Manchester United FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#3551 Re: Manchester United FC

Post by odesveuhonduras »

Teufik wrote:
odesveuhonduras wrote:
Ljudima jednostavno nije cool navijati za Wigan ili Rayo Vallecano jer oni nikad ne pobjeđuju
:D
Ne provaljuj se...i to reci navijacima ovih klubova.
Uostalom sta to tebe briga ako neko navija za United i na koji nacin navija i koliko dugo navija?
Jel to ti treba da nam ovdje odredis za koga da navijamo?
Jesi li ti to postavio neka mjerila u navijanju koja svi treba da slijede?

Samo mi to objasni.

Spusti se malo.Nisi zanimljiv ni najmanje.Ohladi se malo,u tebi je previse mrznje.
Svako ima svoj izbor.Danima se ovdje istresas i pametujes a ne znas osnovne stvari.
Naravno da to neću reći navijačima tih klubova. Ali navijačima - onim koje je babo na prvu utakmicu Wigana odveo dok još nisu znali nos obrisati.

A ne "navijačima" iz hiljada kilometara udaljenih država koji su za Manchedter United počeli navijati kad su ovi počeli osvajati titule kako bi imali nekog rahatluka u životu. Takvi sigurno neće za Wigan navijati :wink:

Isto ko što ja ne gotivim Rayo Vallecano u La Ligi već Real Madrid jer je Real osvajao sve živo kad sam ja počinjao pratiti fudbal. Al mi zato ne pada na pamet da si stavim Butragena na avatar, niti da za Real Madrid kažem "mi" jer sam Madrid samo na razglednici vidio, a babo mi se zove Rifet, a ne Jose Manuel.
Last edited by odesveuhonduras on 29/11/2011 17:50, edited 2 times in total.
skafiskafsnjak

#3552 Re: Manchester United FC

Post by skafiskafsnjak »

A haj mi ti Boga ti reci onda kad si ti za SHITY poceo navijati ? Dok si u pelene jos srao ?

EDIT: pretpostavljam sad ces reci da si simpatizer i zbog toga sto je Dzeko tu...
Last edited by skafiskafsnjak on 29/11/2011 17:49, edited 1 time in total.
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#3553 Re: Manchester United FC

L00d wrote:A haj mi ti Boga ti reci onda kad si ti za SHITY poceo navijati ? Dok si u pelene jos srao ?
da probam sa engleskim pošto bosanski očito ne razumiješ ?

kakvo crno navijanje za City bolan, gdje si vidio da gačanin navija za klub iz Manchestera ? :lol: :lol:
skafiskafsnjak

#3554 Re: Manchester United FC

Post by skafiskafsnjak »

Pa koji q... onda trollas tu i nalazis mi neke podatke o Unitedu i branis City k'o da ti ćaća igra za njega .
Fak !!!
odesveuhonduras

#3555 Re: Manchester United FC

L00d wrote:Pa koji q... onda trollas tu i nalazis mi neke podatke o Unitedu i branis City k'o da ti ćaća igra za njega .
Fak !!!
pa rekao sam ti već 3-4 puta od jučer - zato što mi "navijači" Uniteda idu na živce i što želim da vam >City svojim pobjedama nastavi stvarati osjećaj nelagode i bijesa... jednostavno, uživam u tome zbog sve vaše arogancije i šupljaka koje ste prosipali zadnjih 20 godina ;-)
skafiskafsnjak

#3556 Re: Manchester United FC

Post by skafiskafsnjak »

Kao prvo, ja ti nikad nisam rekao MI navijaci. Kao drugo, ja ne prosipam nikome supljake, nisam arogantan (mada prema nekima moras biti nekada) niti vrijedjam ili provociram ikoga kao sto to ti radis i mnogo njih . Obrati se onome ko je arogantan i ko te provocira ili prosipa supljake. I vjeruj da je meni manje zao kad United izgubi nego tebi kad United pobjedi Citija, a desiti ce se to jos . Zivi bili pa vidjeli .
Vise u tebi ima mrznje i bijesa nego u meni . Samo nastavi ! :thumbup:

EDIT: ako bas tako mrzis navijace Uniteda, de pozovi kojeg da se sretnete pa se kvalitetno posamarate, da ti mirna dusa bude :run:
odesveuhonduras

#3557 Re: Manchester United FC

EDIT: ako bas tako mrzis navijace Uniteda, de pozovi kojeg da se sretnete pa se kvalitetno posamarate, da ti mirna dusa bude
jašta ću, nemam drugog posla, tamam sam tog navijačkog mentaliteta da se šamaram zbog fudbala :-)
Obrati se onome ko je arogantan i ko te provocira ili prosipa supljake.
većina vas je takva nažalost, čast izuzecima naravno, s njima se raspravljam iz čisto sportskih, zafrkantskih razloga...

Teško se može biti fan Uniteda, a da ne budeš takav.. jer kako će kad Mr. Žvaka na pitanje o tome kad će City biti favorit u meću sa Unitedom, odgovara "Not in my lifetime"... pa zijani 6-cu na Old Traffordu.

Ili kad ikona kluba Beckham jučer kaže - "City don't have a chance to win a title"... ne mora je osvojiti naravno niti im je zagaroantovana bez obzira što imaju daleko najbolju ekipu ali reći tako nešto nakon što taj isti City razvali njegov klub, postiže 3.5 gola po utakmici nakon trećine prvenstva, nema poraza, a ima srušene rekorde po broju postignutih golova i osvojenih bodova, onda skontaš da je to jednostavno dio mentaliteta. Ko da ste familija i iste gene imate, ogromna većina vas.
Last edited by odesveuhonduras on 29/11/2011 18:05, edited 1 time in total.
skafiskafsnjak

#3558 Re: Manchester United FC

Post by skafiskafsnjak »

Pa takav dojam ostavljas ... spominjes neki bijes i aroganciju.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#3559 Re: Manchester United FC

Post by Velkoski »

Daj ba prestanite smarati glupostima :roll:
Teufik

#3560 Re: Manchester United FC

Post by Teufik »

odesveuhonduras wrote: A ne "navijačima" iz hiljada kilometara udaljenih država koji su za Manchedter United počeli navijati kad su ovi počeli osvajati titule kako bi imali nekog rahatluka u životu.
To opet nije tvoj problem.Toga je uvijek bilo i bit ce.
Pa i da jesu tada poceli navijati za United ili neki drugi klub jel ti ili neko drugi ima pravo da im to ospori ili zabrani?Ili da im umanjuje njihovu privrzenost tom klubu.
To su stvari koje se samo njih ticu.Ti ne mozes suditi o tome.

Jel tebi neko moze odrediti kakvu ces muziku slusati,da li ces biti vjernik,koje ces automobile voliti itd?
I de mi molim te reci jel daljina treba da bude prepreka da ti volis neke stvari?(nevezano za sport nego uopsteno)

Zasto se zamaras oko stvari koje nikada promijeniti neces.

To radis na vrlo uvredljiv nacin.I izvini,nije u redu da to tako radis.

Zato daj da stvari gledamo zdravorazumski i realno i da se ne prepustamo niskim strastima
Last edited by Teufik on 29/11/2011 18:15, edited 1 time in total.
missko

#3561 Re: Manchester United FC

Post by missko »

Ajd skontali smo da svaki klub ima samo navijace na stadionu i simpatizere van stadiona. Ovi na stadionu se rokaju pivom i grlom bodre svoj tim , dok simpatizeri isto to rade pred tv ekranom, i jedni i drugi kupuju klupske rekvizite, saosjecaju se u porazima i raduju pobjedama ali ni to nije dosta nego se mora navijati na regionalnoj osnovi, znaci Gacanin za Mladost Gacko a u krajnjem slucaju za Leootar ili Velez a ako probije granicu onda najdalje za Hajduka a sve to je i dalje na amaterskoj osnovi i znaci ako si rodjen tu onda se batali pracenja i navijanja pred tv ekranom za neki profi vrhunski klub, ostaje ti odlazak na tekmu u Gacko ili obliznja mjesta i jebavanje majki na tekmi igracima koji igraju a ne znaju ni zasto ni kako igraju i to se zove navijanje koje je pogodno nasim forumskim expertima. Ono ostalo sto vrijedi cemo da simpatisemo da se ko ne uvrijedi.
odesveuhonduras

#3562 Re: Manchester United FC

pa navijati za regionalni klub je sasvim normalno i poželjno. I naravno da sam ja, kao Gačanin, Veležovac još od sunnećenja :D

Isto tako navijati i za neki neregionalni klub iz svoje države je isto podnošljivo i sasvim OK.

Ali navijati i smatrati se nekim ubernavijačom, beskrajno se radovati i tugovati, identificirati i sl. sa nekim klubom preko sedam gora i mora je meni lično neshvatljivo.

Normalno je da se imaju neke simpatije, i ja samkako rekoh, neka vrsta gloryhuntera jer gotivim Madrid i Milan pošto su to klubovi koji su žarili i palili kad sam ja bio dijete ali mi je neshvatljivo da se nanerviram kad oni izgubi, da me to nešto emocionalno pgodi, da se identificiram sa tim klubom, navijačima, da kažem "izgubismo sinoć od barcelone", "real madrid til I die" i sl., to mi je fakat djetinjasto.

Ali nejse, to se neče promijeniti i toga će uvijek biti, takav je vakat, internet era, sve je nadohvat ruke i ljudi sebi traže idole na pogrešnim mjestima, i ne može se protiv toga.

Ali nije to što ja zamjeram Unitedovim fanovima, svaki iole uspješniji tim ima takve lafonavijače pa nema smisla isticati samo vas. Ja United ne volim jer za njega navija masa svijeta koji o fudbalu ne znaju ništa, masa svijeta iz država u kojima je fudbal 5. najpopularniji sport i onda me spuca šlOg kad mi takvi počnu pametovati nešto o fudbalu, fudbalskim timovima bez historije i sl., a ne znaju nabrojati tri igrača koji su u Unitedu igrali 2004. godine... kad mi kažu da je City klub bez historije iako pojma nemaju da je taj isti City prvi klub iz Manchestera koji je osvojio neki engleski trofej, FA Cup i to još 1904. godine, i da je taj isti City za United bio institucija sve do nekih 60-ih godina prošlog stoljeća, a da je United prve značajnije i konstantnije uspjehe (bilo jenaravno sporadičnih i ranije) prije 15-20 godina.

bem ti historiju ako počinje 1992, isto ko ovi naši domaći jugonostalgičari kojima historija počinje 1989. kad se prvi put skupilo para za Makarsku i natezanje neke Čehinje
Teufik

#3563 Re: Manchester United FC

Post by Teufik »

odesveuhonduras wrote:pa navijati za regionalni klub je sasvim normalno i poželjno. I naravno da sam ja, kao Gačanin, Veležovac još od sunnećenja :D

Isto tako navijati i za neki neregionalni klub iz svoje države je isto podnošljivo i sasvim OK.

Ali navijati i smatrati se nekim ubernavijačom, beskrajno se radovati i tugovati, identificirati i sl. sa nekim klubom preko sedam gora i mora je meni lično neshvatljivo.
Opet se hvatas za nesto za sto po meni ne bi trebao.I vecina tvojih argumenata ne pije vode.
Grijesis ako mislis da je lokalna pripadnost preduslov da volis sve sto je poniklo iz te zajednice.
Hvala Bogu da vecina nas voli svoje domace klubove.To je sasvim ok.I tako treba da bude.
Ali ljudi se identificiraju,vole i ponekad to izgleda previse ali sve dok tebe licno to ne vrijedja ti se ne bi trebao zamarati oko tih stvari.Ja ne vidim problem u tome sto je neko iz Bosne lud za Barcelonom,Metallicom ili Brad Pittom.I ne bi im smjeo zamjerovati na tim stvarima.
odesveuhonduras wrote:onda me spuca šlOg kad mi takvi počnu pametovati nešto o fudbalu, fudbalskim timovima bez historije i sl., a ne znaju nabrojati tri igrača koji su u Unitedu igrali 2004. godine... kad mi kažu da je City klub bez historije iako pojma nemaju da je taj isti City prvi klub iz Manchestera koji je osvojio neki engleski trofej, FA Cup i to još 1904. godine, i da je taj isti City za United bio institucija sve do nekih 60-ih godina prošlog stoljeća
Svaki navijac koji na bilo koji nacin osporava bilo kakav uspjeh nekog protivnickog ili rivalskog kluba ne zasluzuje da se zove navijacem.
Na te stvari mozes reagovati jer to nije fer niti je u redu.
odesveuhonduras wrote:Ili kad ikona kluba Beckham jučer kaže - "City don't have a chance to win a title"... ne mora je osvojiti naravno niti im je zagaroantovana bez obzira što imaju daleko najbolju ekipu ali reći tako nešto nakon što taj isti City razvali njegov klub, postiže 3.5 gola po utakmici nakon trećine prvenstva, nema poraza, a ima srušene rekorde po broju postignutih golova i osvojenih bodova, onda skontaš da je to jednostavno dio mentaliteta. Ko da ste familija i iste gene imate, ogromna većina vas.
Pa jel to Beckham nema pravo podrzavati svoj bivsi klub?Zeljeti mu najbolje.
Zar nema pravo misliti da ce City pokleknuti?
Sta je lose rekao?I to je arogancija il mentalitet.Vjera da moze stici svog rivala.
Lako se palis covjece,ohladi se...
odesveuhonduras

#3564 Re: Manchester United FC

Pa jel to Beckham nema pravo podrzavati svoj bivsi klub?Zeljeti mu najbolje.
Zar nema pravo misliti da ce City pokleknuti?
Sta je lose rekao?I to je arogancija il mentalitet.Vjera da moze stici svog rivala.
Lako se palis covjece,ohladi se...
Apsolutno ima pravo. Kao što ima pravo i Gary Neville koji se ponaša kao gospodin u svoj ovoj novonastaloj situaciji. Neville je 3 puta privrženiji Unitedu od Beckhama ali priča normalno i pristojno ne izjavljujući gluposti tipa - "City don't have a chance".

Jedno je podržavati svoj bivši klub, jedno je nadati se da će taj njegov bivši klub osvojiti naslov i da City neće uspjeti, to je normalno da ne može biti normalnije, ali u ovom trenutku samo prvoklasna arogantna budala može u ozbiljnom intevjuu reći "City don't have a chance".
Teufik

#3565 Re: Manchester United FC

Post by Teufik »

odesveuhonduras wrote:
Apsolutno ima pravo. Kao što ima pravo i Gary Neville koji se ponaša kao gospodin u svoj ovoj novonastaloj situaciji. Neville je 3 puta privrženiji Unitedu od Beckhama ali priča normalno i pristojno ne izjavljujući gluposti tipa - "City don't have a chance".

Jedno je podržavati svoj bivši klub, jedno je nadati se da će taj njegov bivši klub osvojiti naslov i da City neće uspjeti, to je normalno da ne može biti normalnije, ali u ovom trenutku samo prvoklasna arogantna budala može u ozbiljnom intevjuu reći "City don't have a chance".
Znaci ima pravo to reci al je prvoklasna arogantna budala.Kontradikcija.
I jel ti mozes uticati na Beckhama i na njegove izjave?
Ako ne bude u pravu budi prvi pa mu sve saspi u lice.
Bit ce ti lakse.
odesveuhonduras

#3566 Re: Manchester United FC

i nije baš neki odgovor al eto..
Teufik

#3567 Re: Manchester United FC

Post by Teufik »

odesveuhonduras wrote:i nije baš neki odgovor al eto..
Ne,nego ne zelis reci (napisati) da sam u pravu.

Dobar si ti honduras,samo izbaci tu negativu iz sebe.

Al ne na ovakav nacin.
quasar

#3568 Re: Manchester United FC

Post by quasar »

Joooj šta ste nadrobili, ko će ovo sve pročitati....
odesveuhonduras

#3569 Re: Manchester United FC

Teufik wrote:
odesveuhonduras wrote:i nije baš neki odgovor al eto..
Ne,nego ne zelis reci (napisati) da sam u pravu.

Dobar si ti honduras,samo izbaci tu negativu iz sebe.

Al ne na ovakav nacin.
ma nisu u pravu... mi pričamo, tj. ja pričam, a ti pobijaš, o aroganciji koja općeprisutna kod svega vezanoz za United - od njihovih igrača (danas mo im pokazali kako se igra fudbal i ko je gazda u gradu" - rooney, nakon Community Shielda, naravno nije se javljao nakon demolition derbya :D ), do managera ("not in my lifetime"), do medija koji omalovažavaju Cityeve uspjehe dan i noći nakon remija na Anfieldu pišu stotine kartica teksta o Cityevom eventualnom padu iako im je omiljeni tim tamo odigrao sa mentalitetom Peterborougha otprilike, i iz otprilike jedine šanse, nekog nabačaja iz kornera mesčini, postigao gol koji im je donio identični rezultat; do bivših igrača ("City don't have a chance"), navijača (koji Cityu zamjeraju trošenje para iako je to ono što njihov tim radi decenijama i iako je to jedini način da se bude uspješan u sportu što je logično da ne može logičnije biti)...

i ja kažem da samo arogantna budala može u ozbiljnom TV intervjuu reći "City don't have a chance" nakon što je taj isti City u prvoj trećini prvenstva srušio decenijama duge rekorde u engleskom fudbalu, iako je razvalio miljenika nacije na njihovom vlastitom terenu, iako je razvalio drugog miljenika nacije tzv. englesku barcelonu (Spurse) na njihovom terenu, iako ima ekipu od koje su, realno, u svijetu jače samo ekipe španskih giganata.. sve to ne znači da će City zaista osvojiti titulu, ali reći odriješito "nemaju šanse" je znak da se čika david ukakio ko grlica i da takvim stavom samo pokušava pobjeći od realnosti :-D

I ti se ljutiš na to...

OK, Beckham ima pravo da to kaže, ne mogu mu ja zabraniti, ali isto tako imam ja pravo da kažem da je tipični arogantni engleski asshole koji svoju privrženost klubu može izraziti na mnogo bezbolniji način, na način koji neće odavati da se ponaša ko balavac, već kao ozbiljan čovjek. I dao sam ti primjer Neville-a koji je puno privrženiji Unitedu pa opet i na poslu kojim se bavi, i u nekim više privatnim izjavama, daje sasvim podnošljive izjave ne krijući pri tom da je navijač Uniteda što je sasvim normalno.

Zbog sve ove arogancije vas i ne voli niko ko ne navija za Manchester United. I nema to veze sa nekom ljubomorom kako vi volite misliti jer Barcelona osvaja puno više od vas pa osim najzadrtijih krkana koji gotive Real Madrid, ljudi ih ipak ne mrze kao što je slučaj sa Unitedom.

Bez te arogancije, ljudi bi na vas gledali kao i na bilo koji drugi klub za kojeg ne navijaju. bilo bi tu podbadanja, rasprava. neke sportske mržnje ali sve je to dio sporta.
Bosanski_kralj

#3570 Re: Manchester United FC

Post by Bosanski_kralj »

quasar wrote:Joooj šta ste nadrobili, ko će ovo sve pročitati....
Uglavnom se sva priča svodi na -5 i šestica na "Teatru snova". :oops: :D
Teufik

#3571 Re: Manchester United FC

Post by Teufik »

odesveuhonduras wrote: ma nisu u pravu... mi pričamo, tj. ja pričam, a ti pobijaš, o aroganciji koja općeprisutna kod svega vezanoz za United - od njihovih igrača (danas mo im pokazali kako se igra fudbal i ko je gazda u gradu" - rooney, nakon Community Shielda, naravno nije se javljao nakon demolition derbya :D ), do managera ("not in my lifetime"), do medija koji omalovažavaju Cityeve uspjehe dan i noći nakon remija na Anfieldu pišu stotine kartica teksta o Cityevom eventualnom padu iako im je omiljeni tim tamo odigrao sa mentalitetom Peterborougha otprilike, i iz otprilike jedine šanse, nekog nabačaja iz kornera mesčini, postigao gol koji im je donio identični rezultat; do bivših igrača ("City don't have a chance"), navijača (koji Cityu zamjeraju trošenje para iako je to ono što njihov tim radi decenijama i iako je to jedini način da se bude uspješan u sportu što je logično da ne može logičnije biti)...
Dugo ti je trebalo al opet nista pametno ne rece...

Jel ti stvarno padas na takve izjave?Tebi to izgleda nenormalno.Ja ne pobijam niti branim sto se branit ne treba.
Samo ti pokusavam reci da malo drugacije gledas na neke stvari.
Pa kad su se to rivali castili lijepim rijecima.Meni to nikad nije odgovaralo i ja to osudjujem.
Mislis da ce takve izjave promijeniti situaciju na terenu?
Fudbal se igra na terenu i tamo se dokazuje ko je kakav.Ja na to ne padam.
Niti me za razliku od tebe to dize sa fotelje.
Pa sta si mislio da ce jedni drugima pjevati pjesme?
Izvini,al si malo zelen u tome.I odmas se hvatas na aroganciju.Toga ima svugdje (Barca-Real,Milan-Inter itd.)
Al ne,tebi samo United bode oci.Opet neopravdano.
odesveuhonduras wrote: i ja kažem da samo arogantna budala može u ozbiljnom TV intervjuu reći "City don't have a chance" nakon što je taj isti City u prvoj trećini prvenstva srušio decenijama duge rekorde u engleskom fudbalu, iako je razvalio miljenika nacije na njihovom vlastitom terenu, iako je razvalio drugog miljenika nacije tzv. englesku barcelonu (Spurse) na njihovom terenu, iako ima ekipu od koje su, realno, u svijetu jače samo ekipe španskih giganata.. sve to ne znači da će City zaista osvojiti titulu, ali reći odriješito "nemaju šanse" je znak da se čika david ukakio ko grlica i da takvim stavom samo pokušava pobjeći od realnosti :-D
Otkud tebi pravo da nekog nazivas arogantnom budalom.Na osnovu cega?Da ti ne ponavljam,cime je to Beckham zasluzio takav epitet?
Sto misli da City nece osvojiti PL i sto vjeruje u Manchester United?
Smijesan si.
odesveuhonduras wrote: I ti se ljutiš na to...
MOLIM!!!Ja se ljutio na nesto!?Opet izvlacis iz konteksta.Nit je mene briga sta David prica niti to moze uticati na situaciju.
Jel tebi to jasno?Sve sto neko izjavi iz Unitedovog tabora okarakterises kao arogantno i bezobrazno.Daj bolan saberi se.
I ti uvjeren da se Beckham ukakio?Ma nema,sav se trese...
odesveuhonduras wrote:OK, Beckham ima pravo da to kaže, ne mogu mu ja zabraniti, ali isto tako imam ja pravo da kažem da je tipični arogantni engleski asshole koji svoju privrženost klubu može izatiti na mnogo bezbolniji način, na način koji neće odavati da se ponaša ko balavac, već kao ozbiljan čovjek. I dao sam ti primjer Neville-a koji je puno privrženiji Unitedu pa opet i na poslu kojim se bavi, i u nekim više privatnim izjavama, daje sasvim podnošljive izjave ne krijući pri tom da je navijač Uniteda što je sasvim normalno.
U kojem god obliku da je Beckham izjavio ovo sto je po internetu ti bi to shvatio na isti nacin.
Problem je sto ti preuvelicavas stvari i sto ti smeta ama bas sve sto ima veze s ovim klubom.

I nemoj o Nevillu,molim te.Eto koliko znas o pojedinim igracima Uniteda.
Pitaj navijace Liverpoola koliko su njegove izjave bile korektne o njihovom klubu.
Volim ga kao igraca koji se citavu karijeru predao Unitedu ali neke njegove izjave su mi parale usi.
Granicile su se sa fair-playom.

odesveuhonduras wrote:Zbog sve ove arogancije vas i ne voli niko ko ne navija za Manchester United. I nema to veze sa nekom ljubomorom kako vi volite misliti jer Barcelona osvaja puno više od vas pa osim najzadrtijih krkana koji gotive Real Madrid, ljudi ih ipak ne mrze kao što je slučaj sa Unitedom.
Ti ocito imas problem sa definisanjem pojma arogancije.
Mrznji nema mjesta u sportu bolan.
To kad shvatis mozemo razgovarati.
A ti to nazalost ocito nisi shvatio.

Ne dao Bog da pricamo o politici

Pozdrav
skafiskafsnjak

#3572 Re: Manchester United FC

Post by skafiskafsnjak »

@Teufik, raspravljati se takvima je uzalud. Uvijek je on upravu. A sto je najzalosnije, on samo mrzi United , ne navija za drugi tim . Ne trosi rijeci i tastaturu na one koji ne razumiju bosanski dobro .
dragonz

#3573 Re: Manchester United FC

Post by dragonz »

Baudelaire wrote:A kako to da United ima više navijača? Pogledajte samo stanje na ovom forumu, koliko više ljudi navija za City nego za United.
sa klonovima do teme na sax-u i do navijača :lol: :lol: :lol:
dragonz

#3574 Re: Manchester United FC

Post by dragonz »

odesveuhonduras wrote: pa rekao sam ti već 3-4 puta od jučer - zato što mi "navijači" Uniteda idu na živce i što želim da vam >City svojim pobjedama nastavi stvarati osjećaj nelagode i bijesa... jednostavno, uživam u tome zbog sve vaše arogancije i šupljaka koje ste prosipali zadnjih 20 godina ;-)

Manchester United Post-1993

After winning their first championship in 26 years in 1993, Sir Alex Ferguson’s Manchester United soon developed into the UK’s most dominant club. In the proceeding 17 years, the Red Devils have lifted another 10 Premier League crowns as well as two Champions Leagues. While United are undoubtedly hated in English circles for being so successful, there are many other reasons why they are so disliked.

First of all, they have often been painted as a lucky team (others would say they have incredible character) due to the high number of late goals they scored – especially in the 1990s. When Ferguson won his first title in 1993, this chiefly came about after defender Steve Bruce scored two injury time goals to turn a 1-0 deficit into a 2-1 win over Sheffield Wednesday. Then, of course, there was the 1999 Champions League final against Bayern Munich when United were outplayed from start to finish but scored twice in stoppages again to lift the crown.

Many United fans are often termed as ‘gloryhunters’ – i.e. they only support the club because they are successful. This can be seen, apparently, by the relatively small number of followers from Manchester. Most Mancunians are City fans. Another bone of contention revolves around the referees, with United said to benefit more than any other team from officials.

:P :P :P
Jeff Bingham

#3575 Re: Manchester United FC

Post by Jeff Bingham »

Image
:D
Post Reply