1. Supljiras. Nisi mi odgovorio odakle Radoncicu novac da osnuje izdavacku kucu, sedmicnjak i dnevne novine.demo00 wrote:1. Ne vidim zasto je to nenormalno. Bill Gates nije imao fakultet kada je osnivao Microsoft. Poduzetnici ne nastaju kroz obrazovanje, oni se takvi radjaju. Radoncic je oduvijek bio poduzetnik. Samo kao takav je mogao pisati protiv Milosevica u ono vrijeme, a kasnije i osnovati, razviti Avaz. Ako je recept za uspijeh tako jednostavan, onda mi nije jasno zasto i sam ne krenes u te vode?ajdin.kahrovic wrote:@demo 00
De ti meni odgovori na nekoliko pitanja, vrlo jednostavnih, sa kratkim, jasnim, argumentovanim odgovorima bez puno supljiranja:
1. Da li neko ko nije visokoobrazovan, iz bogate porodice, novinarcic nekih biltena, te neki zaposlenik (ocito ne novinar ni reporter, u protivnom mi nadji jedan njegov tekst iz "Danas" sa njegovim potpisom) novina "Danas" moze osnovati izdavacku kucu, sedmicnjak, pa dnevne novine, pod uslovom da se ne bavi aktivnostima koje nisu u skladu sa zakonom? Ukoliko je odgovor potvrdan, molim te objasni mi kako.
2. Da li ti tvrdis da Radoncic nije radio reviziju u Revizorskoj kuci Dzaferovic ciji je vlasnik Ramiz Dzaferovic?
3. Da li ti tvrdis da je moralno i u skladu sa zakonom da Radoncic dobije kredit Razvojne banke, namjenjen razvoju lokalnih zajednica, malih i srednjih poduzeca, da gradi Avaz Twist Tower (kamata u RB je 2%, dok je u komercijalnim bankama oko 9%)?
Hvala.
2. Nije Radoncic radio reviziju, niti se njemu radila revizija. Nauci se nekim osnovnim pojmovima prije nego krenes komentarisati.
3. Otkud sad moral? Spominjes moral i banke u istoj recenici ??? Nemoralno je da se taj novac drzi na laggeru ili da ide u dzepove pokvarenih politicara. DEFINITIVNO JE MORALNO DA TAJ NOVAC ODE U PRIVREDU. Da je sve to po zakonu, dokazuje cinjenica da nema ama bas nikakve prijave, optuznice ili prigovora zakonodavne vlasti na ovu transakciju. Novac je otisao u BiH privredu, po kamatnoj stopi svojstvenoj Razvojoj banci i cestitam objema stranama na tome. Sigurno da je BiH gradjevinska industrija sa svojim radnicima najvise profitirala na ovome.
2. Zaobilazis odgovor. Svaka kompanija mora uraditi reviziju poslovanja prije nego dobije kredit RB. Da li tvrdis da reviziju poslovanja "Avaza" (ili kako se vec sluzbeno kompanija zove) nije radila revizorska kuca Dzaferovic za cije usluge joj je Avaz isplatio 150 000 KM? (inace vlasnik revizorske kuce je Ramiz Dzaferovic, direktor RB)
3. http://rbfbih.ba/userfiles/file/Zakon%2 ... 20FBiH.pdf Iscitaj malo, a posebno obrati paznju na clan 4. Vise o malverizacijama u RB:
--- SPAM ---/ba/aktuelno ... pet-2.html