Biciklom kroz Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
BlackCaviar

#3551 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by BlackCaviar »

Šta je bilo? Niko ne voza poslije NG? :D
Idite negdje na brdo gdje ima dosta snijega, bajk leti, upadneš a ne boli te ništa :D

Jaran i ja smo i jučer i danas vozili. Ljudi se skijaju i sankaju kad odjednom dvojica pored njih na biciklima se spuštaju :D
muz66

#3552 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by muz66 »

BlackCaviar wrote:Šta je bilo? Niko ne voza poslije NG? :D
Idite negdje na brdo gdje ima dosta snijega, bajk leti, upadneš a ne boli te ništa :D

Jaran i ja smo i jučer i danas vozili. Ljudi se skijaju i sankaju kad odjednom dvojica pored njih na biciklima se spuštaju :D
gdje ste vozili? Ako ste na planini, popeli se autom ili sve bajkom?
BlackCaviar

#3553 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by BlackCaviar »

Smetovi, Zenica. Biciklima do vrha i od vrha, 27,27km pređenih. I jučer smo na istu relaciju išli, ali kasno krenuli tako da smo se po mraku vratili kući. Danas je bila uživancija.
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#3554 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by bordo gandalf »

meni je zadnja celava pa je ipak bolje pricekati proljece :D
muz66

#3555 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by muz66 »

rashtiman wrote:meni je zadnja celava pa je ipak bolje pricekati proljece :D
zadnja nije toliko ni bitna, vazno je da naprijed imas dobru gumu.
hakazvaka

#3556 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by hakazvaka »

muz66 wrote:
rashtiman wrote:meni je zadnja celava pa je ipak bolje pricekati proljece :D
zadnja nije toliko ni bitna, vazno je da naprijed imas dobru gumu.
ovo je i inace pravilo...
BlackCaviar

#3557 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by BlackCaviar »

I naprijed i nazad su mi Racing Ralph, naprijed je u veoma dobrom stanju, zadnja je skoro ćelava. Al' po zimi i snijegu je dobra :)
naja22

#3558 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by naja22 »

Mozes ti, kada imas s' kim.. Malo mi je glupo ici na planinu sam sa biciklom :lol: :D
muz66

#3559 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by muz66 »

naja22 wrote:

Mozes ti, kada imas s' kim.. Malo mi je glupo ici na planinu sam sa biciklom :lol: :D
sto? Ja Boga mi prosle godine, 6.1. sam pedalao do Dejcica :D
hakazvaka

#3560 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by hakazvaka »

BlackCaviar wrote:I naprijed i nazad su mi Racing Ralph, naprijed je u veoma dobrom stanju, zadnja je skoro ćelava. Al' po zimi i snijegu je dobra :)
Ma smetlje :D
muz66

#3561 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by muz66 »

eh junaci, ko veceras vozi? Ja sam se naostrio da se oko sedmice natakarim na bajk i jedan djir po lijepom Šeheru
BlackCaviar

#3562 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by BlackCaviar »

hakazvaka wrote:
BlackCaviar wrote:I naprijed i nazad su mi Racing Ralph, naprijed je u veoma dobrom stanju, zadnja je skoro ćelava. Al' po zimi i snijegu je dobra :)
Ma karbon :D

Jel to njegdje na Bjelašnici il' mi se čini?
Danas savršen dan za bajka, još samo da je nedjelja...
hakazvaka

#3563 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by hakazvaka »

BlackCaviar wrote:
hakazvaka wrote:
Ma karbon :D

Jel to njegdje na Bjelašnici il' mi se čini?
Danas savršen dan za bajka, još samo da je nedjelja...
Da, blizu Bjelasnice, mislim da je to Visocica, put za Boracko jezero ;)

p.s.
Uzeo sam Raplha i Rona :)
BlackCaviar

#3564 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by BlackCaviar »

Na slikama mi se učinilo da ti je i naprijed i nazad Ron.

Jedno pitanje. Koliko vremenski treba iz Sarajeva preko Bjelašnice na Boračko jezero i kakva je tura općenito? :)
hakazvaka

#3565 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by hakazvaka »

BlackCaviar wrote:Na slikama mi se učinilo da ti je i naprijed i nazad Ron.

Jedno pitanje. Koliko vremenski treba iz Sarajeva preko Bjelašnice na Boračko jezero i kakva je tura općenito? :)
Tura je fenomenalna, jedna od rijetkih koje sam vozio 2 puta i planiram opet ove godine ;)

Mi smo krenuli oko 07:00 iz Sarajeva, a na Boracko smo stigli oko 15:00... ovaj put smo dooosta brzo vozili, jer smo zurili na voz (19:00) u Konjicu.
Prosle godine smo krenuli oko 9h ispred Marsala, stigli na Boracko oko 18h :) dooosta sporija voznja sa vise zajebancije i uzivanja, sa obaveznim nocenjem na Borackom.

http://vila-sunce.com/ < tu smo nocili, fenomenalna usluga, ali fakaaat super domacini, spremili nasih 10 bicikala uredno u jednu pomocnu prostoriju, castili nas ruckom, a spavanje ovako nesto tipa 10-15 KM, ne sjecam se sada...

Sretno! Ako treba GPS log ili vise info, javni se na private ;)
BlackCaviar

#3566 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by BlackCaviar »

Hvala na sreći :P
Imaš pp
Lucazode

#3567 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Lucazode »

:)

Danas idem da pogledam GT Agressor kao ozbiljan kupac, polovan je i urađen nulti servis, garancija na ram, prodavac kaže odlično izgleda itd... Ali...
Mene interesuje konkretno neke "cake" iskusnih bajkera prilikom kupovine polovnjaka, tj. na šta bih trebao posebno obratiti pažnju?
Ne daj bože da mi pukne ram, prikom vožnje ili saznam da sam kupio neku krntiju u koju moram dodatno investirat i gubiti živce. Koliko toliko da umanjim efekat kocke vašim savjetima.

Odgovori bi bili poželjni u toku dana.
Hvala :)
headbanger

#3568 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by headbanger »

ma nema caka
agresor je traktor medju biciklima
ako je uradjen nulti servis mozda mu ima godina dana
ja sam vozao agresora i ne znam sta treba da uradis da mu puke ram
mozda da ga bacis sa nekakve litice direkt na prugu i da ga pregazi brzi voz zenica-sarajevo
Miki123

#3569 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Miki123 »

Lucazode wrote::)

Danas idem da pogledam GT Agressor kao ozbiljan kupac, polovan je i urađen nulti servis, garancija na ram, prodavac kaže odlično izgleda itd... Ali...
Mene interesuje konkretno neke "cake" iskusnih bajkera prilikom kupovine polovnjaka, tj. na šta bih trebao posebno obratiti pažnju?
Ne daj bože da mi pukne ram, prikom vožnje ili saznam da sam kupio neku krntiju u koju moram dodatno investirat i gubiti živce. Koliko toliko da umanjim efekat kocke vašim savjetima.

Odgovori bi bili poželjni u toku dana.
Hvala :)
a da odeš pogledat nov agressor u ciklocentru? sad su van sezone, niko ne kupuje, zaliha ima, može se dobra cijena isposlovat vjerujem.
Lucazode

#3570 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Lucazode »

Bio. Trenutno nemaju na stanju Agressor i Oupost, doće sredinom Februara. Cijena im je oko 510 KM.

Ne daju nikakva sniženja. Truba.
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#3571 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by bordo gandalf »

Daju na rate...bolje i tako uzet nego kakvog polovnjaka
semso_bonaparte

#3572 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by semso_bonaparte »

rashtiman wrote:Daju na rate...bolje i tako uzet nego kakvog polovnjaka
Ja u junu 2011 otisao na Ilidzu i pitam moze li na rate kaze ne moze, odem u holidey pitam moze li na rate kaze ne moze.
I tad su neki forumasi govorili da daje na rate meni nisu dali. Bio sam fino podasisan obrijan normalno obucen sa autom doaso pred radnju, nisam izlgedao kao klosar. A da sam mogao uzeti na rate uzeo bi bolje i skuplje biciklo.

I kupim agresor koji je OK, sluzi svrsi, nisam imao ekstremnih voznji po sumama i makadamima tako da ne znam kakav je u tim uslovima, ali sto se tice gradske voznje sasvim je ok.
strong69

#3573 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by strong69 »

Jutros u 6:57 h na C. Vili covjek vozi biciklo desnom trakom. Samo da pozdravim ako slucajno cita. Svaka cast na hrabrosti i zbog snijega i zbog saobracaja!
Hamzza

#3574 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Hamzza »

Evo vam snimljene vožnje biciklom od Bentbaše, kroz Darivu i preko Kozije ćuprije pa do poluostrva Korija (ispod tunela #2 bivše Istočne uskotračne pruge):

01. Vožnja Bentbaša - Dariva - Kozija ćuprija:
http://blip.tv/bosanek/voznja-bentbasa- ... ja-5765222

02. Vožnja Kozija ćuprija - Korija:
http://blip.tv/bosanek/voznja-kozija-cu ... ja-5765407

Snimljeno 02.10.2011.
Izvorni snimci su HD rezolucije (1280x720), a ti na Internetu su umanjeni na VGA (640x360).

Napomena: sočivo kamere ima vidljivi ugao od 170 stepeni, zbog čega "hvata" vrlo širok kadar (izuzetno korisno za snimke vožnji), ali neizbježna fizikalna posljedica je da je slika malo izvitoperena sa strana (djelimičan utisak "ribljeg oka").
Hamzza

#3575 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Hamzza »

U Septembru i Oktobru 2011. godine sam, vozeći biciklo, prošao putem jugoistočne sarajevske obilaznice (koja je pregazila dio bivše uskotračne pruge Sarajevo - Višegrad).
Tokom vožnje sam na kacigi imao montiranu sportsku montažnu video kameru kojom sam snimio video snimke rezolucije 1280x720 (HD 720p). Video snimci su podijeljeni u više dionica zbog veličina datoteka, ograničenja video servera, te organizacije i preglednosti. Stabilnost kamere/kadrova nije naročita, ali ne zbog toga što je montaža kamere bila nestabilna, nego jednostavno zbog pokreta tijela i glave. Vjerujte da nije nimalo lahko voziti biciklo (pedalati) i imati stabilno držanje glave, pogotovo kada se naleti na rupe i grbe.

Napomena: sočivo kamere ima vidljivi ugao od 170 stepeni, zbog čega "hvata" vrlo širok kadar (izuzetno korisno za snimke vožnji), ali neizbježna fizikalna posljedica je da je slika malo izvitoperena sa strana (djelimičan utisak "ribljeg oka").

====================
Dnevni video snimci:
====================

http://blip.tv/play/h9Itj4A%2Bp%2Bp3.html

Na linku iznad će vam se prikazati "plejlista" gdje možete gledati dnevnu vožnju, počevši od naselja Hrasno (mjesta odakle je bivša pruga dolazila od Miljacke i počinjala svoj put duž padine Trebevića) pa sve do kraja naselja Alifakovac, gdje se cesta sadašnje obilaznice počinje spuštati prema Miljacki, a put bivše pruge nastavlja dalje kao kozija staza (barem u prvih par stotina metara).

Iz snimaka je izbačen izvorni zvučni zapis i ubačene su instrumentalne muzičke podloge, koje su pažljivo odabrane radi ciljanog ugođaja.

Snimci na tom linku su u VGA rezoluciji 640x360. Originalne snimke u HD 1280x720 rezoluciji mogu zainteresovanima poslati poštom na DVD-u!

P.S.: Za one željne "akcije" sa nesvakidašnjim pejzažom neka pogledaju posljednji snimak ("Spustanje sarajevskom obilaznicom na petlju s putem M5 i voznja do Bentbase")

===================
Noćni video snimci:
===================

http://blip.tv/play/h9Itjv0Sp%2Bp3.html

Na linku iznad će vam se prikazati "plejlista" gdje možete gledati noćnu vožnju, počevši od naselja Hrasno (mjesta odakle je bivša pruga dolazila od Miljacke i počinjala svoj put duž padine Trebevića) pa sve do kraja naselja Alifakovac, gdje se cesta sadašnje obilaznice počinje spuštati prema Miljacki, a put bivše pruge nastavlja dalje kao kozija staza (barem u prvih par stotina metara). Također kao bonus, tu se nalazi i snimak povratka od Alifakovca do stanice Bistrik (dakle u obrnutom smjeru).

Snimci sadrže neizmijenjen izvorni zvučni zapis (čuju se samo zvukovi automobila i možda moje dahtanje). Na snimcima se ne može vidjeti baš mnogo toga jer je snimano po mraku samo uz pomoć uličnog osvjetljenja, ali eto za noćne ptice bi ovo mogao predstavljati poseban ugođaj.

Snimci na tom linku su u VGA rezoluciji 640x360. Originalne snimke u HD 1280x720 rezoluciji mogu zainteresovanima poslati poštom na DVD-u!
Post Reply