IRAN

Post Reply
Murat Sabanovic

#3551 Re: IRAN

Post by Murat Sabanovic »

jeza u ledja wrote:
Murat Sabanovic wrote:@jeza

ratove prvo pokrecu tajne sluzbe,po nalogu mocnika. i nista se slucajno ne desava.sve bude isplairano. mislim da je to vise i pticama na grani jasno. ponavljam ,IZRAEL SEBI NE SMIJE DOZVOLITI DA NEPRIJATELJ U NJEGOVOM OKRUZENJU IMA ATOMSKU.

ukoliko bi radikalni islamisti pokusali da dodju do oruzja,amerikanci bi to sprijecili svim mogucim sredstvima. tako da je taj tvoj scenario vrlo malo vjerovatan( da ne kazem nemoguc).
Ja tebi ponavljam - niko nije svemoguc, ukljucujuci ni Ameriku, a kamo li Izrael.
Scenario je malo vjerovatan, ali nije nemoguc. Americka "sva moguca sredstva" nisu dovoljna.
eh da su babi muda :-)
Bosanski_kralj

#3552 Re: IRAN

Post by Bosanski_kralj »

jeza u ledja wrote:
opposizione wrote: Što se tiče ovih priča o učešću islamskih zemalja i Amerike u odbrani Bosne i Hercegovine, odnosno pomoći pružene od istih; jasno je k'o dan ko je više pomogao našoj zemlji, tu bi se mogla povesti poduža rasprava i imalo bi se svašta reći, ali nije to tema.
Da, taman sam htio odgovoriti B. Kralju na njegov komentar (koji smatram izmedju ostalog i uvrjedljivim), ali ne zelim potezati temu. :roll:

Inace, svaka cast svima za pomoc, kakvu takvu.
Smatraj ga ti kako hoćeš, ali svako na svoju guzicu misli.
50 miliona dolara koje je Iran dao da se pomogne odbrana Bihaća je meni dovoljno da prema njima osjećam minimalno zahvalnost.

Dok recimo embargo, od strane Amerike i Zapdanih demokratija, na uvoz oružja još jedino "kiseli" osmijeh mogu kod mene da izazovu.
jeza u ledja

#3553 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

Bosanski_kralj wrote:
jeza u ledja wrote:
opposizione wrote: Što se tiče ovih priča o učešću islamskih zemalja i Amerike u odbrani Bosne i Hercegovine, odnosno pomoći pružene od istih; jasno je k'o dan ko je više pomogao našoj zemlji, tu bi se mogla povesti poduža rasprava i imalo bi se svašta reći, ali nije to tema.
Da, taman sam htio odgovoriti B. Kralju na njegov komentar (koji smatram izmedju ostalog i uvrjedljivim), ali ne zelim potezati temu. :roll:

Inace, svaka cast svima za pomoc, kakvu takvu.
Smatraj ga ti kako hoćeš, ali svako na svoju guzicu misli.
50 miliona dolara koje je Iran dao da se pomogne odbrana Bihaća je meni dovoljno da prema njima osjećam minimalno zahvalnost.

Dok recimo embargo, od strane Amerike i Zapdanih demokratija, na uvoz oružja još jedino "kiseli" osmijeh mogu kod mene da izazovu.
I ti o Americi. Nije tema Amerika , vec Iran.

To iznad sto si napisao nema veze sa prethodnim tvojim postom. Rekao si, parafraziram, da se bec pomoci Irana ne bi odbranio ni Bihac. Meni je to uvrjedljivo, jer ja znam kad se trebalo braniti i znam da maltene nista nismo imali, a kamo li nekakve milione iz Irana.
Jedno je biti zahvalan necijoj pomoci, a drugo je davati im krucijalnu vaznost u odbrani Bosne, a to je ono sto ti tvrdis.
jeza u ledja

#3554 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

Murat Sabanovic wrote: pa kad pisemo o iranu moramo i ameriku zakaciti .i ona je upletena u konflikt :wink:
Ne znam na koji nacin je Iran upleten u 9/11 i da li iko igdje tvrdi da jeste?
Ako zelis pricati o 9/11 mozemo, ali ne na ovoj temi. Ovako, u svakoj temi o spoljnoj politici se spominje Amerika, a kad neko nastavi tu temu dobije ban jer offtopicari. Zato ako hoces da dobijemo po ban, bujrum, hajmo o Americi i Izraelu. :D
amoninan

#3555 Re: IRAN

Post by amoninan »

jeza u ledja wrote:

ratove prvo pokrecu tajne sluzbe,po nalogu mocnika. i nista se slucajno ne desava.sve bude isplairano. mislim da je to vise i pticama na grani jasno. ponavljam ,IZRAEL SEBI NE SMIJE DOZVOLITI DA NEPRIJATELJ U NJEGOVOM OKRUZENJU IMA ATOMSKU.

ukoliko bi radikalni islamisti pokusali da dodju do oruzja,amerikanci bi to sprijecili svim mogucim sredstvima. tako da je taj tvoj scenario vrlo malo vjerovatan( da ne kazem nemoguc).
Ja tebi ponavljam - niko nije svemoguc, ukljucujuci ni Ameriku, a kamo li Izrael.
Scenario je malo vjerovatan, ali nije nemoguc. Americka "sva moguca sredstva" nisu dovoljna.
Jedini scenarij u kojem bi neki strani elementi mogli doći do pakistanske nuklearne bojeve glave itsl je onaj u kojem bi im ISI istu donio u koferu. Dajte ba... Gotovo sve te splinter ćelije koje djeluju u toj zemlji su produkt ISI, jakako bi izmuzli stotine milijardi od Amerikanaca.
Murat Sabanovic

#3556 Re: IRAN

jeza u ledja wrote:
Murat Sabanovic wrote: pa kad pisemo o iranu moramo i ameriku zakaciti .i ona je upletena u konflikt :wink:
Ako zelis pricati o 9/11 mozemo, ali ne na ovoj temi. Ovako, u svakoj temi o spoljnoj politici se spominje Amerika, a kad neko nastavi tu temu dobije ban jer offtopicari. Zato ako hoces da dobijemo po ban, bujrum, hajmo o Americi i Izraelu. :D
niko ne govori da iran ima veze sa 11/09 osim tebe ... govorim o konfliktu na relaciji amerika - iran :wink:
Bosanski_kralj

#3557 Re: IRAN

Post by Bosanski_kralj »

jeza u ledja wrote: I ti o Americi. Nije tema Amerika , vec Iran.

To iznad sto si napisao nema veze sa prethodnim tvojim postom. Rekao si, parafraziram, da se bec pomoci Irana ne bi odbranio ni Bihac. Meni je to uvrjedljivo, jer ja znam kad se trebalo braniti i znam da maltene nista nismo imali, a kamo li nekakve milione iz Irana.
Jedno je biti zahvalan necijoj pomoci, a drugo je davati im krucijalnu vaznost u odbrani Bosne, a to je ono sto ti tvrdis.
Trebao si pročitati i post na koji sam replicirao:
Malo kasnim na temu ali
stvarno nerazumijem ovo svrstavanje na Iransku stranu pri njihovom nastojanju da naprave nuklearnu bombu.
Da nije bilo Amerike nikad mi nebi odbranili ni Sarajevo ni ovo malo Bosne sto je ostalo. I sad se svi bune sto se Amerika mjesa u situacije u drugim zemljama?
Čovjek ovdje tvrdi da su SAD zaslužne za odbranu Bosne. Želeći mu dočarati, da koristeći se njegovom logikom, isto to što on tvrdi da su SAD zaslužen za opstanak Bosne, ja mogu tvrditi za Iran.

Pošto ljudi uglavnom na ovakvim temama govore navijački, namjerno se prešućuju pozitivne stvari za "protivnu" stranu.
simpozijum delirijum

#3558 Re: IRAN

Post by simpozijum delirijum »

sta Iran radi trenutno ?
pa odrzava velike pomorske manevre koji ce trajati 10 dana , uz bojevo gadjanje i testiranje novih raketa , torpeda i vjezbanje postavljanja pomorskih mina sa ciljem treniranja zatvaranja tjesnaca Hormuz
ovi manevri su odgovor Irana na nove stroge sankcije u vezi izvoza nafte iz Irana
USA 5 flota prati Iranske avione i brodove opasno blizu , sto se kaze ; na puskomet
Iranci su vec otjerali helikopter ( neindetifikovan ) koji im se previse priblizio , a Iranski izvidjacki avion je snimao USA nosac aviona , pa su ga Amerikanci otjerali takodjer :D
uglavnom ?
nadam se da ce i jedni i drugi imati hladnu glavu te da nece biti nervozni na okidacu , opasne igre macke misa su trenutno oko tjesnaca Hormuz izmedju Iranske i USA mornarice i zracnih snaga

http://globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=28415
silm

#3559 Re: IRAN

Post by silm »

A sto nebi jedna muzicka, profesore http://www.youtube.com/watch?v=0_-2BDHe ... ure=relmfu
jeza u ledja

#3560 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

Murat Sabanovic wrote:
jeza u ledja wrote:
niko ne govori da iran ima veze sa 11/09 osim tebe ... govorim o konfliktu na relaciji amerika - iran :wink:
Ti ne vidis dobro?

Murat Sabanovic wrote:
Republic of Bosnia wrote:9/11 izgleda ludje nego holivudski scenarij pa se ipak dogodio. Amerikanci su shvatili da moraju da unaprijed predvide te dogadjaje.
zar ima jos ljudi koji vjeruju u zvanicnu verziju 11/09 ?! izvini stari,zivis li ti u usa?
TI spominjes 9/11, a ne ja. JA TEBI govorim da 9.11 nema veze sa Iranom, a ti spominjes 9/11 na temi o IRANU. Pa kad ti ja kazem da to nema veze jedno s drugim, ti napises "da je i Amerika upletena u konflikt" (koji konflikt) pa stoga spominjes Ameriku, tj. 9/11.
I onda na kraju balade napises "niko ne govori da 9/11 ima veze sa Iranom osim tebe".
Najlakse se pravit lud.
jeza u ledja

#3561 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

Bosanski_kralj wrote:

Malo kasnim na temu ali
stvarno nerazumijem ovo svrstavanje na Iransku stranu pri njihovom nastojanju da naprave nuklearnu bombu.
Da nije bilo Amerike nikad mi nebi odbranili ni Sarajevo ni ovo malo Bosne sto je ostalo. I sad se svi bune sto se Amerika mjesa u situacije u drugim zemljama?
Čovjek ovdje tvrdi da su SAD zaslužne za odbranu Bosne. Želeći mu dočarati, da koristeći se njegovom logikom, isto to što on tvrdi da su SAD zaslužen za opstanak Bosne, ja mogu tvrditi za Iran.

Pošto ljudi uglavnom na ovakvim temama govore navijački, namjerno se prešućuju pozitivne stvari za "protivnu" stranu.
Pa onda i ti isto pises navijacki, samo da bi ga suknuo ovim prozapadnjacima. Ha jel.

Evo ja sam "prozapadnjak" ali znam da nam je Iran vise pomogao. Amerika je i odmagala i pomagala, ali je Amerika jaci igrac pa nam je njihova podrska bila kljucna. (politicki, ne vojno). Recimo da su oni bili protiv nas, kao npr. Rusija (a mogli su komotno), mi bi bili popuslic, vjerovatno. Sto se tice Irana, koliko znam oni su nam pomogli vise nego sve arapske zemlje zajedno. (u stvari najveca pomoc islamskog svijeta je dolazila od nearapskih zemalja).
Ali mislim da je bezveze govoriti da ne bi mogli bez njih. Mogli bi, jer je tako bilo. Bar na pocetku, kad je bilo najteze.
jeza u ledja

#3562 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

amoninan wrote:
jeza u ledja wrote:

Jedini scenarij u kojem bi neki strani elementi mogli doći do pakistanske nuklearne bojeve glave itsl je onaj u kojem bi im ISI istu donio u koferu. Dajte ba... Gotovo sve te splinter ćelije koje djeluju u toj zemlji su produkt ISI, jakako bi izmuzli stotine milijardi od Amerikanaca.
Ne kontam sta je ISI, a mrsko mi guglat. :D

Sto se tice nuklearnog Pakistana, pa tako i Irana u buducnosti. Sta ako se desi neka nova revolucija, vojni udar ili nesto slicno??? To se moze desiti u roku 24 sata. Vojska preuzme kontrolu i cao. Ne mozes ti imati sigurnost ako su nuklearna oruzja FIZICKI prisutna na nestabilnom podrucju. Mozes ti ograditi bojeve glave armiranim betonom od 100 metara, zakopati na dubinu od hiljadu metara i osigurati sa tajnom sluzbom od milion ljudi, ali djaba.
Murat Sabanovic

#3563 Re: IRAN

kolega ,pogledaj ko je 1.spomenuo 11/09. nije daleko ,strana 143.
Republic of Bosnia

#3564 Re: IRAN

Post by Republic of Bosnia »

AlienBiH wrote:
Bosanski_kralj wrote:
Malo kasnim na temu ali

Malo kasnis na zivot, ali...

Da nas amerika nije zaustavila kad smo krenuli '95 u oslobadjanja teritorijaa, danas bi imali funkcionalnu i prosperitetnu drzavu Bosnu i Hercegovinu. Ali, ko bi onda dizao kredit od MMF-a da smo jaka drzava.

jebala te licemjerna amerika vise.

Iran, kao i svaka druga zemlja, ima pravo na sopstvenu zastitu na bilo koji nacin, pa cak i na nuklerno oruzje. Ko je amerika, (citaj, izraelska desna ruka) da im to uskracuje. Kad su toliko jaki, sto se ne obruse na Sj. Koreju. Meni licno djeluju dosta opasniji od Irana, posebno nakon smrti "dragog" im vodje. Onaj klinjo je citav zivot igrao basket i igrice. Na inaguaraciji nije ni rijeci progovorio.

Ali nee, Iran je prijetnja svjetskom miru i sirenju demokratije. Nije Izrael, i njegova nuklerka, tj. loby u americi, tj. u citavom svijetu.

Kad cete pojedini vise otvorit oci, i razmisljat sopstvenom glavom, te prestati pratiti svjetski poznate tv kuce koje ionako drzi neki okorjeli Izraelac (chifut) koji i odlucuje sta ce danas biti udarna vijest.

Rat u Bosni nije poceo 95' vec 92'. Te 92' mi nismo imali ni 100 pusaka. Zasto Milisevic jednostavno nije usetao sa CIJELOM SFRJ armijom u BiH i zauzeo je za dva dana? Odgovor: Amerikanci bi ih bombardovali tog drugog dana.
Niko drugi nista nebi uradio. Elem, bez Amerike Bosna bi danas mozda "postojala" u sastavu velike srbije.

Poenta ovog primjera je da svijet nazalost treba jaku svjetsku silu.
Svi razumni ljudi zele da ta sila bude demokratska i slobodna Amerika.

Iran jeste prijetnja svjetskom miru i sirenju demokratije! porimjeri:

Ahmedinedzad prijeti da ce Izbrisati Izrael sa lica zamlje(ebe mi se za Izrael, ali koji je on klinac da nekog brise).
Iran je veoma nestabilna zemlja i (ukoliko je Ahmo sam nebi upotrijebio) bomba bi mogla doci u ruke terorista.
Iranska bomba bi podstakla ostale zemlje u regionu da naprave svoju bombu.
Iran je nedemokratska zemlja.
jeza u ledja

#3565 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

Murat Sabanovic wrote:kolega ,pogledaj ko je 1.spomenuo 11/09. nije daleko ,strana 143.
Ti. Citirano.
Murat Sabanovic

#3566 Re: IRAN

Republic of Bosnia wrote:9/11 izgleda ludje nego holivudski scenarij pa se ipak dogodio. Amerikanci su shvatili da moraju da unaprijed predvide te dogadjaje.
matori se jeza, pa se dobro ne vidi ...
jeza u ledja

#3567 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

Murat Sabanovic wrote:
matori se jeza, pa se dobro ne vidi ...
Znaci ti nisi spomenuo 9/11 ili...?
bogoljub

#3568 Re: IRAN

Post by bogoljub »

Ko je spomenuo 9/11? :lol:
Republic of Bosnia

#3569 Re: IRAN

Post by Republic of Bosnia »

Ok, priznajem ja sam prvi. Necu vise majke mi!
Arteta

#3570 Re: IRAN

Post by Arteta »

Republic of Bosnia wrote: Ahmedinedzad prijeti da ce Izbrisati Izrael sa lica zamlje(ebe mi se za Izrael, ali koji je on klinac da nekog brise).
Izrael krsi i medjunarodna i ljudska prava...ima atomsku bombu...
Republic of Bosnia wrote: Iran je veoma nestabilna zemlja i (ukoliko je Ahmo sam nebi upotrijebio) bomba bi mogla doci u ruke terorista.
Po cemu mislis da je Iran nestabilan???
Republic of Bosnia wrote: Iranska bomba bi podstakla ostale zemlje u regionu da naprave svoju bombu.
U tom regionu je "demokratski" Izrael prva drzava sa atomskom bombom...znaci ona podstice region na pravljenje tog oruzja...
U Svijetu je prva Amerika sa tom bombom...znaci ona podstice citav svijet da razvije to oruzje...
Republic of Bosnia wrote: Iran je nedemokratska zemlja.
Ko te slagao???
Arteta

#3571 Re: IRAN

Post by Arteta »

Republic of Bosnia wrote: Rat u Bosni nije poceo 95' vec 92'. Te 92' mi nismo imali ni 100 pusaka. Zasto Milisevic jednostavno nije usetao sa CIJELOM SFRJ armijom u BiH i zauzeo je za dva dana? Odgovor: Amerikanci bi ih bombardovali tog drugog dana.
Niko drugi nista nebi uradio. Elem, bez Amerike Bosna bi danas mozda "postojala" u sastavu velike srbije.
Da je Amerika htjela,ona je mogla prekinuti rat u BiH...ali nije...pustila je da nas napadaju...
jeza u ledja

#3572 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

Arteta wrote:
Republic of Bosnia wrote: Rat u Bosni nije poceo 95' vec 92'. Te 92' mi nismo imali ni 100 pusaka. Zasto Milisevic jednostavno nije usetao sa CIJELOM SFRJ armijom u BiH i zauzeo je za dva dana? Odgovor: Amerikanci bi ih bombardovali tog drugog dana.
Da je Amerika htjela,ona je mogla prekinuti rat u BiH...ali nije...pustila je da nas napadaju...
Tema je Iran, ne Amerika.
nellington

#3573 Re: IRAN

Post by nellington »

jeza u ledja wrote:
Arteta wrote:
Tema je Iran, ne Amerika.
Ti si 'otvarač' teme o Obami. Preimenuj je u 'SAD' da ne bude da nema teme o Americi :D
amoninan

#3574 Re: IRAN

Post by amoninan »

jeza u ledja wrote:
Ne kontam sta je ISI, a mrsko mi guglat. :D

Sto se tice nuklearnog Pakistana, pa tako i Irana u buducnosti. Sta ako se desi neka nova revolucija, vojni udar ili nesto slicno??? To se moze desiti u roku 24 sata. Vojska preuzme kontrolu i cao. Ne mozes ti imati sigurnost ako su nuklearna oruzja FIZICKI prisutna na nestabilnom podrucju. Mozes ti ograditi bojeve glave armiranim betonom od 100 metara, zakopati na dubinu od hiljadu metara i osigurati sa tajnom sluzbom od milion ljudi, ali djaba.
ISI ti je pakistanska verzija američke NSA. Zači ključna obavještajna agencija Pakistana u državnom obavještajnom lancu. Postoje još dvije obavještajne agencije to su IB (Informativni biro) i MI ( Vojna obavještajna služba).

Burazeru, pakistanski vojno-obavještajni krugovi već decenijama kontroliraju Pakistan. Nikakav vojni udar nije potreban. :)
Oni apsolutno odlučuju o svim sigurnosnim pitanjima pa i šire.
amoninan

#3575 Re: IRAN

Post by amoninan »

jeza u ledja wrote:
Bosanski_kralj wrote:

Malo kasnim na temu ali

Pa onda i ti isto pises navijacki, samo da bi ga suknuo ovim prozapadnjacima. Ha jel.

Evo ja sam "prozapadnjak" ali znam da nam je Iran vise pomogao. Amerika je i odmagala i pomagala, ali je Amerika jaci igrac pa nam je njihova podrska bila kljucna. (politicki, ne vojno). Recimo da su oni bili protiv nas, kao npr. Rusija (a mogli su komotno), mi bi bili popuslic, vjerovatno. Sto se tice Irana, koliko znam oni su nam pomogli vise nego sve arapske zemlje zajedno. (u stvari najveca pomoc islamskog svijeta je dolazila od nearapskih zemalja).
Ali mislim da je bezveze govoriti da ne bi mogli bez njih. Mogli bi, jer je tako bilo. Bar na pocetku, kad je bilo najteze.
To baš nije najtačnije.
Naklonost Amera su nam kupili Arapi, a vjerujte da je to mnogo više koštalo od 50 miliona, par heklera i PATova.
Post Reply