GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
-
MADMalice
#3551 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
je li istina to za studente i nove iskaznice?
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#3552 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Pa sta je tu cudno !? Iskaznice se vade za jednu kalendarsku godinu. Znaci sada onaj ko je izvadio prosle godine, a zavrsio ili napustio ove godine treba imati pravo na studentsku kartu?
-
MADMalice
#3553 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Naravno da ne! Bilo bi samo bolje da smisle jeftiniju varijatu gdje ces potvrdom sa fakulteta samo nastaviti s kuponima (ili ne), a ne vaditi novu iskaznicu. Plati ovo, plati ono...ne znam po cemu se danas studenti razlikuju od penzionera (bolonja, barem na mom fakultetu, ne ostavlja mnogo prostora za rad), a opet imaju skuplju kartu, pa svake godine (a bilo je i cesce) vadi novu iskaznicu. U Becu studenti protestuju kad im poskuplja karta za 1 euro. Ali, shvacam da ovo u BiH nisu studenti. 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3554 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
malo nije fer
skudentsku imaju i postdiplomci...
studentsku imaju oni koji će se sutra vozati bijesnim kolima
a sada se gužvaju s nama radnicima
dakle danas se voze jeftino (na grbači društvu)
a sutra svojim autima
ali eto
treba ih naguzit kakvim kreditom
skudentsku imaju i postdiplomci...
studentsku imaju oni koji će se sutra vozati bijesnim kolima
a sada se gužvaju s nama radnicima
dakle danas se voze jeftino (na grbači društvu)
a sutra svojim autima
ali eto
treba ih naguzit kakvim kreditom
-
MADMalice
#3555 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ja ne znam po cemu ti zakljucujes da ce se netko tko se vozi danas tramvajem i student je, sutra voziti u bijesnim kolima. pa nisu svi studenti babini sinovi. takvi ni dok studiraju se ne voze javnim prijevozom vec imaju svoja kola. ili zive preko puta fakulteta. onda bi po tebi trebalo i djeci uskratiti dzacku. sto ce im kada ce za 10 godina imati bijesno auto. to bi ti da javni prijevoz bude samo za radnike?! svasta!
- valterbranisarajevo
#3556 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Dok sam čitao sve ovo pala mi je na pamet scena iz filma o legendarnoj Rosi Parks o tome kako su ona i njezini prijatelji natjerali saobraćajno preduzeće iz grada Montgomeri da se ponašaju prema svojim putnicima kao prema ljudskim bićima a ne kao prema stoci.
Pozvali su sve crnce iz tog grada da bojkotuju gradski prevoz a kao alternativu im ponudili besplatnu taksi službu koju su činili građani koji su imali auto. Sa autima su stajali u blizini autobuskih stajališta i prevozili na posao ljude koji su bojkotovali prevoz. Na kraju su ih natjerali da ukinu rasnu segregaciju u autobusima.
Sjajan primjer kako građanska neposlušnost i nemirenje sa postojećim stanjem može promijeniti puno toga...
Pozvali su sve crnce iz tog grada da bojkotuju gradski prevoz a kao alternativu im ponudili besplatnu taksi službu koju su činili građani koji su imali auto. Sa autima su stajali u blizini autobuskih stajališta i prevozili na posao ljude koji su bojkotovali prevoz. Na kraju su ih natjerali da ukinu rasnu segregaciju u autobusima.
Sjajan primjer kako građanska neposlušnost i nemirenje sa postojećim stanjem može promijeniti puno toga...
- sheilak
#3557 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
jeste, super, i ja iskreno mislim da bi to bio odlican nacin da se GRAS natjera na normalan nacin rada. NOvalterbranisarajevo wrote:Dok sam čitao sve ovo pala mi je na pamet scena iz filma o legendarnoj Rosi Parks o tome kako su ona i njezini prijatelji natjerali saobraćajno preduzeće iz grada Montgomeri da se ponašaju prema svojim putnicima kao prema ljudskim bićima a ne kao prema stoci.
- Truba
#3558 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
u pravu si neće se svi vozati autimaMADMalice wrote:ja ne znam po cemu ti zakljucujes da ce se netko tko se vozi danas tramvajem i student je, sutra voziti u bijesnim kolima. pa nisu svi studenti babini sinovi. takvi ni dok studiraju se ne voze javnim prijevozom vec imaju svoja kola. ili zive preko puta fakulteta. onda bi po tebi trebalo i djeci uskratiti dzacku. sto ce im kada ce za 10 godina imati bijesno auto. to bi ti da javni prijevoz bude samo za radnike?! svasta!
neki će emigrirati jer će dobiti stipendije
a drugi će se vani zaposliti
a nama radnicima koji punimo sve moguće budžete i dalje gužva i jahanje po prevoznim sredstvima
nek je njima karta 16 maraka
al nek vrate 53+ 16 koliko su vremenski studirali
-
MADMalice
#3559 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Black swan wrote:u pravu si neće se svi vozati autimaMADMalice wrote:ja ne znam po cemu ti zakljucujes da ce se netko tko se vozi danas tramvajem i student je, sutra voziti u bijesnim kolima. pa nisu svi studenti babini sinovi. takvi ni dok studiraju se ne voze javnim prijevozom vec imaju svoja kola. ili zive preko puta fakulteta. onda bi po tebi trebalo i djeci uskratiti dzacku. sto ce im kada ce za 10 godina imati bijesno auto. to bi ti da javni prijevoz bude samo za radnike?! svasta!
a nama radnicima koji punimo sve moguće budžete i dalje gužva i jahanje po prevoznim sredstvima
al nek vrate 53+ 16 koliko su vremenski studirali![]()
![]()
- BHF_Manijak
#3560 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Jedan samo u nizu debiluka GRASa im je i fucking radnicki kupon! Obavezno uvesti da je isti povezan sa platom, sto je logicno! Odredjeno procenat plate da je cijena kupona, da li je to 2-3 ili 5% nebitno, ali ja ne zelim da istu cijenu kupona placam kao i onaj sto ima milju i 800 platu!
Ali hajd ti to levatima objasni, kao i ono da se NE MOZE karta placati isto za jednu i 15 stanica!
Debilima je isto, ha ti plata 400KM bila ha 1200, karta ti je 53KM! Bravo retardi...

Debilima je isto, ha ti plata 400KM bila ha 1200, karta ti je 53KM! Bravo retardi...
-
lajkujMe
#3561 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
BHF_Manijak wrote:Jedan samo u nizu debiluka GRASa im je i fucking radnicki kupon! Obavezno uvesti da je isti povezan sa platom, sto je logicno! Odredjeno procenat plate da je cijena kupona, da li je to 2-3 ili 5% nebitno, ali ja ne zelim da istu cijenu kupona placam kao i onaj sto ima milju i 800 platu!![]()
![]()
Ali hajd ti to levatima objasni, kao i ono da se NE MOZE karta placati isto za jednu i 15 stanica!
Debilima je isto, ha ti plata 400KM bila ha 1200, karta ti je 53KM! Bravo retardi...![]()
Onaj s milju i 800 platu kao prvo i ne koristi Gras nego voza minimalno Golf V a vjerovatnije voza Nekog audija i passata
onaj s 400 gotovo sigurno koristi gras ako ne onda povremeno kad mu nestane para za benzina za njegovu golf II
zato se ne brini ti da placas istu cijenu kao i onaj s 1800 km plate.
- BHF_Manijak
#3562 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Hipoteticki jebo ga ti, ccc!
Nije bitno sto se ne voza, bitno je da bi levat platio istu cijenu karte kao i ja! 
-
blue033
#3563 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Nije istina da plaća istu kartu kao ti, plaća više poreza a od toga se opet daje GRAS-u. Ja recimo nisam ušao u GRAS ima više od 5-6 godina, a od mog poreza se opet finansira to ruglo grada.BHF_Manijak wrote:Hipoteticki jebo ga ti, ccc!Nije bitno sto se ne voza, bitno je da bi levat platio istu cijenu karte kao i ja!
-
Jokericious
#3564 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Majstore sto se djaba nerviras? Ne moze te niko natjerati da kupis kartu.BHF_Manijak wrote:Jedan samo u nizu debiluka GRASa im je i fucking radnicki kupon! Obavezno uvesti da je isti povezan sa platom, sto je logicno! Odredjeno procenat plate da je cijena kupona, da li je to 2-3 ili 5% nebitno, ali ja ne zelim da istu cijenu kupona placam kao i onaj sto ima milju i 800 platu!![]()
![]()
Debilima je isto, ha ti plata 400KM bila ha 1200, karta ti je 53KM! Bravo retardi...![]()
Uostalom najbolje bi ti bilo da odes u Njemacku i rijesis se grasa, svakako ih volis.
-
The Realist
#3565 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Nije normalno da se u januaru vadi kupon i da se čeka na minusima po koji sat u redovima. Osim toga, traju predavanja tada, kako misle da im ljudi dolaze?nimajneb wrote:Pa sta je tu cudno !? Iskaznice se vade za jednu kalendarsku godinu. Znaci sada onaj ko je izvadio prosle godine, a zavrsio ili napustio ove godine treba imati pravo na studentsku kartu?
Dalje, ako sam bio student u oktobru, onda sam i u januaru (eventualno ko diplomira tada nije, ali to je manji broj), zar nije logično da u oktobru te iskaznice vade?
-
The Realist
#3566 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
A neki će završiti "najteže" fakultete i onda biti na birou, raditi u kladionici, trgovini, ili volontorita po godinu, dvije, tri, dok ne nađu posao, a uz to će mnogi biti mizerno plaćeni.Black swan wrote: u pravu si neće se svi vozati autima
al nek vrate 53+ 16 koliko su vremenski studirali![]()
![]()
- Truba
#3567 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
manjina
ti mi nisu problem
problem su oni koji sve dobiju od države
faktički besplatno školovanje prevoz
razne povlastice i tako to
onda dobiju stipendiju i odu ili se zaposle vani
vrati pare barabo
da se vozamo u normalnim tramvajima
ti mi nisu problem
vrati pare barabo
- Truba
#3568 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
normala da imam kompleksMADMalice wrote:ocito je da ti imas nekakav kompleks od ljudi sa fakultetom (nek placaju kredite, nek se ne voze tramvajem, nek idu vani itd.), ali to je tvoj problem i ne bih da nastavljam raspravu!
a gras propada zbog povlastica
- Nisrin
#3569 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Kad govorimo o radu u javnim institucijama dosta tih sa platom 1000+, pa i 1800 DOBIJU RADNICKI KUPON i onda ga fino PRODAJU i na svoju platu jos 50ak KM svaki mjesec, dok se oni vozaju tim bijesnim autima!lajkujMe wrote:BHF_Manijak wrote:Jedan samo u nizu debiluka GRASa im je i fucking radnicki kupon! Obavezno uvesti da je isti povezan sa platom, sto je logicno! Odredjeno procenat plate da je cijena kupona, da li je to 2-3 ili 5% nebitno, ali ja ne zelim da istu cijenu kupona placam kao i onaj sto ima milju i 800 platu!![]()
![]()
Onaj s milju i 800 platu kao prvo i ne koristi Gras nego voza minimalno Golf V a vjerovatnije voza Nekog audija i passata![]()
onaj s 400 gotovo sigurno koristi gras ako ne onda povremeno kad mu nestane para za benzina za njegovu golf II
zato se ne brini ti da placas istu cijenu kao i onaj s 1800 km plate.
- BHF_Manijak
#3570 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Aj nemoj me vuci za jezik ziv bio...CollegeGunner wrote:Majstore sto se djaba nerviras? Ne moze te niko natjerati da kupis kartu.BHF_Manijak wrote:Jedan samo u nizu debiluka GRASa im je i fucking radnicki kupon! Obavezno uvesti da je isti povezan sa platom, sto je logicno! Odredjeno procenat plate da je cijena kupona, da li je to 2-3 ili 5% nebitno, ali ja ne zelim da istu cijenu kupona placam kao i onaj sto ima milju i 800 platu!![]()
![]()
Uostalom najbolje bi ti bilo da odes u Njemacku i rijesis se grasa, svakako ih volis.
Tacno je da volim njemacku anciju, ali ja sam bosanac, bosnjak, kako hoces, ovo je moja zemlja i ne bih je napustao za 100 Njemacki! Jebi ga, kakva je takva je ali je moja, i ja zelim NORMALNO stanje u njoj, a ne rep poda se i razguli pa glumi patriotu iz Minhena, Berlina, Stokholma ili neke druge destinacije...
-
The Realist
#3571 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
I ti koji odu vrate novac, čak i više, jer obično šalju porodicama i tako direktno kapital unose, tako da nije to toliki problem.Black swan wrote:manjina![]()
ti mi nisu problem
vrati pare barabo![]()
![]()
da se vozamo u normalnim tramvajima
Doduše, nedostatak određenog kadra jeste problem, ali to je druga priča i tu država treba reagovati.
- BHF_Manijak
#3572 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Pusti mi to bolan, ja ti kazem CIJENA MJESECNOG KUPONA je ISTA i za mene i za njega, kraj price! Da ima neki poseban porez koji se odvaja za GRAS pa ok rekao bih, ovako nidje veze...blue033 wrote:Nije istina da plaća istu kartu kao ti, plaća više poreza a od toga se opet daje GRAS-u. Ja recimo nisam ušao u GRAS ima više od 5-6 godina, a od mog poreza se opet finansira to ruglo grada.BHF_Manijak wrote:Hipoteticki jebo ga ti, ccc!Nije bitno sto se ne voza, bitno je da bi levat platio istu cijenu karte kao i ja!
- Better Man
#3573 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ma treba bez pitanja i pardona dati i Centrotransu sve linije koje ima Gras, pa ko je bolji i kvalitetniji nek opstane, a ko je ne sposoban nek propadne i nek idu na biro! Gras treba hitno pod stečaj i onda dovesti mlade i sposbne ljude koji će ga postaviti na noge,a ove sadašnje rukovodioce treba protjerati, zabraniti im pristup firmi i natjerati da sve dugove plate iz svog džepa!
- Truba
#3574 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ma klasika
ne znam više i što pišemo

ne znam više i što pišemo
- Pitarrr82
#3575 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
micki125 wrote:Jutros gras nije vozio prema hrasnici i koloniji. tabanao sam 3,5km do ilidže iako sam platio mjesečnu kartu.
jebem im ma.mu svima.
Ne znam da je bilo gdje vozio izvan samog grada...