Pitamo Mehanicare ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- alan ford 26
#3551 Re: Pitamo Mehanicare ?
Pozdrav,
moze li mi neko odgovoriti sta je konkretno uzrok da se ukljucuje obavijest "check injection", i iskljuci se nakon 10-tak min ili kad se ugasi auto i ponovo upali? U pitanju je Megane II. Nedavno je bio na servisu kod Edvina i bas je obratio paznju na alternator i punjenje, jer mi se vec upalila 2-3 puta lampica koja oznacava akumulator, i nije mogao nista pronaci da nije u redu. To traje unazad nekoliko dana.
Hvala
moze li mi neko odgovoriti sta je konkretno uzrok da se ukljucuje obavijest "check injection", i iskljuci se nakon 10-tak min ili kad se ugasi auto i ponovo upali? U pitanju je Megane II. Nedavno je bio na servisu kod Edvina i bas je obratio paznju na alternator i punjenje, jer mi se vec upalila 2-3 puta lampica koja oznacava akumulator, i nije mogao nista pronaci da nije u redu. To traje unazad nekoliko dana.
Hvala
-
direstraits0078
#3552 Re: Pitamo Mehanicare ?
Vrijeme je za posjetu mehaničaru, priključiti na dijagnostički uređaj i očitati greške. Ili baciti u grah, gledati u kašike itd.alan ford 26 wrote:Pozdrav,
Hvala
- basicm
#3553 Re: Pitamo Mehanicare ?
Jeli ruzno pali? Prvo provjeri akumulator i grijace.alan ford 26 wrote:Pozdrav,
Hvala
- alan ford 26
#3554 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ma pali sasvim ok, niti vergla niti bilo sta, akumulator nov, promijenio ga prije 20 tak dana nakon sto je prethodni crko do kraja, a prije toga se upalila 2-3 puta lampica koja signalizira akumulator, isto tako kratko bila upaljena, pa se ugasi. Nakon sto sam promijenio akumulator, ta lampica se jos jednom upalila, odvezao auto kod Edvina, on kaze da nije mogao skontat da nesto ne valja, punjenje ok, alternator ok, i nije se vise palila ta lampica nikako, dok se ova poruka "check injection" nije pojavila prije par dana. Cudno mi da to traje 10-15 min ili kad ugasim auto pa ga upalim opet i onda sve ok. Isto kao da ceka dok se ne zagrije malo motor, ne dostigne neku radnu temp.basicm wrote:Jeli ruzno pali? Prvo provjeri akumulator i grijace.alan ford 26 wrote:Pozdrav,
Hvala
- shlauf
#3555 Re: Pitamo Mehanicare ?
Relej grijača ??? Treba i njega provjeriti ako već nisi i vidjeti dali od njega ide struja prema grijačima.alan ford 26 wrote:Ma pali sasvim ok, niti vergla niti bilo sta, akumulator nov, promijenio ga prije 20 tak dana nakon sto je prethodni crko do kraja, a prije toga se upalila 2-3 puta lampica koja signalizira akumulator, isto tako kratko bila upaljena, pa se ugasi. Nakon sto sam promijenio akumulator, ta lampica se jos jednom upalila, odvezao auto kod Edvina, on kaze da nije mogao skontat da nesto ne valja, punjenje ok, alternator ok, i nije se vise palila ta lampica nikako, dok se ova poruka "check injection" nije pojavila prije par dana. Cudno mi da to traje 10-15 min ili kad ugasim auto pa ga upalim opet i onda sve ok. Isto kao da ceka dok se ne zagrije malo motor, ne dostigne neku radnu temp.basicm wrote:Jeli ruzno pali? Prvo provjeri akumulator i grijace.alan ford 26 wrote:Pozdrav,
Hvala
- Danguba
#3556 Re: Pitamo Mehanicare ?
Nikada nisam cuo takav zvuk ako je homokineticki otisao.Entropio wrote:Moze li malo detaljnije? Koliko je opasno voziti s tim problemom? Koliko kosta reparacija?NediM17 wrote:homokinetickiEntropio wrote:Kad skrecem u lijevo (na parkingu recimo, ne kad vozim brze), cuje se zvuk kao da ispuhuje guma ("kssssss"). Zvuk kao da dolazi iz prednjeg lijevog tocka.
Nije guma, jer bi ispuhala do sad.
Šta bi moglo biti?
Ja kako znam, on kada je ostecen ili istrosen cuje se tuk-tuk sto znaci da mu je vrijeme isteklo.
S'vemena na vrijeme treba manzetne provjeriti jer one cesce stradaju od zgloba. ako je stradala udje pijesak i napravi kurslus u lezajima.
Treba auto dignuti na dizalicu i pregledati lijevi tocak(komplet taj dio).
- alan ford 26
#3557 Re: Pitamo Mehanicare ?
Jeli ruzno pali? Prvo provjeri akumulator i grijace.[/quote]
Ma pali sasvim ok, niti vergla niti bilo sta, akumulator nov, promijenio ga prije 20 tak dana nakon sto je prethodni crko do kraja, a prije toga se upalila 2-3 puta lampica koja signalizira akumulator, isto tako kratko bila upaljena, pa se ugasi. Nakon sto sam promijenio akumulator, ta lampica se jos jednom upalila, odvezao auto kod Edvina, on kaze da nije mogao skontat da nesto ne valja, punjenje ok, alternator ok, i nije se vise palila ta lampica nikako, dok se ova poruka "check injection" nije pojavila prije par dana. Cudno mi da to traje 10-15 min ili kad ugasim auto pa ga upalim opet i onda sve ok. Isto kao da ceka dok se ne zagrije malo motor, ne dostigne neku radnu temp.[/quote]
Relej grijača ??? Treba i njega provjeriti ako već nisi i vidjeti dali od njega ide struja prema grijačima.[/quote]
Ma moram ga svakako na dijagnostiku prvo. Malo sam guglao, po komentarima moze biti svasta kad se upali ova obavijest: grijaci, filter goriva, dizne, regulator pritiska goriva... Samo se nadam da nije nista ozbiljno. Ako je relej i grijaci, koliko je to ozbiljno?
Ma pali sasvim ok, niti vergla niti bilo sta, akumulator nov, promijenio ga prije 20 tak dana nakon sto je prethodni crko do kraja, a prije toga se upalila 2-3 puta lampica koja signalizira akumulator, isto tako kratko bila upaljena, pa se ugasi. Nakon sto sam promijenio akumulator, ta lampica se jos jednom upalila, odvezao auto kod Edvina, on kaze da nije mogao skontat da nesto ne valja, punjenje ok, alternator ok, i nije se vise palila ta lampica nikako, dok se ova poruka "check injection" nije pojavila prije par dana. Cudno mi da to traje 10-15 min ili kad ugasim auto pa ga upalim opet i onda sve ok. Isto kao da ceka dok se ne zagrije malo motor, ne dostigne neku radnu temp.[/quote]
Relej grijača ??? Treba i njega provjeriti ako već nisi i vidjeti dali od njega ide struja prema grijačima.[/quote]
Ma moram ga svakako na dijagnostiku prvo. Malo sam guglao, po komentarima moze biti svasta kad se upali ova obavijest: grijaci, filter goriva, dizne, regulator pritiska goriva... Samo se nadam da nije nista ozbiljno. Ako je relej i grijaci, koliko je to ozbiljno?
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#3558 Re: Pitamo Mehanicare ?
Grijaci nisu komplikovani ja sam kod svog Clia mijenjao, 1 grijac kolko se sjecam je bio oko 20 KM, nadam se da ti nisu dizne ili pumpa 
- shlauf
#3559 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ma pali sasvim ok, niti vergla niti bilo sta, akumulator nov, promijenio ga prije 20 tak dana nakon sto je prethodni crko do kraja, a prije toga se upalila 2-3 puta lampica koja signalizira akumulator, isto tako kratko bila upaljena, pa se ugasi. Nakon sto sam promijenio akumulator, ta lampica se jos jednom upalila, odvezao auto kod Edvina, on kaze da nije mogao skontat da nesto ne valja, punjenje ok, alternator ok, i nije se vise palila ta lampica nikako, dok se ova poruka "check injection" nije pojavila prije par dana. Cudno mi da to traje 10-15 min ili kad ugasim auto pa ga upalim opet i onda sve ok. Isto kao da ceka dok se ne zagrije malo motor, ne dostigne neku radnu temp.[/quote]alan ford 26 wrote:Jeli ruzno pali? Prvo provjeri akumulator i grijace.
Ma moram ga svakako na dijagnostiku prvo. Malo sam guglao, po komentarima moze biti svasta kad se upali ova obavijest: grijaci, filter goriva, dizne, regulator pritiska goriva... Samo se nadam da nije nista ozbiljno. Ako je relej i grijaci, koliko je to ozbiljno?[/quote]
Relej grijača se nalazi ispod lijevog fara u Megana i treba skinuti karambolku da se on zamjeni. Ali prvo ako se ustanovi da on ne šalje struju na grijače. Ima ih i polovnih ako bude do njega a ni nov nije skup.
- alan ford 26
#3560 Re: Pitamo Mehanicare ?
Hvala drug, i ja se nadam. Opet se nadam da je sve ok jer auto radi sasvim ok hvala Bogu, nisam primijetio da nesto na valja, upali sasvim ok, motor radi, zvuk motora normalan, ne gubi snagu...Leon16v wrote:Grijaci nisu komplikovani ja sam kod svog Clia mijenjao, 1 grijac kolko se sjecam je bio oko 20 KM, nadam se da ti nisu dizne ili pumpa
- alan ford 26
#3561 Re: Pitamo Mehanicare ?
Relej grijača ??? Treba i njega provjeriti ako već nisi i vidjeti dali od njega ide struja prema grijačima.[/quote]shlauf wrote:Ma pali sasvim ok, niti vergla niti bilo sta, akumulator nov, promijenio ga prije 20 tak dana nakon sto je prethodni crko do kraja, a prije toga se upalila 2-3 puta lampica koja signalizira akumulator, isto tako kratko bila upaljena, pa se ugasi. Nakon sto sam promijenio akumulator, ta lampica se jos jednom upalila, odvezao auto kod Edvina, on kaze da nije mogao skontat da nesto ne valja, punjenje ok, alternator ok, i nije se vise palila ta lampica nikako, dok se ova poruka "check injection" nije pojavila prije par dana. Cudno mi da to traje 10-15 min ili kad ugasim auto pa ga upalim opet i onda sve ok. Isto kao da ceka dok se ne zagrije malo motor, ne dostigne neku radnu temp.alan ford 26 wrote:Jeli ruzno pali? Prvo provjeri akumulator i grijace.
Ma moram ga svakako na dijagnostiku prvo. Malo sam guglao, po komentarima moze biti svasta kad se upali ova obavijest: grijaci, filter goriva, dizne, regulator pritiska goriva... Samo se nadam da nije nista ozbiljno. Ako je relej i grijaci, koliko je to ozbiljno?[/quote]
Relej grijača se nalazi ispod lijevog fara u Megana i treba skinuti karambolku da se on zamjeni. Ali prvo ako se ustanovi da on ne šalje struju na grijače. Ima ih i polovnih ako bude do njega a ni nov nije skup.[/quote]
Hvala ti drug. Javim o cemu je rijec svakako.
-
preludezalude
#3562 Re: Pitamo Mehanicare ?
Moj rodjak ima megane 2 1.5 i to mu se desavalo. Isto tako prijatelj ima isto auto pa se i njemu to desavalo. Kod obojice je isti uzrok bio...LOSE GORIVO. Nasuo drugo gorivo na drugoj pumpi i vise se nije palila lampica.alan ford 26 wrote:Pozdrav,
Hvala
- alan ford 26
#3563 Re: Pitamo Mehanicare ?
Hvala drug, svaka infirmacija mi znaci. Moguce onda da je i do kvalitete goriva, volio bi da je to u pitanju heh. Ako je to, onda Gazprom krizam.preludezalude wrote:Moj rodjak ima megane 2 1.5 i to mu se desavalo. Isto tako prijatelj ima isto auto pa se i njemu to desavalo. Kod obojice je isti uzrok bio...LOSE GORIVO. Nasuo drugo gorivo na drugoj pumpi i vise se nije palila lampica.alan ford 26 wrote:Pozdrav,
Hvala
-
zdruzdjo
#3564 Re: Pitamo Mehanicare ?
Nemoj puno ni razmisljati, krizaj odmah.alan ford 26 wrote: Hvala drug, svaka infirmacija mi znaci. Moguce onda da je i do kvalitete goriva, volio bi da je to u pitanju heh. Ako je to, onda Gazprom krizam.
Ja u zadnje vrijeme sto sam cuo belaja sa dizelima oko goriva, bilo je sa gazproma. Prijateljevu lagunu odrzava lik koji je radio kod bunje. I sam covjek mu je rekao da su najcesci problemi za koje mu raja dodje, a da su vezani sa gorivom je na gazpromu kod wiza-e i gazprom na šipu.
I mene cesto povuce da skrenem kod njih kad vidim cjenu ali mi in uvijek naumpadne on, pa odolim.
Razlika u cjeni nije vrijedna sikiracije.
- alan ford 26
#3565 Re: Pitamo Mehanicare ?
Danas auto ide malo na autoput, sutra cu mu raditi dijagnostiku a promijenicu onda i gorivo tj. pumpu.zdruzdjo wrote:Nemoj puno ni razmisljati, krizaj odmah.alan ford 26 wrote: Hvala drug, svaka infirmacija mi znaci. Moguce onda da je i do kvalitete goriva, volio bi da je to u pitanju heh. Ako je to, onda Gazprom krizam.
Ja u zadnje vrijeme sto sam cuo belaja sa dizelima oko goriva, bilo je sa gazproma. Prijateljevu lagunu odrzava lik koji je radio kod bunje. I sam covjek mu je rekao da su najcesci problemi za koje mu raja dodje, a da su vezani sa gorivom je na gazpromu kod wiza-e i gazprom na šipu.
I mene cesto povuce da skrenem kod njih kad vidim cjenu ali mi in uvijek naumpadne on, pa odolim.
Razlika u cjeni nije vrijedna sikiracije.
- helpdesk1
#3566 Re: Pitamo Mehanicare ?
Kao prvo dobro je što je žuto svjetlo, da je crvena lampica onda je belaj
.
Dok sam vozio Scenica počesto je bio problem sa tom lampicom i uvijek je uzrok bio grijač(i). Zato me poslušaj, ne uvaljuj se u trošak, odi neka ti Nera pogleda to i bićeš sretan
Dok sam vozio Scenica počesto je bio problem sa tom lampicom i uvijek je uzrok bio grijač(i). Zato me poslušaj, ne uvaljuj se u trošak, odi neka ti Nera pogleda to i bićeš sretan
- alan ford 26
#3567 Re: Pitamo Mehanicare ?
Hocu svakako, hvala ti. Samo mi jos moras reci ko je Nera hehhelpdesk1 wrote:Kao prvo dobro je što je žuto svjetlo, da je crvena lampica onda je belaj.
- Nabucco
#3568 Re: Pitamo Mehanicare ?
Koliko koštaju grijači za 1.9 TDI ASV ?
Nesto mi slabo pali ovih dana, idem sutra u Bihamk da mi provjere bateriju, pa ako ona bude ok, ona moram mjenjati grijace.. Ima li nekih drugih simptoma kad su grijaci losi osim da vergla malo duže kad se pali ?
Nesto mi slabo pali ovih dana, idem sutra u Bihamk da mi provjere bateriju, pa ako ona bude ok, ona moram mjenjati grijace.. Ima li nekih drugih simptoma kad su grijaci losi osim da vergla malo duže kad se pali ?
- Nabucco
#3569 Re: Pitamo Mehanicare ?
@Bitanga...
Znam da si se prije par stranica zareko da neces vise biti aktivan na ovoj temi, pa te molim ja ( a i ostali vjerovatno dijele moje mišljenje) da se vratiš na ovu temu... Jer ljudima trebaju odgovori iz prve ruke....
Znam da si se prije par stranica zareko da neces vise biti aktivan na ovoj temi, pa te molim ja ( a i ostali vjerovatno dijele moje mišljenje) da se vratiš na ovu temu... Jer ljudima trebaju odgovori iz prve ruke....
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#3570 Re: Pitamo Mehanicare ?
ma jok ,ima ovde vecih znalaca od mene ,ja sam seljak ,nemam pojma....
- Danguba
#3571 Re: Pitamo Mehanicare ?
ajde ne zezaj.bitanga_sa_otesa wrote:ma jok ,ima ovde vecih znalaca od mene ,ja sam seljak ,nemam pojma....
znalce cemo mi isprasiti. ti si nama on line podrska.
- semirsar
#3572 Re: Pitamo Mehanicare ?
Aj ne tersaj ziv bio, stogod se ovdje citalo, tebe se najvise uzimalo zaozbiljno, zato deder se vrni nazad zivota ti.bitanga_sa_otesa wrote:ma jok ,ima ovde vecih znalaca od mene ,ja sam seljak ,nemam pojma....
- Ned071
#3573 Re: Pitamo Mehanicare ?
djecaci, preporuka za dobrog i ozbiljnog majstora za ford. focus 1.6 tdci. moze li on kod ovih francuza na dijagnostiku i servis?
- helpdesk1
#3574 Re: Pitamo Mehanicare ?
Poslao sam ti kontakt na pp. Javi kako je prošlo.alan ford 26 wrote:Hocu svakako, hvala ti. Samo mi jos moras reci ko je Nera hehhelpdesk1 wrote:Kao prvo dobro je što je žuto svjetlo, da je crvena lampica onda je belaj.
- friskyoreo
#3575 Re: Pitamo Mehanicare ?
Procitah ovo slucajno, pa me bacise u dilemu...
http://blog.olx.ba/2015/11/30/da-li-zag ... -kretanja/
Ja ga nikad ne zagrijavam u leru kad je hladno. Upalim i polako krenem, brze saltam i pazim da ne prelazi 2.000 obrtaja dok ne dostigne radnu temperaturu. Vozim dizela.
Da li treba pustiti ipak da odradi malo u leru?
http://blog.olx.ba/2015/11/30/da-li-zag ... -kretanja/
Ja ga nikad ne zagrijavam u leru kad je hladno. Upalim i polako krenem, brze saltam i pazim da ne prelazi 2.000 obrtaja dok ne dostigne radnu temperaturu. Vozim dizela.
Da li treba pustiti ipak da odradi malo u leru?