"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
goran16v

#3551 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

Zgrada "Viza za buducnost" M. Dvor, odavno postojao problem s parkingom jer zgrada ima cca 100 stanova, a cca 50-ak parking mjesta, ali od kad je Fahro sagradio toranj i poceo i svojim radnicima naplacivati nastao je haos. Stoga je jedan promucurni komsija zakljucio da je najpametnije da on iskoristi stubice i lance koji su tu radi zastite od udaranja u zid i sebi lijepo ogradi 2 parking mjesta. Tu inicijativu je podrzao njegov sustanar iz haustora, pa su zajednicki investirali u bravara da im nasim zajednickim stubicima ogradi 4 mjesta. Posto to nije proslo neopazeno, morali su podmititi 3. komsiju jos jednim mjestom, koji inace, nikad ne parkira tu, ali se vodi po principu "kad mogu oni, hocu i ja, taman mi ne trebalo". Tako je jedno poslijepodne zateceno 5 ogradjenih mjesta i 5 auta parkiranih unutra. Tu je odmah proradila inventivnost, pa su u borbi protiv bahatosti odmah preko njihovih katanaca stavljeni drugi katanci, pa je bilo kuku majku ujutro kad se krenulo na posao. Sljedeci dan su pljustale prijave policiji i opstini protiv promucurnog komsije, policija par puta dolazila, da bi vec sljedecu noc svi stubiti bili izvaljeni.
Epilog: Moze se ponekad i protiv bahatosti, komsiji propala investicija, opet nema gdje da parkira kao i ranije s tim sto se sad mora bakcati sa prijavama za nelegalnu uzurpaciju.
novi.dan.nova.nafaka

#3552 Re: "Majstori" parkiranja

Post by novi.dan.nova.nafaka »

goran16v wrote:Zgrada "Viza za buducnost" M. Dvor, odavno postojao problem s parkingom jer zgrada ima cca 100 stanova, a cca 50-ak parking mjesta, ali od kad je Fahro sagradio toranj i poceo i svojim radnicima naplacivati nastao je haos. Stoga je jedan promucurni komsija zakljucio da je najpametnije da on iskoristi stubice i lance koji su tu radi zastite od udaranja u zid i sebi lijepo ogradi 2 parking mjesta. Tu inicijativu je podrzao njegov sustanar iz haustora, pa su zajednicki investirali u bravara da im nasim zajednickim stubicima ogradi 4 mjesta. Posto to nije proslo neopazeno, morali su podmititi 3. komsiju jos jednim mjestom, koji inace, nikad ne parkira tu, ali se vodi po principu "kad mogu oni, hocu i ja, taman mi ne trebalo". Tako je jedno poslijepodne zateceno 5 ogradjenih mjesta i 5 auta parkiranih unutra. Tu je odmah proradila inventivnost, pa su u borbi protiv bahatosti odmah preko njihovih katanaca stavljeni drugi katanci, pa je bilo kuku majku ujutro kad se krenulo na posao. Sljedeci dan su pljustale prijave policiji i opstini protiv promucurnog komsije, policija par puta dolazila, da bi vec sljedecu noc svi stubiti bili izvaljeni.
Epilog: Moze se ponekad i protiv bahatosti, komsiji propala investicija, opet nema gdje da parkira kao i ranije s tim sto se sad mora bakcati sa prijavama za nelegalnu uzurpaciju.
:lol: :lol: :lol:
Što me nasmija najutru...
muha_sa

#3553 Re: "Majstori" parkiranja

Post by muha_sa »

:lol: :lol: :lol: :lol:

svašta cu ja ovdje procitat :lol: još se neko poziva na inspekcije i policiju da ne rade svoj poso :-) pa toliko je ovih i ovakvih primjera da bi na svakog treceg trebo po jedan redar :lol:
AmADin_gospo

#3554 Re: "Majstori" parkiranja

Post by AmADin_gospo »

Image

šta reči, koju posluku porati :lol: :lol:
chuchumbamayumbe

#3555 Re: "Majstori" parkiranja

Post by chuchumbamayumbe »

Ja bih samo rekao:
NE OBRA SE BOSTAN, DOK ŠLjIVE NE POPADAJU!

8-)
SPQR.SA

#3556 Re: "Majstori" parkiranja

Post by SPQR.SA »

ja bih ovoga proglasio majstorom za 2011 godinu!
mahalas505

#3557 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mahalas505 »

SPQR.SA wrote:ja bih ovoga proglasio majstorom za 2011 godinu!
Makar je covjek ostavio mjesta za pjesake :mrgreen: .
chuchumbamayumbe

#3558 Re: "Majstori" parkiranja

Jesmo papani braćo mila, pa to je čudo jedno...otiš'o ja do granapa, u svakom smetljarniku parkiran auto, da ne bi padao snijeg na ljubimce. Pakirali ih papci ispod streha gdje su prodavnice (u B-Fazi). Parkirani po trotoaru, pa grtalica, i kada bi je poslali da malo razgrne snijega i "osoli", ne može da prođe od papana parkiranih na trotoaru. Kakvi smo papani i bezobraznici postali, nije ni čudo što smo u ovakom crnjaku.
FUJ!
goran16v

#3559 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

Mercator prije neki dan, Corsa "uredno" parkirana

Image
Halcyon

#3560 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Halcyon »

Definitivno ne spada u kategoriju "Majstora parkiranja", ali ću ipak postavit ovu sliku, da vidite kako tuzlansko preduzeće Saobraćaj i komunikacije iscrtava javna parkirališta u Tuzli.

Image
drekalica28

#3561 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drekalica28 »

AmADin_gospo wrote:Image

:shock: :shock:

pa da je šleper hebem mu miša, pa hajde de...da ne smeta drugim autima.
ali jebeni golf II. :oops: :oops:
quasar

#3562 Re: "Majstori" parkiranja

Post by quasar »

Halcyon wrote:Definitivno ne spada u kategoriju "Majstora parkiranja", ali ću ipak postavit ovu sliku, da vidite kako tuzlansko preduzeće Saobraćaj i komunikacije iscrtava javna parkirališta u Tuzli.

Image
NE vidimo.
alcho

#3563 Re: "Majstori" parkiranja

Post by alcho »

Ja sam nekidan slikao svoje auto i htio postaviti ovdje kad sam vidio kako sam parkirao. Hladno zauzeo 2 mjesta po dijagonali u garazi u Tusu. A sta da je nekome trebao hitno parking?
Ateista

#3564 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Ateista »

alcho wrote:Ja sam nekidan slikao svoje auto i htio postaviti ovdje kad sam vidio kako sam parkirao. Hladno zauzeo 2 mjesta po dijagonali u garazi u Tusu. A sta da je nekome trebao hitno parking?
Pa de postavi sliku da te malo napadnemo... :D :lol:
Qler

#3565 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Qler »

Image
Image

Znate kako je, mecka, veliko auto, pa valja to parkirati...

Papak A klase...
strong69

#3566 Re: "Majstori" parkiranja

Post by strong69 »

alcho wrote:Ja sam nekidan slikao svoje auto i htio postaviti ovdje kad sam vidio kako sam parkirao. Hladno zauzeo 2 mjesta po dijagonali u garazi u Tusu. A sta da je nekome trebao hitno parking?
Tus je Tito! 31.12.2011. otisao do Tusa i vidio neopisivu guzvu. Kolone pocinju vec sa iskljucenja sa Tus sa jedne i druge strane. Polako dodoh i ja do Tusa kad vidim ono sto cesto vidim a to su vozila parkirana u desnoj traci ispred Tusa. U hebem ti kontam, dodoh ovdje da izbjegnem guzvu a ovdje najgore. Vozila naredana k´o u prici. Krenem prema garazi kad i ispred ulaza u garazu vozila do samog ulaza u istu. Ja stanem prvo "u red" kontajuci da je guzva pred ulazom kad skontam da sam levat jer nisam gledao i skontao da su vozila prazna!

Udem u garazu i: PRAZNA!

Ako neko skonta u cemu je fol bio bih mu zahvalan na odgovoru.
chuchumbamayumbe

#3567 Re: "Majstori" parkiranja

Mene više ništa ne može začuditi.
Umjesto da napredujemo u kulturološkom aspektu, sa toliko informacija koje nam dolaze, mi postajemo sve veći i veći primitivci i papani.
Ništa me ne čudi, papani su preuzeli inicijativu davnih dana...
BigGringo

#3568 Re: "Majstori" parkiranja

Post by BigGringo »

strong69 wrote:
Tus je Tito! 31.12.2011. otisao do Tusa i vidio neopisivu guzvu. Kolone pocinju vec sa iskljucenja sa Tus sa jedne i druge strane. Polako dodoh i ja do Tusa kad vidim ono sto cesto vidim a to su vozila parkirana u desnoj traci ispred Tusa. U hebem ti kontam, dodoh ovdje da izbjegnem guzvu a ovdje najgore. Vozila naredana k´o u prici. Krenem prema garazi kad i ispred ulaza u garazu vozila do samog ulaza u istu. Ja stanem prvo "u red" kontajuci da je guzva pred ulazom kad skontam da sam levat jer nisam gledao i skontao da su vozila prazna!

Fol je u čobanluku prosto da namože biti prostije :mrgreen: al bukvalno
goran16v

#3569 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

Neki dan u Mercatoru prednovogodisnja guzva, pun parking i vani i unutra ko sibica. Napravim 3 kruga i nadjem mjesto skroz negdje pri kraju kod tehnomarketa. Kad sam se vracao guram kolica zebrom i negdje predkraj nekaka seljancura parkira novu Octaviu po sred zebre, ja nemam kud nego okolo kuda prolaze auta. Stanem ja i ne mogu da vjerujem, ona se pravi da ne vidi. Zaletim kolica i zviz u blatobran. Pokucam i kazem gospoji da je to pjesacki prolaz, a ona meni da se ona parkirala zato sto je tu vec bio parkiran auto!!!!! Jel tako? Proguram kolica, izvalim retrovizor i ostavim fugu po lijevoj strani i to sve dok ona sjedi unutra. Nije pisnula...
sirocco

#3570 Re: "Majstori" parkiranja

Post by sirocco »

BigGringo wrote:
strong69 wrote:

Fol je u čobanluku prosto da namože biti prostije :mrgreen: al bukvalno
fol je u misterioznom nestanku kako alu-felgi tako i obicnih ako su dobre gume , kasetofona i ostalih djelova sa parkiranin vozila

:mrgreen: :dance:
kikicca

#3571 Re: "Majstori" parkiranja

Post by kikicca »

goran16v wrote:Neki dan u Mercatoru prednovogodisnja guzva, pun parking i vani i unutra ko sibica. Napravim 3 kruga i nadjem mjesto skroz negdje pri kraju kod tehnomarketa. Kad sam se vracao guram kolica zebrom i negdje predkraj nekaka seljancura parkira novu Octaviu po sred zebre, ja nemam kud nego okolo kuda prolaze auta. Stanem ja i ne mogu da vjerujem, ona se pravi da ne vidi. Zaletim kolica i zviz u blatobran. Pokucam i kazem gospoji da je to pjesacki prolaz, a ona meni da se ona parkirala zato sto je tu vec bio parkiran auto!!!!! Jel tako? Proguram kolica, izvalim retrovizor i ostavim fugu po lijevoj strani i to sve dok ona sjedi unutra. Nije pisnula...
Bravo majstore, mene ovi na zebrama izludjuju, i uvijek sam imala zelju da uradim to sto si uradio, ali nemam m.da. Svaka ti cast! I ja obilazim krugove, trazim mjesto, a papaka na zebrama kao u priči. Bravo! :-)
Michun

#3572 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Michun »

goran16v wrote:Neki dan u Mercatoru prednovogodisnja guzva, pun parking i vani i unutra ko sibica. Napravim 3 kruga i nadjem mjesto skroz negdje pri kraju kod tehnomarketa. Kad sam se vracao guram kolica zebrom i negdje predkraj nekaka seljancura parkira novu Octaviu po sred zebre, ja nemam kud nego okolo kuda prolaze auta. Stanem ja i ne mogu da vjerujem, ona se pravi da ne vidi. Zaletim kolica i zviz u blatobran. Pokucam i kazem gospoji da je to pjesacki prolaz, a ona meni da se ona parkirala zato sto je tu vec bio parkiran auto!!!!! Jel tako? Proguram kolica, izvalim retrovizor i ostavim fugu po lijevoj strani i to sve dok ona sjedi unutra. Nije pisnula...
:shock:
smurf

#3573 Re: "Majstori" parkiranja

Post by smurf »

drekalica28 wrote:
AmADin_gospo wrote:Image

:shock: :shock:

pa da je šleper hebem mu miša, pa hajde de...da ne smeta drugim autima.
ali jebeni golf II. :oops: :oops:
Ali ovako ga ne moze pauk pokupiti... Fino je to mahalac skontao :D
Jeff Bingham

#3574 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Jeff Bingham »

iako te podrzavam potpuno, pitam se sta bi uradio da je umjesto nje bio kakav mudonja :D
spreca

#3575 Re: "Majstori" parkiranja

Post by spreca »

Jeff Bingham wrote:
iako te podrzavam potpuno, pitam se sta bi uradio da je umjesto nje bio kakav mudonja :D
Sto pitas kad znas :lol: :lol: :lol:
Locked