom. Priznajem, često i sam upotrebljavam neke civilizacijske tekovine pokušavajući ukazati na neophodnost progresivnih promjena u Bosni i Hercegovini. Međutim, ono što se sinoć desilo u Parizu, kada je Bosna i Hercegovina bila bolja od Francuza, a ipak nije pobijedila, ukazuje mi na jednu tendenciju koja je prisutna u razvijenom svijetu barem od polovine dvadesetog stoljeća.
Naime, sudija je bio udaljen od Nasrija i Spahića manje od dva metra kada je naš kapiten oborio tijelo prodane duše Samira Nasrija i mogao je vidjeti da između mjesta incidenta i pada tijela Francuza stoji dobro označena bijela linija šensaesterca. Hajde, zamislimo da se možda incident desio na samoj liniji pa je ostavio mogućnost Škotu sudiji da odluči da li je više s ove ili one strane linije debljine pet centimetara Spahićeva noga omela Nasrijev trk, ali onda se moramo pitati čije su ruke zagrlile Spahića koju minute kasnije s više strasti nego ijedna djevojka u Gružu i okolini njegovog djetinjstva. Ako su te ruke bile francuske a mjesto zagrljaja francuski šenaesterac, onda je morao biti penal za Bosnu i Hercegovinu.
To me iznerviralo. Prije šest godina bila je Valencia i gol Španije nakon 97 minuta i petnaest sekundi. Poznat mi je samo jedan slučaj dužeg produžetka (Arsenal - Liverpool prošle sezone) utakmice i ubijeđen sam da bi se još uvijek igralo da jedna druga prodana duša, Marchena, nije postigao jedan od svega nekoliko golova u svom životu. Sudija je bio Englez.
Ovo sve me vratilo u 1982. godinu kada je, u jednom drugom španskom gradu, Sevilli, Velimir Zajec faulirao, što jest jest, jednog od španskih napadača dvadeset metara od gola Pantelića. Danski sudija Sorensen svirao je penal jer je Španac pao nekih devetnaest metara od gola Jugoslavije, a onda se poče kotrljati po travi i nakon gotovo cijele minute stao unutar šenaesterca. Penal i gol postiže otac Xabi Alonsa iz Reala (zato uvijek mrzim ovog inače dobrog igrača).
Kakve veze sve ovo ima? Zaista mi je muka da kada, rijetko doduše, Bosna i Hercegovina nađe kvalitetu, prikaže je svijetu i učini sve da se digne iz pepela, uvijek postoji neka neprepoznatljiva sila, sudija iz Škotske, sudija iz Engleske, nekada davno u jugoslavenskom slučaju bio je sudija iz Danske, koja ti kaže ‘sjedi dole’ i učini golemu nepravdu.
Bosna i Hercegovina može ostati siromašna, vjerovatno nikada neće ući u Evropsku Uniju kakvu je danas poznajemo, može postati zadužena kao Hrvatska, može ostati ustavno nedovoljno definisana, ali igrači Bosne i Hercegovine su pokazali da su bolji od Francuske i da su zaslužili da se kvalifikuju za Evropsko prvenstvo.
Međutim u Bosni i Hercegovini živi vjerovatno nešto manje od četiri miliona stanovnika, dok francusko tržište ima oko šezdeset miliona. Oni su razvijena, demokratska Evropa gdje se poštuje vladavina prava. To i takvo pravo je dalo sudiji iz Škotske, prije iz Engleske, a davno prije iz Danske, mogućnost da slobodno presudi na štetu nas. Mi smo divljaci, mi ne poštujemo vladavinu prava, mi smo tu za začin u priči o Evropi različitosti.
Hajde da poštujemo pravila! Poštovali smo pravila o glasanju na Pjesmi Evrovizije i šta su razvijeni zapadnjaci uradili. Promijenili ih čim su shvatili da će Balkanci ili istočnjaci pobjeđivati u demokratskom odlučivanju. Sada imamo Britance, Njemce, Francuze i Špance koji se uvijek kvalifikuju čak i sa lošom pjesmom, a svi ostali u kvalifikacije.
Ovo je sljedeći stadij u fudbalu. Već je donekle primijenjen. Postoje nosioci u ovoj fazi i oni manje vrijedni. Od svih reprezentacija u ‘play-offu’ Bosna i Hercegovina može imati problem jedino protiv Portugala, ako se analizira kvaliteta. Međutim, Turska je ogromno tržište, Hrvatska je skoro u Evropskoj Uniji, pa i Česka je duplo veća od Bosne i Hercegovine. Skeptičan sam da ako sudija opet dođe iz zemlje gdje je osigurana vladavina prava, naši ljudi neće imati druge nego da se odluče hoće li navijati za Crnu Goru (ako i njih ne otkači pravični sudija iako je priča o najmanjoj zemlji ikada koja se kvalifikovala predobra za takvo nešto) ili odabrati tim koji najljepše igra. Bosna i Hercegovina teško da može postati inosilac u play-offu ako će uvijek u odsudnom trenutku neki Evropejac, Škot ili Englez danas ili jučer, sutra ko zna ko, možda Nijemac ili Španac, svirati faul na protivniku.
Zašto Evropa ne dozvoljava da se digneš iz pepela kada to zaslužuješ? Možda cijela ideja Evrope i nije tako privlačna kao pto se u prvi mah čini. Jeste, sve ove misli hrle zbog trivijalne stvari poput fudbala, ali može li se dopustiti uspjeh kada si donji makar u trivijalnoj stvari?
radiosarajevo.ba
- Pismonosa
#3563 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Boris Pandža
Mislim da nas je puno zadužio ovom tekmom. Ako ništa drugo onda da se u narednih 15 godina na ovom forumu ne napiše ništa loše o njemu
Bravo legendo!!!
Mislim da nas je puno zadužio ovom tekmom. Ako ništa drugo onda da se u narednih 15 godina na ovom forumu ne napiše ništa loše o njemu
-
printer
#3564 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
xtazmaniaBAN4 wrote:ja sam siguran da oni nama nebi dali gol iz igre naredna 2 dana!17:46 wrote: Ma i da nije sviran penal dali bi ga do kraja,vidjelo se u zadnjih 15-20 minuta da su kvalitetnija ekipa. Fizički nadmoćni,igrali koliko je bilo potrebno.
-
Mustang1
#3565 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Nisam nikada mislio oda cu ono reci ali sinoc kada su pjevali "Bosna je sampion" konacno mi je to imalo smisla .. Djelovali smo sampionski .. ali jbg ... Inace poslije razocaravajuceg zivota najgora moguca "pjesma" Bosna je sampion ...
- ultima_palabra
#3566 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Zamisli da je Pandža napravio penal umjesto SpahićaPismonosa wrote:Boris Pandža![]()
Mislim da nas je puno zadužio ovom tekmom. Ako ništa drugo onda da se u narednih 15 godina na ovom forumu ne napiše ništa loše o njemuBravo legendo!!!
- Pismonosa
#3567 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Upravoultima_palabra wrote:Zamisli da je Pandža napravio penal umjesto SpahićaPismonosa wrote:Boris Pandža![]()
Mislim da nas je puno zadužio ovom tekmom. Ako ništa drugo onda da se u narednih 15 godina na ovom forumu ne napiše ništa loše o njemuBravo legendo!!!
Koliko bi bilo facebook grupa u kojim bi se tražio njegov linč, i da mu se ostaci bace u more
- Maystor
#3568 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Da, Pandža je bio odličan. Iznenadio me je. Nema se nikome ništa reći od naših, svaka im čast. Izgubili smo prvo mjesto u grupi, ali smo dobili pravu reprezentaciju. Nije pretjerao neko ko nas je usporedio sa špancima. Onakva igra i zalaganje svih igrača se danas može vidjeti u samo nekoliko reprezentacija u Evropi.
Vjerujem, ubijeđen sam, da ćemo pobijediti u baražu, ko god da bude protivnik (a ne bih volio da bude Hrvatska).
Vjerujem, ubijeđen sam, da ćemo pobijediti u baražu, ko god da bude protivnik (a ne bih volio da bude Hrvatska).
- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#3569 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Pandža već neko vrijeme igra solidno
- DaysleepeR
#3570 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
svaka čast Begoviću pismen momak, 1/1, pametno priča na perfektnom engleskom (znam da je iz Kanade)Infaze Studio wrote:Nasri prica kako su imali dojam da igraju u Bosni..
- Maystor
#3571 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Igra živi i nakon devedesete minute
Vlada izglasana prije godinu dana
Rat završen prije petnaest
Nezavisnost procvala prije devetnaest
Državnost prije više od jednog zlatnog pira
A Bosna bez tih njihovih ćaga
više od hiljadu godina
u dolinama istih rijeka
živi, radi, hrani
i ne umire.
Pa ipak, te bitne brojke
zamijeniše dvije nebitne
1 : 1
jer oni veliki
što ne izumiše
već prisvojiše
pravila i igru
odlučiše tako.
Nebitne su te brojke
jer igra se ne igra
grabeći tuđi uspjeh.
S upola manje zelenkastog papira
S upola manje igračaka
upola više
srcem igra svaki od nas
upola više
majstorije po ozelenjelom tepihu su naše
a pobjedu ni rezultatske brojke dati vam ne mogu,
naša je ona koju svijet je vidio
naša je ona srcem i igrom
i golom pravim
onim zbog kojeg
igra se i dalje igra
i svi vaši podmukli i jeftini trikovi
uzeti je ne mogu.
-------------------------
http://enchante.blogger.ba/
Vlada izglasana prije godinu dana
Rat završen prije petnaest
Nezavisnost procvala prije devetnaest
Državnost prije više od jednog zlatnog pira
A Bosna bez tih njihovih ćaga
više od hiljadu godina
u dolinama istih rijeka
živi, radi, hrani
i ne umire.
Pa ipak, te bitne brojke
zamijeniše dvije nebitne
1 : 1
jer oni veliki
što ne izumiše
već prisvojiše
pravila i igru
odlučiše tako.
Nebitne su te brojke
jer igra se ne igra
grabeći tuđi uspjeh.
S upola manje zelenkastog papira
S upola manje igračaka
upola više
srcem igra svaki od nas
upola više
majstorije po ozelenjelom tepihu su naše
a pobjedu ni rezultatske brojke dati vam ne mogu,
naša je ona koju svijet je vidio
naša je ona srcem i igrom
i golom pravim
onim zbog kojeg
igra se i dalje igra
i svi vaši podmukli i jeftini trikovi
uzeti je ne mogu.
-------------------------
http://enchante.blogger.ba/
- jazzer
#3572 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Ne znam koliko je provjerena ovakva jedna vijest ali definitivno pokazuje da
ova reprezentacija ne pobjedjuje samo na terenu nego i van njega
ova reprezentacija ne pobjedjuje samo na terenu nego i van njega
Više Banjalučana gledalo Bosnu i Hercegovinu nego utakmicu “svoje” Srbije!
Hiljade Banjalučana odlučilo je nakon mučenje sa reprezentacijom Srbije pogledati maestralne "Zmajeve"
“Ovo je bila neviđena utakmica na ovim prostorima, odavno jedna reprezentacija s prostora bivše Jugoslavije nije pokalaza takvu silinu i potencijal od kojeg se Francuska usred Pariza čitav sat nije vidjela!”
Otprilike svi komentari koji se u Banjoj Luci mogu čuti nakon prespavane noći svode se na ovakvu ili slične ocjene koju je izrekao kolega novinar iz RS.
I on, kao i stotine, hiljade drugih Banjalučana i desetine hiljada građana širom BiH naklonili su se nad sinoćnjom fantastičnom predstavom naših momaka, izražavajući na taj način respekt i poštovanje. A iz toga se tako često rađa ljubav.
Upravo riječi koje je izrekao ovaj kolega novinar potkrepljuju ono što se desilo sinoć u mnogim banjalučkim domovima, a što je do prije samo nekoliko mjeseci bilo nezamislivo. Naime, više je Banjalučana, dakle ne samo Bošnjaka, gledalo fantastičnu predstavu “Zmajeva” usred Pariza nego što ih se odlučilo pogledati još jedno mučenje “svoje” reprezentacije Srbije!
Džeko i društvo su već sada, bez obzira kako se završi ova fudbalska bajka, učinili više za integraciju naše države i njen ugled u svijetu nego predstavnici bh. vlasti svih ovih godina, svi skupa i na svim nivoima, uključujuće čitavu bulumentu naših diplomata i ambasadora u svijetu!
Zbog svega ovoga, zbog svega viđenog, zbog svega rečenog, zbog jednostavne činjenice da imamo reprezentaciju velikog potencijala i neslućenih mogućnosti, ne trebamo se plašiti bilo kojeg protivnika u baražu.
Doista, šta će se tek dogoditi ako se plasiramo na Evropsko prvenstvo?
- vee-jay
#3573 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
nisu nadmocnija ekipa nego su u tom trenutku igrali bolje. da se utakmica zavrsila nakon prvih 45 minuta o BiH bi se govorilo kao o favoritu u usponu.17:46 wrote: Ma i da nije sviran penal dali bi ga do kraja,vidjelo se u zadnjih 15-20 minuta da su kvalitetnija ekipa. Fizički nadmoćni,igrali koliko je bilo potrebno.
-
Stari
#3574 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
zlo87 wrote:Eto mi smo sad sretni što srbi navijaju za nas.trcicu trceci wrote:nevjerovatni komentari na B92, niti jedan nije negativan, cak ce i srbi navijati za nas...konacno se ovdje na balkanu stvari vracaju na svoje...korak nazad bi bio kada bi izvukli hrvateBoli me neka stvar da li će za nas navijati.
I kako misliš "konačno se ovdje na balkanu stvari vraćaju na svoje"![]()
I meni je malo nejasna ova formulacija ... bojim se krivog tumacenja ...ali ispada da je
- anthraxQ
- Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi
#3575 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
btw. Stanković i Vidić se oprostili od reprezentacije.