Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
rahmanjin
#3551 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Peđa hoću li dobiti odgovor u vezi izbornih listi i vaše stranice?
-
Pedja Kojovic
#3552 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
veljaca
Dosao s puta, svojoj kuci, u svoj, a ne hotelski, krevet.
p.k.
p.k.
-
Bitte_Halt_ja_ja
#3553 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
razumijem da je nekome samo ovo bitno ali bar od tebi tri bitna pitanja mogao si jedno pitati na ono sto je trenutno najgore: ekonomija. Zar su ljudima toliko isprali mozak da im je samo ove stvari bitne.1. Agresija ili građanski rat?
2. Sekularna evropska država (zar/burka/maska Spajdermena...)?
3. Dudaković "heroj" ili jednostavno lik koji u kameru NAREĐUJE strijeljanje zarobljenih Kladušana i paljevine (slučaj automatski dokazan, samo još odrezati kaznu)?
Eto nek ti odogovri na sva tri pitanja kako se tebi svidja, jel tebi to jedino da das svoj glas? a to sto zivimo ko bijedni prosjaci ovdje nikog ne interesuje.
1. Istina se ne moze ibrisati sta god ti neko pizdio. Moze dodik groktati slijedecih 200 godina i dalje ce biti agresija na BiH.
2. Burka je krajnje nebitno pitanje, dozvoljene su i nece biti ukinute u skorije vrijeme. Niti vidim da bi se iko trebao time trenutno baviti pored gomile problema koji se uduplavaju na mjesecnoj bazi.
3. Sta ce ti tu neciji stav jel on heroj ili ratni zlocinac, ima sud pa ce dokazati sve ostalo je prosipanje iz praznog u suplje
moglo se bar jedno pametno pitanje postaviti, kako dici ekonomiju sa mrtve tacke, sta planiraju povodom nezaposlenosti, hocel se mjenjati PDV, i mozda najbitnije zakon o porijeklu imovine, kako kontaju sudove ocistiti od kriminalne gamadi, kako planiraju srediti SIPA-u, FUP, Kantonalni MUP od sljama(od policajaca, preko inspektora sa zanimanjem pekara pa do vrha), obrazovanje, socijalna zastita, zastita domacih proizvoda, kako planiraju smanjiti giganstku administraciju koja pojede ovu drzavu, kriminal na ulicama, korupcija, bolnice, fakulteti, i trilion raznih svakodnevnih stvari koje muce prosjecnog covjeka, hebe me se za Dudakovica i misljenje nekog politicara o njemu, sredi sud da sudi u ime zakona a ne po stranackoj volji pa ce sve samo od sebe doci
- janje_
#3554 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
bitte halt ja ja, apsolutno se slazem s tobom..Bitte_Halt_ja_ja wrote:moglo se bar jedno pametno pitanje postaviti, kako dici ekonomiju sa mrtve tacke, sta planiraju povodom nezaposlenosti, hocel se mjenjati PDV, i mozda najbitnije zakon o porijeklu imovine, kako kontaju sudove ocistiti od kriminalne gamadi, kako planiraju srediti SIPA-u, FUP, Kantonalni MUP od sljama(od policajaca, preko inspektora sa zanimanjem pekara pa do vrha), obrazovanje, socijalna zastita, zastita domacih proizvoda, kako planiraju smanjiti giganstku administraciju koja pojede ovu drzavu, kriminal na ulicama, korupcija, bolnice, fakulteti, i trilion raznih svakodnevnih stvari koje muce prosjecnog covjeka, hebe me se za Dudakovica i misljenje nekog politicara o njemu, sredi sud da sudi u ime zakona a ne po stranackoj volji pa ce sve samo od sebe doci
vjerovatno je 98% zajednickih problema i u RS i u FBiH koji stvarno muce gradjane (neimastina, nezaposlenost, socijalni kurac od drzave, korupcija, nepotizam, putevi, ...), ali su se trenutni politicari ufatili ono 2% za koje znaju da ih nece tek tako lako rijesiti.. i samo podgrijavanjem tenzija i upiranjem prsta u one druge mogu ostati na vlasti..
u austriji je haider jedno vrijeme bio jako popularan sa tim upiranjem prsta.. on se okomio na strance.. kao, oni su krivi za sve.. i narod to popusio.. al za raliku od dobrih bosnjana, austrijanci imaju tu "ruznu" naviku da razmisljaju svojom glavom.. pa kad haiderova politika ne ponudi rjesenje problema koji je on sam vidio, svela mu se vlast na klagenfurt.. i stranka se rascijepila na dva dijela i na kraju ga i pokopase..
- lupp
#3555 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Slazem se, slican princip je Haider koristio kao i ovi nasi politicari. Imao je on cak i zamahan uspjeh na zadnjim izborima(mislim da je oko15%), a uz to je imao i jak karakter pa ne zamjerim austrijancima sto padaju na takve stvari, nije im prvi putjanje_ wrote:bitte halt ja ja, apsolutno se slazem s tobom..Bitte_Halt_ja_ja wrote:moglo se bar jedno pametno pitanje postaviti, kako dici ekonomiju sa mrtve tacke, sta planiraju povodom nezaposlenosti, hocel se mjenjati PDV, i mozda najbitnije zakon o porijeklu imovine, kako kontaju sudove ocistiti od kriminalne gamadi, kako planiraju srediti SIPA-u, FUP, Kantonalni MUP od sljama(od policajaca, preko inspektora sa zanimanjem pekara pa do vrha), obrazovanje, socijalna zastita, zastita domacih proizvoda, kako planiraju smanjiti giganstku administraciju koja pojede ovu drzavu, kriminal na ulicama, korupcija, bolnice, fakulteti, i trilion raznih svakodnevnih stvari koje muce prosjecnog covjeka, hebe me se za Dudakovica i misljenje nekog politicara o njemu, sredi sud da sudi u ime zakona a ne po stranackoj volji pa ce sve samo od sebe doci
vjerovatno je 98% zajednickih problema i u RS i u FBiH koji stvarno muce gradjane (neimastina, nezaposlenost, socijalni kurac od drzave, korupcija, nepotizam, putevi, ...), ali su se trenutni politicari ufatili ono 2% za koje znaju da ih nece tek tako lako rijesiti.. i samo podgrijavanjem tenzija i upiranjem prsta u one druge mogu ostati na vlasti..
u austriji je haider jedno vrijeme bio jako popularan sa tim upiranjem prsta.. on se okomio na strance.. kao, oni su krivi za sve.. i narod to popusio.. al za raliku od dobrih bosnjana, austrijanci imaju tu "ruznu" naviku da razmisljaju svojom glavom.. pa kad haiderova politika ne ponudi rjesenje problema koji je on sam vidio, svela mu se vlast na klagenfurt.. i stranka se rascijepila na dva dijela i na kraju ga i pokopase..
Jedina bitna razlija je sto te nacionalisticke austrijske stranke na iducim izborima nece preci prag od 7% skupa(sto se vec moglo ocitat na predsjednickim izborima) ali kod nas se krug iz godine u godinu ponavlja..
Podrska Nasoj Stranci
-
doktor78
#3556 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nemoj da neko pomijesa Ermina Hajdera i Jorga Haidera 
- veljaca
#3557 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Hvala na odgovoru .... Mada bi korektnije bilo reci : Meni je u mom krevetu najljepse.....Pedja Kojovic wrote:veljaca
p.k.
Veljaca s.r.
-
Abacija
#3558 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ti ko da nisi procitao temu od pocetka.lupp wrote:
Slazem se, slican princip je Haider koristio kao i ovi nasi politicari. Imao je on cak i zamahan uspjeh na zadnjim izborima(mislim da je oko15%), a uz to je imao i jak karakter pa ne zamjerim austrijancima sto padaju na takve stvari, nije im prvi put![]()
Jedina bitna razlija je sto te nacionalisticke austrijske stranke na iducim izborima nece preci prag od 7% skupa(sto se vec moglo ocitat na predsjednickim izborima) ali kod nas se krug iz godine u godinu ponavlja..
Podrska Nasoj Stranci
-
gurabija78
#3559 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
ultima_palabra wrote:Još samo da se odredi oko genocida nad Armenimadejvidbovi wrote:Mislim da je preduslov za stvaranje istinski multietničke, progresivne, svima prihvatljive stranke konsenzus bar najvišeg rukovodstva oko nekih svakodnevnih pitanja, tačnije pogleda na neke teme koje će neko, prije ili kasnije morati staviti na dnevni red, i regulisati ih zakonski. Koliko shvatam, najistaknutiji likovi u Našoj Stranci su gospoda Tanović i Bajić. Konkretno, zanima me pogled Naše Stranke na pitanja koja ću postaviti. Neprihvatljiv je odgovor da svi članovi ,demokratski, imaju pravo na svoje mišljenje, jer stranka mora imati konkretan stav oko ovakvih sitnica:
1. Agresija ili građanski rat?
2. Sekularna evropska država (zar/burka/maska Spajdermena...)?
3. Dudaković "heroj" ili jednostavno lik koji u kameru NAREĐUJE strijeljanje zarobljenih Kladušana i paljevine (slučaj automatski dokazan, samo još odrezati kaznu)?
Aktuelne teme na koje je moguće brzo i koncizno odgovoriti, bez palamuđenja. Znači, da li vi unutar stranke imate zajednički stav o ovim i sličnim temama, ili ih prešutite i ignorišete radi "mira u kući"? Je l rekao Danis: "Nije bila agresija, već klasični građanski rat", a Bojan njemu: "Fakat, buraz, a Atif ti je duša od čovjeka. Da je, bogd'o on bio i u Dobrovoljačkoj...." Ako je tako, mislim da ćete imati samo sopstvene glasove na izborima (ako se ne pokoljete među sobom).
i sranju u Ruandi!
- janje_
#3560 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
sta nam je to kine ti i japana jos ostalo da prodamo??? bh telekom i?Abacija wrote:... kao i zbog njihovog ekonomskog programa po kojem bi oni poprodali sve zivo (isto sto i Dodile!) i tako BiH doveli u potpuni kolonijalni polozaj.
-
Abacija
#3561 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ima na temi Mile ALL ABOUT sta sve covjek prodaje po Suminitetu. Isto kao da se igra monopola. Ho's kupiti parcelu? Cijena, sitnica.janje_ wrote:sta nam je to kine ti i japana jos ostalo da prodamo??? bh telekom i?Abacija wrote:... kao i zbog njihovog ekonomskog programa po kojem bi oni poprodali sve zivo (isto sto i Dodile!) i tako BiH doveli u potpuni kolonijalni polozaj.
- black
#3562 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Abacija wrote:
Ti ko da nisi procitao temu od pocetka.Zar ti nije jasno da i NS spada u istu kategoriju kao i austrijske nacionalisticke stranke?
Dajes im podrsku zbog njihovog zalaganja za mali ausvic i suradjivanja sa otvorenim cetnicima (vidi pod Foca) kao i zbog njihovog ekonomskog programa po kojem bi oni poprodali sve zivo (isto sto i Dodile!) i tako BiH doveli u potpuni kolonijalni polozaj.
- Ridjobrki
#3563 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Dragi moj Abacija pomirimo se već jednom da su naše želje iluzija a naši ideali utopija. Ono što bismo ti i ja možda željeli je neka nova Juga od BiH u smislu zemlje koja ima nekog samopoštovanja, diplomatiju koja koristi odnose svoje zemlje sa drugim zemljama/blokovima da bi ih iskorištavala a ne da bi nju handrio ko stigne, zemlje koja razvija svoje potencijale, racionalno iskorištava i čuva svoje resurse, ulaže u obrazovanje planski i sistematično, u euroatlantske integracije ulazi onoliko koliko i kako njoj odgovara etc etc ali toga NEMA NITI ĆE IKADA BITI i ti i ja iako znamo šta bi nam trebalo NIKAD nećemo imati stranku koja će nam to ponuditi.
E sad, varijante su dvije: gledati malo pa izabrati najmanje od ponuđenih zala ili se operisati od politike i rahatnije živjeti onoliko koliko ti ta politika dozvoli. Ja NS ne mirišem iz nekih drugih razloga koji su konkretni ali im vala ne bi ni spočitavao sve ono što im ti i još neki forumaši spočitavate (iako se ja suštinski slažem sa vama - razlika je u tome što ja tu ipak gledam na ono da je politika umijeće mogućeg).
Nadam se da me razumiješ, pišem ti ovo jer prepoznajem ono što tebe i još neke od nas handri i mislim da nam je vrijeme da se okanemo nekih iluzija i pokopamo neke nade. Jebiga.
E sad malo da nešta priupitam uvaženog postavljača teme koji moje prisustvo na temi opetovano ignorira baš kao i moje toplo i dobronamjerno ljudsko upozorenje na strani 133 ove teme (http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... r#p4094257) da se Bosanski Petrovac ovdje prestane spominjati kao pozitivan primjer.
P.S. Dragi Peđa, za dobro svoje stranke ignoriši mi i ovaj post i ne ulazi u moguću diskusiju o pozitivnim aspektima vladavine NS u Bosanskom Petrovcu. Bar ne prije nego ja budem u prilici da to gospodinu Hajderu (za kojeg znam da prati ovu temu pa mu ovako suptilno pokušavam natuknuti neke stvari...) osobno izložim prije nego krenem sa javnom kritikom.
E sad, varijante su dvije: gledati malo pa izabrati najmanje od ponuđenih zala ili se operisati od politike i rahatnije živjeti onoliko koliko ti ta politika dozvoli. Ja NS ne mirišem iz nekih drugih razloga koji su konkretni ali im vala ne bi ni spočitavao sve ono što im ti i još neki forumaši spočitavate (iako se ja suštinski slažem sa vama - razlika je u tome što ja tu ipak gledam na ono da je politika umijeće mogućeg).
Nadam se da me razumiješ, pišem ti ovo jer prepoznajem ono što tebe i još neke od nas handri i mislim da nam je vrijeme da se okanemo nekih iluzija i pokopamo neke nade. Jebiga.
E sad malo da nešta priupitam uvaženog postavljača teme koji moje prisustvo na temi opetovano ignorira baš kao i moje toplo i dobronamjerno ljudsko upozorenje na strani 133 ove teme (http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... r#p4094257) da se Bosanski Petrovac ovdje prestane spominjati kao pozitivan primjer.
Šta konkretno?Pedja Kojovic wrote:
To sto je Ermin Hajder u ovih dvije godine uradio u Bosanskom Petrovcu je zaista sjajno.
P.S. Dragi Peđa, za dobro svoje stranke ignoriši mi i ovaj post i ne ulazi u moguću diskusiju o pozitivnim aspektima vladavine NS u Bosanskom Petrovcu. Bar ne prije nego ja budem u prilici da to gospodinu Hajderu (za kojeg znam da prati ovu temu pa mu ovako suptilno pokušavam natuknuti neke stvari...) osobno izložim prije nego krenem sa javnom kritikom.
-
Pedja Kojovic
#3564 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
ridjobrki
Ermin Hajder komunicira sa ljudima na svom blogu, na zvanicnoj stranici B.Petrovca, n Facebook-u....
Ermin, uprkos crveno zelenoj koaliciji u vijecu i prijetnjama opozivom i smrcu, radi i uradio je jako mnogo.
(Uvecao budzet opstine za 3-4 puta, doveo investitore, nabavio grtalice za snijeg, prijevoz za skolu, otvorio dom kulture....)
Nema potrebe da se suzdrzavate. Forum je demokratski i svako ima pravo iznijeti svoje misljenje ili sta god zeli.
p.k.
Ermin Hajder komunicira sa ljudima na svom blogu, na zvanicnoj stranici B.Petrovca, n Facebook-u....
Ermin, uprkos crveno zelenoj koaliciji u vijecu i prijetnjama opozivom i smrcu, radi i uradio je jako mnogo.
(Uvecao budzet opstine za 3-4 puta, doveo investitore, nabavio grtalice za snijeg, prijevoz za skolu, otvorio dom kulture....)
Nema potrebe da se suzdrzavate. Forum je demokratski i svako ima pravo iznijeti svoje misljenje ili sta god zeli.
p.k.
-
doktor78
#3565 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Evo, na stranici CIK-a su objavljene liste kandidata svih stranaka, pa i NS. Ne nadjoh nigdje toliko pominjanog Mutica iz Prijedora. Izgleda da je sve bio plod kuhinje nekih koji misle da im NS moze pomrsiti racune
-
Pedja Kojovic
#3566 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pretpostavljam da nema potrebe kopirati liste na forum i zatrpavati postove?
Svako koga zanimaju liste Nase stranke ih moze pogledati na CIK-ovoj web stranici.
Mi spremamo svoju web stranicu za izbore na kojoj ce se naci vise podataka o kandidatima.
p.k.
Svako koga zanimaju liste Nase stranke ih moze pogledati na CIK-ovoj web stranici.
Mi spremamo svoju web stranicu za izbore na kojoj ce se naci vise podataka o kandidatima.
p.k.
- lupp
#3567 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Procitao sam prvih 30 stranica i vidio njihovo misljenje kako RS treba ostat i slazem se sa tim. Ti bi rado da zivis u nekom idealnom svijetu gdje se sve ponistava sto ti se ne svidja, gdje bi zakon vladao onako kako ti zelis, to ti mozda obecava Silajdzic ili druge "nacionalne" stranke ali to se nikad nece ispunit bez rata i zbog toga treba i realne zahtjeve imat i traziti stranke koje imaju i realne poglede. Ako su promjena imena manjeg entiteta i konkretne akcije kojima bi se digla ravnopravnost Bos. i Hrv. u njoj maximum sto se trenutno moze postici zar nije i to nesto, mnogo vise nego sanjarit o ukidanju RS? Zar ne bi rado vidio da se nesto mjenja kroz iduce 4 godine, a ne samo obecava?Abacija wrote:Ti ko da nisi procitao temu od pocetka.lupp wrote:
Slazem se, slican princip je Haider koristio kao i ovi nasi politicari. Imao je on cak i zamahan uspjeh na zadnjim izborima(mislim da je oko15%), a uz to je imao i jak karakter pa ne zamjerim austrijancima sto padaju na takve stvari, nije im prvi put![]()
Podrska Nasoj StranciZar ti nije jasno da i NS spada u istu kategoriju kao i austrijske nacionalisticke stranke?
Dajes im podrsku zbog njihovog zalaganja za mali ausvic i suradjivanja sa otvorenim cetnicima (vidi pod Foca) kao i zbog njihovog ekonomskog programa po kojem bi oni poprodali sve zivo (isto sto i Dodile!) i tako BiH doveli u potpuni kolonijalni polozaj.
Dakle austrijske nacionalne stranke "otvoreno" pricaju protv islama i stranaca, NS nista slicno ne cini ni zatvoreno.
Oni se zalazu sa opstanak RS. Pa? Sud i medjunarodna zajednica je priznala RS kao dio BiH. Ukidanje je nerealno. Dakle ako se ne moze ukinuti barem se moze potruditi da se RS ucini boljim mjestom za sve narode.
Bih doveli u kolonijalni polozaj? haha pa de okreni se malo oko sebe, gdje su te doveli ovi sto su dosad vladali? Ispada BiH je trenutno potpuno samostalna drzavica gdje stranci nemaju nikakvu imovinu i utjecaj. Treba se sto vise zahvalit strancima, da nema njih placao bi 50km obicnu kiflu.
Inace gdje je NS naveo da zeli prodat Telekomunikacije i Elektro Federacije? Mislim da Drzava i ne posjeduje mnogo vise od ove dvije unosne grane.
- nosara
#3568 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Moze li pojasnjenje, koji su to "crveni"...?Pedja Kojovic wrote:ridjobrki
p.k.
- Corto Maltese
#3569 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Meni nije jasno, a izgleda da nisam jedini.Abacija wrote:Zar ti nije jasno da i NS spada u istu kategoriju kao i austrijske nacionalisticke stranke?
-
doktor78
#3570 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Prema podacima na stranici CIK, u Opcinskom vijecu u B.Petrovcu SNSD ima 6, a SDA 3 od ukupno 17 vijecnika. Pretpostavljam da je na te "crvene" Pedja mislio...nosara wrote:Moze li pojasnjenje, koji su to "crveni"...?Pedja Kojovic wrote:ridjobrki
p.k.
- Ridjobrki
#3571 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Koliko sam ja upućen (a sudjelovao sam u izradi svih bitnijih dokumenata na osnovu kojih funkcionira ta općina) ovo nije posao načelnika iako, priznajem, riječ je o jako dobrom načinu da se stvori dojam da se nešto radi. Ja bih, recimo, radije da je nastavio izravno komunicirati sa ljudima iz čaršije koje izbjegava - možda bi čuo i kakvo drugo mišljenje koje ne bi mogao izbrisati poput komentara na FB koji ga ne hvali... Btw, na njegovom mjestu bih se upitao zašto mu postove komentarišu samo ljudi iz stranke, poznanici koji veze s njegovim gradom nemaju i Petrovčani koji više ne žive u svom gradu. Iznenađujuće malo je tamo komentara građana Bosanskog Petrovca, što ti, naravno, ne možeš znati jer za razliku od mene ne poznaješ te ljude.Pedja Kojovic wrote:ridjobrki
p.k.

Slika 1. Facebook - U službi demokratije od 2004.
Koalicija SNSD i A-SDA je savršen izgovor za sve neuspjehe, opoziv je moguć jedino referendumom (strah od opoziva je opravdan jedino kad izgubiš podršku u narodu) a prijetnje smrću su za givmiabrejk - lično si onomad fasovao više nego što će Ermin ikada u životu. Žao mi je što se Ermin susreće sa takvim problemima ali politička mudrost, taktičnost, sklonost ka kompromisu i kontrola nad vlastitim egom se ne nalaze na cesti...Pedja Kojovic wrote: Ermin, uprkos crveno zelenoj koaliciji u vijecu i prijetnjama opozivom i smrcu, radi i uradio je jako mnogo.
Hajder je zatekao budžet od nepunih 2.5 miliona KM što znači da bi po tvome sadašnji trebao biti... dva pamtim... tri pišem... negdje između 8-10 miliona. E, ja ne znam tačno koliki je (ali mogu saznati ako budeš tražio tačan podatak) ali znam toliko da ti mogu mirne duše pobiti ovaj argument jer, slagaću ti, čini mi se da je i danas tu negdje oko 2-2.5 miliona - u svakom slučaju nije znatno veći.Pedja Kojovic wrote: (Uvecao budzet opstine za 3-4 puta, doveo investitore, nabavio grtalice za snijeg, prijevoz za skolu, otvorio dom kulture....)
Investitora ili nema ili su im se ninja-lekcije isplatile pošto ih niko živ još nije vidio ovdje - u svakom slučaju hvala načelniku što se slomio putujući po Europi tražeći ih.

Slika 2. Bosanski Petrovac, opuštanje ninja-investitora za šankom
Grtalice za snijeg i prijevoz za školu??? Ja bih sugovorniku ukazao više poštovanja u diskusiji pa bar naveo čestite argumente. Ups, sorry - zaboravljam da se radi o ublehaškoj stranci i ublehaškoj politici zasnovanoj na dobrom PR-u kojima su i svakodnevni poslovi (a ovo meni liči na nešto što svaki prosječan, pa i loš načelnik radi) hvalevrijedni vrhunski dometi.

Slika 3. Grtalica - mokri san svakog općinskog načelnika u XXI stoljeću
Dom kulture je projekat koji je osmišljen i realiziran za vrijeme prethodnog načelnika, samo je finaliziran za vrijeme E.H. Baš kao i šalter sala općine. I rekonstrukcija zgrade općine. I famozni semafori. I pokretanje poljoprivrene proizvodnje.
U pravu si, eto nećemo.Pedja Kojovic wrote: Nema potrebe da se suzdrzavate.
Hvala na prostoru i rado ću nastaviti sa učešćem u ovakvim plodonosnim diskusijama.
P.S. Moje pisanje nije usmjereno ni protiv koga niti iz bilo kakvih ličnih pobuda. Ja samo radi istine iznosim činjenice i rado ću čestitati svakom ko ih ospori. Kad je Ermin Hajder konkretno u pitanju, nas dvojica smo skupa kritizirali njegove prethodnike i ne vidim razloga da ja sada njega štedim kada je on preuzeo njihove načine vladanja, ophođenja s ljudima, njihove saradnike, metode i vrijednosti sistem. Nek bar jedan od nas dvojice ostane dosljedan sebi, ako ništa bar da se neki standardi i kriteriji ne izgube.
P.P.S. Ermine (budući da znam da ovo čitaš) možda je sad pravo vrijeme da se upitaš gdje su nestali svi oni ljudi koji su te svih ovih godina podržavali i gdje će ko od ljudi koji te sada okružuju biti za dvije godine kad zglajzaš...
-
ajdin.kahrovic
#3572 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ridjobrki i/ili Pedja,
buduci da ste obojica manje-vise upuceni u situaciju u B. Petrovcu, mozete li mi molim vas objasniti zbog cega su raspisani prijevremeni izbori za nacelnika?
Hvala
buduci da ste obojica manje-vise upuceni u situaciju u B. Petrovcu, mozete li mi molim vas objasniti zbog cega su raspisani prijevremeni izbori za nacelnika?
Hvala
- Ridjobrki
#3573 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ukratko: nisu.ajdin.kahrovic wrote:Ridjobrki i/ili Pedja,
Hvala
Njihov načelnik je nedavno preminuo i zato su raspisani prijevremeni izbori. Došlo je do zabune jer CIK ovu općinu tretira pod nazivom Bosanski Petrovac/Petrovac pa su mediji skratili ovo iza slasha, po načelniku "u potrazi za senzacionalizmom"...
-
ajdin.kahrovic
#3574 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Aha, hvala Ridjobrki na pojasnjenju, pomislih da se nesto kuha sa Hajderom.
Pedja,
moram ti reci da nisam previse odusevljen listom za federalni Parlament - Izborna jedinica 7, tako da premisljam da li da dam svoju podrsku stranci za ovaj nivo vlasti. Medjutim, posto ni konkurencija nije Bogznašta, vidjećemo.
Takodjer, za drzavni parlament mi je nevjerovatno da 40% liste iz Sarajeva je pripalo NSP koja je prakticno jedva formirala odbor u Sarajevu. Pored toliko svog clanstva, dali ste podrsku manje-vise anonimusima iz te stranke, a posebno je iznenadjujuce da je jedan od tih ljudi sa liste clan Regionalnog odbora NSPa u Republici Srpskoj (a nalazi se na listi za PSBiH iz sarajevske izborne jedinice).
Pedja,
moram ti reci da nisam previse odusevljen listom za federalni Parlament - Izborna jedinica 7, tako da premisljam da li da dam svoju podrsku stranci za ovaj nivo vlasti. Medjutim, posto ni konkurencija nije Bogznašta, vidjećemo.
Takodjer, za drzavni parlament mi je nevjerovatno da 40% liste iz Sarajeva je pripalo NSP koja je prakticno jedva formirala odbor u Sarajevu. Pored toliko svog clanstva, dali ste podrsku manje-vise anonimusima iz te stranke, a posebno je iznenadjujuce da je jedan od tih ljudi sa liste clan Regionalnog odbora NSPa u Republici Srpskoj (a nalazi se na listi za PSBiH iz sarajevske izborne jedinice).
-
doktor78
#3575 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ja sam se otprilike skontao: na kantonalnoj listi dajem glas NS, na federalnoj i drzavnoj najvjerovatnije SDP-u, jednostavno jer po sadasnjim izbornim pravilima nema sanse da na ova dva visa nivoa bilo koji kandidat NS uspije izboriti mandat iz moje izborne jedinice. Zbog toga zalim sto nije formirana koalicija sa strankama slicne orijentacije (LDS, SDU i slicno)