"Majstori" parkiranja
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
goran16v
#3551 Re: "Majstori" parkiranja
Zgrada "Viza za buducnost" M. Dvor, odavno postojao problem s parkingom jer zgrada ima cca 100 stanova, a cca 50-ak parking mjesta, ali od kad je Fahro sagradio toranj i poceo i svojim radnicima naplacivati nastao je haos. Stoga je jedan promucurni komsija zakljucio da je najpametnije da on iskoristi stubice i lance koji su tu radi zastite od udaranja u zid i sebi lijepo ogradi 2 parking mjesta. Tu inicijativu je podrzao njegov sustanar iz haustora, pa su zajednicki investirali u bravara da im nasim zajednickim stubicima ogradi 4 mjesta. Posto to nije proslo neopazeno, morali su podmititi 3. komsiju jos jednim mjestom, koji inace, nikad ne parkira tu, ali se vodi po principu "kad mogu oni, hocu i ja, taman mi ne trebalo". Tako je jedno poslijepodne zateceno 5 ogradjenih mjesta i 5 auta parkiranih unutra. Tu je odmah proradila inventivnost, pa su u borbi protiv bahatosti odmah preko njihovih katanaca stavljeni drugi katanci, pa je bilo kuku majku ujutro kad se krenulo na posao. Sljedeci dan su pljustale prijave policiji i opstini protiv promucurnog komsije, policija par puta dolazila, da bi vec sljedecu noc svi stubiti bili izvaljeni.
Epilog: Moze se ponekad i protiv bahatosti, komsiji propala investicija, opet nema gdje da parkira kao i ranije s tim sto se sad mora bakcati sa prijavama za nelegalnu uzurpaciju.
Epilog: Moze se ponekad i protiv bahatosti, komsiji propala investicija, opet nema gdje da parkira kao i ranije s tim sto se sad mora bakcati sa prijavama za nelegalnu uzurpaciju.
- novi.dan.nova.nafaka
#3552 Re: "Majstori" parkiranja
goran16v wrote:Zgrada "Viza za buducnost" M. Dvor, odavno postojao problem s parkingom jer zgrada ima cca 100 stanova, a cca 50-ak parking mjesta, ali od kad je Fahro sagradio toranj i poceo i svojim radnicima naplacivati nastao je haos. Stoga je jedan promucurni komsija zakljucio da je najpametnije da on iskoristi stubice i lance koji su tu radi zastite od udaranja u zid i sebi lijepo ogradi 2 parking mjesta. Tu inicijativu je podrzao njegov sustanar iz haustora, pa su zajednicki investirali u bravara da im nasim zajednickim stubicima ogradi 4 mjesta. Posto to nije proslo neopazeno, morali su podmititi 3. komsiju jos jednim mjestom, koji inace, nikad ne parkira tu, ali se vodi po principu "kad mogu oni, hocu i ja, taman mi ne trebalo". Tako je jedno poslijepodne zateceno 5 ogradjenih mjesta i 5 auta parkiranih unutra. Tu je odmah proradila inventivnost, pa su u borbi protiv bahatosti odmah preko njihovih katanaca stavljeni drugi katanci, pa je bilo kuku majku ujutro kad se krenulo na posao. Sljedeci dan su pljustale prijave policiji i opstini protiv promucurnog komsije, policija par puta dolazila, da bi vec sljedecu noc svi stubiti bili izvaljeni.
Što me nasmija najutru...
- muha_sa
#3553 Re: "Majstori" parkiranja
svašta cu ja ovdje procitat
- AmADin_gospo
- chuchumbamayumbe
#3555 Re: "Majstori" parkiranja
Ja bih samo rekao:
NE OBRA SE BOSTAN, DOK ŠLjIVE NE POPADAJU!

NE OBRA SE BOSTAN, DOK ŠLjIVE NE POPADAJU!
-
SPQR.SA
#3556 Re: "Majstori" parkiranja
ja bih ovoga proglasio majstorom za 2011 godinu!
-
mahalas505
#3557 Re: "Majstori" parkiranja
Makar je covjek ostavio mjesta za pjesakeSPQR.SA wrote:ja bih ovoga proglasio majstorom za 2011 godinu!
- chuchumbamayumbe
#3558 Re: "Majstori" parkiranja
Jesmo papani braćo mila, pa to je čudo jedno...otiš'o ja do granapa, u svakom smetljarniku parkiran auto, da ne bi padao snijeg na ljubimce. Pakirali ih papci ispod streha gdje su prodavnice (u B-Fazi). Parkirani po trotoaru, pa grtalica, i kada bi je poslali da malo razgrne snijega i "osoli", ne može da prođe od papana parkiranih na trotoaru. Kakvi smo papani i bezobraznici postali, nije ni čudo što smo u ovakom crnjaku.
FUJ!
FUJ!
-
goran16v
#3559 Re: "Majstori" parkiranja
Mercator prije neki dan, Corsa "uredno" parkirana

- Halcyon
#3560 Re: "Majstori" parkiranja
Definitivno ne spada u kategoriju "Majstora parkiranja", ali ću ipak postavit ovu sliku, da vidite kako tuzlansko preduzeće Saobraćaj i komunikacije iscrtava javna parkirališta u Tuzli.

-
drekalica28
- quasar
#3562 Re: "Majstori" parkiranja
NE vidimo.Halcyon wrote:Definitivno ne spada u kategoriju "Majstora parkiranja", ali ću ipak postavit ovu sliku, da vidite kako tuzlansko preduzeće Saobraćaj i komunikacije iscrtava javna parkirališta u Tuzli.
- alcho
#3563 Re: "Majstori" parkiranja
Ja sam nekidan slikao svoje auto i htio postaviti ovdje kad sam vidio kako sam parkirao. Hladno zauzeo 2 mjesta po dijagonali u garazi u Tusu. A sta da je nekome trebao hitno parking?
- Ateista
#3564 Re: "Majstori" parkiranja
Pa de postavi sliku da te malo napadnemo...alcho wrote:Ja sam nekidan slikao svoje auto i htio postaviti ovdje kad sam vidio kako sam parkirao. Hladno zauzeo 2 mjesta po dijagonali u garazi u Tusu. A sta da je nekome trebao hitno parking?
- Qler
#3565 Re: "Majstori" parkiranja

Znate kako je, mecka, veliko auto, pa valja to parkirati...
Papak A klase...
- strong69
#3566 Re: "Majstori" parkiranja
Tus je Tito! 31.12.2011. otisao do Tusa i vidio neopisivu guzvu. Kolone pocinju vec sa iskljucenja sa Tus sa jedne i druge strane. Polako dodoh i ja do Tusa kad vidim ono sto cesto vidim a to su vozila parkirana u desnoj traci ispred Tusa. U hebem ti kontam, dodoh ovdje da izbjegnem guzvu a ovdje najgore. Vozila naredana k´o u prici. Krenem prema garazi kad i ispred ulaza u garazu vozila do samog ulaza u istu. Ja stanem prvo "u red" kontajuci da je guzva pred ulazom kad skontam da sam levat jer nisam gledao i skontao da su vozila prazna!alcho wrote:Ja sam nekidan slikao svoje auto i htio postaviti ovdje kad sam vidio kako sam parkirao. Hladno zauzeo 2 mjesta po dijagonali u garazi u Tusu. A sta da je nekome trebao hitno parking?
Udem u garazu i: PRAZNA!
Ako neko skonta u cemu je fol bio bih mu zahvalan na odgovoru.
- chuchumbamayumbe
#3567 Re: "Majstori" parkiranja
Mene više ništa ne može začuditi.
Umjesto da napredujemo u kulturološkom aspektu, sa toliko informacija koje nam dolaze, mi postajemo sve veći i veći primitivci i papani.
Ništa me ne čudi, papani su preuzeli inicijativu davnih dana...
Umjesto da napredujemo u kulturološkom aspektu, sa toliko informacija koje nam dolaze, mi postajemo sve veći i veći primitivci i papani.
Ništa me ne čudi, papani su preuzeli inicijativu davnih dana...
-
BigGringo
#3568 Re: "Majstori" parkiranja
Fol je u čobanluku prosto da namože biti prostijestrong69 wrote:Tus je Tito! 31.12.2011. otisao do Tusa i vidio neopisivu guzvu. Kolone pocinju vec sa iskljucenja sa Tus sa jedne i druge strane. Polako dodoh i ja do Tusa kad vidim ono sto cesto vidim a to su vozila parkirana u desnoj traci ispred Tusa. U hebem ti kontam, dodoh ovdje da izbjegnem guzvu a ovdje najgore. Vozila naredana k´o u prici. Krenem prema garazi kad i ispred ulaza u garazu vozila do samog ulaza u istu. Ja stanem prvo "u red" kontajuci da je guzva pred ulazom kad skontam da sam levat jer nisam gledao i skontao da su vozila prazna!alcho wrote:Ja sam nekidan slikao svoje auto i htio postaviti ovdje kad sam vidio kako sam parkirao. Hladno zauzeo 2 mjesta po dijagonali u garazi u Tusu. A sta da je nekome trebao hitno parking?
Ako neko skonta u cemu je fol bio bih mu zahvalan na odgovoru.
-
goran16v
#3569 Re: "Majstori" parkiranja
Neki dan u Mercatoru prednovogodisnja guzva, pun parking i vani i unutra ko sibica. Napravim 3 kruga i nadjem mjesto skroz negdje pri kraju kod tehnomarketa. Kad sam se vracao guram kolica zebrom i negdje predkraj nekaka seljancura parkira novu Octaviu po sred zebre, ja nemam kud nego okolo kuda prolaze auta. Stanem ja i ne mogu da vjerujem, ona se pravi da ne vidi. Zaletim kolica i zviz u blatobran. Pokucam i kazem gospoji da je to pjesacki prolaz, a ona meni da se ona parkirala zato sto je tu vec bio parkiran auto!!!!! Jel tako? Proguram kolica, izvalim retrovizor i ostavim fugu po lijevoj strani i to sve dok ona sjedi unutra. Nije pisnula...
- sirocco
#3570 Re: "Majstori" parkiranja
fol je u misterioznom nestanku kako alu-felgi tako i obicnih ako su dobre gume , kasetofona i ostalih djelova sa parkiranin vozilaBigGringo wrote:Fol je u čobanluku prosto da namože biti prostijestrong69 wrote:Tus je Tito! 31.12.2011. otisao do Tusa i vidio neopisivu guzvu. Kolone pocinju vec sa iskljucenja sa Tus sa jedne i druge strane. Polako dodoh i ja do Tusa kad vidim ono sto cesto vidim a to su vozila parkirana u desnoj traci ispred Tusa. U hebem ti kontam, dodoh ovdje da izbjegnem guzvu a ovdje najgore. Vozila naredana k´o u prici. Krenem prema garazi kad i ispred ulaza u garazu vozila do samog ulaza u istu. Ja stanem prvo "u red" kontajuci da je guzva pred ulazom kad skontam da sam levat jer nisam gledao i skontao da su vozila prazna!alcho wrote:Ja sam nekidan slikao svoje auto i htio postaviti ovdje kad sam vidio kako sam parkirao. Hladno zauzeo 2 mjesta po dijagonali u garazi u Tusu. A sta da je nekome trebao hitno parking?
Ako neko skonta u cemu je fol bio bih mu zahvalan na odgovoru.al bukvalno
-
kikicca
#3571 Re: "Majstori" parkiranja
Bravo majstore, mene ovi na zebrama izludjuju, i uvijek sam imala zelju da uradim to sto si uradio, ali nemam m.da. Svaka ti cast! I ja obilazim krugove, trazim mjesto, a papaka na zebrama kao u priči. Bravo!goran16v wrote:Neki dan u Mercatoru prednovogodisnja guzva, pun parking i vani i unutra ko sibica. Napravim 3 kruga i nadjem mjesto skroz negdje pri kraju kod tehnomarketa. Kad sam se vracao guram kolica zebrom i negdje predkraj nekaka seljancura parkira novu Octaviu po sred zebre, ja nemam kud nego okolo kuda prolaze auta. Stanem ja i ne mogu da vjerujem, ona se pravi da ne vidi. Zaletim kolica i zviz u blatobran. Pokucam i kazem gospoji da je to pjesacki prolaz, a ona meni da se ona parkirala zato sto je tu vec bio parkiran auto!!!!! Jel tako? Proguram kolica, izvalim retrovizor i ostavim fugu po lijevoj strani i to sve dok ona sjedi unutra. Nije pisnula...
- Michun
#3572 Re: "Majstori" parkiranja
goran16v wrote:Neki dan u Mercatoru prednovogodisnja guzva, pun parking i vani i unutra ko sibica. Napravim 3 kruga i nadjem mjesto skroz negdje pri kraju kod tehnomarketa. Kad sam se vracao guram kolica zebrom i negdje predkraj nekaka seljancura parkira novu Octaviu po sred zebre, ja nemam kud nego okolo kuda prolaze auta. Stanem ja i ne mogu da vjerujem, ona se pravi da ne vidi. Zaletim kolica i zviz u blatobran. Pokucam i kazem gospoji da je to pjesacki prolaz, a ona meni da se ona parkirala zato sto je tu vec bio parkiran auto!!!!! Jel tako? Proguram kolica, izvalim retrovizor i ostavim fugu po lijevoj strani i to sve dok ona sjedi unutra. Nije pisnula...
- smurf
- Jeff Bingham
#3574 Re: "Majstori" parkiranja
iako te podrzavam potpuno, pitam se sta bi uradio da je umjesto nje bio kakav mudonjagoran16v wrote:Neki dan u Mercatoru prednovogodisnja guzva, pun parking i vani i unutra ko sibica. Napravim 3 kruga i nadjem mjesto skroz negdje pri kraju kod tehnomarketa. Kad sam se vracao guram kolica zebrom i negdje predkraj nekaka seljancura parkira novu Octaviu po sred zebre, ja nemam kud nego okolo kuda prolaze auta. Stanem ja i ne mogu da vjerujem, ona se pravi da ne vidi. Zaletim kolica i zviz u blatobran. Pokucam i kazem gospoji da je to pjesacki prolaz, a ona meni da se ona parkirala zato sto je tu vec bio parkiran auto!!!!! Jel tako? Proguram kolica, izvalim retrovizor i ostavim fugu po lijevoj strani i to sve dok ona sjedi unutra. Nije pisnula...
- spreca
#3575 Re: "Majstori" parkiranja
Sto pitas kad znasJeff Bingham wrote:iako te podrzavam potpuno, pitam se sta bi uradio da je umjesto nje bio kakav mudonjagoran16v wrote:Neki dan u Mercatoru prednovogodisnja guzva, pun parking i vani i unutra ko sibica. Napravim 3 kruga i nadjem mjesto skroz negdje pri kraju kod tehnomarketa. Kad sam se vracao guram kolica zebrom i negdje predkraj nekaka seljancura parkira novu Octaviu po sred zebre, ja nemam kud nego okolo kuda prolaze auta. Stanem ja i ne mogu da vjerujem, ona se pravi da ne vidi. Zaletim kolica i zviz u blatobran. Pokucam i kazem gospoji da je to pjesacki prolaz, a ona meni da se ona parkirala zato sto je tu vec bio parkiran auto!!!!! Jel tako? Proguram kolica, izvalim retrovizor i ostavim fugu po lijevoj strani i to sve dok ona sjedi unutra. Nije pisnula...