Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Raigor Stonehoof

#3551 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Raigor Stonehoof »

azdralovic wrote:
Raigor Stonehoof wrote:
BaDa wrote:ima li koj radnja u sarajevu u kojoj je moguce placati preko firme odnosno racuna firminog a da nije cijena odmah vec zato sto nije kes placanje? :D
Ako sam dobro shvatio ovu nebuloznu recenicu :D trazis da platis preko firme, i da dobijes cijenu "za kes" a ne vecu koja je obicno za karticno placanje?

Mozes to svugdje, te vece cijene za karticno placanje su zbog banaka koje gule za transakcije. Ti ako odjednom uplatis virmanski, nece prodavac imati nikakvih troskova.
A znaci zato je 30% skuplje kod univerzalnog kad ne placas cash :run:

Hahaha nisam mislio na te shabane, nego na regularne radnje bez svercovane robe.
Rijeka_snova

#3552 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Rijeka_snova »

Kad su u pitanju telefoni, malo je reci da nemam pojma pa vas molim za pomoc :)

Budzet: max. 400 KM (mada bih voljela da prodjem i sa manje, neplanirani trosak totalno)

Ono sto mi treba jeste neki nov, iole cvrst i izdrzljiv telefon, da moze podnijeti npr. outlook (da mogu odgovoriti na mail, a da se ne desi crash, taj sam problem imala sa proslim telefonom), da ima solidnu dobru kameru :D

Marka: Samsug, HTC ili Huawei.

I gdje da kupim, kako sam citala temu zakljucila sam da Univerzalno otpada, ima Fontele, Digitalcity, Domod, Imtec...?

Hvala unaprijed, gledam citavo jutro i izgubljena sam jer ne znam sta znaci 80% ovih podataka koje mogu vidjeti u specifikacijama :-)
Maharadza

#3553 Re: RE: Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Maharadza »

Rijeka_snova wrote:Kad su u pitanju telefoni, malo je reci da nemam pojma pa vas molim za pomoc :)

Budzet: max. 400 KM (mada bih voljela da prodjem i sa manje, neplanirani trosak totalno)

Ono sto mi treba jeste neki nov, iole cvrst i izdrzljiv telefon, da moze podnijeti npr. outlook (da mogu odgovoriti na mail, a da se ne desi crash, taj sam problem imala sa proslim telefonom), da ima solidnu dobru kameru :D

I gdje da kupim, kako sam citala temu zakljucila sam da Univerzalno otpada, ima Fontele, Digitalcity, Domod, Imtec...?

Hvala unaprijed, gledam citavo jutro i izgubljena sam jer ne znam sta znaci 80% ovih podataka koje mogu vidjeti u specifikacijama :-)
Samsung J5 (2016) ili P9 lite, pa vidi koji ti se više đasvi, ali oba će bez problema pokrenuti outlook. :D
MTV

#3554 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by MTV »

Rijeka_snova wrote:Kad su u pitanju telefoni, malo je reci da nemam pojma pa vas molim za pomoc :)

Uzeo u digitalcityja A5 2016 sve uredu, htio jos uzet kod njih j5 2016 duos za tatu al nisu imali.
Uzeo ovdje tad bio 390 KM sa postarinom sad 340 KM.
Za razliku od digitalcityja koji daje 6 mjeseci piljarsku garanciju ovdje sam dobio od 1 godinu od Comtrade.

Sve aplikacuje za drustvene mreze otvara brzo.
Samsung Galaxy J5 (2016) Dual SIM - 2016 duos j510 (340 KM)
http://www.olx.ba/r/23933596/1246595
Telefon dosao neotpakovanom, boja po zelji, duos :thumbup:
Mišo_Kovač

#3555 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Mišo_Kovač »

Ima li se igdje u Sarajevu uzeti p9 lite 3GB, osim u Univerzalno :D po razumnoj cijeni :D
Rijeka_snova

#3556 Re: RE: Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Rijeka_snova »

Maharadza wrote:

Samsung J5 (2016) ili P9 lite, pa vidi koji ti se više đasvi, ali oba će bez problema pokrenuti outlook. :D
Kupila sam P8 na kraju. Hvala puno :thumbup: :)
Maharadza

#3557 Re: RE: Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Maharadza »

Rijeka_snova wrote:
Maharadza wrote:

Kupila sam P8 na kraju. Hvala puno :thumbup: :)
Najs, realno nema neke drastične razlike između p8 i p9 lite osim naravno što je prvi jeftiniji! :thumbup:
kokuz_sa

#3558 Re: RE: Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by kokuz_sa »

Mišo_Kovač wrote:Ima li se igdje u Sarajevu uzeti p9 lite 3GB, osim u Univerzalno :D po razumnoj cijeni :D
Imas kod Elde na grbavici..na pijaci onaj kao pijacni centar..radnja na spratu..odmah uz stepenice..cijena samo 5KM skuplje nego u univerzalnom..a dodje full oprema

Poslano sa mog HUAWEI VNS-L21
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#3559 Re: RE: Re: RE: Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by konektovan »

Maharadza wrote:
Rijeka_snova wrote:
Maharadza wrote: Samsung J5 (2016) ili P9 lite, pa vidi koji ti se više đasvi, ali oba će bez problema pokrenuti outlook. :D
Kupila sam P8 na kraju. Hvala puno [emoji106] :)
Najs, realno nema neke drastične razlike između p8 i p9 lite osim naravno što je prvi jeftiniji! [emoji106]
P8 je skuplji, jedino ako je u pitanju p8 lite, on je jeftiniji.

Sent from my C6603 using Tapatalk
BadSanta

#3560 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by BadSanta »

a sta kazete za neki IQ Mobile Shop, ja nikad čula za njih, ali imaju sada neku blagdansku akciju...?? hvala
semirsar

#3561 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by semirsar »

BadSanta wrote:a sta kazete za neki IQ Mobile Shop, ja nikad čula za njih, ali imaju sada neku blagdansku akciju...?? hvala
Cini mi se bilo vec rijeci o njima...

http://iqmobile.olx.ba/

http://www.iqmobile.ba/
MTV

#3562 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by MTV »

semirsar wrote:
BadSanta wrote:a sta kazete za neki IQ Mobile Shop, ja nikad čula za njih, ali imaju sada neku blagdansku akciju...?? hvala

Nisam znao da je Siroki Brijeg u Sarajevu :lol: :lol:
semirsar

#3563 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by semirsar »

MTV wrote:
semirsar wrote:

Nisam znao da je Siroki Brijeg u Sarajevu :lol: :lol:
ma nijesam to ni tvrdio, samo nas'o link i turio, vidim zanima je, a ko danas gleda koja je tema samo turaj pitanje pa ce neko da odgovori... ja rek'o da joj ne propadnu blagdani Image
BadSanta

#3564 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by BadSanta »

Nisam znao da je Siroki Brijeg u Sarajevu :lol: :lol:[/quote]
ma nijesam to ni tvrdio, samo nas'o link i turio, vidim zanima je, a ko danas gleda koja je tema samo turaj pitanje pa ce neko da odgovori... ja rek'o da joj ne propadnu blagdani Image[/quote]

Za dodatnih 5 km šalju u cijelu BiH, zato i pitah :D Hvala na linkovima u svakom slučaju, pa pogledam :wink:
MTV

#3565 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by MTV »

BadSanta wrote: Za dodatnih 5 km šalju u cijelu BiH, zato i pitah :D Hvala na linkovima u svakom slučaju, pa pogledam :wink:
Ne zamjeraj to se semirsar i ja salimo na svim mogucim i nemogucim temama.
Sretno :thumbup:
BadSanta

#3566 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by BadSanta »

MTV wrote:
BadSanta wrote: Za dodatnih 5 km šalju u cijelu BiH, zato i pitah :D Hvala na linkovima u svakom slučaju, pa pogledam :wink:
Ne zamjeraj to se semirsar i ja salimo na svim mogucim i nemogucim temama.
Sretno :thumbup:
Ma necu zamjeriti :) :)
Hvala na željama, da se ne zajebem jer dodatnog keša nemam.
Mentha_Piperita

#3567 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Mentha_Piperita »

Ima li se gdje kod nas u BiH, ne mora biti striktno Sarajevo kupiti nov mobitel: Sony Ericsson Elm J10i ili Sony Ericsson Cedar J108i?
MTV

#3568 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by MTV »

Tesko jako su stari mobiteli.
diablobih

#3569 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by diablobih »

Kakav je digital city sa kvalitetom mobitela? Ili je ovo isto k'o i Univerzalno fontele.
kokuz_sa

#3570 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by kokuz_sa »

Sto ne odete do istocnog sarajeva..mobiteli povoljniji nego kod nas

madesa

#3571 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by madesa »

kokuz_sa wrote:Sto ne odete do istocnog sarajeva..mobiteli povoljniji nego kod nas

gdje
kokuz_sa

#3572 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by kokuz_sa »

Imas mobih cim predjes od trolebuske..malo su mu cijene vece...imas prekoputa toma na cosku radnju...onda ona im velika ulica sto je puna kafica imas jos 2 ili 3 radnje...aco mobil shop itd

diablobih

#3573 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by diablobih »

Nije vazno gdje je jeftinije, vec gdje je kvalitetnije. Zato i pitam, da li ima neko iskustva sa Digital city ?
MTV

#3574 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by MTV »

diablobih wrote:Nije vazno gdje je jeftinije, vec gdje je kvalitetnije. Zato i pitam, da li ima neko iskustva sa Digital city ?
Uzeo Samsung Galaxy A5 2016 kod njih u 7 mjesecu 2016. Mobitel dosao neotpakovan, nekoristen u medjuvremenu sa androida 5.1 dobio android 6.0. Navodno ce dobiti i 7.0 pa se veselim.
Platio ga 540 KM sad je 490 KM.
Prodavaci su im super nisu sabani kao u Univerzalno i Mobil Shop Ciglane i ne uvaljuju koristeno pod novo pa u te dvije zadnje radnje vise ni maskicu nebi uzeo.
febo_acm

#3575 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by febo_acm »

diablobih wrote:Kakav je digital city sa kvalitetom mobitela? Ili je ovo isto k'o i Univerzalno fontele.
Ja sam cuo da Digital City ima bolje procesore i vise ram memorije od istih modela iz Univerzalno. Cak je materijal izrade dosta bolji.

Stvarno pitanje je...

Sent from my iPhone 7 plus using Tapatalk
Post Reply