HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
madnessa

#3551 Re: HS kablovska

Post by madnessa »

Harry Lime wrote:
metronom wrote:
madnessa wrote:Postoji li način da imam titlove na digitalnoj za kanale tipa FoxLife, FoxCrime, sve Discovery kanale i sl.? Otkako su radili ovo pretumbavanje kanala svi su mi se titlovi pogubili. Imam onaj Hema risiver. Hvala.
I ja imam problema sa titlovima. Mogu se doduse upalit (jedan od onih okruglih dugmica na dnu daljinskog), ali su potpuno beskorisni jer kasne ili brzaju konstantno.
Ja nisam primjetio da titlovi kasne ili brzaju. Sto se tice podesavanja titlova dovoljno je pritisnuti na zuto dugme, a s obzirom da je rijec o tzv. DVB titlovima, postoji opcija odabira izmedju vise ponudjenih.
Hvala vam puno na info. Trčim kući da probam... :run:
ZeljeznicarLE

#3552 Re: HS kablovska

Post by ZeljeznicarLE »

Enese hoce li BN prenositi Premiership ? :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#3553 Re: HS kablovska

Post by -LIBERO- »

ZeljeznicarLE wrote:Enese hoce li BN prenositi Premiership ? :D
Ma i Vogosca da prenosi bilo bi prihvatljivo.
Al' tesko Bogam',nista nama pacenicima sa HS-a od premijer lige Eng.
Riddle

#3554 Re: HS kablovska

Post by Riddle »

Stvarno ne shvatam koliki je to problem odabrati neki strani program koji radi tu ligu. SK ima prava za Balkan, ali ne vjerujem da negdje pise kako se ne smiju prikazivati strani programi sa istim sadrzajem. Pozeljan bi bio neki kanal na engleskom jeziku, ali ako vec nema, onda daj bilo koji.
Harry Lime

#3555 Re: HS kablovska

Post by Harry Lime »

Riddle wrote:Stvarno ne shvatam koliki je to problem odabrati neki strani program koji radi tu ligu. SK ima prava za Balkan, ali ne vjerujem da negdje pise kako se ne smiju prikazivati strani programi sa istim sadrzajem. Pozeljan bi bio neki kanal na engleskom jeziku, ali ako vec nema, onda daj bilo koji.
Mislim da bi se desilo isto kao i sa BN-om i tenisom. Sport Klub bi zahtijevao da se "zatamni" taj program za vrijeme utakmica Premiership-a, u suprotnom bi zaprijetili sa RAK-om, jer oni imaju prava za cijeli (ili ovaj dio u kojem smo mi) Balkan, naravno izuzetak cini BHT koji je obezbijedio samo termin u 16.00 subotom, pretpostavljam, u saglasnosti s Sport Klubom.
metronom

#3556 Re: HS kablovska

Post by metronom »

Harry Lime wrote:
metronom wrote:
madnessa wrote:Postoji li način da imam titlove na digitalnoj za kanale tipa FoxLife, FoxCrime, sve Discovery kanale i sl.? Otkako su radili ovo pretumbavanje kanala svi su mi se titlovi pogubili. Imam onaj Hema risiver. Hvala.
I ja imam problema sa titlovima. Mogu se doduse upalit (jedan od onih okruglih dugmica na dnu daljinskog), ali su potpuno beskorisni jer kasne ili brzaju konstantno.
Ja nisam primjetio da titlovi kasne ili brzaju. Sto se tice podesavanja titlova dovoljno je pritisnuti na zuto dugme, a s obzirom da je rijec o tzv. DVB titlovima, postoji opcija odabira izmedju vise ponudjenih.
Ne znam, mozda je ovaj moj receiver felerican, ali od kad su ispremjestali ove kanale prestali su automatski da budu upaljeni titlovi na fox life, fox crime i sl.
A kad ih upalis pomocu zutog dugmica, onda recimo znaju u neka doba samo zablokirat na par sekundi, pa onda sljedecu recenicu samo odjednom prelete, ne mozes stic procitat, pa onda stoji upaljena zadnja recenica titla nekog filma ili serije za vrijeme reklama itd.

Ranije je ferceralo sve ok.
Animal

#3557 Re: HS kablovska

Post by Animal »

Znate li koliko ce se naplacivati Arena HD kanali od septembra? ili ce ih ubaciti u postojeci Hd paket uz vecu cijenu? Sadašnja HD ponuda je katastrofa i ne znam ko bi dao 7 KM (cini mi se) da gleda ZDF i ARD u HD-u..
Reisova

#3558 Re: HS kablovska

Post by Reisova »

Animal wrote:Znate li koliko ce se naplacivati Arena HD kanali od septembra? ili ce ih ubaciti u postojeci Hd paket uz vecu cijenu? Sadašnja HD ponuda je katastrofa i ne znam ko bi dao 7 KM (cini mi se) da gleda ZDF i ARD u HD-u..

E ponuda HS je katastrofa e jos kada moram ganjati tenis preko sreaminga..stvarno poludim...
zikmu

#3559 Re: HS kablovska

Post by zikmu »

Koju drzavu treba odabrat na Bira TV-u da bi nasao digitalne kanale?
kemalba

#3560 Re: HS kablovska

Post by kemalba »

Definitivno ću odustati od HS kablovske. Nema Premiershipa, HS zdravooooo...sto bi rekli nadrealisti.
Patron of Formello

#3561 Re: HS kablovska

Post by Patron of Formello »

zikmu wrote:Koju drzavu treba odabrat na Bira TV-u da bi nasao digitalne kanale?
Probaj Njemacku ili Norvesku.

Izgleda da cemo imati cast i zadovoljstvo da pregledamo pocetak Spanske i Italijanske lige. :-) :D

Cijenjeni korisnici,

Ovim putem Vas obavještavamo da smo u dogovoru sa TV kućom Arenasport dogovorili produžetak promotivnog prikazivanja Arenasport kanala do kraja oktobra ove godine.

Dakle, u sklopu osnovnog digitalnog paketa i dalje pratite Arenasport (1,2,3 i 4) kanale.

Vaša kablovska televizija HS
bambuelo

#3562 Re: HS kablovska

Post by bambuelo »

nemojte se nadati sportklubu u HS ponudi jer taj kanal nikada vise nece biti dostupan putem HS...mogucne je da ce biti engleska liga putem nekog drugog kanala, ali sportklub nikada vise..nazalost...
AfromMann

#3563 Re: HS kablovska

Post by AfromMann »

naravno kad imaju arene sport :x :x a kojeg drugog kanala kad nijedan nema pravo prenosa za Balkan osim sortkluba osim BHT i to samo jednu tekmu sedmicno???
Animal

#3564 Re: HS kablovska

Post by Animal »

Na telemachu se mogu gledati Sve tekme engleske lige i Bundesliga preko ES2.

Na HS-u se mogu gledati spanska, talijanska i francuska (Arene), njemačka ES2, i jedna tekma engleske lige subotom na BHT1!

Kad ovako gledas na stvari, ispada da HS ima puno bolju ponudu fudbalskog programa.. Ipak, meni je licno premier league interesantnija nego sve druge skupa, tako da bi se i ja radije odlucio za Telemachovu ponudu.. Ipak, ko nas pita sta hocemo? :) :(
lord blackadder

#3565 Re: HS kablovska

Post by lord blackadder »

Animal wrote:Na telemachu se mogu gledati Sve tekme engleske lige i Bundesliga preko ES2.

Na HS-u se mogu gledati spanska, talijanska i francuska (Arene), njemačka ES2, i jedna tekma engleske lige subotom na BHT1!

Kad ovako gledas na stvari, ispada da HS ima puno bolju ponudu fudbalskog programa.. Ipak, meni je licno premier league interesantnija nego sve druge skupa, tako da bi se i ja radije odlucio za Telemachovu ponudu.. Ipak, ko nas pita sta hocemo? :) :(
Samo nebitne utakmice.

Osnovni paket nema nista. Bundesliga vise nije zanimljiva, kako je bila dok je Dzeko tamo bio. Sve u svemu, Enes nas jebe nasuho.
bambuelo

#3566 Re: HS kablovska

Post by bambuelo »

Kako bolan na suho, kada placas pretplatu..
ZeljeznicarLE

#3567 Re: HS kablovska

Post by ZeljeznicarLE »

Enese pozdravio te DZEKO :D
LFC

#3568 Re: HS kablovska

Post by LFC »

lord blackadder wrote:
Animal wrote:Na telemachu se mogu gledati Sve tekme engleske lige i Bundesliga preko ES2.

Samo nebitne utakmice.

Osnovni paket nema nista. Bundesliga vise nije zanimljiva, kako je bila dok je Dzeko tamo bio. Sve u svemu, Enes nas jebe nasuho.
Ako mislis samo na prvi program onda OK, ako mislis na komplet prava Arene, onda nije tacno!
http://www.tvarenasport.com/tvprogram/8 ... lazio.html
afannedim

#3569 Re: HS kablovska

Post by afannedim »

Novi program u ponudi HS Kablovske RTV SLON enese ubi se paša :lol: :lol:
bull21

#3570 Re: HS kablovska

Post by bull21 »

Planiraju li oni pustiti HBO u kablovski program? Pa neka se i plaća... :/
barcelona81

#3571 Re: HS kablovska

Post by barcelona81 »

Da li neko zna ,jesu li oni promjenili frekvenciju nekim kanalima, meni nema par kanala B92,RTL,BBC i jos par.Nisam bio u toku,pa ne znam da li se nekom jos desilo i da li su obavijestili raju.Umjesto tih kanala,sada su BN,Makedonski onaj i jos neki iz osnovne ponude.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#3572 Re: HS kablovska

Post by -LIBERO- »

Koji je ovo odron od digitalne TV. Sada malo nema titlova,pa nema kanala uopste...a onda odjednom,nicim izazvani,pomjesaju sve kanale ...ovaj sto ti je nekad bio na broju 1 odjednom preko noci ti je na broju 32 ...il ga moras opet traziti jer ga nema nigdje.

Boze me dragi sacuvaj sta ovi ljudi rade. Sta je sa onom pricom da ih je neko htjeo kupiti,valjda bi to uozbiljilo sve ovo,barem malo :D
winnie

#3573 Re: HS kablovska

Post by winnie »

juce sam pola dana slusao/gledao VH1 muzika od prije 20, 30 godina... kao nekad mtv u vakat :)

svaka im cast za ovaj kanal, za ovo ostalo sto se zalite ne znam. meni je sve ok.
LieToMe

#3574 Re: HS kablovska

Post by LieToMe »

winnie wrote:juce sam pola dana slusao/gledao VH1 muzika od prije 20, 30 godina... kao nekad mtv u vakat :)

svaka im cast za ovaj kanal, za ovo ostalo sto se zalite ne znam. meni je sve ok.
:thumbup: e VH1 je definitivno najdrazi kanal, narocito dok se ujutru spremam za posao, nema onih glupavih novokomponovanih pjesmica, nema reklama, samo dobra stara muzika :-D
za ove ostale probleme, tu i tamo se ponekad nesto zagubi,bude nekih smetnji... ali nista strasno, meni dovoljno samo da nije tisina u kuci... i onako sve zivo skidamo sa neta pa gledamo kad imamo vremena :dance:
AfromMann

#3575 Re: HS kablovska

Post by AfromMann »

taj vh1 ne bi nikad uveli da viva nije prekinula sa emitiranjem,osim toga niti jedan muzicki kanal.Da je makar MTV adria ali ne!
Locked