Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
ljubav_aha

#3551 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by ljubav_aha »

iceman2010 wrote:
ljubav_aha wrote: kad je rodjen Isus,nema takvih infomracija u Bibliji :D

meni uospte ne smeta cirkumazacija Isusa 1og januara :-D
Znam ja da nema. Znam i sta je u stvari 25.Decembar i kakve veze sve to ima sa starim rimom i slavljenjem paganskih bogova, ali to ne znaci da cu slaviti bozic zato sto to ustvari nije dan kada je rodjen Isus.
ne kontas,cak i da jeste u Bibliji potvrdjen dan rodjena Isusa,to je u redu,meni ne smeta,ali smeta tebi,pa nastavi negirati ,oh,da,pises, kao da u Islamu nije postojala praksa pred-islamskog doba :D :lol:

ucini mi uslugu,pocni uciti o svojoj religiji i drugim religijama :-D
mneme

#3552 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by mneme »

ljubav_aha wrote:
iceman2010 wrote:najlakse je sada okretati na za..iju. Fino pitam: Veceras nastupa 2012 godina od kojeg dogadjaja? Jel pitanje pretesko za vas sto sve znate?
kad je rodjen Isus,nema takvih infomracija u Bibliji :D

.
insomnia78

#3553 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by insomnia78 »

BHF_Manijak wrote:
darius_maximus wrote: Nisi imao sta odgovoriti, jer praznik i nema nista s vjerom. Imao je 1582. godine. Sutra, 430 godina kasnije (Boze dragi, carstva su nastajala i padala u medjuvremenu), nema vise nikakve veze s vjerom, bas kao sto Julijanski kalendar nema vise nikakve veze sa Julijem Cezarom, sem imena... Nije se stavljalo po strani, nego nema crkve na svijetu koja ce sutra prirediti misu za docek Nove Godine (sumnjam da je hriscanstvo to ikada i obiljezavalo, iskreno)...

O Deda Mrazu sam rekao sto sam imao, prelistaj slobodno na moje prethodne postove. Satanizirati izmisljeni lik i praviti od njega babarogu je po meni suludo. Ali kap koja je prelila casu je zvanicni "poziv" na bojkot Nove Godine. Rekao sam da se u tom slucaju neko zvanicno meni kao muslimanu obratio, pa osjetih potrebu da dam svoje vidjenje...

Pretpostavljam da kada bi sutra Ben 10 dijelio paketice, da bi neko skontao da Ben moze biti skraceno od Benjamin, sto je hriscansko, jelte, ime, pa bi nastala hajka i protiv njega.
A za sve to postoji jednostavno objasnjenje. Kada hoces da mrzis nesto, kada hoces da nadjes nesto negativno, naci ces nesto pa makar to bila najveca glupost na svijetu; ali naci ces razlog da mrzis. Imamo mi toga na Balkanu na izvoz, tog talenta. Ici cemo unazad kroz historiju dok ne nadjemo nesto sto ce nam posluziti kao poluga koje cemo se vezati k'o p'jan plota i sta god da drugi pricaju mi cemo samo na umu imati cinjenicu da imamo razlog zasto nesto mrzimo, necemo skretati pogled niti ce tudje rijeci dopirati do nas...

Umjesto da prihvatimo da je Nova Godina sekularni, drzavni praznik u citavom svijetu i da se kod nas za taj drzavni praznik oduvijek (koliko se neko moze sjetiti) pojavljivao fikcionalni ciko sa sijedom bradom koji je donosio djeci paketice, mi cemo izmisliti toplu vodu i Novu Godinu proglasiti vjerskim praznikom a tog ciku izjednaciti sa Ratkom Mladicem... Aferim, razum je ovdje bitku vec davno izgubio, cini mi se...
Hajd dobro, nekom eto tek tako palo napamet da se proslavi ispracanje stare i prelazak u novu godinu...

A za ovaj dio: "Rekao sam da se u tom slucaju neko zvanicno meni kao muslimanu obratio, pa osjetih potrebu da dam svoje vidjenje...", rekoh njihova je duznost i obaveza da tako nesto daju, eh sad da li tebi, petom, desetom tako nesto odgovara ili ne, to je vec druga stvar.
Ne bih da ulazim u tvoja licna ubjedjenja, no po cemu su danas mnogi u kategoriji "musliman", imenom ili? Ne mislim direktno na tebe ovdje, vec onako na glas razmisljam, mnoge se i ne dotice to saopstenje iako pod imenom su kao muslimani, no njima je svakako svejedno ha saopsitilo se ha se na saopstilo, tako da je mene davno prestalo takvo pisanje tangirati kad neko kaze "hej ba, ne moze on tako to, ko on misli da je, i ja sam musliman, to se i mene direktno tice", dobro ok, musliman, po cemu pitam? Pustimo se suplje, koliko danas vjernika u biti i ima, koji drze do namaza, postuju ono sto od njih vjera trazi? Obicno se poleti takve okarakterizirati kao "extreman je on ba", odmah poletimo svoj stav branit kako je "oduvijek u BiH bilo tako", da se malo popije, malo sta povali i tako to, to je kao valjda neki bosanski islam,(bar ga vecina takvim vidi i smatra te kontaju "to je to ba, sta se ima Ceric tu petljas i nakva saopstenjva davat"), on ce meni reci da ja ne pijem i ne ludujem za Novu...

Ovdje vidim odmah polete svi aminovati post koji je na taj kalup, "jes' jes' tako je, on ce nama govorit sta cemo mi radit, on ce nas vjeri ucit(a zadnji put u dzamiji bili u mektebu prije 30 godina)" itd...
Brkaju se stvari i to je ono sto je problem, drugo je sta mi kao pojedinci mislimo a drugo je sta je pravilno i ispravno, rekoh neko moze prihvatit ili ne da je islam takav kakav jeste, vidimo i po BiH da mnogi se i ne drze tih zivotnih pravila, ali su tu prvi da osude bilo sta sto Ceric kaze ili neko drugi, a ispravno je, no gdje ces ti njemu u bosanski islam dirati, hej ba pa nama je tradicija da zamezimo i zadernecimo za Novu i on ce nama reci sta da radimo i na koji nacin.
Mnogi i zagovraju taj nakav soft/light islam, a koji nikakve osnove nema, pa eto moze se malo i popit, moze ovo, moze ono, iako je neispravno no eto tako se kod nas godinama radilo, i svako suprostavljanje tome odmah budes etiketiran kao "fundamentalista, ekstreman, vehabija...", a sto? Istinu ne treba kriti, svako ima pravo na odabir, poslusati ili ne, slijediti ili ne, ali mi je glupo kriti se iza toga "pa i ja sam musliman, sta on meni im saopstavati", onda pitam dobro prijatelju, sto to tebe tangira, ti bi i ovako i onako po svom uradio. To "i ja sam musliman", ne igra nikakvu ulogu, to sto jesi ili nisi, ne daje ti za pravo da odlucujes sta je dozvoljeno a sta ne, tradicija je druga stvar a vjera neka treca, svi dobro znaju kako i sta po islamu ide samo sto se cesto mutavi prave, ionako je bajram dan na koji se haman najvise alkohola popije u godini, toliko o "muslimanima" a kategorije, a danas je takvih jako mnogo, a takvi se najvise i jeze na "fetve i saopstenja".
Dovoljno je procitati tvoje postove sa sporta pa da se vidi kako se ti pridrzvas "pravog islama".
MUNAFIK

#3554 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by MUNAFIK »

insomnia78 wrote: Dovoljno je procitati tvoje postove sa sporta pa da se vidi kako se ti pridrzvas "pravog islama".
Jao jao :-) najbolji su mi ovi, mjeraci pravog Islama :lol: :thumbup:
iceman2010

#3555 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by iceman2010 »

ljubav_aha wrote:
iceman2010 wrote:
ljubav_aha wrote: kad je rodjen Isus,nema takvih infomracija u Bibliji :D

Znam ja da nema. Znam i sta je u stvari 25.Decembar i kakve veze sve to ima sa starim rimom i slavljenjem paganskih bogova, ali to ne znaci da cu slaviti bozic zato sto to ustvari nije dan kada je rodjen Isus.
ne kontas,cak i da jeste u Bibliji potvrdjen dan rodjena Isusa,to je u redu,meni ne smeta,ali smeta tebi,pa nastavi negirati ,oh,da,pises, kao da u Islamu nije postojala praksa pred-islamskog doba :D :lol:

hahaha. I to mi ti kazes? Reci mi jesi procitao Bibliju i Kur'an?

25.Decembar je dan paganskog boga Sunca Mitre, ali krscani su preuzeli taj dan kao svoj i slave ga kao rodjenje Isusovo. Kao sto sam vec rekao: musliman ce uvazavati stav sve islamske uleme i stav jedinog tijela nadleznog za tumacenje islama u BiH. Barem bi trebao.
JThomas

#3556 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by JThomas »

u katoličkom crkvenom kalendaru više uopšte nema slave isusove cirkumcizije, eto koliko je značajna.

pa pa paranoja...
insomnia78

#3557 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by insomnia78 »

MUNAFIK wrote:
insomnia78 wrote: Dovoljno je procitati tvoje postove sa sporta pa da se vidi kako se ti pridrzvas "pravog islama".
Jao jao :-) najbolji su mi ovi, mjeraci pravog Islama :lol: :thumbup:
Ma ne mjerim ja niciji islam nego upravo suprotno, procitaj post koji sam citirao.
Drvosjeca iz Dejcica

#3558 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

mneme wrote:
ljubav_aha wrote:
iceman2010 wrote:najlakse je sada okretati na za..iju. Fino pitam: Veceras nastupa 2012 godina od kojeg dogadjaja? Jel pitanje pretesko za vas sto sve znate?
kad je rodjen Isus,nema takvih infomracija u Bibliji :D

.
ljubav_aha

#3559 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by ljubav_aha »

JThomas wrote:u katoličkom crkvenom kalendaru više uopšte nema slave isusove cirkumcizije, eto koliko je značajna.

pa pa paranoja...
:lol: :-D :thumbup:
ljubav_aha

#3560 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by ljubav_aha »

iceman2010 wrote:
ljubav_aha wrote:
iceman2010 wrote: Znam ja da nema. Znam i sta je u stvari 25.Decembar i kakve veze sve to ima sa starim rimom i slavljenjem paganskih bogova, ali to ne znaci da cu slaviti bozic zato sto to ustvari nije dan kada je rodjen Isus.

hahaha. I to mi ti kazes? Reci mi jesi procitao Bibliju i Kur'an?

25.Decembar je dan paganskog boga Sunca Mitre, ali krscani su preuzeli taj dan kao svoj i slave ga kao rodjenje Isusovo. Kao sto sam vec rekao: musliman ce uvazavati stav sve islamske uleme i stav jedinog tijela nadleznog za tumacenje islama u BiH. Barem bi trebao.
vazda isti problem: zensko sam,nice to meet you :D :)

ali zasto tebi smeta Bozic :D

procitaj o obicajima u Islamu koji su prkaticirani u pred-Islamskom periodu :D zasto postoje nevjerovante slicnosti u Islamu,hinduizmu i Jevrjeskog religiji :-D
iceman2010

#3561 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by iceman2010 »

Ma nema se tu sta pricati. IZ i sva ulema kaze da muslimani ne treba da slave novu godinu i da idu DM-u. Ko se osjeca muslimanom to bi trebao da ispostuje. To je sve. Ko nece naravno ne mora, ali ako uz to jos pravda svoj stav kao serijatski ispravan onda on ispada pametniji od cijele islamske uleme.
iceman2010

#3562 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by iceman2010 »

ljubav_aha wrote:

procitaj o obicajima u Islamu koji su prkaticirani u pred-Islamskom periodu :D zasto postoje nevjerovante slicnosti u Islamu,hinduizmu i Jevrjeskog religiji :-D
Ne smeta meni bozic. Postujem svacije pravo da praktikuje i vjeruje u sta god hoce. Protiv bozica nemam ama bas nista. Ne znam odakle si izvukLA taj zakljucak? Samo kazem da nije moj praznik i da ga muslimani ne slave. Oni koji ga slave imaju moje postovanje i cijenim ih kao ljdska bica sa kojima dijelim ovaj grad, drzavu, planetu.
snaga_znanja

#3563 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by snaga_znanja »

iceman2010 wrote:
ljubav_aha wrote:

Ne smeta meni bozic. Postujem svacije pravo da praktikuje i vjeruje u sta god hoce. Protiv bozica nemam ama bas nista. Ne znam odakle si izvukLA taj zakljucak? Samo kazem da nije moj praznik i da ga muslimani ne slave. Oni koji ga slave imaju moje postovanje i cijenim ih kao ljdska bica sa kojima dijelim ovaj grad, drzavu, planetu.
Jos nisi otisao na spavanje. Jesi li makar ugasio svjetlo da se vidi da bojkotujes?
Obskurni

#3564 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Obskurni »

Hoce li meni iko objasniti zašto bi IZ htjela bojkotovati DRŽAVNI PRAZNIK ?
Ako bi cak krenuli u krajnosti mogli bi bojkotovati i zakon i šta sve ne :dance:
ljubav_aha

#3565 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by ljubav_aha »

iceman2010 wrote:Ma nema se tu sta pricati. IZ i sva ulema kaze da muslimani ne treba da slave novu godinu i da idu DM-u. Ko se osjeca muslimanom to bi trebao da ispostuje. To je sve. Ko nece naravno ne mora, ali ako uz to jos pravda svoj stav kao serijatski ispravan onda on ispada pametniji od cijele islamske uleme.
Muhamed a.s. je rekao da se ne slavi njegov rodjedan,ali dzaba SVI ga slave,uz podrsku uleme :D
novi.dan.nova.nafaka

#3566 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by novi.dan.nova.nafaka »

BHF_Manijak wrote:Hajd dobro, nekom eto tek tako palo napamet da se proslavi ispracanje stare i prelazak u novu godinu...
A za ovaj dio: "Rekao sam da se u tom slucaju neko zvanicno meni kao muslimanu obratio, pa osjetih potrebu da dam svoje vidjenje...", rekoh njihova je duznost i obaveza da tako nesto daju, eh sad da li tebi, petom, desetom tako nesto odgovara ili ne, to je vec druga stvar.
Ne bih da ulazim u tvoja licna ubjedjenja, no po cemu su danas mnogi u kategoriji "musliman", imenom ili? Ne mislim direktno na tebe ovdje, vec onako na glas razmisljam, mnoge se i ne dotice to saopstenje iako pod imenom su kao muslimani, no njima je svakako svejedno ha saopsitilo se ha se na saopstilo, tako da je mene davno prestalo takvo pisanje tangirati kad neko kaze "hej ba, ne moze on tako to, ko on misli da je, i ja sam musliman, to se i mene direktno tice", dobro ok, musliman, po cemu pitam? Pustimo se suplje, koliko danas vjernika u biti i ima, koji drze do namaza, postuju ono sto od njih vjera trazi? Obicno se poleti takve okarakterizirati kao "extreman je on ba", odmah poletimo svoj stav branit kako je "oduvijek u BiH bilo tako", da se malo popije, malo sta povali i tako to, to je kao valjda neki bosanski islam,(bar ga vecina takvim vidi i smatra te kontaju "to je to ba, sta se ima Ceric tu petljas i nakva saopstenjva davat"), on ce meni reci da ja ne pijem i ne ludujem za Novu...

Ovdje vidim odmah polete svi aminovati post koji je na taj kalup, "jes' jes' tako je, on ce nama govorit sta cemo mi radit, on ce nas vjeri ucit(a zadnji put u dzamiji bili u mektebu prije 30 godina)" itd...
Brkaju se stvari i to je ono sto je problem, drugo je sta mi kao pojedinci mislimo a drugo je sta je pravilno i ispravno, rekoh neko moze prihvatit ili ne da je islam takav kakav jeste, vidimo i po BiH da mnogi se i ne drze tih zivotnih pravila, ali su tu prvi da osude bilo sta sto Ceric kaze ili neko drugi, a ispravno je, no gdje ces ti njemu u bosanski islam dirati, hej ba pa nama je tradicija da zamezimo i zadernecimo za Novu i on ce nama reci sta da radimo i na koji nacin.
Mnogi i zagovraju taj nakav soft/light islam, a koji nikakve osnove nema, pa eto moze se malo i popit, moze ovo, moze ono, iako je neispravno no eto tako se kod nas godinama radilo, i svako suprostavljanje tome odmah budes etiketiran kao "fundamentalista, ekstreman, vehabija...", a sto? Istinu ne treba kriti, svako ima pravo na odabir, poslusati ili ne, slijediti ili ne, ali mi je glupo kriti se iza toga "pa i ja sam musliman, sta on meni im saopstavati", onda pitam dobro prijatelju, sto to tebe tangira, ti bi i ovako i onako po svom uradio. To "i ja sam musliman", ne igra nikakvu ulogu, to sto jesi ili nisi, ne daje ti za pravo da odlucujes sta je dozvoljeno a sta ne, tradicija je druga stvar a vjera neka treca, svi dobro znaju kako i sta po islamu ide samo sto se cesto mutavi prave, ionako je bajram dan na koji se haman najvise alkohola popije u godini, toliko o "muslimanima" a kategorije, a danas je takvih jako mnogo, a takvi se najvise i jeze na "fetve i saopstenja".
U Kur'anu se nalazi desetine ajeta koji govore baš o ljudima kojima je glavna argumentacija: "tako su radili moji roditelji, tako ću i ja". Dobar si primjer naveo - dernečenje uz Bajram. Nekad je muzika bila pojam grijeha, a sad je nešto najnormalnije. Danas je bludničenje uz "zajednički život 2 mladih" sasvim normalna stvar, a prije je seks prije braka bio samo tako osuđivan u javnosti.
Dakle, smiješni su pojedinci koji ne žele pogledati u ogledalo i reći: OK, moje ponašanje fakat nema veze sa Islamom, i veliko je pitanje jesam li ja kod dragog Boga status muslimana, iako imam takvo ime. Pa onda osuti po Ceriću...
To bi bilo pošteno. Ovako, ja sam musliman, kao i Cerić, a bludničiti, lokati, ne ići ni na Džumu a kamoli svaki dan klanjati, itd, itd., i šta ima on meni palamuditi ne pije vode... ;-)
JThomas

#3567 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by JThomas »

jah, alkohol, kurvanje, sve je to u islamu izričito zabranjeno.

al' nova godina - sama po sebi? mislim, moraš li onda ignorisati i dan državnosti, dan nezavisnosti, dan rada zato što nisu utemeljeni u islamu?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#3568 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Velkoski »

JThomas wrote:jah, alkohol, kurvanje, sve je to u islamu izričito zabranjeno.

al' nova godina - sama po sebi? mislim, moraš li onda ignorisati i dan državnosti, dan nezavisnosti, dan rada zato što nisu utemeljeni u islamu?
Nama Bošnjama je svaki praznik povod za opijanje i kurvanje tako da se ove upute mogu objavljivati i za te praznike :mrgreen: :mrgreen:
novi.dan.nova.nafaka

#3569 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

chuchumbamayumbe wrote: Tako je, i islam i muslimani (zajedno sa ostalima) su krivi što je ovakva situacija u BiH na političkom planu. Ako si to htio da čuješ od mene, eto, čuo si. U čemu je problem - hoćeš reći da su samo oni nevini, a svi ostali ne valjaju?!
Genocid, pravoslavci, Dodik, multi-kulti...bla, bla, bla...ne znam samo do kada?
Radio sam po kafanama, NG je mala maca šta se radi za Bajram, neka se uzoriti efendija prvo pobrine malo bolje za Bajram (nešto mu slabo ide), Djeda Mraz se vratio (i tu se pmalo ef. preračunao), Mevlidi se otimaju kontroli, CIA vršllja okolo...a on se brine o Muzeju i NG.
Neka se malo više brine o povratnicima u Istočnu Bosnu, i općenito o svim povratnicima na cijeloj teritoriji BiH.
Valjda se čovjek zadao oko ovog gore na Kovačima, nema vremena.
.. 8-)
Da bi ovako nešto napisao moraš baš manipulator i odvoditi priču u krivom smjeru.
Prijatelju - Mustafa ne može niti treba bilo koga natjerivati na bilo šta: "Nema prisile u vjeru - pravi put se jasno razlikuje od zablude" Kur'an. "A ti si poslat samo kao opomena" ... Ovakvih ajeta je koliko hoćeš. Uglavnom, svodi se na to da je uloga islamske uleme da ljude upozori na loša djela i na posljedice, a "većina ljudi neće vjerovati", "Ljudima se bliži čas polaganja računa njihova, a oni, bezbrižni, ne mare za to. I ne dođe im ni jedna nova opomena od Gospodara njhova kojoj se, slušajući je, ne podsmjehuju srca rasijanih." itd.
Nije tačno da se IZ nije usprotivila bajramskim terevenkama - to je očita laž i potvaranje IZ-a! Da si samo ukucao u google pronašao bi masu članaka, hutbi i saopštenja na ovu temu, ali lakše je slagati i optužiti mrskog neprijatelja. ;-) http://www.dernek.ba/tema/224/proslava- ... adicije-/2
Tucaković kaže kako je Rijaset IZ BiH još 2006. godine putem posebnog saopćenja za javnost ukazao na veoma štetne i neprihvatljive tendencije obilježavanja bajramskih mubarek dana. Kaže kako Rijaset nema mogućnost da ovakve pojave zabrani putem nekih dekreta, te smatra da takva zabrana ne bi imala efekta i dodaje kako IZ putem džamija i kontakta sa muslimanima ukazuje na neprihvatljive i štetne posljedice odstupanja od tradicije i vjere.
Mada, svakom muslimanu je više nego jasno da je alkohol veliki grijeh, pogotovo uz Bajram, ali stav tvrde bosanske glavuče je jači "ko resisa h.b. znam ja kako se kod nas vazda slavilo".

U kontekstu gore navedenog, tvoj komentar je zlonamjeran i Mustafu povezivati sa Mevlidom i povratnicima je smiješno. Mustafa je sigurno na tome uradio više i od tebe i mene, i naših političara (kojima je to najveći zadatak možda bio) !
despina

#3570 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by despina »

joj ljudi manite se više šuplje :roll:

svima koji slave, sretna vam nova godina!

onima koji ne slave želim isto tako sve najbolje, sretan početak novog kalendara za 2012.
JThomas

#3571 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by JThomas »

onaj kome se pije i kurva, on će to raditi i da ukinu sve praznike. al' sve hutbe i propovijedi su upućene drugoj ciljnoj skupini, onima koji makar pokušavaju držati se vjerskih principa.

e mene sad zanima, jel fakat nekome ko se smatra vjernikom muslimanom zabranjeno da na neki primjeren način, bez stvari koje su u islamu zabranjene, obilježava sekularne praznike koji ne potiču iz islama? i ako jeste, iz kojeg ajeta ili hadisa se to izvodi?
novi.dan.nova.nafaka

#3572 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

JThomas wrote:onaj kome se pije i kurva, on će to raditi i da ukinu sve praznike. al' sve hutbe i propovijedi su upućene drugoj ciljnoj skupini, onima koji makar pokušavaju držati se vjerskih principa.

e mene sad zanima, jel fakat nekome ko se smatra vjernikom muslimanom zabranjeno da na neki primjeren način, bez stvari koje su u islamu zabranjene, obilježava sekularne praznike koji ne potiču iz islama? i ako jeste, iz kojeg ajeta ili hadisa se to izvodi?
Idi na rijaset.ba i tamo nađi odgovor od učenih ljudi. ;-)
ljubav_aha

#3573 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by ljubav_aha »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
JThomas wrote:onaj kome se pije i kurva, on će to raditi i da ukinu sve praznike. al' sve hutbe i propovijedi su upućene drugoj ciljnoj skupini, onima koji makar pokušavaju držati se vjerskih principa.

Idi na rijaset.ba i tamo nađi odgovor od učenih ljudi. ;-)
Obilježavanje rođendana Muhameda i Nove godine(mislimanska nova godina) nije općeprihvaćeno u muslimanskom svijetu
ali jeste u BIH :!: cak i rijaset u BiH obiljezava ;-)
JThomas

#3574 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by JThomas »

ne, mene zanima šta svojom glavom misle oni koji već desetak stranica brane tezu da muslimani ne trebaju slaviti novu godinu zato što nije iz islamske tradicije.
blue033

#3575 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by blue033 »

I šta je na kraju odlučeno, nisam pratio vijesti???

Je li sutra 01.01.2012 ili 32.12.2011
Post Reply