Sarajevski taksisti- dno dna
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#3551 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
cuj ovog bisera
. eto ti svjetski putnice koji si isao dalje od Mostara pricaj malo ljudima kako se nigdje taksimetar strancima ne pali te kako ih se ko kurbane guli 
-
mahalas505
#3552 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Nemoj vise stvarno, sve si nam rekao, jedino ako nisi taksista sarajevo taksija pa ti je oprostenotitinho wrote:Uredu kad pricate da vas je neko prevario za pola marke, marku kao sto vam rade i u trznim
centrima gdje napise jednu cijenu a na kasi obracuna drugu Al Najgori su mi ovi koji pocnu braniti strance, pa majku vam ti ljudi su vecinom puni para i sto im ne uzimati
U svakom gradu na svijetu se zna da taksisti kradu strance, sta treba biti kod nas ?
Svakako svi ovi stranci u Sarajevo dodju jednlm u zivotu i nikad vise. Ja bi zakonom uveo tarifu za strance koja bi bila 50% skuplja od ove za nase gradjane.
Taksisti su ljudi i njihovo ponasanje je razlicito kao sto imate i gospodje po opstinama itd koje rade iza saltera sa ljudima pa je neka ljuta a neka raspolozena. Nista nije idealno na svijetu to valjda trebaju bosanci znati, al posto se pravite neka gospoda a u stvari ste papci to je drugo i sto niste mrdnuli do mostara.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- drndalo
#3553 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Jok nije, ovo im je sekretar udruzenja...
- drug_profi
#3554 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Predsjednik!!
E i sad bi neko da uvodi pravnu drzavu, demokratiju, itd. ovakvim mozgovima, jbt.
E i sad bi neko da uvodi pravnu drzavu, demokratiju, itd. ovakvim mozgovima, jbt.
- sema911s
#3555 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
druze meni ti bogati stranci dolaze u firmu,.,nekada nas iznenade posjetom,., i te posjete su presatale i saradnja sa njima zbog sa taxi,.izmedju ostalog,.,,. kako bi se ti osjecao samo zato sto si stranac da te odere neko,., da te od aerodroma do malte ne vozi kuda treba,.,vec malo po tranzitu, po do grada, pa skren do ilidze pa se peko stupa okrene i dodje do malte,., pa ti ono sto pise na taksimetru u KM naplati u euro,. i jest on zaradio,.al smo mi svi izgubili jer je taj stranac htjeo ostavit ne tih 50evrica vec mozda stotine hiljada,,., pa skontaj malo,.,titinho wrote:Uredu kad pricate da vas je neko prevario za pola marke, marku kao sto vam rade i u trznim
centrima gdje napise jednu cijenu a na kasi obracuna drugu Al Najgori su mi ovi koji pocnu braniti strance, pa majku vam ti ljudi su vecinom puni para i sto im ne uzimati
U svakom gradu na svijetu se zna da taksisti kradu strance, sta treba biti kod nas ?
Svakako svi ovi stranci u Sarajevo dodju jednlm u zivotu i nikad vise. Ja bi zakonom uveo tarifu za strance koja bi bila 50% skuplja od ove za nase gradjane.
Taksisti su ljudi i njihovo ponasanje je razlicito kao sto imate i gospodje po opstinama itd koje rade iza saltera sa ljudima pa je neka ljuta a neka raspolozena. Nista nije idealno na svijetu to valjda trebaju bosanci znati, al posto se pravite neka gospoda a u stvari ste papci to je drugo i sto niste mrdnuli do mostara.
evo ja neznam njemacki,., i cesto idem u de,., nikada am anikada u ovih stotinu posjeta taxi me nije zakino,. a njemacki govorim tako savrseneo da ni ja neznam sta govorim,., na papiric napisem gdje me treba odvuc,.jos mi pomogne oko torbi,,.,
nadji mi jednog taxistu vaseg koji zna neki strani jezik,., zna mozda 5 rijeci,., al znal rec ako je guzva da me pita da idemo nekkom drugom rutom,., da cemo cekat malo vise,. da kada ga upiotam za neku gradjevinu da mi bar kaze sta je,.
desilo mi se u de da sam taxistu doslovno zajebo,., zaboravio covjek da odma ukljuci taksimetar,.,nesto sam ga preispitivao,.i nakon nekih stotinu metara tip se sheba,., zacrveni poce se znojit,., ja pitam jesi dobar sta ti je kaze izvinite al voznja je dzaba ja zaboravio ukljucit mjerac,., ja nako kroz salu nema veze,., nece tip da uzme pare kasnije,. daje mi neki papir da napisem sta se desilo,.,.
al jok vi u sa taxi,. vozite doduse navece i po 150kmh, palite te mjerace kada vam se cefne, imate 2 tarife al 1 prijavljenu,., strajkate blokirate grad ko cetnici,.,
- JThomas
#3556 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
doduše, zaista gdje god na svijetu takso skonta priliku odraće stranca. jal će mu uključiti drugu tarifu, jal će jednostavno bubnuti cifru, al' to nigdje nije puno drukčije.
- fidoremilienko
#3557 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
A ima i onih što dilajuBimmer_ wrote:Lahko ako nisi upucen nije svako fukara.wannabe_ultra wrote:kako taksisat moze uopste kupiti auto od 100.000![]()
Zar se toliko zaradjuje/ukrade kao vozac taksija
Neko ima i dodatni biznis pored ovoga koji dobro zaradjuje, porodicno naslijedje, prodao dedovinu, dobio na lutriji, itd. ne mora po onoj nasoj Bosanskoj svako ko ima vise mora da je ukrao
- titinho
#3558 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
sema911s wrote:titinho wrote:Uredu kad pricate da vas je neko prevario za pola marke, marku kao sto vam rade i u trznim
druze meni ti bogati stranci dolaze u firmu,.,nekada nas iznenade posjetom,., i te posjete su presatale i saradnja sa njima zbog sa taxi,.izmedju ostalog,.,,. kako bi se ti osjecao samo zato sto si stranac da te odere neko,., da te od aerodroma do malte ne vozi kuda treba,.,vec malo po tranzitu, po do grada, pa skren do ilidze pa se peko stupa okrene i dodje do malte,., pa ti ono sto pise na taksimetru u KM naplati u euro,. i jest on zaradio,.al smo mi svi izgubili jer je taj stranac htjeo ostavit ne tih 50evrica vec mozda stotine hiljada,,., pa skontaj malo,.,
evo ja neznam njemacki,., i cesto idem u de,., nikada am anikada u ovih stotinu posjeta taxi me nije zakino,. a njemacki govorim tako savrseneo da ni ja neznam sta govorim,., na papiric napisem gdje me treba odvuc,.jos mi pomogne oko torbi,,.,
nadji mi jednog taxistu vaseg koji zna neki strani jezik,., zna mozda 5 rijeci,., al znal rec ako je guzva da me pita da idemo nekkom drugom rutom,., da cemo cekat malo vise,. da kada ga upiotam za neku gradjevinu da mi bar kaze sta je,.
desilo mi se u de da sam taxistu doslovno zajebo,., zaboravio covjek da odma ukljuci taksimetar,.,nesto sam ga preispitivao,.i nakon nekih stotinu metara tip se sheba,., zacrveni poce se znojit,., ja pitam jesi dobar sta ti je kaze izvinite al voznja je dzaba ja zaboravio ukljucit mjerac,., ja nako kroz salu nema veze,., nece tip da uzme pare kasnije,. daje mi neki papir da napisem sta se desilo,.,.
al jok vi u sa taxi,. vozite doduse navece i po 150kmh, palite te mjerace kada vam se cefne, imate 2 tarife al 1 prijavljenu,., strajkate blokirate grad ko cetnici,.,
Sta se ja s tobom imam raspravljat, jesam budala haha ti imas svoje ja imam svoje a ti si sve pokazao sa tim :"vi u sa taxi" "tamo vi" itd. dalje ne trebamo pricat, ko god kaze nesto objektivno odmah je "vi tamo sa taxi" samo da kazem kad si tako fin onda bi trebao podrzavati inspekciju da skloni nelegalne taksiste a kojih je najmanje ovih "mojih sa taxi"
posto si putovao njemackom trebao bi znati da tamo nema nelegalnih taksista koji NE DAJU MARKE DRZAVI i koji su u vlasnistvu kriminalaca !
Hvala, bilo je ugodno cavrljati s tobom, postenjacino. (otvorite malo oci, malo objektivnosti nece skodi vasem mozgu)
- fidoremilienko
#3559 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Kakva mudrolijatitinho wrote: Svakako svi ovi stranci u Sarajevo dodju jednlm u zivotu i nikad vise. Ja bi zakonom uveo tarifu za strance koja bi bila 50% skuplja od ove za nase gradjane.
- titinho
#3560 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
fidoremilienko wrote:Kakva mudrolijatitinho wrote: Svakako svi ovi stranci u Sarajevo dodju jednlm u zivotu i nikad vise. Ja bi zakonom uveo tarifu za strance koja bi bila 50% skuplja od ove za nase gradjane.
Zbog takvih intelektualaca kao ti danas nemas domace proizvodnje, sve sto kupis je uvezeno, al dobro vidim ja da ovdje narod nije nista bolje ni zasluzio. treba ukinuti carine a nasim prozivodjacima uvesti 30% poreza, to je slicno kao i ovo gore. otvaram drugu temu al jbg moram sam kad sam iznerviran.
Po vama i nasim politicarima, ovdje stranci trebaju dolazit da uzimaju pare a ne da trose. znam ja sam glup a vi ste intelektualci.
- fidoremilienko
#3561 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Kako ćeš ti organizovati domaću proizvodnju, kad živiš od stranih kredita? I ti bi onda njima uveo neke taxe, još 50% skuplje. Znaš kad bi ih vidio, nikad.titinho wrote:fidoremilienko wrote:Kakva mudrolijatitinho wrote: Svakako svi ovi stranci u Sarajevo dodju jednlm u zivotu i nikad vise. Ja bi zakonom uveo tarifu za strance koja bi bila 50% skuplja od ove za nase gradjane.
Zbog takvih intelektualaca kao ti danas nemas domace proizvodnje, sve sto kupis je uvezeno, al dobro vidim ja da ovdje narod nije nista bolje ni zasluzio. treba ukinuti carine a nasim prozivodjacima uvesti 30% poreza, to je slicno kao i ovo gore. otvaram drugu temu al jbg moram sam kad sam iznerviran.
Po vama i nasim politicarima, ovdje stranci trebaju dolazit da uzimaju pare a ne da trose. znam ja sam glup a vi ste intelektualci.
Pored toga, danas je sve globalno, veliki jedu male i tačka. Sve se gleda, sve se prati. Stranci trebaju da dolaze, ali neće doći na način kako si ti naveo.
A to što oni dolaze ovdje i izvlače pare...varaš se ako misliš da politiku vode političari. Iza njih su obično velike korporacije, prave mašinerije za novac. Tako je svugdje u svijetu, zašto bi mi bili izuzetak?
- drndalo
#3562 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Jedno je trosenje para, to je ono kada stranac sjedne u taxi na aerodromu, odveze se do hotela Evropa, i posteno plati voznju 15 KM, to je potrosenih 15 KM... Kada "tvoj pulen" za takvu voznju jami 20€, onda je to potrosenih 15 KM, ali i ukradenih 25 KM... I ti branis kradju ! Znaci nije im dovoljno sto mogu pristojno zaraditi, nego su jos i ovlasteni da kradu, ali od tsranaca naravno... Ko je sljedeci ? Babe/nane/d(j)ede ? Trudnice ? Sitna zenskadija koja nije poganog jezika, a ona koja jeste nece biti okrana ? Muskarci pod gasom veselog raspolozenja ? Sta je sljedece nakon toga ?
- titinho
#3563 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
drndalo wrote:Jedno je trosenje para, to je ono kada stranac sjedne u taxi na aerodromu, odveze se do hotela Evropa, i posteno plati voznju 15 KM, to je potrosenih 15 KM... Kada "tvoj pulen" za takvu voznju jami 20€, onda je to potrosenih 15 KM, ali i ukradenih 25 KM... I ti branis kradju ! Znaci nije im dovoljno sto mogu pristojno zaraditi, nego su jos i ovlasteni da kradu, ali od tsranaca naravno... Ko je sljedeci ? Babe/nane/d(j)ede ? Trudnice ? Sitna zenskadija koja nije poganog jezika, a ona koja jeste nece biti okrana ? Muskarci pod gasom veselog raspolozenja ? Sta je sljedece nakon toga ?
Pulen kad uzme 15 nece tebi doci i meni u granap i kupiti svega za 25 km nego za 15 a kad uzme 40km onda ce potrositi bar 30. Pusa.
- fidoremilienko
#3564 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Drug, izvini, ali logika ti je glupa skroz.
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#3565 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
ja bez zajebancije ne mogu vjerovati da ti i u stvarnom svijetu postojis 
- drug_profi
#3566 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Oportunista niskog morala. Pruzi li mu se prilika - ukrasce i opravdace to sa time da taj ima para i treba mu ih uzeti.
Istovremeno kad bi njemu neko puhnuo njegov iPhone jer ga nije cuvao, bilo bi dreke.
Istovremeno kad bi njemu neko puhnuo njegov iPhone jer ga nije cuvao, bilo bi dreke.
- drndalo
#3567 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Aha, ovo je sljedece... Hajd' bar znate za predigru, a ne da odmah i na*uzite nekog stranca, zato sto vise nikad nece doci...titinho wrote:drndalo wrote:Jedno je trosenje para, to je ono kada stranac sjedne u taxi na aerodromu, odveze se do hotela Evropa, i posteno plati voznju 15 KM, to je potrosenih 15 KM... Kada "tvoj pulen" za takvu voznju jami 20€, onda je to potrosenih 15 KM, ali i ukradenih 25 KM... I ti branis kradju ! Znaci nije im dovoljno sto mogu pristojno zaraditi, nego su jos i ovlasteni da kradu, ali od tsranaca naravno... Ko je sljedeci ? Babe/nane/d(j)ede ? Trudnice ? Sitna zenskadija koja nije poganog jezika, a ona koja jeste nece biti okrana ? Muskarci pod gasom veselog raspolozenja ? Sta je sljedece nakon toga ?
Pulen kad uzme 15 nece tebi doci i meni u granap i kupiti svega za 25 km nego za 15 a kad uzme 40km onda ce potrositi bar 30. Pusa.
- zmajadaH
#3568 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
fidoremilienko wrote:Drug, izvini, ali logika ti je glupa skroz.
Stvarno, ne mogu a da nekažem isto
@titinho, ja sam realan što se tiče taksista i korisnika iste usluge, al' što si ti sad izveo riječima je....
Ma drži se ti volana paša solidni, očistite svoje udruženje, pa tek onda dovedete članove u red.
Ti trebaš biti svjestan da je 80 % vodstav udruženja SA taksi go papak, nekulturan, nesposoban, podmitljiv.
I nemoj ni pokušavati da ih braniš (svoje kolege).
Zato je i SA taksi u kurcu.
Čast izuzetcima, ima ih, ekstra dobri.Takvi su da im ni bečki takso nije ni do koljena, ali što imate dno to je malo reći.
I da se vratimo na rezime.
Ja na aerodromu sjedam u taksi, on nepali taksimetar i dovozi me na destinaciju.Platio bi mu tačno onoliko koliko je na taksimetru, a on nek bude mangup pa nek insistira na većoj cifri.
I da kažem u taksi nikad ne ulazim prljav (blato, snijeg na obući), normalno zatvaram vrata, neduhanim u vozilu i ljubazno se obraćam vlasniku taksi vozila.
A naravno ilegalcima (plavi, žuti, crveni i koji sve ne taksi) i neplatišama (sa taksi) koji duguju doprinose i PDV, oduzimao bih vozila.Kraj priče.
Ako to zvuči grubo, imam i objašnjenje.Ja plaćam doprinose, pdv i sve ostalo što traži država od mene.Ako mogu ja, ma može i on.Jednostavno zar ne.Zašto bi on bio u povlaštenom položaju a mene ko haba .
- sema911s
#3569 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Sta se ja s tobom imam raspravljat, jesam budala haha ti imas svoje ja imam svoje a ti si sve pokazao sa tim :"vi u sa taxi" "tamo vi" itd. dalje ne trebamo pricat, ko god kaze nesto objektivno odmah je "vi tamo sa taxi" samo da kazem kad si tako fin onda bi trebao podrzavati inspekciju da skloni nelegalne taksiste a kojih je najmanje ovih "mojih sa taxi"
posto si putovao njemackom trebao bi znati da tamo nema nelegalnih taksista koji NE DAJU MARKE DRZAVI i koji su u vlasnistvu kriminalaca !
Hvala, bilo je ugodno cavrljati s tobom, postenjacino. (otvorite malo oci, malo objektivnosti nece skodi vasem mozgu)[/quote]
to za nelegalne taxi,., jbga druze meni se odabije od plate mnogo za drzavu, firmu mi poreska oderala zbog ne nase greske,.
i onda taj paja, zuti, stari grad kako vec preko mojih ledja da zarade,.imas par listova prije moje vidjenje i obracun sa paja taxi,., a kod vas je isto tako mnogo nelegalaca,. evo opet cu ti rec gdje stoje,. na malti imas golfa 3 crnog, na otoci sivi golf4, na bistirki bradonja mercedes 190d zeleni, svabski e200cdi isto na bistirku kod trga austrije,. na ilidzi crni megan ph1, siva laguna kruzi gradom, evo buljim u sivu e220cdi na malti,. octavia na grbavici ko zeljinog,., po gradu imas bar 10jos,., u vogosci na stanici bjeli g4karavan,.,
to da vas mrzim tako je(vecinom navijate za zlju pa i odatle ta mrznja),., jos nisam cuo nekoga da je bio zadovoljan vasim uslugama,. pa jel vi blokirate grad kad se vama cefne,. kod vas radi par ljudi koji su ucestvovali u pljackama, kradji avuta, i sl,., rade i u ostalim al vi govorite da ste posteni,.,i sam precednik vam je sam pucao na sebe pa krivio onog magarca iz zutog,., rijesite svoje probleme pa onda trazite pravdu na ulici,.,.,
i kako to objasanjavas da ja anonimus mogu da kupim radio stanicu i da ce mi vas radnik dat broj frekfencije,. da cu vasu naljepnicu sa nekim brojem dobit tako jeftino, onaj znak na krovu za cvaju,.,
Hvala, bilo je ugodno cavrljati s tobom, postenjacino. (otvorite malo oci, malo objektivnosti nece skodi vasem mozgu)[/quote]
to za nelegalne taxi,., jbga druze meni se odabije od plate mnogo za drzavu, firmu mi poreska oderala zbog ne nase greske,.
i onda taj paja, zuti, stari grad kako vec preko mojih ledja da zarade,.imas par listova prije moje vidjenje i obracun sa paja taxi,., a kod vas je isto tako mnogo nelegalaca,. evo opet cu ti rec gdje stoje,. na malti imas golfa 3 crnog, na otoci sivi golf4, na bistirki bradonja mercedes 190d zeleni, svabski e200cdi isto na bistirku kod trga austrije,. na ilidzi crni megan ph1, siva laguna kruzi gradom, evo buljim u sivu e220cdi na malti,. octavia na grbavici ko zeljinog,., po gradu imas bar 10jos,., u vogosci na stanici bjeli g4karavan,.,
to da vas mrzim tako je(vecinom navijate za zlju pa i odatle ta mrznja),., jos nisam cuo nekoga da je bio zadovoljan vasim uslugama,. pa jel vi blokirate grad kad se vama cefne,. kod vas radi par ljudi koji su ucestvovali u pljackama, kradji avuta, i sl,., rade i u ostalim al vi govorite da ste posteni,.,i sam precednik vam je sam pucao na sebe pa krivio onog magarca iz zutog,., rijesite svoje probleme pa onda trazite pravdu na ulici,.,.,
i kako to objasanjavas da ja anonimus mogu da kupim radio stanicu i da ce mi vas radnik dat broj frekfencije,. da cu vasu naljepnicu sa nekim brojem dobit tako jeftino, onaj znak na krovu za cvaju,.,
- titinho
#3570 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
bgm nemam snage da se raspravljam ,spustite me na vas nivo pa ne znam sta cu.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#3571 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Većina taxista sa kojima sjednem su ok.. uključe taksimetar, auto je čisto.. ok u principu. Ipak, ima nešto u toj ilegali na koju se toliko žale. Na autobusnoj stanici biraju vožnje kao meke kruške ovi koji imaju štand. Onda im i te kako dobro dođe par ilegalaca koji su sa strane i prihvate uz dogovor i bez taximetra kraće relacije. Opet, kad im prave konkurenciju onda su glasni protiv njih. Nisam za ilegalu ni u kom smislu, ali onda i taxisti moraju usvojiti princip kad su protiv ilegalnih taxista, a kad im dobro dođu. Obično čovjek umoran iz autobusa jedva čeka da dođe svojoj kući i nema se snage za** sa njima i inspektorom i ostalim, sjedne kod ilegalca i dočepa se kuće. Tad se, gledaj čuda, ne bune.
- titinho
#3572 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
pa svaki taksista je sam sebi konkurencija, Sa taxi nije FIRMA kao zuti ili crveni taxi vec udruzenje samostalnih taksista.
izgleda culi za presudu microsoftu za monopol pa sad se ufatili konkurencije i to haha
narode razmisljajte svojom glavom, necemo daleko ovako
izgleda culi za presudu microsoftu za monopol pa sad se ufatili konkurencije i to haha
narode razmisljajte svojom glavom, necemo daleko ovako
- zmajadaH
#3573 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
titinho wrote:bgm nemam snage da se raspravljam ,spustite me na vas nivo pa ne znam sta cu.
Pa normalno da nemaš snage jer nemaš nijedan argument.
Bar ovo što sam naveo je tačno da nemože biti tačnije.
Kako rekoh vrh vašeg udruženja nevalja pet para (ako se sjećaš petoparaca).Svi su vam korumpirani imaju svoje talove, nevode računa o udruženju kako treba, ma došli ste haman ko GRAS.
Sami sebi jamu kopate.
- titinho
#3574 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ti se ne trebas brinuti o tome, malo pogledaj kakva auta voze ovi iz sarajevo taxi-a iako nije sve tako bajno sa neleaglnim taksistima a onda se zapitaj sto svaki dan imas sve vise taxi firmi koje vode velikom vecinom kriminalci.zmajadaH wrote:titinho wrote:bgm nemam snage da se raspravljam ,spustite me na vas nivo pa ne znam sta cu.
Pa normalno da nemaš snage jer nemaš nijedan argument.
Bar ovo što sam naveo je tačno da nemože biti tačnije.
Kako rekoh vrh vašeg udruženja nevalja pet para (ako se sjećaš petoparaca).Svi su vam korumpirani imaju svoje talove, nevode računa o udruženju kako treba, ma došli ste haman ko GRAS.
Sami sebi jamu kopate.
nemam ja potrebe da njih branim, samo kad si takva postenjacina trebao bi bit za zakon i postenje a ne predstavljati se kao postenjacina a podupirat kriminal, nelegalan rad, otmiacinu itd.
Pusa.
- titinho
#3575 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Malo je cudno to sto serete po forumima o taksistima a prvu e klasu koja dodje u sarajevo ima taksista.
izgleda da vam to sto serete ne pije vode. opet se zaradjuje, il stranci ne citaju forume haha
izgleda da vam to sto serete ne pije vode. opet se zaradjuje, il stranci ne citaju forume haha