Znam, ali je generalno lijepo vidjeti da nemaju tolike pretenzije prema bosni i da je velikosrpska ideja vec gotovo totalno istrosena. Teritorija je njima jedino u glavi, a ta nenaseljena teritorija istocne bosne je daleko bliza prenatrpanom sarajevu nego beogradu. Imaju svoje probleme, nije im rs ni na kraj pameti, jaca pokret za vecu autonomiju vojvodine, godisnje izumire jedan grad od 30000 ljudi jer im je prirodni prirastaj katastrofa, unutrasni sukobi izmedju prozapadnih i proruskih... Ima toga jos puno, ali bi volio da ovi srbi u bih razbiju iluziju da ih tamo cekaju rasirenih ruku.dallton wrote:pa bas sad nisam siguran da lete da je nazovu genocidnom (a i zasto bi je nazivali genocidnom?)...a nije to do priznavanja ili ne priznavanja, jednostavno nijedan centar ne dozivljava periferije - u srbiji niko ne dozivljava ni tamo neki kragujevac, a tek mos misliti recimo sekovice - to je kao da pricas o drugoj planeti ...al eto mogu srbi u pcu napraviti od sebe srpsku spartu i zanavijek braniti "vjekovni srpski interes", to nije nikakav problem, samo sto ce ih onda svi samo ostaviti na miru i pustiti da se lagano izoliraju - sto se vec desilo..ah da zaboravio sam dodam - na b92 forumu kao i mnogim drugim ove stvari koje mi pricamo ovdje a koje se u BiH znaju, tamo se ne znaju...mislim da je masa na b92 ubjedjena da su srbi (ili zajedno srbi i hrvati) u BIh bar 2/3 stanovnistva - al onda dodje SURPRISEado_law wrote:Pozitivno sam se iznenadio na forumu B92, koliko srba iz srbije ne priznaje rs, cak je nazivaju genocidnom, sumskom itd itd. Ipak ima nade za ove krajeve
Milorad Dodik ALL ABOUT
-
ado_law
#3551 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
-
dallton
#3552 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
niko nikoga nigdje ne ceka rasirenih ruku, bar smo dosad tu iluziju razbili (doduse na bolan nacin)...a nece srbi u pcu prestati sanjati o majcici srbiji, kao sto ce uvijek biti onih u srbiji (politicara) koji ce im snove podgrijavati i drzati tenziju u BiH da dobiju poene u cjenkanju s EU..u svakom slucaju najbolje bi bilo za sve nas da EU na nekom brzom vozu primi srbiju preko voznog reda
-
ado_law
#3553 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Nek idu gdje hoce, samo da nas vise ostave na miru. laku noc 
-
dallton
#3554 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
sto bi te ostavili na miru kad zive s tobom, a i ti moras zivjeti s njimaado_law wrote:Nek idu gdje hoce, samo da nas vise ostave na miru. laku noc
-
dallton
#3555 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
bravo dodo hajd zakuhaj svega ti tvogPredsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik nazvao je danas spekulacijama navod u vezi s optužnicom koja bi mogla biti podignuta protiv njega te uputio brojne optužbe protiv tužilaca BiH te da se ne bave pravom već su pod pritiskom stranaca.
Dodik je, komentirajući navode da bi na temelju SIPA-inog izvještaja o počinjenom krivičnom djelu protiv njega i još 15 osoba iz RS-a, već krajem maja ili početkom juna Tužilaštvo BiH moglo podići optužnicu, rekao da su to nepotvrđene informacije kojima se pravi klima za to i da mu „odavno" nije važno šta pišu federalni mediji.
„Jasno mi je da oni prave klimu protov RS-a i svega što je u njoj. To je i neka vrsta pritiska na samo Tužilaštvo", rekao je Dodik novinarima u Banjoj Luci te pozvao Tužilaštvo BiH da podigne optužnicu, ako za to ima dokaza.
Rekao je da sve u vezi s navodnom prijavom protiv njega traje oko pet mjeseci, a da su i dalje u toku samo predistražne radnje te ponovo optužio federalne medije da su umiješani u cijeli slučaj.
Ustvrdio je da je u svemu vidljiva i politizacija i politička uloga Tužilaštva te miješanje stranaca kao vrsta pritiska na RS i njega.
„Nisam od onih krelaca koji su spremni da se povinuju ili da popustim na nekim političkim pitanjima. Biću još ortodoksniji zbog svega toga jer smatram da ovakva država, s ovakvim institucijama ne treba nikome i da Tužilaštvo BiH s takvim kompetencijama ne može da opstane u budućnosti", rekao je entitetski premijer.
Ističe da će upravo to morati biti otvoreno kao tema o kojoj se treba raspravljati, budući, da je nadležnost u vezi s državnim tužilaštvom „oteta entitetu i locirana na nivo BiH da bi se vrštio pritisak na političare".
Tvrdi da je isti scenarij primijenjen i u slučaju Mirka Šarovića te Dragana Čovića, za koga je rekao da je bio šest mjeseci zatvoren u zatvoru, a zatim nakon tri godine procesa rečeno mu je da nisu nadležni u njegovom slučaju.
„Čović je spreman da se povinuje tome, a ja nisam. Nisam spreman da prihvatim nikakvu zloupotrebu institucija jer ni ja ne zloupotrebljavam Vladu RS-a", rekao je Dodik ustvrdivši da su bh. tužioci „pod diretnim uticajem stranaca u BiH", koje je nazvao „mešetarima, koji žele da se ovdje zadrže, kao i svoje plaće od 15.000 ili 20.000 eura, te da se ovdje pravi problem kako bi se obezbijedila podrška njihovih vlada za dodatnu intervenciju u BiH".
Uvjeren je da će se na kraju vidjeti da ništa od njegovog slučaja nije ni bilo, osim spekulacija koje su već nanijele štetu i poslale jednu lošu poruku o RS-u.
„Međutim, može se primijetiti da je to kreirano u Federaciji BiH i da je to samo dokaz da FBiH s takvim svojim ponašanjem medija i političkih faktora ne može se drugačije ni prihvatiti nego neprijateljska u tom pogledu. Mi ćemo na to odgovarati na adekvatan način", rekao je entitetski premijer.
Ponovio je da će se preispitati prijenos nadležnosti s entiteta na nivo države kada je u pitanju rad Tužilaštva i Suda BiH, koji treba da se bave, kako kaže, kriminalom u organima BiH, a da poštuju nadležnost entitetskih pravosudnih organa.
Za Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH je rekao da je „hibrid" koji je nametnut, a strani tužioci i sudije, koji vode neke istrage, „imaju diplomatski status, a nisu čak ni položili zakletvu za rad u organima BiH, a bave se tim pitanjima".
Kome onda oni odgovaraju, pita Dodik, ako ne organima BiH, ističući da su nadležnosti Tužilaštva i Suda BiH „apsolutno neprihvatljive i stoga će veoma brzo predložti izmjene Zakona o Sudu BiH".
On dalje tvrdi da su „oni spremni da podignu optužnicu samo ako neko iz OHR-a ih nazove i kaže da to treba da urade".
Za sudije Ustavnog suda BiH je rekao da „odlučuju politički, a ne pravno", te da se te stvari moraju „raščišćavati".
Dodik je, također, ustvrdio i da je „jedan strani tužilac dao nalog za prisluškivanje sudija Ustavnog suda BiH" te da je zatim i donesena odluka tog suda o ustavnosti člana 13. Zakona o Sudu BiH, iako je većina sudija „spremna da u internom razgovoru kaže da taj član nije u skladu s Ustavom BiH".
Za novinare je rekao da „malo njih želi da sve to istraži, što je opet indikativno, jer bi vrhunska afera u svakoj zemlji bila da je strani tužilac dao nalog za praćenje sudije Ustavnog suda BiH".
„Provjerite malo da li je to bilo. Što se bojite. Zašto se samo ne bojite Dodika i ostalih političara, nego se samo bojite stranaca. Pitajte Tužilaštvo BiH da li je dat nalog za prisluškivanje sudija Ustavnog suda i da li je to noramalno i zašto je tako urađeno", upitao je Dodik novinare.
Naveo je i da nema BiH u EU sa stranim sudijama i tužiocima te OHR-om.
Za tužioce je rekao da „su obične 'babe', koje se boje nekoliko medija iz FBiH i zato ne žele da završe proces oko njegovog slučaja".
Dodik navodi da ako tužioci završe taj proces bit će hvaljeni, a ako kažu da nema osnova za to bit će predmet nekih emisija u FBiH.
„Katastrofa je da se sav politički život svodi na to. Imate tužioce 'jajare', koji uopšte ne smiju da rade svoj posao i čekaju šta će im neko od stranaca reći. Pozivam ih da podignu optužnicu, ako ima elemenata, i da to jednom riješimo. Hajde, majstore, digni optužnicu da vidimo da li je to tako. Zašto se samo držite spekulacija. Zašto nema istrage i zašto se mi ne možemo da branimo u normalnoj proceduri", upitao je Dodik.
On je pozvao tužioce da podignu optužnicu protiv njega, ako ima elemenata, pa da se vidi „kako će ko proći u ovoj zemlji", a on neće, tvrdi, šutjeti kao Šarović, bez obzira na to da li će biti ili ne predsjednik Vlade RS-a.
Sve to je direktan udar na njegovu ličnost jer „od optužnice nema ništa, a neka tužioci pokažu da nisu 'jajare i babe', što im on javno kaže da jesu".
Optužio ih je i da su "obični poltroni, da nemaju veze s pravom i da su instruisani nekim drugim motivima, a ne pravdom i pravičnošću".
kao sto govorim danima BiH nikad nije imala boljeg prijatelja i veceg bosanca od milorada dodika
zao mi je samo sto nemogu da nadjem na youtubu jednu folk pjesmu pod nazivom "oluja se sprema" i da je posvetim dodi - sama rijec oluja mi nekako budi pozitivne emocije, sta cu kad sam senzibilan
- Mahalac
#3556 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Idealno mjesto za citiranje procetnickog ali genijalnog pisca I. Andrica: ..."Culi su oni u svom zivotu mnogo telala i pobeda, pa ipak niko od njih ne pamti da je ijedna nova godina bila bolja od one koja je prosla"...

-
dallton
#3557 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
e ko kaze da titina jugoslavija nije bila pravna drzava, hebo ga otac...ovo sto se radi u pcu je stvarno bjelorusija mrtvaKaletović ispitivan u Banja Luci
Kaletović ispitivan u Banja Luci
BANJA LUKA - Iako je javnost bila upoznata, a sigurno i banjalučko tužiteljstvo sa prijetnjama smrću koje je dobio novinar magazina 60 minuta Damir Kaletović, apsurdno je i tragikomično da se u zgradi Okružnog tužiteljstva Banja Luka, umjesto bivšeg ombudsmena za ljudska prava BIH Vitomira Popovića, našao novinar Damir Kaletović.
Sat i po tužiteljica Tanja Mrđa, uz nazočnost predstavnika ombudsmena za ljudska prava Bosne i Hercegovine, Ureda visokog predstavnika i OSCE-a, saslušavala je kolegu Damira Kaletovića. Popović je protiv Kaletovića, zato što ga je navodno neovlašteno i bez dozvole snimao, podnio prijavu banjalučkom tužiteljstvu.
Damiru Kaletoviću podršku su iskazale i kolege novinari, kao i predstavnici pojedinih nevladnih organizacija. Oni ističu kako poziv za saslušanje Kaletoviću predstavlja dosad nezampamćen presedan u domaćem pravosuđu, neprofesionalan i skandolazan potez u ponašanju i djelovanju jedne pravosudno-tužiteljske organizacije.
Prilikom obavljanja redovnih novinarskih zadataka bivši ombudsmen za ljudska prava Bosne i Hercegovine Vitomir Popović napao je ekipu magazina 60 minuta i novinaru Damiru Kaletoviću rekao da zaslužuje metak u čelo.
-
BrollyBG
#3558 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ovde si u pravu, postoji podela na prozapadne i proruske. "Ne daj Boze da se Srbi sloze."ado_law wrote:unutrasni sukobi izmedju prozapadnih i proruskih... Ima toga jos puno, ali bi volio da ovi srbi u bih razbiju iluziju da ih tamo cekaju rasirenih ruku.
Zato i dodjoh kod vas na forum, bas me zanima kakvo je stanje kod vas
-
dallton
#3559 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
ta podijelo o kojoj @ado_law prica je nepostojeca - podijela bi bila da je fifti/fifty, al je u prekodrinskom cetnitetu podijela 40% nezainteresiranih, 10%posto fola prozapadanih, ostalo proruski cetnici, koljaci i ostali koji naravno predstavljaju siroke narodne mase srbijeBrollyBG wrote:Ovde si u pravu, postoji podela na prozapadne i proruske. "Ne daj Boze da se Srbi sloze."ado_law wrote:unutrasni sukobi izmedju prozapadnih i proruskih... Ima toga jos puno, ali bi volio da ovi srbi u bih razbiju iluziju da ih tamo cekaju rasirenih ruku.
Zato i dodjoh kod vas na forum, bas me zanima kakvo je stanje kod vasBar sto se politike tice.
-
BrollyBG
#3560 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Govoris o Srbiji? Vi nas zaista tako vidite?
"Koljaci"..
Kako onda objasnjavas vladu Srbije koja je prozapadna? Neko ga je morao dovesti na vlast....
"Koljaci"..
Kako onda objasnjavas vladu Srbije koja je prozapadna? Neko ga je morao dovesti na vlast....
- Socijalista
-
dallton
#3562 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
ti si stvarno bubnuo na ovaj forum izgledaBrollyBG wrote:Govoris o Srbiji? Vi nas zaista tako vidite?![]()
"Koljaci"..
kakva bolan prozapadna vlada, u koaliciji s milosevicevim borcima, a svi slozno iza ledja podrzavaju ubijanje nesrba u pcu
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#3563 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
šta je bolan prozapadno? odijela na njima? moguće, moguće...BrollyBG wrote:Govoris o Srbiji? Vi nas zaista tako vidite?![]()
"Koljaci"..
-
dallton
#3564 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
ma tacno je sve, al nemojte ljudima kvariti idilu dok dodo sa svojim haverom inztkom ne rasproda sve zivo (ako se jos ima sta, strateski resursi su otisli)...za 6 mjeseci do godinu dana, pc ce izgledati kao madjarska u periodu 97/99 i kasnije...Socijalista wrote:Vrlo interesantno, ako je tacno:
http://www.pincom.info/index.php?p=opsirnije&s=64931
-
BrollyBG
#3565 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Znas, sada mi je vrlo drago sto sam "bubnuo". Ove izjave prvi put cujem. Ponekad nije lose "izaci napolje" i pogledati stvari (stavove) od spolja.dallton wrote:ti si stvarno bubnuo na ovaj forum izgleda![]()
A za onaj drugi deo gresite, nemate pojma koliko. Ali ne bih da skrecem sa teme, pozdrav i svako dobro.
-
dallton
#3566 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
pa sad nesto bas ne znam koliko grijesimo u svijetlu dogadjaja u BiH u posljednjih 15 godina, a koji su direktno/indirektno vezani za srbijuBrollyBG wrote:Znas, sada mi je vrlo drago sto sam "bubnuo". Ove izjave prvi put cujem. Ponekad nije lose "izaci napolje" i pogledati stvari (stavove) od spolja.dallton wrote:ti si stvarno bubnuo na ovaj forum izgleda![]()
A za onaj drugi deo gresite, nemate pojma koliko. Ali ne bih da skrecem sa teme, pozdrav i svako dobro.
al eto ako ti imas neku drugu perspektivu, dobrodosao si da je podijelis, reci ono sta smatras da se misli pogresno, ovo i jest forum za to
- Chmoljo
#3567 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
nemoj da bežišBrollyBG wrote:Znas, sada mi je vrlo drago sto sam "bubnuo". Ove izjave prvi put cujem. Ponekad nije lose "izaci napolje" i pogledati stvari (stavove) od spolja.dallton wrote:ti si stvarno bubnuo na ovaj forum izgleda![]()
slušaj, imamo svako pravo da režimo na sve što dolazi iz Beograda (mislim na političku kuhinju, da ne bude zabune
ti se iz te "prozapadne" vlade slizali sa "nosiocem ekonomskog preporoda boljeg dijela BiH" koji opet po dnevnoj osnovi ispali nekoliko protuustavnih nebuloza kojim negira i mene i moju domovinu (a da ne govorim o predstavnicima "nevladinih" organizacija, oni to serijski štancaju).
da se stvari mogu izgladiti, mogu itekako. pogledaj samo kakav je zaokret napravila hrvatska politika prema Hrvatima u BiH, a time i prema ostalima. iako tu ima sijaset neriješenih pitanja može se reći da su sada Sarajevo i Zagreb u prijateljskim odnosima.
eto, pozz
-
BrollyBG
#3568 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Vidite ovako... Ja vam samo mogu preneti stvari koje vidim ovako, iz moje perspektive, sa cime se vi sigurno necete sloziti, no dobro...Chmoljo wrote:
Neko je spominjao Milosevica. Ne vidim kakve veze ima Tadic sa Milosevicem? DS je nastao raspadom bivseg DOS-a koji je bio opozicija Milosevicu. Izlasci na ulice, udaranje serpi, "skidanje" Milosevica sa vlasti.... to vam je verovatno vec poznato.
Dalje, ne znam da li znate da jedan deo naroda ne moze ocima da vidi Tadica. Pojedini politicari iz opozicije ga cak nazivaju "ustasom" (ima i na youtube snimak). To su isti koji b92 televiziju (koju vi hvalite) nazivaju izdajnickom.
Trece, koliko sam ja video Tadic se svuda zalagao za mir, izjavljivao kako ce Kosovo braniti svim nenasilnim pravnim i politickim sredstvima. Doduse, BiH nije pominjao, ali koliko mi je poznato nikada nije imao neke pretenzije da vas na bilo koji nacin ugrozi. Mozete zamisliti kakvu je reakciju kod svojih protivnika izazvao kada se javno izvinio Hrvatima! Haos. A posle par meseci/godina stizu izjave Hrvatskih politicara "Hrvati se nemaju sto ispricavati Srbima".
Za kraj, ne pokusavam da branim Tadica, samo se trudim da sto objektivnije napisem ono sto jeste. Mozda vi vladu Srbije drugacije vidite, ali ovo je realno stanje (u Srbiji). Vlada JESTE proevropska, mozda cak i vise nego sto bi trebalo.
-
dallton
#3569 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
pa koje onda koalicioni partner ds-a i tadica nego dacic i "socijalisti"?BrollyBG wrote:Vidite ovako... Ja vam samo mogu preneti stvari koje vidim ovako, iz moje perspektive, sa cime se vi sigurno necete sloziti, no dobro...Chmoljo wrote:
Neko je spominjao Milosevica. Ne vidim kakve veze ima Tadic sa Milosevicem? DS je nastao raspadom bivseg DOS-a koji je bio opozicija Milosevicu. Izlasci na ulice, udaranje serpi, "skidanje" Milosevica sa vlasti.... to vam je verovatno vec poznato.
Dalje, ne znam da li znate da jedan deo naroda ne moze ocima da vidi Tadica. Pojedini politicari iz opozicije ga cak nazivaju "ustasom" (ima i na youtube snimak). To su isti koji b92 televiziju (koju vi hvalite) nazivaju izdajnickom.
Trece, koliko sam ja video Tadic se svuda zalagao za mir, izjavljivao kako ce Kosovo braniti svim nenasilnim pravnim i politickim sredstvima. Doduse, BiH nije pominjao, ali koliko mi je poznato nikada nije imao neke pretenzije da vas na bilo koji nacin ugrozi. Mozete zamisliti kakvu je reakciju kod svojih protivnika izazvao kada se javno izvinio Hrvatima! Haos. A posle par meseci/godina stizu izjave Hrvatskih politicara "Hrvati se nemaju sto ispricavati Srbima".
Za kraj, ne pokusavam da branim Tadica, samo se trudim da sto objektivnije napisem ono sto jeste. Mozda vi vladu Srbije drugacije vidite, ali ovo je realno stanje (u Srbiji). Vlada JESTE proevropska, mozda cak i vise nego sto bi trebalo.
sto se tice navodne "demokratske revolucije" protiv milosevica - to je bilo skidanje milosevica zato sto nije uspio u onome sto je obecao, a ne zato sto je neko toliko u principu bio protiv onoga sto on radi (osim zanemarljivog broja intelektualaca) - primjer djindjic na palama okrece volove s karadzicem, a po sarajevu se roka ili sljedeci primjer - predstavnik "otpora" izlazi na tv povodom "revolucije" i izjavljuje "hocemo da pitamo milosevica gdje su srpske zemlje u BiH i Hrvatskoj" - a nije ga pitao gdje su pobijeni i prognani na stotine hiljada to ga nije bilo briga
znam za izvinjenja hrvatskoj, al to me pravo da ti kazem ne interesuje, nije tema - tadic moze glumiti izvinjenja o srebrenici kao eto "da se distanciramo od proslosti i okrenemo buducnosti" al to je sranje kroz gusto granje - prije rata u pcu je bilo 50 posto nesrba bosnjaka i hrvata, a danas 15 posto i to jedva...al cika tadic hoce da na mirotvornu pricu i "neupitnu podrsku dejtonu" odrzi rezultate genocida, i zbog tog stanja na terenu generalno i on a i ogromna masa u srbiji je direktno ili indirektno cetnicka iliti koljacka
- ProbuseniDolar
#3570 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ma sta vi tu pricate neistine o mom tati.

- Chmoljo
#3571 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
ja ti opet kažem. ljudi u Bosni su za povjerenje platili užasnu cijenu. može se Tadić zalagati koliko hoće riječima, ali djela su ta koja se broje.BrollyBG wrote: Vidite ovako... Ja vam samo mogu preneti stvari koje vidim ovako, iz moje perspektive, sa cime se vi sigurno necete sloziti, no dobro...
pošto ne želim govoriti uopćeno evo da ti kažem svoj lični stav: namjere i riječi srbijanske vlade me interesuju k'o lanjski snijeg. razlog je jednostavan: kod nas ima toliko dnevnopolitičkog iživljanja nad mozgovima ovo malo normalnih ljudi da nas susjedno ne interesuje. to što neko u skupštini Srbije u nekoj raspravi reći npr. kako je toliko i toliko Srba ubijeno u Sarajevu ili Srebrenicu u bilo kojem kontekstu, mene mnogo ne dotiče jer je u pitanju dnevno-političko nadjebavanje (da prostiš). nek se i vlada naziva prokineskom ni to me ne tangira.
tangira me što je na pravdi Boga uhapšen Ilija Jurišić i tamo čami u zatvoru. tangira me to što NE ŽELE uhapsiti Mladića. tangira me odvratan odnos suda u Beogradu koji ne vjeruje majci koja poznala svog sina kako ga rešetaju "Škorpioni", tangira me što je u vladi SPS čiji je vožd osuđen od svih: manji broj onih zbog ratova, onaj veći zbog ratova, ali zato što su izgubljeni...
ako ti misliš da je prozapadna vlada ona koja dopušta ovakve stvari koje samo gore pobrojao, onda...
- vee-jay
#3572 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
A po cemu su to ovi iz Pederacije "prozapadni"?
A zasto Srbija da bude "prozapadna", sta ona dobija sa time? I sta gubi?
Ja razumijem Tadica, ma ja razumijem i Milosevica ali i Cerica i Dodika. *ebo buducnost naroda/ljudi, jedino sto je vazno je da se vlast drzi koliko god moze.
Jedino koga fakat ne razumijem su ovi iz SPCa i SANUa jer oni fakat zive u tim nekim svojim fasistickim ideologijama. Ali nema veze; i od njih uce Bosnjaci, svakim danom, sve vise.
Ja razumijem Tadica, ma ja razumijem i Milosevica ali i Cerica i Dodika. *ebo buducnost naroda/ljudi, jedino sto je vazno je da se vlast drzi koliko god moze.
Jedino koga fakat ne razumijem su ovi iz SPCa i SANUa jer oni fakat zive u tim nekim svojim fasistickim ideologijama. Ali nema veze; i od njih uce Bosnjaci, svakim danom, sve vise.
- Chmoljo
#3573 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
nisu oni prozapadni. to su sve proreformske vladevee-jay wrote:A po cemu su to ovi iz Pederacije "prozapadni"?
-
dallton
#3574 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
dobro si rekao uce uce - eno reis ceric pravi od islamske zajednice "nacionalnu crkvu u bosnjaka", ako nisi unutra slijedi "ekskomunikacija" nema ti pristupa politici - jos po receptu spc-a svaki dan lupa bosnjacima u glavu "eto ih danas pobiju nema nama zivota ni s kim" samo cekam kad ce za jedno godinu dana izaci i reci "niko ne sme da vas bije"vee-jay wrote:A po cemu su to ovi iz Pederacije "prozapadni"?
ovako opisanoj bosnjackoj politika u BiH je sudjen uspjeh otprilike kad ja postanem predsjednik SAD-a sto ce sigurno desiti u najskorijoj buducnosti
Last edited by dallton on 16/04/2009 20:45, edited 1 time in total.
-
ado_law
#3575 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
"znam za izvinjenja hrvatskoj, al to me pravo da ti kazem ne interesuje, nije tema - tadic moze glumiti izvinjenja o srebrenici kao eto "da se distanciramo od proslosti i okrenemo buducnosti" al to je sranje kroz gusto granje - prije rata u pcu je bilo 50 posto nesrba bosnjaka i hrvata, a danas 15 posto i to jedva...al cika tadic hoce da na mirotvornu pricu i "neupitnu podrsku dejtonu" odrzi rezultate genocida, i zbog tog stanja na terenu generalno i on a i ogromna masa u srbiji je direktno ili indirektno cetnicka iliti koljacka"