drugi profil wrote:Ti si bas ograisao sa tim GY UG7.
Po meni - nikad bolje gume nisam imao. 6 zima i jedno ljeto na njima. Zalijepljen za cestu. Ali vjerovatno je i do stila voznje, skladistenja, pritiska itd. Prvi put cujem da se neko zali na UG7.

nije nista na tvoj racun. Dobro je cuti svako iskustvo.
A jesam fakat...
Ovo im je 3. i definitivno posljednja zima. Pri kraju su sa sarom a i nemam vise ni zivaca da razmisljam hocul se razljepit negdje cim kisa padne...
Inace su vozene samo zimi, drzim ih na posebnim felgama za zimu (celicnim) i sve fino skladistim preko ljeta. Pusem ih na pritisak koji je proizvodjac auta naveo...
Voznja jeste agresivnija, ima i dosta brze, duge voznje na autoputu (cesto putujem van BiH) ali nista preko granica koje je deklarisao sam proizvodjac gume... Drze one solidno na svjezem snijegu ali na mokroj cesti, katastrofa jedna !
Evo ti primjer : potez Zivinice - Kladanj, onaj uski kanjon pun krivina, kisa lagano pada... Niti jedan zavoj nisam mogao proci brze od 50-60 km/h. Sve preko te brzine, hvatam auto po cesti

Prvi put mi se desilo da ne mogu, i da hocu, voziti kroz zavoj brze od ogranicenja koje stoji za isti
Na ljetnim gumama, ista dionica i isti uslovi (kisa), svaka krivina ide hladno 30 km/h preko ogranicenja, bez ikakvog srkleta (moze i brze).
Najgore mi je sto samo odjednom krenu klizati... Nema nekog postepenog klizanja koje ce te upozoriti da "odvadis" malo, nego se gume samo odjednom i naglo "otkace" od ceste.... Jedina guma koja mi je isto radila na mokroj podlozi je bila Sava S3
Isto lose se ponasaju i kod pravolinijskog ubrzavanja na mokrom - slajdra ko da imam 500 ks

Naglo kocenje na mokrom ? Zaboravi
I ja sam ih kupio upravo zato sto su ih svi nahvalili... A kad sam ih kupio, debelo se razocarao...