To su dobre, korisne masti, mozes ih slobodno konzumirati u normalnim kolicinama.ja nisam ja wrote:One birvaktilne kospice od tikve u narandzastoj kesi da li debljaju?
Naravno sa sto manje soli, najbolje bez.
Moderator: anex
To su dobre, korisne masti, mozes ih slobodno konzumirati u normalnim kolicinama.ja nisam ja wrote:One birvaktilne kospice od tikve u narandzastoj kesi da li debljaju?
Probaj sa jelovnikom koji se preporucuje osobama sa pojacanom kiselinom u stomaku.manekenka u penziji wrote:Hm...ja sam dijete uvijek zamišljala kao gladovanjenemam iskustva sa njima a nakupile se 3kile od trudnoće a neće nigdje da odu.
A kada bih počela sa tim gladovanjem i na takav način reducirala količinu unosa hrane, možda bih mogla nastaviti do željene kilaze a i manje porcije u tanjiru?
Par konkretnih pitanja:
Da li da ostavim obiman doručak ili da i njega smanjim?
Da li da za večeru jedem voće i to samo u tom periodu, jer i ono deblja? Ili da ga ubacim u doručak.
Moram li jesti žitarice za doručak? Mene to ne drži ni dva sata, cak i kada u njih stavim jogurt, kasiku pekmeza od borovnica...
Mozda da samo izbacim večeru. Da zavrsim sa jelom do 17h i u slučaju nužde da pojedem vocku.
Moram li se slatiksa odreci?
Skinula sam 3 kg bas na taj nacin ali sam opet dosla na 68, jer sam dobila jos 3 kg prije nego sam uvela ovaj rezim ishrane. Jos 3 kg manje i bit cu zadovoljna.razonoda wrote:Probaj sa jelovnikom koji se preporucuje osobama sa pojacanom kiselinom u stomaku.manekenka u penziji wrote:Hm...ja sam dijete uvijek zamišljala kao gladovanjenemam iskustva sa njima a nakupile se 3kile od trudnoće a neće nigdje da odu.
A kada bih počela sa tim gladovanjem i na takav način reducirala količinu unosa hrane, možda bih mogla nastaviti do željene kilaze a i manje porcije u tanjiru?
Par konkretnih pitanja:
Da li da ostavim obiman doručak ili da i njega smanjim?
Da li da za večeru jedem voće i to samo u tom periodu, jer i ono deblja? Ili da ga ubacim u doručak.
Moram li jesti žitarice za doručak? Mene to ne drži ni dva sata, cak i kada u njih stavim jogurt, kasiku pekmeza od borovnica...
Mozda da samo izbacim večeru. Da zavrsim sa jelom do 17h i u slučaju nužde da pojedem vocku.
Moram li se slatiksa odreci?
Izbjegavaj veceru, vagaj se svako jutro i kad dodjes do zeljenje tezine, jedi cesto male obroke i biti ces ko shtapic. PROVJERENO![]()
ps, sto manje slatkisa ili nikako ako mozes
Ja mislim da je fora promjenit fokus, ako ces cekat da ti se sve poklopi i da tek onda ne budes pod stresom od toga nema nistajoooj wrote:Kao i za sve bolesti i zdravstvene probleme. A haj' ne budi pod stresom ako nisi sretan,ispunjen.stakasa wrote:Sto vise razmisljam o ovome sve sam uvjereniji da je stres osnovni problem, veci i od masti i od ugljikohidrata. Dok covjek ne nade balans u zivotu djaba mu je pokusavat s bilo kakvim djetama, ta kila ce se vratit prije ili kasnije
dobar osjecaj wrote:Jutros u vrijeme kad najsladje spavam sanjam kako ulazim u neki ogromni dvorac. Neko mi pokazuje sobe i razlicite sadrzaje i odjednom dolazimo do dijela koji je kao neki spa&health dio dvorca i mene nesto vuce u jedan dio prostorije. Dolazim tamo i pored raznih uredjaja ugledam jednu do druge mehanicku i digitalnu vagu. Stajem na mehanicku i pokaze mi 92 kg, predjem na digitalnu i pokaze mi 97 kg. Instant sam se probudila od osjecaja uzasa
Tesko. Tesko se otrgnuti kad tones da se ne opterecujes jos dodatno.joooj wrote:Kako ce osoba koja nema posla vec 5 godina promijeniti fokus!? Roditelji te osobe!? Radnicima bespravno otpustenim, onima koji nisu dobili 10+plata, kojima nije uplaceno zdravstveno,penzionono...........
I onda depresiju gusit kolacima. Probo. Ne bi dusmaninu...dobar osjecaj wrote:Tesko. Tesko se otrgnuti kad tones da se ne opterecujes jos dodatno.joooj wrote:Kako ce osoba koja nema posla vec 5 godina promijeniti fokus!? Roditelji te osobe!? Radnicima bespravno otpustenim, onima koji nisu dobili 10+plata, kojima nije uplaceno zdravstveno,penzionono...........
Pa ima, ne kaze niko da nema ali ima na sto se stavlja tezistejoooj wrote:Pricam zbog konkretnog slucaja (osobe) u svom okruzenju. Uvijek ima izuzetaka
skafiskafsnjak wrote:Ovo je tema za prirodan nacin mrsanja . Znaci za dorucak jaja ili zitarice mozda. Rucak pozeljno nesto kuhano ili bijelo meso. Veceru nesto malo voca. Za medjuobroke moze nesto i slatko npr kao integralni keksic ili tako.
Uz sve to malo vise aktivnosti, pozeljno trcanje ili bar duze hodanje.
Ja sam na taj nacin smrsao 12kg za 2 mjeseca. Pored toga sto smrsas, dobro se osjecas, pun zivota. A te tablete izbiju zivot iz tebe
Slicna prica i kod mene, volim hranu i volim da kuham, muz mi isto voli hranu i voli da kuha, kratko receno - poguzijeNisrin wrote:Nisam debela, ali imam viska hahaha Ne previse, ali meni smeta i ja bih barem 10-12kg da smrsam da budem bas zadovoljna, iako svi kazu da sam sad OK, da skinem samo stomak...
Helem, volim hranu vise nego ista, ne mogu i ne znam da se kontrolisem- ujutro, popodne, navece... cak i kad nisam gladna imam apetit i ne mogu da odolim...
Kupih Slimline tablete, ljudi oko mene su bili prezadovoljni, smrsali su, a kod mene odmah nuspojave. Imate li iskustva sa tim tabletama?
Meni se cijelo jutro nesvijesti, osjecam blagu mucninu, a problem je sto sam na poslu i sto moram sjediti za kompom do 17h najmanje...mislim da necu prezivjeti danas...znam koliko su stetni takvi preparati ali ne znam sto uvijek ja moram biti predstavnik nuspojava svega i svacega
DiA 2005 wrote:
Slicna prica i kod mene, volim hranu i volim da kuham, muz mi isto voli hranu i voli da kuha, kratko receno - poguzijeMogu se ja kontrolisati, ali sam bas ters i zivcana, i cini mi se kad sam nervozna da nekontrolisano grickam, a ustvari nisam ni gladna.
Nisam nikad uzimala nikakve preparate za mrsanje, ali mi sad bas dodje da pokusam jer mi se nakupilo od trudnoce oko 5 kila viska i plus sto bih ja voljela smrsati dodatnih 5 pa da ono bas budem po svojoj mjeri.
Probala sam Herbalife, i bas kao i kod teme sa Slimline-om, svi ga hvale, a meni nista posebno nije pomogao. Tri kile na mjesec, sto je zadovoljavajuce, ali sam svakako korigovala ishranu bas drasticno pa sam to mogla i bez tog Herbalife-a i bez tog dodatnog troska para
Od tog parceta pite koje si pojela nemas nista.Nisrin wrote:DiA 2005 wrote:
Slicna prica i kod mene, volim hranu i volim da kuham, muz mi isto voli hranu i voli da kuha, kratko receno - poguzijeMogu se ja kontrolisati, ali sam bas ters i zivcana, i cini mi se kad sam nervozna da nekontrolisano grickam, a ustvari nisam ni gladna.
Nisam nikad uzimala nikakve preparate za mrsanje, ali mi sad bas dodje da pokusam jer mi se nakupilo od trudnoce oko 5 kila viska i plus sto bih ja voljela smrsati dodatnih 5 pa da ono bas budem po svojoj mjeri.
Probala sam Herbalife, i bas kao i kod teme sa Slimline-om, svi ga hvale, a meni nista posebno nije pomogao. Tri kile na mjesec, sto je zadovoljavajuce, ali sam svakako korigovala ishranu bas drasticno pa sam to mogla i bez tog Herbalife-a i bez tog dodatnog troska para
meni je prvi dan, kao to je sve normalno dok se organizem malo ne navikne, ono zbog cega sam uzela tablete jeste da se KONTROLISEM sa hranom i sad za sad osjecam sitost, pojela parce pite, popila ayran i to silom i usta se suse, organizam trazi vodu...ako bude ovako i dalje vidjet cemo rezultate!
I ja sam mislila ili ovo ili Herbalife pa sam sad uzela ove, svakako cu stati na jednoj kutiji!
Uskoro pocinjem ici u teretanu, tako da...vidjet cemo![]()
I stvarno je najbolji savjet PROBUSI KASIKU, ali ko je karakter
suncica24 wrote:
Od tog parceta pite koje si pojela nemas nista.
Trpas organizam ugljikohidratima (i to nekvalitetnim) koji mu ako mrsas najmanje trebaju, a sebe si samo zavarala da si sita.
Ako si kompulsivni izjelica (jedes i kad nisi gladna), mislim da ti je jako bitno da planiras obroke. U kojima ce biti sto manje ug (a i ako ih ima treba da budu mahunarke, pahuljice ili integralne zitarice), a sto vise proteina i vlakana.
Tako da pokusaj sebi dan podijeliti na 5-6 obroka. 3 glavna i ako vec grickas, gledaj da pola kesice badema ostavis kuci, da imas voca (banana) okolo, vocni jogurt, pij caj (meni caj zna odagnati tu potrebu da rukom potegnem za hranom), itd. ali sve planirano 5 dana unaprijed (naravno, planiraj i neki "izlet" tipa kolac, casa soka i tako to... tja ljudi smo, nismo victoria beckham)
PS: Ima super aplikacija MyFitnessPal koja prati unos i potrosnju kalorija. Kad tu uneses sta si pogrickao, pa se to sabere, odmah ti dodje da odes trcati od Carsije do Alipasina