Zna se kod njih prema izlaznim anketama. To kod nas tek treba da zaživi.
Međutim, kod nas stranke znaju istu veče. Jedino je uvijek nejasno tamo gdje je u par glasova pa se čeka pošta.
Moderator: Bloo
Zna se kod njih prema izlaznim anketama. To kod nas tek treba da zaživi.
A kao SDP ili NIP ili NS ne zavrsavaju nista... Koliko moras biti u zabludi da bi u ovo vjerovao...kluz franjo wrote: ↑27/10/2024 02:14 Ako me matematika nije izdala, čini mi se da izborni rezultati u gradskim općinama idu u pravcu 14 vijećnika Trojke (SDP, NS, NiP) i 14 vijećnika Trice (SDFzaBiH) u Gradskom vijeću Sarajeva.
Stari Grad, Centar i Novo Sarajevo bi po rezultatima trebali ići 4:3 u korist Trojke, a N.Grad 5:2 u korist SDFzaBiH.
Postoje još neke nepoznanice po individualnim općinskim vijećima (kako će Čengiću sklona DF glasati u SG, kako će se NiP u Centru postaviti i kome će se "prikloniti" žetončići iz NES, Snage naroda, Boss-a i Profinog PzP-a), ali to ide maksimalno u pravcu 15:13 na jednu ili drugu stranu u gradskom vijeću.
A bez obzira 15:13, 14:14 ili 13:15 u gradskom vijeću, sa takvim rezultatom na scenu stupa "Asim" i "završavanje".
Tako da trenutno veće šanse ima Mujica da mu se ostvari želja i mjesto gradonačelnika Sarajeva vrati u patriJotske SDA ruke.
Pa čak i u takvom scenariju treba pošteno čestitati Mujici.
SDFzaBiH je uspio mobilizirati dovoljan broj onih poput našeg Mujice da dođe do rezultata u kojem se u gradskom vijeću "demokratski" pita "Asim".
Sa druge strane, Trojka nije uspjela da mobilizira dovoljan broj glasača da se svima poznata "Asimova demokratija" izbjegne.
I sve OK. Svi su sve znali. Nema iznenađenja, a ni "kajanja nakon jeba... ovaj... (ne)glasanja."
![]()
![]()
![]()
![]()
što se tiče brojeva sigurno bolje znaš od mene jer mi matematika nije jača strana, ali glede tumačenja ishoda polaziš od pogrešnog predubjeđenja, tako da mi nemaš šta čestitati.kluz franjo wrote: ↑27/10/2024 02:14 Ako me matematika nije izdala, čini mi se da izborni rezultati u gradskim općinama idu u pravcu 14 vijećnika Trojke (SDP, NS, NiP) i 14 vijećnika Trice (SDFzaBiH) u Gradskom vijeću Sarajeva.
Stari Grad, Centar i Novo Sarajevo bi po rezultatima trebali ići 4:3 u korist Trojke, a N.Grad 5:2 u korist SDFzaBiH.
Postoje još neke nepoznanice po individualnim općinskim vijećima (kako će Čengiću sklona DF glasati u SG, kako će se NiP u Centru postaviti i kome će se "prikloniti" žetončići iz NES, Snage naroda, Boss-a i Profinog PzP-a), ali to ide maksimalno u pravcu 15:13 na jednu ili drugu stranu u gradskom vijeću.
A bez obzira 15:13, 14:14 ili 13:15 u gradskom vijeću, sa takvim rezultatom na scenu stupa "Asim" i "završavanje".
Tako da trenutno veće šanse ima Mujica da mu se ostvari želja i mjesto gradonačelnika Sarajeva vrati u patriJotske SDA ruke.
Pa čak i u takvom scenariju treba pošteno čestitati Mujici.
SDFzaBiH je uspio mobilizirati dovoljan broj onih poput našeg Mujice da dođe do rezultata u kojem se u gradskom vijeću "demokratski" pita "Asim".
Sa druge strane, Trojka nije uspjela da mobilizira dovoljan broj glasača da se svima poznata "Asimova demokratija" izbjegne.
I sve OK. Svi su sve znali. Nema iznenađenja, a ni "kajanja nakon jeba... ovaj... (ne)glasanja."
![]()
![]()
![]()
![]()
Kakva epska pravda za sve koji su glasali za njega, uz slogan, "samo neka nije SDA"El_comadante wrote: ↑09/11/2024 12:19 Kaže Efendić u prošlom sazivu nije imao svoju većinu, to ga je kočio, sada ima. 11 SzBiH, SDA 7 DF 1 ukupno 19. Pa da vidimo rezultate u narednom periodu.
Taman da ih to opameti pred 2026A_A_AKCIJA wrote: ↑09/11/2024 16:50Kakva epska pravda za sve koji su glasali za njega, uz slogan, "samo neka nije SDA"El_comadante wrote: ↑09/11/2024 12:19 Kaže Efendić u prošlom sazivu nije imao svoju većinu, to ga je kočio, sada ima. 11 SzBiH, SDA 7 DF 1 ukupno 19. Pa da vidimo rezultate u narednom periodu.
![]()
Sada kome nije jasno, neče biti nikada.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑09/11/2024 16:52Taman da ih to opameti pred 2026A_A_AKCIJA wrote: ↑09/11/2024 16:50Kakva epska pravda za sve koji su glasali za njega, uz slogan, "samo neka nije SDA"El_comadante wrote: ↑09/11/2024 12:19 Kaže Efendić u prošlom sazivu nije imao svoju većinu, to ga je kočio, sada ima. 11 SzBiH, SDA 7 DF 1 ukupno 19. Pa da vidimo rezultate u narednom periodu.
![]()
Ko ima većinu u SKS, UK-ova Trojka, ili opozicija?JoseMujica wrote: ↑09/11/2024 19:41 po onome što čujem ide rekonstrukcija Vlade KS...Uk leti...taman da malo fgr vjernicima zamažu oči![]()
istraga...ba pise da stanje u KS nije dobro, navodno upitne isplate naknada i drugoJoseMujica wrote: ↑09/11/2024 19:41 po onome što čujem ide rekonstrukcija Vlade KS...Uk leti...taman da malo fgr vjernicima zamažu oči![]()
Ko se to zacesljo da se docepa stolice premijera?JoseMujica wrote: ↑09/11/2024 19:41 po onome što čujem ide rekonstrukcija Vlade KS...Uk leti...taman da malo fgr vjernicima zamažu oči![]()
imao bih puno reći glede ovih vogošćana što se smrzavaju. brutalne laži i neistine se ovdje bubaju, a niko neće da kaže šta je posrijedi.cable_stayed_bridge wrote: ↑09/11/2024 20:53istraga...ba pise da stanje u KS nije dobro, navodno upitne isplate naknada i drugoJoseMujica wrote: ↑09/11/2024 19:41 po onome što čujem ide rekonstrukcija Vlade KS...Uk leti...taman da malo fgr vjernicima zamažu oči![]()
https://istraga.ba/budzet-kantona-saraj ... j-dubiozi/
Da se je pocelo pakovati u zatvor prije par godina mozda danas i ne bi bila ovakva situacija. Ali kada nekog spakujes u zatvor onda moras biti bez oraha u dzepovima jer isto isto slijedi i tebi za koju godinu.Chmoljo wrote: ↑09/11/2024 23:39imao bih puno reći glede ovih vogošćana što se smrzavaju. brutalne laži i neistine se ovdje bubaju, a niko neće da kaže šta je posrijedi.cable_stayed_bridge wrote: ↑09/11/2024 20:53istraga...ba pise da stanje u KS nije dobro, navodno upitne isplate naknada i drugoJoseMujica wrote: ↑09/11/2024 19:41 po onome što čujem ide rekonstrukcija Vlade KS...Uk leti...taman da malo fgr vjernicima zamažu oči![]()
neka prvo obiđu i provjere direktora firme koji se kurči kako je SDA pa mu se opet iz meni neobjašnjivih razlgoa ide niz dlaku, i neka im objasni kako ima platu veću od ministra, a nema za mazuta. kako za druge ima para i da im kotao kupi i da ih uredno grije, a za vogošćane nema.
nevjerovatno da je Vlada u defanzivi oko ovog kretena, a ima materijala da ga se u zatvor spakuje.
Prije par godina nije bilo materijala. Ne pametuj hljeba ti na svaku kad nemas pojma o cemu je rijec nego pucas uprazno.kakabanja213 wrote: ↑10/11/2024 06:12Da se je pocelo pakovati u zatvor prije par godina mozda danas i ne bi bila ovakva situacija. Ali kada nekog spakujes u zatvor onda moras biti bez oraha u dzepovima jer isto isto slijedi i tebi za koju godinu.Chmoljo wrote: ↑09/11/2024 23:39imao bih puno reći glede ovih vogošćana što se smrzavaju. brutalne laži i neistine se ovdje bubaju, a niko neće da kaže šta je posrijedi.cable_stayed_bridge wrote: ↑09/11/2024 20:53
istraga...ba pise da stanje u KS nije dobro, navodno upitne isplate naknada i drugo
neka prvo obiđu i provjere direktora firme koji se kurči kako je SDA pa mu se opet iz meni neobjašnjivih razlgoa ide niz dlaku, i neka im objasni kako ima platu veću od ministra, a nema za mazuta. kako za druge ima para i da im kotao kupi i da ih uredno grije, a za vogošćane nema.
nevjerovatno da je Vlada u defanzivi oko ovog kretena, a ima materijala da ga se u zatvor spakuje.
Pa de napisiChmoljo wrote: ↑09/11/2024 23:39imao bih puno reći glede ovih vogošćana što se smrzavaju. brutalne laži i neistine se ovdje bubaju, a niko neće da kaže šta je posrijedi.cable_stayed_bridge wrote: ↑09/11/2024 20:53istraga...ba pise da stanje u KS nije dobro, navodno upitne isplate naknada i drugoJoseMujica wrote: ↑09/11/2024 19:41 po onome što čujem ide rekonstrukcija Vlade KS...Uk leti...taman da malo fgr vjernicima zamažu oči![]()
Avdo ti dojavio?JoseMujica wrote: ↑09/11/2024 19:41 po onome što čujem ide rekonstrukcija Vlade KS...Uk leti...taman da malo fgr vjernicima zamažu oči![]()
baš duhovitoDidier wrote: ↑10/11/2024 10:03Avdo ti dojavio?JoseMujica wrote: ↑09/11/2024 19:41 po onome što čujem ide rekonstrukcija Vlade KS...Uk leti...taman da malo fgr vjernicima zamažu oči![]()
Didier wrote: ↑10/11/2024 10:03Avdo ti dojavio?JoseMujica wrote: ↑09/11/2024 19:41 po onome što čujem ide rekonstrukcija Vlade KS...Uk leti...taman da malo fgr vjernicima zamažu oči![]()
Ja pucam na Sebiju, Volodera, Bakira, Lasica, Covica, Campare, Dzaferovice.. . Za debila iz Vogosce me boli kurac. Da su ovi u zatvoru debila iz Vogosce ne bi ni bilo.Chmoljo wrote: ↑10/11/2024 09:39Prije par godina nije bilo materijala. Ne pametuj hljeba ti na svaku kad nemas pojma o cemu je rijec nego pucas uprazno.kakabanja213 wrote: ↑10/11/2024 06:12Da se je pocelo pakovati u zatvor prije par godina mozda danas i ne bi bila ovakva situacija. Ali kada nekog spakujes u zatvor onda moras biti bez oraha u dzepovima jer isto isto slijedi i tebi za koju godinu.Chmoljo wrote: ↑09/11/2024 23:39
imao bih puno reći glede ovih vogošćana što se smrzavaju. brutalne laži i neistine se ovdje bubaju, a niko neće da kaže šta je posrijedi.
Trebalo je debila smijeniti, a ne igrati po jajima misleci da ce ih neko oltuziti za osvetu jer nine u pitanju trojkino glasacko tijelo.