emmir1 wrote:Estrella wrote:Molila bih za mišljenje, info, bilo šta .
Već neko vrijeme tražim malo veći stan za svoju porodicu ( po mogućnosti trosoban). E sad, gledali smo nove zgrade na dobrinji V. Cijene se uglavnom kreće izmedju 1650 - 1750 KM po m2. Ima li neko info. kakve su zgrade, visina režijskih troškova zimi, i sl.
Hvala svima unaprijed,
Naravno ukoliko neko ima neku preporuku za neku drugu lokaciju bila bih zahvalna.
Hvala svima
Kupio sam trosoban u Izvoru na Stupu..
Otiđi i pogledaj kako ljudi rade, obilazio sam mnoge novogradnje ali niko nije bio ni blizu one klase gradnje.
Moj savjet najbolje otiđi i pogledaj i da se sama uvjeriš na licu mjesta.
Mislim da treba uzeti u obzir vise parametara, od samog standarda stana. Dobrinja po mom misljenju ima puno vise prednosti u odnosu na Stup. Trenutno.
Prijatelj mi zivi bas na Dobrinji V u onim novim zgradama. Zgrade su ok, ne znam stvarno kakav je standard, materijali i to u odnosu na Izvor, pa necu da lupam. Ali meni izgleda sasvim fino, sve novo, ogroman besplatan parking prostor, a u okrugu od 100-200m imaju tri isto tako ogromne garaze (koje se placaju).
Srednja i osnovna skola su odmah tu blizu, onaj novi park, igraliste za djecu, trolejbuska stanica je odmah tu. Izvuceno je malo od gradskog saobracaja.
Ovaj Izvor lijepo izgleda, ali je lokacija malo ne znam, meni se bas i ne svidja. Zgrada smjestena izmedju glavne saobracajnice i petlje. Je li ima osnovna skola blizu? Srednja ako se ne varam nema. Parkovi? Igralista?
Ono, mislim znam da oni dole svasta planiraju. Isto i Tibra je govorila bice igraliste, obdaniste, skola...pa ne znam jesu li ista uspjeli izganjati.