Cigarete, odvikavanje
Moderator: anex
-
vivace
#3551 Re: Cigarete, odvikavanje
evo ti jedne knjige www.zastoprestati.org odlicna knjizica.
- Russki
#3552 Re: Cigarete, odvikavanje
^ hvala, procitat cu to kad stignem 
-
vivace
#3553 Re: Cigarete, odvikavanje
samo hrabro...svi ovde su ostavili cigare ,pa se jos malo kuckamo...ostavili smo pre 1,2 meseca... tako da ako ti treba podrska samo kazi

-
hali gali halid
#3554 Re: Cigarete, odvikavanje
Meni ce za par dana tri mjeseca, ali mi u posljednje vrijeme dodje da zapalim, sve kontam, ma hajde sta fali jednu, ali necu oca m'! 
- Joker88
#3555 Re: Cigarete, odvikavanje
meni ce nekad uskoro 2 mjeseca i nisam nijednom pomislila da zapalimhali gali halid wrote:Meni ce za par dana tri mjeseca, ali mi u posljednje vrijeme dodje da zapalim, sve kontam, ma hajde sta fali jednu, ali necu oca m'!
- Russki
#3556 Re: Cigarete, odvikavanje
a iskreno, nije da sam ih bacio, ali sam ih smanjio na 4-5 cigareta po danu, a prije sam pusio kutiju i vise, a ako je vikend ili neko sjelo, onda ode pun kurac..zalosno, ali sta je tu je..potrudit se i bacit ih za vjeke vjekovavivace wrote:samo hrabro...svi ovde su ostavili cigare ,pa se jos malo kuckamo...ostavili smo pre 1,2 meseca... tako da ako ti treba podrska samo kazi
![]()
![]()
- shmizlica
#3557 Re: Cigarete, odvikavanje
poslije te jedne ćeš početi da se grebeš...onda će te biti stid pa ćeš da kupiš....onda ćeš se vratiti u vrijeme prije ova tri mjesecahali gali halid wrote:Meni ce za par dana tri mjeseca, ali mi u posljednje vrijeme dodje da zapalim, sve kontam, ma hajde sta fali jednu, ali necu oca m'!
zato miruj jer si nepušač
- Joker88
#3558 Re: Cigarete, odvikavanje
Ostavi ih odmah sad!Russki wrote: a iskreno, nije da sam ih bacio, ali sam ih smanjio na 4-5 cigareta po danu, a prije sam pusio kutiju i vise, a ako je vikend ili neko sjelo, onda ode pun kurac..zalosno, ali sta je tu je..potrudit se i bacit ih za vjeke vjekova
Ostatak cigareta sto imas baci!
- Russki
#3559 Re: Cigarete, odvikavanje
Jeben je to izazovJoker88 wrote:Ostavi ih odmah sad!Russki wrote: a iskreno, nije da sam ih bacio, ali sam ih smanjio na 4-5 cigareta po danu, a prije sam pusio kutiju i vise, a ako je vikend ili neko sjelo, onda ode pun kurac..zalosno, ali sta je tu je..potrudit se i bacit ih za vjeke vjekova
Ostatak cigareta sto imas baci!
- graue_maus
#3560 Re: Cigarete, odvikavanje
tek sad vidim ,da je vece mucenje brojanje popusenih cigareta i minuta izmedju njih, nego prestanak ........ona nervoza kad ce sljedeca cigareta ,koliko minuta do tada , pa odbrojavanje, ko da ce spejs satl da poleti ....a sto je najgore nikad nisam izdrzala da prodje to vrijeme , nego sam uvijek prije zapalila .......e onda sam se osjecala ko pokretna hrpa jada i cemera , koja nije sposobna da tako jednotavan zadatak ispuni,pitala sam se gdje mi je karakter i volja, imam li ja to upoce ...... a nervoza to je prica za sebe, svi su mi nesto krivi , nista mi ne ide od ruke polupa sve tanjure i case u kuhinji ......ali nisam dala sebi do znanja da je od cigara ........
racunala sam ja i u parama koliko ustedim itd, nije palilo ......po onom hebes pare i zapalim jednu ......
evo sad oko 2 mjeseca kako sam prestala , reakcija od prijatelja , bila nevjerica , ali sto vrijeme odmice sve mi je jasnije , necu vise zapaliti i tacka ......to je najjednostavnije , nema se tu sta brojati ,mnoziti ,sabirati ........ne treba mi nikakva matematika .........
racunala sam ja i u parama koliko ustedim itd, nije palilo ......po onom hebes pare i zapalim jednu ......
evo sad oko 2 mjeseca kako sam prestala , reakcija od prijatelja , bila nevjerica , ali sto vrijeme odmice sve mi je jasnije , necu vise zapaliti i tacka ......to je najjednostavnije , nema se tu sta brojati ,mnoziti ,sabirati ........ne treba mi nikakva matematika .........
- Russki
#3561 Re: Cigarete, odvikavanje
^ sve se moze kad se hoce
ja to uvijek govorim svima koji prestaju, a sebi nista
uostalom, velika je ušteda kad bacis cigarete, jbt, pa meni samom treba barem svako jutro bar 5 maraka za jebenu kavu, znaci cigare i kava, samo za moje potrebe. To je samo jutro, a gdje je ostatak dana, vikendi i ostale gluposti. A odakle?
-
vivace
#3562 Re: Cigarete, odvikavanje
e, pa o tome ti pricamo...mnogo su skupe,preterano za nas standard...
- Russki
#3563 Re: Cigarete, odvikavanje
jedino onaj duvan kupit pa motat, uzmes onaj od 3 marke jel kolko vec kosta, moze ti 5 dana bit, malo se i uštedi
-
vivace
#3564 Re: Cigarete, odvikavanje
motala sam ja, ali sam mnogo kaSljala i onda sam odlucila da prekinem. evo mesec i po dana kako ne pusim. bilo je tesko u pocetku,ali sad je dobro. glavna kriza je do 21 dan nepusenja. posle toga nemas vise fizicku krizu,samo psihicku.nije lose, gura se.Russki wrote:jedino onaj duvan kupit pa motat, uzmes onaj od 3 marke jel kolko vec kosta, moze ti 5 dana bit, malo se i uštedi
- Joker88
#3565 Re: Cigarete, odvikavanje
Ma prevelika usteda, mada sad se za te pare pocastim necim drugim. Uvijek mirisem. Recimo nije mi ruzan miris dima cigarete , al mi je ruzno kad neko mirise na cigarete.Russki wrote:^ sve se moze kad se hoceja to uvijek govorim svima koji prestaju, a sebi nista
uostalom, velika je ušteda kad bacis cigarete, jbt, pa meni samom treba barem svako jutro bar 5 maraka za jebenu kavu, znaci cigare i kava, samo za moje potrebe. To je samo jutro, a gdje je ostatak dana, vikendi i ostale gluposti. A odakle?
- Russki
#3566 Re: Cigarete, odvikavanje
a dobro, opet mislim da je to do covjeka. Meni nije nikad smetao, ono u smislu da sam kašljao od njega ili nesto slicno, dok je moj jaran toliko bio osjetljiv na duhan da je pri povlacenju jedno dima morao odmah povracati -.-vivace wrote:motala sam ja, ali sam mnogo kaSljala i onda sam odlucila da prekinem. evo mesec i po dana kako ne pusim. bilo je tesko u pocetku,ali sad je dobro. glavna kriza je do 21 dan nepusenja. posle toga nemas vise fizicku krizu,samo psihicku.nije lose, gura se.Russki wrote:jedino onaj duvan kupit pa motat, uzmes onaj od 3 marke jel kolko vec kosta, moze ti 5 dana bit, malo se i uštedi
jos ako je ta osoba sklona nekupanju, tusiranju i ne znam ni ja sta već. UfffffJoker88 wrote:Ma prevelika usteda, mada sad se za te pare pocastim necim drugim. Uvijek mirisem. Recimo nije mi ruzan miris dima cigarete , al mi je ruzno kad neko mirise na cigarete.Russki wrote:^ sve se moze kad se hoceja to uvijek govorim svima koji prestaju, a sebi nista
-
vivace
#3567 Re: Cigarete, odvikavanje
blago tvom jaranu... 
-
anči82
#3568 Re: Cigarete, odvikavanje
Od nove godine najavljuju najjeftiniju kutiju 5do6 KM...ko onda ne prestane

- Russki
#3569 Re: Cigarete, odvikavanje
ma kad ti hoces zapalit, ti ces je kupit da je 20 maraka
- graue_maus
#3570 Re: Cigarete, odvikavanje
odi na you tube naci ces dosta filmova o prestanku i posljedicama pusenja ........Russki wrote:ma kad ti hoces zapalit, ti ces je kupit da je 20 maraka
ovaj je satira , ali ima i ozbiljnih ......
- ka0406
#3571 Re: Cigarete, odvikavanje
Da i ja podnesem izvjestaj. Isla na sluzbeni put i naravno pusenje zabranjeno u svim zatvorenim prostorijama. To bi mi prije prestavljalo ogroman problem.Ujutro ustajem pola sata prije svih kako bih popila kafu i zapalila. Cijeli dan gledam priliku kada cu zapaliti. A sada, ljepota. Bas sam sretna. Nikako nisam morala misliti kako i kada i gdje... Istina, navecer kada sve prodje, svi sastanci, kolegica sjedne ispred hotela da zapali..eh, to je bas onaj veliki gust i ceif. Ali kada zbrojim ceif koji sam imala sada kako ne pusim.. puno je veci od onog koji sam imala dok pusim.
- graue_maus
#3572 Re: Cigarete, odvikavanje
ma uzmes i ti neko pice u ruke pa za njima ,ako ti je ceif ,da im malo viris u zube ...............ka0406 wrote:Da i ja podnesem izvjestaj. Isla na sluzbeni put i naravno pusenje zabranjeno u svim zatvorenim prostorijama. To bi mi prije prestavljalo ogroman problem.Ujutro ustajem pola sata prije svih kako bih popila kafu i zapalila. Cijeli dan gledam priliku kada cu zapaliti. A sada, ljepota. Bas sam sretna. Nikako nisam morala misliti kako i kada i gdje... Istina, navecer kada sve prodje, svi sastanci, kolegica sjedne ispred hotela da zapali..eh, to je bas onaj veliki gust i ceif. Ali kada zbrojim ceif koji sam imala sada kako ne pusim.. puno je veci od onog koji sam imala dok pusim.
- Joker88
#3573 Re: Cigarete, odvikavanje
Je li bezobrazno traziti od nekog ko konzumira cigarete da ne sjedi pored vas ukoliko ima izbora da sjedne na drugo mjesto nasuprot vas? (a vama to drugo mjesto ne odg. jer pored sjedi osoba koja takodjer konzumira cigarete)
- shmizlica
#3574 Re: Cigarete, odvikavanje
njot.....sasvim razuman zahtjev, vjeruj bivšoj dimatorkiJoker88 wrote:Je li bezobrazno traziti od nekog ko konzumira cigarete da ne sjedi pored vas ukoliko ima izbora da sjedne na drugo mjesto nasuprot vas? (a vama to drugo mjesto ne odg. jer pored sjedi osoba koja takodjer konzumira cigarete)
-
drugi_profil
#3575 Re: Cigarete, odvikavanje
Imate pravo da trazite od trovaca da vas postede trovanja. Nema potrebe da budete obzirni, pa cak ni ljubazni jer nisu ni oni, bas nimalo...