Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Industrialyzer

#3551 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Industrialyzer »

Dozer wrote: 15/12/2020 12:39
Industrialyzer wrote: 15/12/2020 12:26 Najlogicnije pitanje je: Zasto rezultate nije Luc objavio kao sto to rade svi ostali? Valjda mu je u cilju pokazati da je dokazao nesto kontra naucne zajednice, bar danas nije tesko objaviti dokument.

Gdje su te njegove analize i rezultati koji potvrdjuju njegovu teoriju?

I da, kazem da je Luc vodi tim principima, sto ne znaci da je upravu ili nije. Ono sto treba jeste uvid u njegove analize pa da vidimo, ovako spekulisemo na osnovu nicega.
Ti ili fakat ne kontas ili neces da skontas... Gdje da ih objavi ba, kad je sve sto nije u skladu s mainstreamom pod cenzurom? Od TV medija, pa do YT i FB...
Ako ih objavi ne nekoj frlj stranici, ti prvi ces reci "haha, vidi mu portala gdje je objavio"... :roll:
To upravo i gledamo, i to pocevsi od tebe, zar ne? Covjek je rekao da je testirao, i rekao do kakvih je rezultata dosao, javno. Stao iza toga svojim imenom i prezimenom, i karijerom, i titulama.
Sta se desilo nakon toga? Umjesto da su ga medijske kuce zvale redom, njemu je zabranjem pristup u svaku.

Misim..fakat ljudi...dajte sansu vlastitiom mozgu...
Cekaj, ti stvarno mislis da nije moguce objaviti takav naucni rad?

Potvrdan odgovor na ovo pitanje te stavlja u rang Lao Ce forumasa, a cijenim da si ipak na visem stadiju.

Ja ti ponavljam, ne zanima me portal gdje je objavljeno, daj cinjenice, rezultate, metodologiju rada.

Da li smatras da postoji sansa da covjek nije upravu? I da iza njegovog misljenja nema istine?
Lao Ce

#3552 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

Korona virus konačno izolovan :D

Image
Lao Ce

#3553 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

Božanstvo covid 19 pobornika Bill Gates želi da skroz ukine socijalizaciju i druženje, pa insistira na ukidanju rada restorana i kafića, rijetkih mjesta koja su ostala i koja omogučavaju da se ljudi druže i zajedno provode vrijeme. Ljudi ionakao sve manje posječuju jedni druge u vrijeme ovog projekta baš iz nametnutog straha. Sa ukidanjem rada restorana i kafića sve bi više jačala asocijalizacija među ljudima što vjerovatno i jeste jedan od ciljeva ove agende.
Što je Gates točno rekao o zatvaranju restorana i kafića
"Pa sigurno nošenje maski u suštini nema mana. Nisu skupe, tražimo ljude da nose odjeću pa ni ovo nije veliko opterećenje. Što god može biti učinjeno kako bi se povećalo nošenje maski je velika stvar, znamo da bi spasilo više od 50.000 života da ljudi pristanu na to. Barovi i restorani u većini zemlje će biti zatvoreni kako idemo u ovaj val. Nažalost, smatram to primjerenim. Ovisno o tome koliko je ozbiljno, odluka o školama je mnogo više komplicirana. Benefiti su vrlo veliki, količina transmisije virusa nije ista kao u restoranima i barovima. Kompromisi će morati biti učinjeni, no sljedećih četiri do šest mjeseci trebamo učiniti najbolje što možemo jer možemo vidjeti kraj ovoga i ne želite vidjeti nekoga koga volite da bude posljednji koji će umrijeti od koronavirusa", rekao je Gates o zatvaranju kafića i restorana te o školama.
biglebovski

#3554 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by biglebovski »

Dozer wrote: 15/12/2020 12:14
Ma zglajzani idiot...
Za psihijatrije slučaj. Više nisu izlapjeli starci, sad su pukotine, zatvoriti u kakvu instituciju strogo-zatvorenog tipa :D :D :D
Dozer

#3555 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

Industrialyzer wrote: 15/12/2020 12:46 Cekaj, ti stvarno mislis da nije moguce objaviti takav naucni rad?

Potvrdan odgovor na ovo pitanje te stavlja u rang Lao Ce forumasa, a cijenim da si ipak na visem stadiju.

Ja ti ponavljam, ne zanima me portal gdje je objavljeno, daj cinjenice, rezultate, metodologiju rada.

Da li smatras da postoji sansa da covjek nije upravu? I da iza njegovog misljenja nema istine?
U normalnim uslovima je sve moguce. U nenormalnim, kakvi trenutno vladaju, ocigledno nije. Zapitaj se samo jednu stvar - zasto ih Luc ne bi htio objaviti? Zasto bi uopste izjavljilvao da je radio testiranja i do kakvih je nalaza dosao? Zar to nije objava?
A zasto ih nema ni u jednom naucnom magazinu, portalu ili u medijima, to je ipak drugo pitanje. Opet ti kazem - koji je medij od njega zatrazio to? Naucni portal? Niko. Jednostanvo je samo banovan nakon prve izjave, i to je to.

Naravno da postoji i mogucnost da nije u pravu. Ali...gledajuci na cenzuru koja ga prati nakon prve izjave/objave, nesto mi se cini da mozda i jeste. Pogotovo kada na sve dodamo i sve ostale poznate detalje (i evidentne lazi) oko PCR testa i nacina testiranja, pouzdanosti tog testiranja, stvarne smrtnosti od virusa, itd.itd.

Mislim da je malo glupo bazirati i ogranicavati vlastite zakljucke samo na jednoj stvari, kao sto je npr. Lucova tvrdnja. Treba u obzir uzeti i druge podatke kako bi se doslo do neke konacne informacije i zakljucka. Kao sto radis i u svemu drugom u zivotu.

Ako ides kupiti auto, prvo ces probati par njih iste ili razlicite marke (razliciti podaci), pa ces tek onda formirati kompletnu informaciju o svemu i zakljucak o tome sta zapravo zelis.
A mozes otici i kupiti onaj koji ti se na oko cini super... Ako ovo uradis ovako, onda je tvoja inteligencija zaista upitna...
spinel_

#3556 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by spinel_ »

Industrialyzer wrote: 15/12/2020 12:46

E cekaj, ti stvarno si 100% ubjedjen u zvanicnu verziju dogadjaja i da je samo onako kako to kazu iz WHO istina?
Da ovo nije nikakav projekt i da se sve eto slucajno desilo.
Vjerujes da ove sve mjere moraju biti takve (maska, distanca, totalno zatvaranje sto je najveci zlocin i nonsens u svemu ovome). Za maske su svi na pocetku govorili da nemaju nikakvog efekta i da ih nema smisla nositi, to je zvanicna verzija. Da bi od maja najednom svi rekli da su maske jedini spas i rjesenje. A sada nam govore kako i nakon sto se ljudi drugi put vakcinisu maske ce biti i dalje obavezne. Pa ko je ovdje lud?

I vjerujes takodjer da za ovo nema lijeka (sto je cista laz) i da je samo u vakcini spas? Sto je opet laz jer virusa je oduvijek bilo i bice zauvijek. S vakcinom sve i da ne izaziva nikakve ozbiljne nuspojave nisi rijesio problem virusa niti ces ikada rijesiti.

I na kraju zaista bih volio znati zbog cega bi se zdrav i mlad covjek vakcinisao protiv covida kad je smrtnost iste u promilima iskazana. Osim naravno one price da ne siri virus starijim i hronicnim bolesnicima bla,bla....
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#3557 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Chmoljo »

Lao Ce wrote: 15/12/2020 13:00 Božanstvo covid 19 pobornika Bill Gates želi da skroz ukine socijalizaciju i druženje, pa insistira na ukidanju rada restorana i kafića, rijetkih mjesta koja su ostala i koja omogučavaju da se ljudi druže i zajedno provode vrijeme. Ljudi ionakao sve manje posječuju jedni druge u vrijeme ovog projekta baš iz nametnutog straha. Sa ukidanjem rada restorana i kafića sve bi više jačala asocijalizacija među ljudima što vjerovatno i jeste jedan od ciljeva ove agende.
Što je Gates točno rekao o zatvaranju restorana i kafića
"Pa sigurno nošenje maski u suštini nema mana. Nisu skupe, tražimo ljude da nose odjeću pa ni ovo nije veliko opterećenje. Što god može biti učinjeno kako bi se povećalo nošenje maski je velika stvar, znamo da bi spasilo više od 50.000 života da ljudi pristanu na to. Barovi i restorani u većini zemlje će biti zatvoreni kako idemo u ovaj val. Nažalost, smatram to primjerenim. Ovisno o tome koliko je ozbiljno, odluka o školama je mnogo više komplicirana. Benefiti su vrlo veliki, količina transmisije virusa nije ista kao u restoranima i barovima. Kompromisi će morati biti učinjeni, no sljedećih četiri do šest mjeseci trebamo učiniti najbolje što možemo jer možemo vidjeti kraj ovoga i ne želite vidjeti nekoga koga volite da bude posljednji koji će umrijeti od koronavirusa", rekao je Gates o zatvaranju kafića i restorana te o školama.
Omogućavaju, posjećuju.
spinel_

#3558 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by spinel_ »

Zadnji covjek koji bi umro od ili zbog covida je upravo Gates. Njemu npr ne treba ni maska ni vakcina.
GAU8

#3559 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by GAU8 »

Dozer wrote: 15/12/2020 12:44 Zalosno... Intelekt bas na nivou...
Nema argumenata, hajmo po intelektu... to inace spocitavate "nama" a eto sad i ti istu stvar radis.

Nije li licemjerno??
spinel_

#3560 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by spinel_ »

Image Image
shbc

#3561 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by shbc »

spinel_ wrote: 15/12/2020 13:21
Industrialyzer wrote: 15/12/2020 12:46

E cekaj, ti stvarno si 100% ubjedjen u zvanicnu verziju dogadjaja i da je samo onako kako to kazu iz WHO istina?
Da ovo nije nikakav projekt i da se sve eto slucajno desilo.
Vjerujes da ove sve mjere moraju biti takve (maska, distanca, totalno zatvaranje sto je najveci zlocin i nonsens u svemu ovome). Za maske su svi na pocetku govorili da nemaju nikakvog efekta i da ih nema smisla nositi, to je zvanicna verzija. Da bi od maja najednom svi rekli da su maske jedini spas i rjesenje. A sada nam govore kako i nakon sto se ljudi drugi put vakcinisu maske ce biti i dalje obavezne. Pa ko je ovdje lud?

I vjerujes takodjer da za ovo nema lijeka (sto je cista laz) i da je samo u vakcini spas? Sto je opet laz jer virusa je oduvijek bilo i bice zauvijek. S vakcinom sve i da ne izaziva nikakve ozbiljne nuspojave nisi rijesio problem virusa niti ces ikada rijesiti.

I na kraju zaista bih volio znati zbog cega bi se zdrav i mlad covjek vakcinisao protiv covida kad je smrtnost iste u promilima iskazana. Osim naravno one price da ne siri virus starijim i hronicnim bolesnicima bla,bla....
Ukoliko je ovo jedan veliki projekt, mozes li nam izracunati koliko bi kostalo da se potplate desetine miliona ljudi sirom svijeta koji bi morali biti ukljuceni u ovu zavjeru? Nakon toga, ako nije problem da nam das informaciju ko ima novac potreban za tako nesto? Te racunicu kome bi se tako nesto isplatilo.

Moje neko misljenje je da bi takav jedan poduhvat na globalnom nivou kostao minimum nekoliko DESETINA TRILIONA dolara (posto cisto sumnjam da se neki doktor ili svjetski priznati naucnik moze kupiti za hiljadu dolara). Obzirom da nemamo jos nijednog trilionera na svijetu, te da bi dosli do jednog triliona potrebno je da 9 najbogatijih ljudi na svijetu daju svu svoju imovinu (do zadnjeg centa), zivo me interesuje kako vi zamisljate da se dodje do ovako jedne globalne zavjere
GAU8

#3562 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by GAU8 »

spinel_ wrote: 15/12/2020 13:59 Image Image
Niko ti ne brani da stavis gas-masku, ako te strah....
Industrialyzer

#3563 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Industrialyzer »

Dozer wrote: 15/12/2020 13:06
Industrialyzer wrote: 15/12/2020 12:46 Cekaj, ti stvarno mislis da nije moguce objaviti takav naucni rad?

U normalnim uslovima je sve moguce. U nenormalnim, kakvi trenutno vladaju, ocigledno nije. Zapitaj se samo jednu stvar - zasto ih Luc ne bi htio objaviti? Zasto bi uopste izjavljilvao da je radio testiranja i do kakvih je nalaza dosao? Zar to nije objava?
A zasto ih nema ni u jednom naucnom magazinu, portalu ili u medijima, to je ipak drugo pitanje. Opet ti kazem - koji je medij od njega zatrazio to? Naucni portal? Niko. Jednostanvo je samo banovan nakon prve izjave, i to je to.

Naravno da postoji i mogucnost da nije u pravu. Ali...gledajuci na cenzuru koja ga prati nakon prve izjave/objave, nesto mi se cini da mozda i jeste. Pogotovo kada na sve dodamo i sve ostale poznate detalje (i evidentne lazi) oko PCR testa i nacina testiranja, pouzdanosti tog testiranja, stvarne smrtnosti od virusa, itd.itd.

Mislim da je malo glupo bazirati i ogranicavati vlastite zakljucke samo na jednoj stvari, kao sto je npr. Lucova tvrdnja. Treba u obzir uzeti i druge podatke kako bi se doslo do neke konacne informacije i zakljucka. Kao sto radis i u svemu drugom u zivotu.

Ako ides kupiti auto, prvo ces probati par njih iste ili razlicite marke (razliciti podaci), pa ces tek onda formirati kompletnu informaciju o svemu i zakljucak o tome sta zapravo zelis.
A mozes otici i kupiti onaj koji ti se na oko cini super... Ako ovo uradis ovako, onda je tvoja inteligencija zaista upitna...
Nije objava, to je njegova izjava u medijima. Sve dok se ne vide jasni podaci koji potvrdjuju njegovu teoriju, sve je rekla kazala. Za par stotina dolara se napravi stranica lucmontagnier.com i objavis rezultate. Sve ostalo je spekulacija.

Jedina evidentna laz oko pcr testa jeste ona koju si koristio kao argument od covjeka koji nije ni bio ziv u to vrijeme. Kakva je tvoja inteligencija i analiza kada ti je promakla jedna tako ocigledna laz? Zasto nisi provjerio vjerodostojnost iste, a bila je vrlo lako provjerljiva. Zasto mislis, da tvoji izvori informacija ne prave i dalje takve propuste? Zasto kupujes auto koje ti se, na oko cini super?!
dr_Evil

#3564 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by dr_Evil »

Ko ono upita za gripu ovde

https://www.index.hr/vijesti/clanak/u-h ... 39030.aspx

Ukratko nemamo pojma zasto je nema
Lao Ce

#3565 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

Šta je ovo, ode medicinska struka u 'antivaxere' :-D Što li :mrgreen:
Cijepljenje protiv covida odbit će čak 50 posto liječnika i 40 posto medicinskih sestara

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatsk ... rPLKY6UqE8
Dozer

#3566 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

GAU8 wrote: 15/12/2020 13:50
Nema argumenata, hajmo po intelektu... to inace spocitavate "nama" a eto sad i ti istu stvar radis.

Nije li licemjerno??
NIsam siguran da sam te shvatio, ali nema ni veze... Dobio si chartove, i stalno se spinom izlvacis da das komentar na njih.
Dozer

#3567 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

shbc wrote: 15/12/2020 14:19 Ukoliko je ovo jedan veliki projekt, mozes li nam izracunati koliko bi kostalo da se potplate desetine miliona ljudi sirom svijeta koji bi morali biti ukljuceni u ovu zavjeru? Nakon toga, ako nije problem da nam das informaciju ko ima novac potreban za tako nesto? Te racunicu kome bi se tako nesto isplatilo.

Moje neko misljenje je da bi takav jedan poduhvat na globalnom nivou kostao minimum nekoliko DESETINA TRILIONA dolara (posto cisto sumnjam da se neki doktor ili svjetski priznati naucnik moze kupiti za hiljadu dolara). Obzirom da nemamo jos nijednog trilionera na svijetu, te da bi dosli do jednog triliona potrebno je da 9 najbogatijih ljudi na svijetu daju svu svoju imovinu (do zadnjeg centa), zivo me interesuje kako vi zamisljate da se dodje do ovako jedne globalne zavjere
Polazis od pogresne premise, a to je "potplacivajne". Zasto bi se morali potplatiti milioni ljudi kad je lakse to izvesti kroz represiju u vidu prijetnji i ucjena...?

Oni koji se ne povinuju, idu na bubanj satanizacije, diskreditacije, gubljenja posla, itd.itd.itd. Imamo vec sasvim lijepe primjere toga i ovdje na temi.

A da bi se bilo sta danas sprovelo u djelo, bilo kakva zamisao, dovoljno je samo kontrolisati glavne medije. A njima se moze i platiti, nije problem.
I malo i zaprijetiti, ako su vec iole neavisni i ako gazde vec nemaju tal s "onima gore".
Posto svi namo kako funkcionisu stvari danas na korporativno-vladajucem nivou, mislim da tu ne treba biti Ajnstajn pa da se skotna kako je lako manipulisati milijardama ljudi.
Dozer

#3568 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

Lao Ce wrote: 15/12/2020 15:50 Šta je ovo, ode medicinska struka u 'antivaxere' :-D Što li :mrgreen:
Cijepljenje protiv covida odbit će čak 50 posto liječnika i 40 posto medicinskih sestara

Sto je i sasvim logicno. Istu info imam i ja ovdje od gomile raje medicinske struke. Svi kazu isto - neka, sacekacemo malo, ali medju prvima ni slucajno.
Naprosto jer je sve ovo prebrzo i s cijelom gomilom neponanica.
GAU8

#3569 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by GAU8 »

Dozer wrote: 15/12/2020 16:08
GAU8 wrote: 15/12/2020 13:50

Nije li licemjerno??
NIsam siguran da sam te shvatio, ali nema ni veze... Dobio si chartove, i stalno se spinom izlvacis da das komentar na njih.
Druze, na ovoj temi nema Chartova, samo filozofiranje i mimovi....
Lao Ce

#3570 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

Dozer wrote: 15/12/2020 16:15
Lao Ce wrote: 15/12/2020 15:50 Šta je ovo, ode medicinska struka u 'antivaxere' :-D Što li :mrgreen:

Sto je i sasvim logicno. Istu info imam i ja ovdje od gomile raje medicinske struke. Svi kazu isto - neka, sacekacemo malo, ali medju prvima ni slucajno.
Naprosto jer je sve ovo prebrzo i s cijelom gomilom neponanica.
To je još ono najblaže rečeno :mrgreen:

Zatim imamo ovo:
Pfizer CEO Albert Bourla explains why he hasn’t taken COVID-19 vaccine yet

https://nypost.com/2020/12/14/pfizer-ce ... Z7hlhSmV_k
Milim ono, velika opasnost, ljudi umiru po ulicama ,a on, kome je čokoladica dostupna pri ruci nešto 'čeka' :-D .

A da, on ne želi da ide preko reda :lol: :mrgreen:
Dozer

#3571 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

Industrialyzer wrote: 15/12/2020 14:29 Nije objava, to je njegova izjava u medijima. Sve dok se ne vide jasni podaci koji potvrdjuju njegovu teoriju, sve je rekla kazala. Za par stotina dolara se napravi stranica lucmontagnier.com i objavis rezultate. Sve ostalo je spekulacija.

Jedina evidentna laz oko pcr testa jeste ona koju si koristio kao argument od covjeka koji nije ni bio ziv u to vrijeme. Kakva je tvoja inteligencija i analiza kada ti je promakla jedna tako ocigledna laz? Zasto nisi provjerio vjerodostojnost iste, a bila je vrlo lako provjerljiva. Zasto mislis, da tvoji izvori informacija ne prave i dalje takve propuste? Zasto kupujes auto koje ti se, na oko cini super?!
Njegova izjava na TV o rezultatima istraizvanja za koje tvrdi da je uradio nije "objava"...? OK...
A "objava" je ako to sto je rekao na TV-u napise na website-u? Jel' se zajebavas...? :-)

Za PCR test... Znaci, taj najpouzdaniji od najpouzdanijih testova ikada nije iz 3x mogao detaktovati virus u covjeku koji zamalo nije umro od njega, i kojem su nakon oporavka utvrdjena antitijela od 30...?

Ne vidis nijednu laz u ovome...? Ah...da... znam. Laz je da postoji ovakav covjek, jel' tako? :D

Za covjeka koji je to tvrdio jos u martu, da PCR nije namijenjen ovome, govorio je svabo koji je direktor nekakvog mikrobioloskog centra negdje u Njemackoj. Mislim da negdje s pocetka teme postoji i link na tu njegovu izjavu. On je izjavio da je tvorac tog testa tvrdio da to nije test za zarazne viruse, a ja samo citirao. Nikad nisam nigdje ni spomenuo tog umrlog, niti znam ko je i kako se zvao. Slobodno provjeri kroz postove ako ne vjerujes.
Industrialyzer

#3572 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Industrialyzer »

Dozer wrote: 15/12/2020 16:24
Industrialyzer wrote: 15/12/2020 14:29 Nije objava, to je njegova izjava u medijima. Sve dok se ne vide jasni podaci koji potvrdjuju njegovu teoriju, sve je rekla kazala. Za par stotina dolara se napravi stranica lucmontagnier.com i objavis rezultate. Sve ostalo je spekulacija.

Njegova izjava na TV o rezultatima istraizvanja za koje tvrdi da je uradio nije "objava"...? OK...
A "objava" je ako to sto je rekao na TV-u napise na website-u? Jel' se zajebavas...? :-)

Za PCR test... Znaci, taj najpouzdaniji od najpouzdanijih testova ikada nije iz 3x mogao detaktovati virus u covjeku koji zamalo nije umro od njega, i kojem su nakon oporavka utvrdjena antitijela od 30...?

Ne vidis nijednu laz u ovome...? Ah...da... znam. Laz je da postoji ovakav covjek, jel' tako? :D

Za covjeka koji je to tvrdio jos u martu, da PCR nije namijenjen ovome, govorio je svabo koji je direktor nekakvog mikrobioloskog centra negdje u Njemackoj. Mislim da negdje s pocetka teme postoji i link na tu njegovu izjavu. On je izjavio da je tvorac tog testa tvrdio da to nije test za zarazne viruse, a ja samo citirao. Nikad nisam nigdje ni spomenuo tog umrlog, niti znam ko je i kako se zvao. Slobodno provjeri kroz postove ako ne vjerujes.
Hahahaha jesi li ti, blago meni, ikad procitao naucnu objavu? :lol:

Precijenio sam te...
Naravno, pojansi nam i otkud toliko lazno negativnih rezultata od jednog super osjetljivog testa, za koji je cak i njegov izumitelj jos u apriliu rekao da nije namijenjen za testiranje ovih vrsta virusa
Ovo su tvoje rijeci, i pokusaj tvog argumenta.

Rekao sam ti da vecinom pcr ne detektuje virus ukoliko se prerano testira. A sa druge strane, nije pcr savrsen i sigurno da u nekom manjem procentu se moze desiti greska, ali to je opet jako mali broj. Ovdje se tvrdilo da u velikoj vecini slucajeva pcr ne daje tacne rezultate.

Dzaba, ne moze o ovome argumentovano pricati neko ko nema dodira sa materijom, i usput uci neke stvari zarad rasprave. Ti nisi ni znao za RT PCR do ove pandemije i zaista ne mozes ocijeniti vjerodostojnost rezultata na osnovu citanja tekstova koje ni sam ne mozes u potpunosti shvatiti. I ne shvataj ovo kao uvredu, zaista ne mislim nista lose, ali ja sam geneticki inzenjering i biotehnologiju, bioinformatiku, opcu genetiju, organsku evoluciju, biohemiju, mikrobiologiju itd godinama proucavao i ucio od vrhunskih strucnjaka iz ove oblasti. Ti se vjerovatno bavis nekim drugim stvarima, i siguran sam da si uspjesan, ali molim te, za dobrobit sebe i drustva, ne vjeruj ljudima nego cinjenicama. U zivotu nisi imao dodir sa ovim stvarima i taman da si intelektualac svjetske klase, ne mozes znati bolje od ljudi koji su u tim vodama godinama i decenijama. Tesko mozes razluciti ispravno od pogresnog.

Ja sam malo umoran od ovakvih rasprava, zao mi je sto neki ljudi uzimaju sebi za pravo da odlucuju o stvarima koje ne znaju i ono sto znaju je upitne istinitosti.

Nadam se da ces ovo shvatiti u nekom prijateljskom tonu, jer odskaces od ostalih sa ove teme, bar sto se tice intelekta i bahatosti. Budi mi pozdravljen i nadam se da neces imati losa iskustva sa ovim virusom, pa da te to uvjeri da nisi upravu. :thumbup:
Lao Ce

#3573 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

Ne znam, možda vam bude puno ovih informacija....u stvari, shvatio sam zašto ih ignorišete. Ne možete da podnesete da nešto drugo može biti istina i da možete biti namagarčeni, ispasti glupi, naivni, a to vaš ego ne može da podnese :-D .

Radije onda izabirate opciju guranja glave u pijesak i da se pravite 'pametni', dobar izraz 'pravite se pametni', tako što ismijavate i divljate po forumu. Vi jednostavno nemate snage da se suočite sa istinom. Izabrali ste stranu koju ste izabrali i ni po koju cijenu ne želite da dozvolite mogućnost da ste cijelo vrijeme možda bili u krivu, čak ako to ide vama na štetu. Sumanuta nadobudnost koja gura njegovog vlasnika u provaliju.
Sastanak premijera Plenkovića i urednika najvećih medija u Hrvatskoj 17.3.2020. god. na samom početku PLANdemije

Image
pojedinac

#3574 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by pojedinac »

Industrialyzer wrote: 15/12/2020 16:54 .....................

Ja sam malo umoran od ovakvih rasprava, zao mi je sto neki ljudi uzimaju sebi za pravo da odlucuju o stvarima koje ne znaju i ono sto znaju je upitne istinitosti.

Nadam se da ces ovo shvatiti u nekom prijateljskom tonu, jer odskaces od ostalih sa ove teme, bar sto se tice intelekta i bahatosti. ..................
:shock:
shbc

#3575 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by shbc »

Dozer wrote: 15/12/2020 16:13
shbc wrote: 15/12/2020 14:19 Ukoliko je ovo jedan veliki projekt, mozes li nam izracunati koliko bi kostalo da se potplate desetine miliona ljudi sirom svijeta koji bi morali biti ukljuceni u ovu zavjeru? Nakon toga, ako nije problem da nam das informaciju ko ima novac potreban za tako nesto? Te racunicu kome bi se tako nesto isplatilo.

Polazis od pogresne premise, a to je "potplacivajne". Zasto bi se morali potplatiti milioni ljudi kad je lakse to izvesti kroz represiju u vidu prijetnji i ucjena...?

Oni koji se ne povinuju, idu na bubanj satanizacije, diskreditacije, gubljenja posla, itd.itd.itd. Imamo vec sasvim lijepe primjere toga i ovdje na temi.

A da bi se bilo sta danas sprovelo u djelo, bilo kakva zamisao, dovoljno je samo kontrolisati glavne medije. A njima se moze i platiti, nije problem.
I malo i zaprijetiti, ako su vec iole neavisni i ako gazde vec nemaju tal s "onima gore".
Posto svi namo kako funkcionisu stvari danas na korporativno-vladajucem nivou, mislim da tu ne treba biti Ajnstajn pa da se skotna kako je lako manipulisati milijardama ljudi.
Jah. Opet njih DESETINE MILIONA zastrasili. I bas svi se pokrili usima. Bas onako vrlo vjerovatno
Post Reply