iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
iSwagga

#3551 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

[/quote]

Nisi upravu. Apple je uvijek prodavao zakljucane telefone u USA iskljucivo na AT&T mrezi, a odnedavno Verizon, a sada i Sprint. Cijena od oko 600$ je bila iskljucivo kupovina bez ugovora na dvije godine, pod kojim se inace prodaje.

Jedino je Kanada i jos par zemalja prodavala fabricki otkljucan telefon.

Mislim da je u USA dok sam trazio bila kao dodatna mogucnost da ti otkljucaju u Apple store-u, ali ti to ne mogu 100% potvrditi...[/quote]

Chata, Apple je prije 4-5 mjeseci poceo i u USA da prodaje fabricki otkljucane telefene (tj. iphone 4) a u novembru ce biti dostupan i 4S na prodaju preko apple.com ili store-a..
shin

#3552 Re: iPhone - All about

Post by shin »

eyesburn wrote:kakva su iskustva s 3gs modelom? postoje li neke ključne mane kod ovog modela?

dalje, ima li sms/mms delivery report ili se nešto mora instalirati posebno?

To je vec star telefon, iOS5 nije podrzan, ako je polovan (100% jeste) racunaj da mu je i baterija vec dosta potrosena.

Znaci za neku malu lovu se isplati.
iSwagga

#3553 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

shin wrote:
eyesburn wrote:kakva su iskustva s 3gs modelom? postoje li neke ključne mane kod ovog modela?

To je vec star telefon, iOS5 nije podrzan, ako je polovan (100% jeste) racunaj da mu je i baterija vec dosta potrosena.

Sa svim se slazem osim sa iOS5 da nije podrzan jer jeste.. http://www.apple.com/iphone/ios/ procitaj na dnu stranice..
shin

#3554 Re: iPhone - All about

Post by shin »

Vidi fakat :lol:
iSwagga

#3555 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

8-)
Vertig0

#3556 Re: iPhone - All about

Post by Vertig0 »

Od 12 oktobra ce nam izbacivati ios5 update na itunesu?
ChataDodajStaHoces

#3557 Re: iPhone - All about

Post by ChataDodajStaHoces »

iSwagga wrote:Chata, Apple je prije 4-5 mjeseci poceo i u USA da prodaje fabricki otkljucane telefene (tj. iphone 4) a u novembru ce biti dostupan i 4S na prodaju preko apple.com ili store-a..
My bad :roll: znam kad sam ganjao iphone 4 da sam se zahebavao upravo radi toga (nije bilo otkljucanih)... a sad sam se sjetio da su na onom jednom keynoteu rekli da ce uvesti i unlocked :) Sorry

Sad je ovo odlicna stvar u sustini, jer ko god ima neke rodbine u USA mogu bez problema uzeti; samo nas kurs koji je opet skocio na 1,45 zeza :x
ChataDodajStaHoces

#3558 Re: iPhone - All about

Ima li sta za jailbreak finalne verzije ios5? Znam da je redsnow podrzavao bete, a nisam siguran za Gold Master
iSwagga

#3559 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

Chata87 wrote:Ima li sta za jailbreak finalne verzije ios5? Znam da je redsnow podrzavao bete, a nisam siguran za Gold Master
redsnow podrzava i gold master .. a navodno kreatori greenpoison jailbreaka vec imaju spreman jailbreak za ios5 i to untetheared.. haj' im znaj :-D
ChataDodajStaHoces

#3560 Re: iPhone - All about

iSwagga wrote:
Chata87 wrote:Ima li sta za jailbreak finalne verzije ios5? Znam da je redsnow podrzavao bete, a nisam siguran za Gold Master
redsnow podrzava i gold master .. a navodno kreatori greenpoison jailbreaka vec imaju spreman jailbreak za ios5 i to untetheared.. haj' im znaj :-D
Jos uvijek sam na 4.3.3. i imam strasnih problema s baterijom, jedva cekam da se otarasim ovog FW zato sam pravo nestrpljiv :)

Stari 2g mi na standybyu i nakon 3,5god izvuce 5-6 dana, a ova 4. jedva 2 dana, iako ga ne koristim previse...
Miro Spiro
Grijem se na: toplotna pumpa
Vozim: Jensen Interceptor

#3561 Re: iPhone - All about

Post by Miro Spiro »

Jedno pitanje.

Do koliko drzite bateriju na 4 da se isprazni dok je ne napunite.Meni su rekli do nekih 65, 50 % a jednom mjesecno skroz.
Curve

#3562 Re: iPhone - All about

Post by Curve »

punim kad mogu, kad ugledam da je prazna stavim na punjenje a ne jos pratit do koliko % je doslo :-) :-)
shin

#3563 Re: iPhone - All about

Post by shin »

Miro Spiro wrote:Jedno pitanje.

Do koliko drzite bateriju na 4 da se isprazni dok je ne napunite.Meni su rekli do nekih 65, 50 % a jednom mjesecno skroz.

Sve nove baterije su Li-ION (lithium-ion), mozes ih puniti i prazniti kako hoces, nema potrebe ici do kraja ili kako su ti vec objasnili.
iSwagga

#3564 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

FYI
http://www.macroplant.com/

Super korisnih stvari! :thumbup:
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 06/05/2015 07:00, edited 2 times in total.
Curve

#3566 Re: iPhone - All about

Post by Curve »

Code: Select all

Neki su analitičari predvidjeli da bi na povećanu potražnju za Appleovim telefonom mogla utjecati i Jobsova smrt jer će mnogi ljubitelji ove kompanije htjeti kupiti 'posljednji iPhone koji je predstavljen za vrijeme dok je Jobs bio živ'
iSwagga

#3567 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

Negdje sam citao da je razlog sto Apple nije htio da pravi veci ekran na iphone-ima jeste sto bi onda vecina ljudi morali drzati sa dvije ruke kako bi neke 'osnovne' stvari koristili (kao st se desava sa S2) hjteli su da pojednostave.. ne znam izvor ako naletim editovat cu..
Dupli_skalp

#3568 Re: iPhone - All about

Post by Dupli_skalp »

shin wrote:

dobro, konstatovali smo da je ios5 podržan.

a šta je sa sms/mms delivery reportom? ima li to ili se mora nešto naknadno čačkati?

i koliko (realno) sad vrijedi, koje su to male pare, pa da se isplati?

;)
Duge

#3569 Re: iPhone - All about

Post by Duge »

iSwagga wrote:Negdje sam citao da je razlog sto Apple nije htio da pravi veci ekran na iphone-ima jeste sto bi onda vecina ljudi morali drzati sa dvije ruke kako bi neke 'osnovne' stvari koristili (kao st se desava sa S2) hjteli su da pojednostave.. ne znam izvor ako naletim editovat cu..
Evo ovdje :D

http://www.redmondpie.com/ever-wondered ... te-answer/
iSwagga

#3570 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

eyesburn wrote:
shin wrote:

dobro, konstatovali smo da je ios5 podržan.

a šta je sa sms/mms delivery reportom? ima li to ili se mora nešto naknadno čačkati?

i koliko (realno) sad vrijedi, koje su to male pare, pa da se isplati?

;)
Fakat me interesuje zasto si toliko 'zapeo' za taj sms/mms delivery report?
iSwagga

#3571 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

Duge wrote:
iSwagga wrote:Negdje sam citao da je razlog sto Apple nije htio da pravi veci ekran na iphone-ima jeste sto bi onda vecina ljudi morali drzati sa dvije ruke kako bi neke 'osnovne' stvari koristili (kao st se desava sa S2) hjteli su da pojednostave.. ne znam izvor ako naletim editovat cu..

bra'o majstore! to je taj clanak.. :thumbup:
hakazvaka

#3572 Re: iPhone - All about

Post by hakazvaka »

iSwagga wrote:
Duge wrote:

bra'o majstore! to je taj clanak.. :thumbup:
e sta li ce reci kada izadje iphone s vecim displejem...

btw. totalna glupost, ja evo sada probah i mogu palcem dohvatiti drugi kraj displeja sasvim normalno, jedina tacka (ako drzim desnom rukom) je sto ne mogu dohvatiti lijevi gornji ugao (velicine mozda jednog malog dugmica), u kojem svakako nikada nista ne stoji na Desire HD telefonu...
Vertig0

#3573 Re: iPhone - All about

Post by Vertig0 »

Nema sms delivery report, ali ima aplikacija koja se zove biteSMS, pa onda imas izvjestaj.
Po mojoj procjeni nista iznad 400 KM ne vrijedi.
severin

#3574 Re: iPhone - All about

Post by severin »

a mene izneteresuje kakv ce sad staviti spijunski program u iphone(prosli nas je pratio kuda se krecemo) , novi ce da nas gledaju na onu prednju kameru sto su je stavili... 8-)

ps:
I OVCE I NOVCE....
DYD666

#3575 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

Cinjenica je da neke taskove pa čak i igre mozes gotivno odradjivati jednim palcem i to je super.
Dovoljno je 1" + dijagonale da to postane zafrkano.
@Zvaka; Ne stoji mozda po defaultu na osnovnom desktopu, ali kad upalis igru ili app koja predje u full screen...druga priča.
Post Reply