Trudnjače i porodilje online
Moderator: anex
- Alhemicarkaa
#3551 Re: Trudnjače i porodilje online
duboka, znaš onu pjesmu blago nama djevojko pa nam je ćair do ćaira. I naša zemlja je na Nišićima, obradiva. Ova mlada je sama sebi čupala mrkvu za prvu hapicu 
-
duboka_misao
#3552 Re: Trudnjače i porodilje online
uh ismijah se ja s vama zene, sreca pa sam sama u kancelariji

@safran za novi podmladak mozemo neke nove pregovore da otvorimo sifra : mrkvica za tikvicu
trebamo onda sastaviti podmladak na Nisicima gore da se izigraju!
@safran za novi podmladak mozemo neke nove pregovore da otvorimo sifra : mrkvica za tikvicu
trebamo onda sastaviti podmladak na Nisicima gore da se izigraju!
-
safran
#3553 Re: Trudnjače i porodilje online
Zamislite ih za jedno 17-18 godina na temi "kako ste se upoznali" .... pa eto, mi smo iz istog sela
Naše selo je bliže, mi trknemo začas. Muž je tamo barem svaki drugi dan pa imamo i koke i pijetla (Ludi Milojko) i ćurke i zeke a sad imamo i jaja.
Naše selo je bliže, mi trknemo začas. Muž je tamo barem svaki drugi dan pa imamo i koke i pijetla (Ludi Milojko) i ćurke i zeke a sad imamo i jaja.
- Alhemicarkaa
#3554 Re: Trudnjače i porodilje online
Definitivno moramo
- otherside
#3555 Re: Trudnjače i porodilje online
hej ba!
kako moja curica ispade iz pregovora za udaju?
ona ima svoj stan, heeeej stan!!!
- Ljuska_u_BaklaFi
#3556 Re: Trudnjače i porodilje online
Dobro uopste mozete upratiti ko je kome sta ponudio 
-
duboka_misao
#3557 Re: Trudnjače i porodilje online
otherside wrote:hej ba!![]()
kvadraturu i zk izvadak molim, nista nama ne znaci to stan pa stan! jel etaziran ? jel gradsko grijanje? ima tu dosta cinjenica koje mogu pokvariti prespektivnu udaju!
-
safran
#3558 Re: Trudnjače i porodilje online
Stani bona, ima ovdje još neraspodjeljenih muških. Evo, moj stariji, jes' malo u godinama (7) ali je ko lutka a i slične su naravi ko bebe bili. Nego, taj stan, ima li špajz, balkon, kakav je podrum? Ima li se gdje skladištiti krompir, luk ....
-
duboka_misao
#3559 Re: Trudnjače i porodilje online
sreca pa djeca ovo JOS ne mogu procitati ...a muzevi nam vec terapiju traze ko da gledam ! 
- otherside
#3560 Re: Trudnjače i porodilje online
moj je vec procitao sta pisem i ostao mu je upitnik iznad glave
jos ga nosi
e sad odbijte svi, polakomili ste se na selo i organic food
ja cu svojoj probrati nekog mladjeg-sladjeg
ima ovdje ozbiljnih kandidata koji se jos nisu rodili

e sad odbijte svi, polakomili ste se na selo i organic food
ja cu svojoj probrati nekog mladjeg-sladjeg
-
safran
#3561 Re: Trudnjače i porodilje online
Vidi nje - umjesto da se tuspasi u organic raju ona nama odbij.
- otherside
#3562 Re: Trudnjače i porodilje online
imam ja svoj organic izvor, ne treba mi to za mirazasafran wrote:Vidi nje - umjesto da se tuspasi u organic raju ona nama odbij.
nasi apetiti su veci
-
affidavit
#3563 Re: Trudnjače i porodilje online
Drage moje trudnice, a neke su u međuvremenu postale i porodilje
, nisam se dugo družila s vama, hvala vam na podršci koju ste mi pružile u junu kada mi se desio biohemijski pobačaj. Dr. Divanović mi je preporučio tri mjeseca pauziranja od trudnoće. Ponovo sam pokušala, ovaj put sam sačekala da mjesečnica kasni najmanje sedam dana(iako sam se zaklela da više nikada neću uraditi test za trudnoću
) onda sam ipak uradila test
i bio je pozitivan.
Bila sam kod dr. i dogovorili smo pregled za 29. a također sam dobila Utrogestan, rekao je da je to zbog prethodnog pobačaja.
Svim mamama čestitam bebice, i nadam se da ću da vam se pridružim za "otprave", kada mi dr. potvrdi trudnoću.
Svim mamama čestitam bebice, i nadam se da ću da vam se pridružim za "otprave", kada mi dr. potvrdi trudnoću.
-
radenska
#3564 Re: Trudnjače i porodilje online
Akobogda, zelim ti od srca da ti ova trudnoca uspije.
Ja jutros bila na ultrazvuku, bebica 25 + 1, teska 850 gr (sad ne znam koliko im je tacno to ultrazvucno vaganje
), svakako kaze da je napredna, dala mi ginipral zbog kontrakcija i da povadim nalaze.
Samo ce me dokrajciti onaj doktor sa saraj polja, kod njeg idem po uputnice, a veceg tersa u zivotu nisam vidjela
Ja jutros bila na ultrazvuku, bebica 25 + 1, teska 850 gr (sad ne znam koliko im je tacno to ultrazvucno vaganje
Samo ce me dokrajciti onaj doktor sa saraj polja, kod njeg idem po uputnice, a veceg tersa u zivotu nisam vidjela
- Alhemicarkaa
#3565 Re: Trudnjače i porodilje online
affidavit, čestitam, urednu i školsku trudnoću želim.
radenska, šta još piješ uz ginipral?
otherside, zar nisi skontala kako putujući svog malca krije
radenska, šta još piješ uz ginipral?
otherside, zar nisi skontala kako putujući svog malca krije
-
belaj_cura
#3566 Re: Trudnjače i porodilje online
jel taj doktor ginekolog ? jel moras striktno kod njega? dr Naima ( ginekolog) mi se cini okej ( mislim da ona ona radi drugu smjenu ) , a i sestrica Aida koja radi sa njomradenska wrote:Akobogda, zelim ti od srca da ti ova trudnoca uspije.
-
radenska
#3567 Re: Trudnjače i porodilje online
Ma jasta je nego ginekolog, samo ne znam ko mu je dao diplomu
A ovdje na alipasinom gdje sam ja u B fazi dr opce prakse nece niti jednu uputnicu da napise (cak ni za urin), nego to sve moram kod ginekologa, a on mi je samo jucer dao neki mali papiric na kojem pise par stavki.
Ginipral mi je dala zbog kontrakcija, kaze da ih jos ima prilicno, mada ih ja navecer osjetim. I rekla mi da pijem 3 * po pola tablete. Jos uzimam magnezij 300 mg i pregnital kad se sjetim.
I rekla mi je da prestanem jesti
a ja nonstop gladna
I jos nesto, ako ste slucajno bile u potrazi za haljinom (ja trazila za bajram) ima super prodavnica preko puta cheersa, sve haljine su od 50 do 70 KM. I ugl su za malo visocijo osobe.
A ovdje na alipasinom gdje sam ja u B fazi dr opce prakse nece niti jednu uputnicu da napise (cak ni za urin), nego to sve moram kod ginekologa, a on mi je samo jucer dao neki mali papiric na kojem pise par stavki.
Ginipral mi je dala zbog kontrakcija, kaze da ih jos ima prilicno, mada ih ja navecer osjetim. I rekla mi da pijem 3 * po pola tablete. Jos uzimam magnezij 300 mg i pregnital kad se sjetim.
I rekla mi je da prestanem jesti
I jos nesto, ako ste slucajno bile u potrazi za haljinom (ja trazila za bajram) ima super prodavnica preko puta cheersa, sve haljine su od 50 do 70 KM. I ugl su za malo visocijo osobe.
-
affidavit
#3568 Re: Trudnjače i porodilje online
@alhemicarkaa, @radenska hvala vam puno, i ja se nadam da ce ovaj put sve da bude dobro aBd. @ radenska tebi posebno skolski porod zelim, da bebac izadje sto jednostavnije. 
-
belaj_cura
#3569 Re: Trudnjače i porodilje online
@ radenska.. pa onda otidji kod dr ginekologa u drugoj smjeni, po uputnicu..
cuj da ne jedes, bas je pametna.. kao da je to lako... da mene vidi ta dr kad mi se nesto jede.. uf..
cuj da ne jedes, bas je pametna.. kao da je to lako... da mene vidi ta dr kad mi se nesto jede.. uf..
-
memostrasni
#3570 Re: Trudnjače i porodilje online
Drage trudnice, da vam pozelim sve najbolje sa bebama, da sve dobro prode i da uzivate u svojoj trudnoci.ja sam u 25-toj sedmici i fala Bogu sve dobro ide...pisem jer zelim iskomentarisati dr. Zildu Eskica koji radi u domu zdravlja Saraj polje...ja se vodim kod dr. Katice na GAK-u i stvarno sam prezadovoljna i presretna njime...ali naravno moram stalno u Dom zdravlja po uputnice...i tako ja naletim na Zildu koji naravno ne progovara nista i imam osjecaj da bi me najradije ubio kad me vidi...Dosla ja tako kod njega prvi put po recepte jer sam imala krvarenja na pocetku i neku separaciju posteljice i nekakvih milion problema...ja kad sam dosla kod njega, u takvom groznom stanju, sva isprepadana...bilo mi je doslo da vristim od muke...da nisam bila onako grozno nasekirana, prijavila bih ga u ljekarsku komoru...samo da sam imala snaghe da se bavim time...medutim, bilo mi je najvaznije da smirim sve probleme koje sam imala i da sve dobro prode...sada je hvala Bogu sve uredu i odem ja cesto po uputnicu kod njega ali ga sada fino pomnozim s nulom, budem tako vesela i pristojna u ophodenju sve u fazonu "ne mozes me nanervirati isfrustrirani starce"..kazem sta mi treba, on ispotpisuje, ja se uredno zahvalim, nasmijem i izadem iz ordinacije...i dalje imam osjecaj kao da bi me najradije opalio stosem, ali ne brine me to mnogo...to je jedan stari isfrustriran idiot koji nema osnovnog vaspitanja za ophodenje sa ljudima...sto je najtuznije, cula sam da covjek ima i privatnu ordinaciju, sto znaci da neko plati da ga on pregleda...grozno...najezim se od same pomisli...uglavnom, nije do trudnica, nego je do njega...takav je jednostavno...istrpite se dok uzmete uputnice i furajte svoje. Zelim vam svima sve najbolje, sto ljepse i ugodnije trudnoce, sto jednostavniji porod i zdrave i vesele bebe....
- putujucidzindas
#3571 Re: Trudnjače i porodilje online
Alhemicarkaa wrote: otherside, zar nisi skontala kako putujući svog malca krije
ajoj, cini mi se vi sve fino ugovorile - mene jedan dan nema, ono vec sve ugovoreno. ima li koja mlada da je ostala? imamo sve duplo, ne treba ni miraz ni nista, sve cemo joj obezbijediti, samo nek ga odvuce u krevet ikad
- putujucidzindas
#3572 Re: Trudnjače i porodilje online
prednost starijim, eto bar da mu cucuju znaju vratiti
- otherside
#3573 Re: Trudnjače i porodilje online
@alhemicarko, vidi kako ona sad k'o fol nudi sincinu kad su vec svi dogovori zavrseni
@putujucidzindas-ima ova moja najnovija mlada, danas joj je 15 dana mashAllah ali vec ju je zapikala @lietome ako kod nje bude pisho
odose djeca k'o halva
@putujucidzindas-ima ova moja najnovija mlada, danas joj je 15 dana mashAllah ali vec ju je zapikala @lietome ako kod nje bude pisho
odose djeca k'o halva
- putujucidzindas
#3574 Re: Trudnjače i porodilje online
eih, to nam je brate mlado
eto, neka je onda @lietome
ma nikako da upratim, kome se Alhemicarka uvalila?
ova mi je njena nekako bas dobrocudna
mescini da su se oko nje i njene zemlje otimali?
ma nikako da upratim, kome se Alhemicarka uvalila?
ova mi je njena nekako bas dobrocudna
-
Gladna
#3575 Re: Trudnjače i porodilje online
Mi smo juce bili kod dr i na "vaganju" bebice..
Ja sam u 32-33 sedmici a bebica ima 3026 gr
(tako kazu)
Kaze babica da je 46 % tezi od prosjeka djece u tim sedmicama... Bojali su se da nemam secer.
Sva sreca nemam sve je redu, vec je on samo napredna bebica
Za 14 dana opet na "vaganje" pa ce ga tako pratiti dok ne bude 4,5 kg i onda ce odluciti sta da rade.
jer misle da se trebam poroditi ranije da ne bih presao 5 kg i bilo bi mi se teze poroditi
Djecak je tako ako ima koja mamica da se prijateljimo, bujrum
Ja sam u 32-33 sedmici a bebica ima 3026 gr
Kaze babica da je 46 % tezi od prosjeka djece u tim sedmicama... Bojali su se da nemam secer.
Sva sreca nemam sve je redu, vec je on samo napredna bebica
Za 14 dana opet na "vaganje" pa ce ga tako pratiti dok ne bude 4,5 kg i onda ce odluciti sta da rade.
jer misle da se trebam poroditi ranije da ne bih presao 5 kg i bilo bi mi se teze poroditi
Djecak je tako ako ima koja mamica da se prijateljimo, bujrum