Horde Zla

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
splinter

#3551 Re: Horde Zla

Post by splinter »

Šveđanin wrote:Image
HA ha ha isto tuljan na steroidima, Ovdje više ni hemija ne pomaže, sise se objesile do poda, odoh laganini u čaršiju pa put stadiona pa pa
limeni

#3552 Re: Horde Zla

Post by limeni »

Pamet u glavu i sipku u ruku, svi na kosevo igra Sarajvo!!
Fabricio

#3553 Re: Horde Zla

Post by Fabricio »

:thumbup:
mislis? wrote:Opet bolje i ovo nego da je prosla izvidnica pa da se njih 100 pokupilo i doslo u grad...Kako god nek se sve izdesavalo koliko toliko na ulici nego u centru grada. Moglo je puno bolje jer ako je i TM i HZ tu onda su trebali skupa da se dogovore par dana prije sta i kako..nije to nikakva bruka kad ti dolazi ovako velik zalogaj...cak bi se i vece grupe i ozbiljnije u to upustile... Jos bi jaci udar bio da su svi stali i odma kod hotela im nanjeli vecu stetu i onesposobili 20 30 ljudi..ovako...(bice popravni ferecvaros) I tek sad vidite sta znaci skupiti se 50 ljudi i navuci fantokme sto je nana isplela i slikati se da ispadnes zajeban na internetu a sta kad te covjek ganja dok ti gori baklja ili ide na cjevcugu... Ovo je prva test poslije rata da ti dodje neko koga mozes nazvati HULIGANOM!!!! I OPET PONAVLJAM BIT SVEGA JE NEMA NISTA LOSE U TOME NE GLEDATI SE PREKO NISANA KAD TO TREBA JER CE SUTRA DOCI DELIJE GROBARI...ILI OPET NEKI POLJACI I TREBA DA STANEMO RAME UZ RAME..AKO JE TESKO 10 LJUDI SA OBJE STRANE SKUPITI I DA SE DOGOVORE KAKO STA DA SE SPREME (naoruzaju) ONDA NE ZNA!!! Sarajevo je nas grad HORDI I MANIJAKA I NEDAMO NA NJEGA!!!!!!!!!!!
mislis?

#3554 Re: Horde Zla

Post by mislis? »

Ma ja ovih 100 sto je i bilo u hotelu to je to od huligana..ovo ostalo neke krzlje krili ih ovi po TZ da ne ispuse foru. Ali pametno zna se ko se mlavi a ko puni tribinu. Kod nas svi zajedno i bilder i sesiric od 37,5 kg.Ovi sto su bili u Vogosci su mudonje . ja kontam jos 200 300 ovakvih dolazi pa mislim sta je to jebo te kakva je to tribina. Znaci jos pojacani sa cracovia navijacima su dosli i to je to.
Logovan

#3555 Re: Horde Zla

Post by Logovan »

Image
Stroj-2

#3556 Re: Horde Zla

Post by Stroj-2 »

Što se tiče navijanja, znali smo iskreno i bolje... Ovi poljaci nam trebaju otovrit oči da se moramo podići na jedan nivo više, što se tiče organizacije, navijanja i spremnosti, na kraju karejava Horde su Horde i uvijek smo bili najjači u ovoj državi kako prije rata tako i poslje i imamo najbolju organizaciju i navijanje... Ne želim kritikovat, ne bitan sam lik u svemu tome, al tužno je da sjever nije bio ispunjen do kraja, istok takođe, zapad ko zapad, a to ide na raćun uprave zbog visoke cijene karata, jer nekih 15.000 gledalaca za ovakvu tekmu je malo što se nas tiče, nadam se da nam je ovo za ubuduće škola, ponajviše upravi da malo bolje povedu računa o svojim navijačima koji ih vjerno prate gdje god igrali pa čak neki su i život ostavljali...
refffko

#3557 Re: Horde Zla

Post by refffko »

Iskreno, zijanili smo fajt. Nikakva bruka. Ipak se radi o prehebenoj ekipi i znalo se da sa ovakvim nemamo sanse ako je broj priblizno jednak. Sam cin sto im se izaslo, dovoljan je za respect prema nasoj grupi. Propust se napravio, ali ovo treba biti skola za ubuduce. Ne mozes na ovaj nacin neorganizovano dogovarati tucu sa ovakvim. Mislim da nam je ovo trebalo da skontamo neke stvari i da realno sagledamo koliko smo daleko od tog nekog huliganskog svijeta. Vjerujem da oni koji su zaduzeni za to znaju sta im je ciniti da se ovakvo sto vise ne desi i da ce se raditi da budemo puno ozbiljniji i po tom pitanju.

Sto se tice samog navijanja, poljaci su me iskreno razocarali. Koliko mi od njih trebamo uciti sta je ulica i sta je fajt, toliko oni od nas mogu nauciti sta je navijanje na tribini.
zigranje

#3558 Re: Horde Zla

Post by zigranje »

refffko wrote:Iskreno, zijanili smo fajt. Nikakva bruka. Ipak se radi o prehebenoj ekipi i znalo se da sa ovakvim nemamo sanse ako je broj priblizno jednak. Sam cin sto im se izaslo, dovoljan je za respect prema nasoj grupi. Propust se napravio, ali ovo treba biti skola za ubuduce. Ne mozes na ovaj nacin neorganizovano dogovarati tucu sa ovakvim. Mislim da nam je ovo trebalo da skontamo neke stvari i da realno sagledamo koliko smo daleko od tog nekog huliganskog svijeta. Vjerujem da oni koji su zaduzeni za to znaju sta im je ciniti da se ovakvo sto vise ne desi i da ce se raditi da budemo puno ozbiljniji i po tom pitanju.

Sto se tice samog navijanja, poljaci su me iskreno razocarali. Koliko mi od njih trebamo uciti sta je ulica i sta je fajt, toliko oni od nas mogu nauciti sta je navijanje na tribini.
znas, ovo boldirano cu ti pikati poslije utakmice lech - sarajevo
njih je bilo 1000 u sarajevu, ocekujemo 1000 hordasa u lechu :)
i gromoglasno navijanje istih
sve manje od toga, jbg, moraces povuci izreceno, tj boldirano
Nadzorna_ploca

#3559 Re: Horde Zla

Post by Nadzorna_ploca »

Sta, to znaci ako ih je bilo 1000 da su dobro navijali? Ne moras cekati, evo vec sad ti kazem da Hordi nece biti vise od 300 tamo.
Jebe mi se koliko ih je bilo i ko je dobio fajt i slicne stvari. To znaju oni koji su bili tamo, ja nisam kao i velika vecina koja sere po internetu a pojma nema. Stalo im se na crtu, bio je belaj i to je to. Idemo gore odraditi gostovanje pomoci klubu i izboriti plasman.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#3560 Re: Horde Zla

Post by -LIBERO- »

Poljska oko 40 miliona stanovnika, BH 3,5 miliona.
Lech ima oko 100 fan klubova sirom Poljske. Odvojene su im sekcije ultrasa i huligana. Huligani medju top 10 u Evropi. Ne pamti se kad su izgubili tucu, ni dogovorenu ni na ulici.

Itekako su se Horde dobro nosile po svim segmentima sa grupom koja je po svim pretpostavkama i resorsima iznad nas. Tu treba biti realan, i shvatiti svoje dimenzije. I to je tako. Za sada Hz cista desetka.

Ni jace grupe sa Balkana se nebi bas nesto olako obracunale sa ovima. Siguran sam u to.

Druga je stvar sto pojedinci ne uzimaju cijelu vizuru, sa neke realne distance i uz realne aspekte, pa se svodi na cistu vagu. Ali eto, hajd'... :D
Stroj-2

#3561 Re: Horde Zla

Post by Stroj-2 »

Neću ulazit u to jesmol dobili fajt ili nismo, ne zanima me to više, iskreno našim momcima ko god bio na crti skidam kapu, jer se valjalo fajtat s njima i čitava evropa zna ko su i šta su, i sav ološ poljske se haman sjatio u sarajevo neke noći... Naši su pokazali muda, imaju razbijenih glava masu, u navijanju naspram nas, znači obdanište, preloši su, izbacili smo ih iz takta kolko sam ja vidio jedno 16 puta, nisu znali šta se desilo... došlo ih je 1000 sinoć i jedno veliko ništa... Što se tiče organizacijski i navijački osjećam da je sjever počeo padat opet, nama su kritične vazda bile ove velike tekme jednostavno zatrokiramo... :-)
Dinostula

#3562 Re: Horde Zla

Post by Dinostula »

Stroj-2 wrote:Neću ulazit u to jesmol dobili fajt ili nismo, ne zanima me to više, iskreno našim momcima ko god bio na crti skidam kapu, jer se valjalo fajtat s njima i čitava evropa zna ko su i šta su, i sav ološ poljske se haman sjatio u sarajevo neke noći... Naši su pokazali muda, imaju razbijenih glava masu, u navijanju naspram nas, znači obdanište, preloši su, izbacili smo ih iz takta kolko sam ja vidio jedno 16 puta, nisu znali šta se desilo... došlo ih je 1000 sinoć i jedno veliko ništa... Što se tiče organizacijski i navijački osjećam da je sjever počeo padat opet, nama su kritične vazda bile ove velike tekme jednostavno zatrokiramo... :-)
Ljudi su nas u pojedinim djelovima poderali u navijanju posebno poslije drugog gola.
Po meni navijanje jako lose, jednostavno odabir pjesama je jednolican i nema te sirine.
Potrebno je vise navijackih tipa "Sarajevo sampion ooooo" pa da onda Istok zada isto, tamo gdje se moze punim glasom zagrmiti. :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#3563 Re: Horde Zla

Post by -LIBERO- »

Da smo mogli bolje, jesmo. Jer dokazali smo to u X slucajeva do sada. Da je bilo lose nije.
Poslije drugog golam bio pad. Jeste. Al vise je do cinjenice da je na sjeveru bilo svega. Ko i svaku Evropsku tekmu.
Oni po meni orelose navihali. 50% utakmice sutili, pa obda se jave malo i tako.

Sta su ono 10-15 puta prozivali ' Horda Zla'- jednina :D
Stroj-2

#3564 Re: Horde Zla

Post by Stroj-2 »

Dinostula wrote: Ljudi su nas u pojedinim djelovima poderali u navijanju posebno poslije drugog gola.
Po meni navijanje jako lose, jednostavno odabir pjesama je jednolican i nema te sirine.
Potrebno je vise navijackih tipa "Sarajevo sampion ooooo" pa da onda Istok zada isto, tamo gdje se moze punim glasom zagrmiti. :D
Dobro to se podrazumijeva poslje drugog gola, normalno da je pad s naše strane, nema motivacije, al je fazon što je sve toplo-hladno, napravimo u jednom momentu špicu sve gori, odjednom onaj lik ohladi tribinu i krenu balade, ko da se vraćam u 89' godinu, prošla su vremena balada i pjesmica, moraju se kratke brze jake pjesme pjevat zbog motivacije, nekad opalit neku pjesmu dužu a ne forsirat po 20 minuta...
NuraharuN

#3565 Re: Horde Zla

Post by NuraharuN »

Nisam neki ultras, jos manje huligan, ali ni ja ne vidim po cemu su ovi njihovi navijaci toliko impresivni. Sve njihove pjesme ukupno su imale mozda 13-ak rijeci. "Huligans, huligans, Lech poznan huligans" "Kolejorz Kolejorz" "Horde zla kurvica" - eto, to im je otprilike citav repertoar koji su odvlacili 90 minuta. U stvari ni to nisu, jer bi nakon svakog skandiranja uslijedila kratka pauza. Valjda bolje tuku nego sto navijaju, ovo sto sam vidio na stadionu iskreno nije bilo nista posebno.
internazionale

#3566 Re: Horde Zla

Post by internazionale »

Kako pisete gluposti o navijanju
Ja sa zapada mogu reci da je u momentima grmilo, posebno kad poprate istok i zapad
Sto se tice ovih poljaka navijanje im je jedan kurac obicni, a na Kosevu sam od '80-ih
Par puta su k'o nesto uvezali, zato su slikali sjever i istok
nema me tamo

#3567 Re: Horde Zla

Post by nema me tamo »

NuraharuN wrote:Nisam neki ultras, jos manje huligan, ali ni ja ne vidim po cemu su ovi njihovi navijaci toliko impresivni. Sve njihove pjesme ukupno su imale mozda 13-ak rijeci. "Huligans, huligans, Lech poznan huligans" "Kolejorz Kolejorz" "Horde zla kurvica" - eto, to im je otprilike citav repertoar koji su odvlacili 90 minuta. U stvari ni to nisu, jer bi nakon svakog skandiranja uslijedila kratka pauza. Valjda bolje tuku nego sto navijaju, ovo sto sam vidio na stadionu iskreno nije bilo nista posebno.
Zato sto su Roboti.
Na stranu sto im je jedina zanimacija treniranje i to svi zajedno + šutat se u dogovorenim tucama.
I u tome su vrh! Poslije ovih ko god ti dođe što se tice tuce vjeruj grašak je.

Eh sad kad gledaš navijanje, izgled tribine..
Cak im i ovi transovi izgledaju robotski..
Oni uopšte sebe nebi trebali zvat ultrasima oni su skroz nešto drugo - novo.
Još su kod nas svi zajedno i ovi što furaju Kežual furku, i pojedinci sto vole huliganizam..
Ma sve je to kod nas jedno te isto.
Dok je kod njih to sve izmješano i cak rijetko dolaze u kontakt.
Capajebo

#3568 Re: Horde Zla

Post by Capajebo »

nema me tamo wrote: Dok je kod njih to sve izmješano i cak rijetko dolaze u kontakt.
:oops: :mrgreen:
Raigor Stonehoof

#3569 Re: Horde Zla

Post by Raigor Stonehoof »

al kad pocese "HordA zla kurvica" :lol: :lol:
-LIBERO-
Čiča Gliša

#3570 Re: Horde Zla

Post by -LIBERO- »

A to su pjevali :D
Hebala im HordA zla mamu, steroidasku debilnu :D :izet:
nema me tamo

#3571 Re: Horde Zla

Post by nema me tamo »

Ljudi imaju svoju teretanu i svi treniraju zajedno po par sati.. :lol: :lol: :lol:
To je taj njihov mentalitet. :D
omega369

#3572 Re: Horde Zla

Post by omega369 »

Dinostula wrote:
Ljudi su nas u pojedinim djelovima poderali u navijanju posebno poslije drugog gola.
jedno od najboljih izvedbi "i dajte gol" ikad, nemoj zezati :wink: na momente je toliko grmilo da su celavci zanjemili i slusali "kako se to radi" ;-)

sjever bih ocjenio 7+, sasvim solidno

poljaci 5-, na stranu tv i mahinacije sa mikrofonima, ali navijaju malo hu-ha, vau i onda sute nekoliko minuta. nesto kao nas istok na steroidima :D
Capajebo

#3573 Re: Horde Zla

Post by Capajebo »

omega369 wrote: nesto kao nas istok na cevapima :D
:mrgreen:
-LIBERO-
Čiča Gliša

#3574 Re: Horde Zla

Post by -LIBERO- »

nema me tamo wrote:Ljudi imaju svoju teretanu i svi treniraju zajedno po par sati.. :lol: :lol: :lol:
To je taj njihov mentalitet. :D
Garant se kasnije i tusiraju zajedno, pred ogledalom, uz erekciju na svoja uljem namazana tijela.
Gay is ok. :D
DoradO

#3575 Re: Horde Zla

Post by DoradO »

Image

Image

Image

Image

Image
Post Reply