Pelješki most - ko koga zeza

Post Reply
Hafis

#3551 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Hafis »

LBVIEW wrote:
Hafis wrote:
LBVIEW wrote: Aha, hrvatsko/srpsko pravo je zastupati interese susjednih drzava. :lol: Hrvati bi se tako odrekli izlaza na otvoreno more, vode iz Buskog jezera, a Srbi hidrocentrala na, i zemlje uz Drinu.
Slabo se razumijem u ovo šovinističko etiketiranje čitavih naroda ali evo da se pokušam okušati i u toj branši:
Bit će da Bošnjaci zauzimaju nezgodan geostrateški položaj pa ne mogu raditi slične rabote sve i da hoće...daleko je Turska.
Valja li ova :)
Sto sovinisticko, ta nisam ja izmislio pojam "legitimnih" predstavnika, vec Mile & Dragan. Docim ja preferiram izraz dijasporac susjednih drzava, sto ovi "legitimni" svakodnevno demonstriraju.
Btw., pitaj precednika svih Hrvata u zemlji sto Bosnjaci mogu. :wink:
Da naučiš nešto od pametnog čovjeka, mada mislim da je već prekasno u tvom slučaju:
Aha, hrvatsko/srpsko pravo je zastupati interese susjednih drzava. :lol: Hrvati bi se tako odrekli izlaza na otvoreno more, vode iz Buskog jezera, a Srbi hidrocentrala na, i zemlje uz Drinu.
Etiketiranje i pridavanje određenih negativnih svojstava kolektivima, tj. čitavim narodima predstavlja šovinizam, ili kako to gore u vas u Bosni u zadnjih par godina pogrešno zovu ''fašizam''.
LBVIEW

#3552 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by LBVIEW »

Hafis wrote: Da naučiš nešto od pametnog čovjeka, mada mislim da je već prekasno u tvom slučaju:
Aha, hrvatsko/srpsko pravo je zastupati interese susjednih drzava. :lol: Hrvati bi se tako odrekli izlaza na otvoreno more, vode iz Buskog jezera, a Srbi hidrocentrala na, i zemlje uz Drinu.
Etiketiranje i pridavanje određenih negativnih svojstava kolektivima, tj. čitavim narodima predstavlja šovinizam, ili kako to gore u vas u Bosni u zadnjih par godina pogrešno zovu ''fašizam''.
Gdje ti vidis etikete, ja samo detektujem ponasanje, postujuci "koncept" legitimnosti. Jer, oni koji ne glasuju za stozernu stranku i nisu Hrvati, kako ono rece legitimni.
Da ne spominjem da me za sovinizam optuzuje lik koji je, zbog ispoljavanja istog, u par navrata po mjesec dana bio na "odmoru". :lol:
Sto se pameti tice, znas kako kazu za one sto non-stop potenciraju istu pricu? ;-)
Hafis

#3553 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Hafis »

LBVIEW wrote: Gdje ti vidis etikete, ja samo detektujem ponasanje, postujuci "koncept" legitimnosti. Jer, oni koji ne glasuju za stozernu stranku i nisu Hrvati, kako ono rece legitimni.
Vidiš ja sam te detektirao u malo žešćeg forumaša sklonog šovinističkim izjavama,i iskreno takve kao ti i slične uglavnom ne čitam... i ne znam šta mi bi pa jutros... mislim da sam te prvi put citirao...i ne znam jesam li ti se ikada ranije i obratio. Pa onako iz dosade odvalih i ja jednu u tvom stilu....doduše potpuno bezazlenu i glupu kao što je i većina tvojih. Tako da me dalje ne interesiraš.

Da ne spominjem da me za sovinizam optuzuje lik koji je, zbog ispoljavanja istog, u par navrata po mjesec dana bio na "odmoru". :lol:
Sto se pameti tice, znas kako kazu za one sto non-stop potenciraju istu pricu? ;-)
Da si upratio zbog čega sam bio baniran vidio bi da se ne radi o šovinizmu, iliti fašizmu pošto je to zadnjih par godina in izraz.
exliberal-ex

#3554 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by exliberal-ex »

LBVIEW wrote:
Hafis wrote:
LBVIEW wrote: Aha, hrvatsko/srpsko pravo je zastupati interese susjednih drzava. :lol: Hrvati bi se tako odrekli izlaza na otvoreno more, vode iz Buskog jezera, a Srbi hidrocentrala na, i zemlje uz Drinu.
Slabo se razumijem u ovo šovinističko etiketiranje čitavih naroda ali evo da se pokušam okušati i u toj branši:
Bit će da Bošnjaci zauzimaju nezgodan geostrateški položaj pa ne mogu raditi slične rabote sve i da hoće...daleko je Turska.
Valja li ova :)
Sto sovinisticko, ta nisam ja izmislio pojam "legitimnih" predstavnika, vec Mile & Dragan. Docim ja preferiram izraz dijasporac susjednih drzava, sto ovi "legitimni" svakodnevno demonstriraju.
Btw., pitaj precednika svih Hrvata u zemlji sto Bosnjaci mogu. :wink:

Kao sto vi domicilni imate prevo da legalno ( al ne moralno) izaberete clanove predsjednistva tako i hrvati mogu legalno ( al ne moralno) da naprave most ili da blokiraju svaku pomisao na zajednicki nastup koji bi to mozda mogao sprijecit.

Ostalo je samo da kao sto vi volite da kazete....kmecite.
LBVIEW

#3555 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by LBVIEW »

Hafis wrote:
LBVIEW wrote: Gdje ti vidis etikete, ja samo detektujem ponasanje, postujuci "koncept" legitimnosti. Jer, oni koji ne glasuju za stozernu stranku i nisu Hrvati, kako ono rece legitimni.
Vidiš ja sam te detektirao u malo žešćeg forumaša sklonog šovinističkim izjavama,i iskreno takve kao ti i slične uglavnom ne čitam... i ne znam šta mi bi pa jutros... mislim da sam te prvi put citirao...i ne znam jesam li ti se ikada ranije i obratio. Pa onako iz dosade odvalih i ja jednu u tvom stilu....doduše potpuno bezazlenu i glupu kao što je i većina tvojih. Tako da me dalje ne interesiraš.

Da si upratio zbog čega sam bio baniran vidio bi da se ne radi o šovinizmu, iliti fašizmu pošto je to zadnjih par godina in izraz.
Ti mene detektirao, zar nisam u filteru? :D A sto se sovinizma tice, isti nije detektiranje ponasanja birackog tijela"legitimnih" prestavnika koji u BiH zive, a rade sve u korist njene stete. E sad, kome to smeta sta cu mu ja. :izet: Sto se sovinistickih izjava tice, iste pucas svako malo kad te ljudi dovoljno isproviraju, nemoj me tjerati da kopam po arhivu ispade u kojim se rugas bosnjackoj kulturi, religiji i tradiciji. :wink:
Nego, sva(t)ko se cese gdje ga svrbi, pa tako i ti o samom sebi :D u hvalospijevima o uspjesnosti, talentu, pameti, libidu, tituli najboljeg ribica i cemu sve ne. Smijesan si lik, doture. :pisnuo: :pisnuo:
LBVIEW

#3556 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by LBVIEW »

exliberal-ex wrote: Kao sto vi domicilni imate prevo da legalno ( al ne moralno) izaberete clanove predsjednistva tako i hrvati mogu legalno ( al ne moralno) da naprave most ili da blokiraju svaku pomisao na zajednicki nastup koji bi to mozda mogao sprijecit.

Imali su. :izet:
A znas sta je tu bio najveci problem - ne oni, vec ovi s bosnjacke strane sto su isto omogucavali.
Samo, i to je davno proslo vrijeme. :wink:
A kmecanja ce tek biti, ovo nije nista. Jebi ga, ne mozez cijelu drzavu drzati kao taoca nerealnih i nerazumnih ambicija, u stvari mozes dok vecini ne dopizdi.
exliberal-ex

#3557 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by exliberal-ex »

LBVIEW wrote:
exliberal-ex wrote: Kao sto vi domicilni imate prevo da legalno ( al ne moralno) izaberete clanove predsjednistva tako i hrvati mogu legalno ( al ne moralno) da naprave most ili da blokiraju svaku pomisao na zajednicki nastup koji bi to mozda mogao sprijecit.

A znas sta je tu bio najveci problem - ne oni, vec ovi s bosnjacke strane sto su isto omogucavali.
A kmecanja ce tek biti, ovo nije nista. Jebi ga, ne mozez cijelu drzavu drzati kao taoca nerealnih i nerazumnih ambicija, u stvari mozes dok vecini ne dopizdi.

Ne da mozes drzat nego ce biti i jos gore.

To je stvar koju mnogi u Sarajevu nemogu ili nece da prihvate...koja je opcija...rat?...nema od toga nista, cak i kad bi doslo to bi tek bio izgovor da se hrvatska i srbija jos vise upetljaju u bosnu...realno gledajucu koga imaju bosnjaci iza sebe...ameriku ?...iz iskustva znamo da amerija je jeben neprijatelj ali jos gori prijatelj....evropa...podjeljena izmedju podrske hrvatskoj ili srbij...turska...prodat ce bosnjake kao sto ih je vec jednom prodala...i sta ostaje.?

eto vidis i sam ...ko prica o mostu,, jebote vise su angazovani novinari ovog jebenog portala nego iko drugi ?
daj mi izjave i konkretne poteze bosnjackih politicara...mani mi nemozemo mi jer nam nedaju...postoje druge opcije pa ako nista ono mirni protesti ispred hrvatske ambasade...organizovani od bosanskih/bosnjackih stranki...iko ista?....lako je naprdjivat
General War

#3558 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by General War »

exliberal-ex wrote:
LBVIEW wrote:

Ne da mozes drzat nego ce biti i jos gore.

To je stvar koju mnogi u Sarajevu nemogu ili nece da prihvate...koja je opcija...rat?...nema od toga nista, cak i kad bi doslo to bi tek bio izgovor da se hrvatska i srbija jos vise upetljaju u bosnu...realno gledajucu koga imaju bosnjaci iza sebe...ameriku ?...iz iskustva znamo da amerija je jeben neprijatelj ali jos gori prijatelj....evropa...podjeljena izmedju podrske hrvatskoj ili srbij...turska...prodat ce bosnjake kao sto ih je vec jednom prodala...i sta ostaje.?

eto vidis i sam ...ko prica o mostu,, jebote vise su angazovani novinari ovog jebenog portala nego iko drugi ?
daj mi izjave i konkretne poteze bosnjackih politicara...mani mi nemozemo mi jer nam nedaju...postoje druge opcije pa ako nista ono mirni protesti ispred hrvatske ambasade...organizovani od bosanskih/bosnjackih stranki...iko ista?....lako je naprdjivat
A to srbija i Hrvatska neke super sile?
BiH po ustavu mora zastititi svoju teritoriju od agresije, a nece ni SDA biti do vijeka niti ovaj set politicara, i sta cemo onda?
Da li si mozda razmisljao da bi mozda srbija i bih se udruzile zajedno prema hrvatskoj posto i jedni i drugi imaju nerascicene racune prema hrtvatskoj, recimo od zapljene imovine BiH u hrvatskoj OPET iz istog razloga kao i peljeski most.
Nebih se ja opustao na tvom mjestu da treba samo sjesti i mirno posmatrati cerecenje drzave, to ce se desiti samo je pitanje vremena.
exliberal-ex

#3559 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by exliberal-ex »

General War wrote: A to srbija i Hrvatska neke super sile?
BiH po ustavu mora zastititi svoju teritoriju od agresije, a nece ni SDA biti do vijeka niti ovaj set politicara, i sta cemo onda?
Da li si mozda razmisljao da bi mozda srbija i bih se udruzile zajedno prema hrvatskoj posto i jedni i drugi imaju nerascicene racune prema hrtvatskoj, recimo od zapljene imovine BiH u hrvatskoj OPET iz istog razloga kao i peljeski most.
Nebih se ja opustao na tvom mjestu da treba samo sjesti i mirno posmatrati cerecenje drzave, to ce se desiti samo je pitanje vremena.
Ma ni blizu super sila ali po pitanju bosne su mnogo jace...
sto se tice tog udruzivanja...da je 91 da nije krv prolivena mozda bi se moglo pricat o tome ali sad je kasno
sad su karte drugacije raporedjene...
Maraschino

#3560 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Maraschino »

exliberal-ex wrote:
General War wrote: A to srbija i Hrvatska neke super sile?
Ma ni blizu super sila ali po pitanju bosne su mnogo jace...
sto se tice tog udruzivanja...da je 91 da nije krv prolivena mozda bi se moglo pricat o tome ali sad je kasno
sad su karte drugacije raporedjene...
Expert, ima li ista sto RH nije rijesila u sporu sa BiH?

BiH ima jako mnogo problema sa Hr jer politicari iz HR ne zele da rjesavaju te probleme. Granica u Dvoru na Uni, odlaganje opasnog otpada uz granicu sa BiH, imovina BiH u HR, Peljeski most, Busko jezero...su sve problemi koje politika iz Zagreba baca pod tepih. Do kada?
Sanjarko

#3561 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Sanjarko »

Nek grade most itd. Najvise posljedice toga trpe Hrvati u Bosni, isto ko i Srbi sto trpe posljedice sto Srbija ovdje radi. Evo slusam juce 5 milijardi km dodze Hrvatska za Busko jezero. Gradnja mosta, nema luke, mane posla. Gradnja odlagalista radioaktivnog otpada i Hrvate ce da ugrozi itd., Lika itd.

Jb Liku, Neum itd., ionako se iseljavaju. Ta im je logika pretpostavljam. HDZ-u.
Last edited by Sanjarko on 05/01/2019 22:59, edited 1 time in total.
General War

#3562 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by General War »

Vizionar 1985 wrote:Nek grade most itd. Najvise posljedice toga trpe Hrvati u Bosni, isto ko i Srbi sto trpe posljedice sto Srbija ovdje radi. Evo slusam juce 5 milijardi km dodze Hrvatska za Busko jezero. Gradnja mosta, nema luke, manje posla. Gradnja odlagalista radioakitvnog otpada i Hrvate ce da ugrozi itd., Lika itd.

Jb Liku, Neum itd., ionako se iseljavaju. Ta im je logika pretpostavljam. HDZ-u.
Neka ne grade dok se stvari ne istjeraju na cistac, sto se mene tice mogu raditi kod sebe sta hoce, ali niko ovdje nije odgovoran za pravno nasilje hrvatske nad BiH...nije most ni poceo se graditi, doci ce i oni na red uskoro.
To sto se iseljavaju je njihov problem ljudi dolaze i odlaze, ali zemlja kad se jednom uzme, to je to.
Lug

#3563 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Lug »

exliberal-ex wrote: Ma ni blizu super sila ali po pitanju bosne su mnogo jace...
.
ne bih se ja zakleo.. sta bi 92,93..?
Lug

#3564 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Lug »

General War wrote:
Vizionar 1985 wrote:Nek grade most itd. Najvise posljedice toga trpe Hrvati u Bosni, isto ko i Srbi sto trpe posljedice sto Srbija ovdje radi. Evo slusam juce 5 milijardi km dodze Hrvatska za Busko jezero. Gradnja mosta, nema luke, manje posla. Gradnja odlagalista radioakitvnog otpada i Hrvate ce da ugrozi itd., Lika itd.

Neka ne grade dok se stvari ne istjeraju na cistac, sto se mene tice mogu raditi kod sebe sta hoce, ali niko ovdje nije odgovoran za pravno nasilje hrvatske nad BiH...nije most ni poceo se graditi, doci ce i oni na red uskoro.
To sto se iseljavaju je njihov problem ljudi dolaze i odlaze, ali zemlja kad se jednom uzme, to je to.
generale :thumbup:
exliberal-ex

#3565 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by exliberal-ex »

Da vas nesto pitam
Sad da hrvatska kaze podizemo most za recimo 20 metara da najveci brod moze da udje dali bi onda jis uvijek trazili prestanak gradnje?

Da se razumijemo...evropa je dala pare..kinezi potpisali ...most se pravi mozemo mi ovdje naprdivat koliko god hocemo al realno mi samo sviramo kurcu.
Janjicar

#3566 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Janjicar »

exliberal-ex wrote:Da vas nesto pitam
Sad da hrvatska kaze podizemo most za recimo 20 metara da najveci brod moze da udje dali bi onda jis uvijek trazili prestanak gradnje?

Da se razumijemo...evropa je dala pare..kinezi potpisali ...most se pravi mozemo mi ovdje naprdivat koliko god hocemo al realno mi samo sviramo kurcu.
Eh tu smo najbolji i najjači ubjedljivo.
Maraschino

#3567 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Maraschino »

Trebas da udjes u svoje dvoriste ali je neko od komsija rijesio da poveze svoje parcele lijevo i desno od puta nekim mostom ispod kojega se ti moras provlaciti. Dzaba mu govoris da ti to smeta a on te pita ''koliko hoces da podignem nosac da ti mozes proci''.

To je inat druze nikakvi dobrosusjedski odnosi.
tetejac

#3568 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by tetejac »

Maraschino wrote:

Trebas da udjes u svoje dvoriste ali je neko od komsija rijesio da poveze svoje parcele lijevo i desno od puta nekim mostom ispod kojega se ti moras provlaciti. Dzaba mu govoris da ti to smeta a on te pita ''koliko hoces da podignem nosac da ti mozes proci''.

Slikovito stari. Daj nam sad objasni šta je ustvari dvorište, koji dio BiH? Hrvatska pravi most preko svojih voda i spaja svoje kopno. Dobro si rekao. To jeste inat, onaj glupi najgluplji. To je ono baš ‘nek’ susjedu crkne krava’ Hrvatska gradi most i tu je priča završena. Neki pojedinci to ne vole ali šta je tu je. :-D
exliberal-ex

#3569 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by exliberal-ex »

Maraschino wrote:

De ba marashino nije da se provlaci...visina mosta bi trebala biti 55 metara ako se nevaram...mislim ide se na hair splitting
Rekao bi covjek bosna neka jebena pomorska sila pa ce zbog toga patit,
Samo primjera radi most preko Bosfora je 64 metra visok , znaci samo 9 metara visi od ovog
Maraschino

#3570 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Maraschino »

tetejac wrote:
Maraschino wrote:

Slikovito stari. Daj nam sad objasni šta je ustvari dvorište, koji dio BiH? Hrvatska pravi most preko svojih voda i spaja svoje kopno. Dobro si rekao. To jeste inat, onaj glupi najgluplji. To je ono baš ‘nek’ susjedu crkne krava’ Hrvatska gradi most i tu je priča završena. Neki pojedinci to ne vole ali šta je tu je. :-D
Dvoriste je BiH koja ima prilaz tim ''zajednickim/nesmetanim'' putem. Komsija ima dvije parcele koje su podijeljene tim ''zajednickim/nesmetanim'' putem.
Maraschino

#3571 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Maraschino »

exliberal-ex wrote:
De ba marashino nije da se provlaci...visina mosta bi trebala biti 55 metara ako se nevaram...mislim ide se na hair splitting
Samo primjera radi most preko Bosfora je 64 metra visok , znaci samo 9 metara visi od ovog
Visina tu vise nije ni bitna nego namjera da se neko ponizi i zajebe.
seln

#3572 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by seln »

exliberal-ex wrote: al realno mi samo sviramo kurcu.
Kurac je omiljeni srpski muzicki instrument.
exliberal-ex

#3573 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by exliberal-ex »

Maraschino wrote:
exliberal-ex wrote:
Visina tu vise nije ni bitna nego namjera da se neko ponizi i zajebe.
Pa isto se moze reci i za ove koji bi branili da se most napravi...nek komsij crkne krava.
Ja bih prvi reko da hrvatska nema pravo da pravi most ako taj most ogranicava prolaz brodova recimo prave most koji se podize sto znaci da se svaki prolazak mora najavit , imas odredjeno vrijeme za prolazak itd ali realno gledajuci nista od toga nema ...prave na svojoj teritorij...povezuju svoju teritoriju...ostavlja se nesmetan prolaz i vise nego dovoljan...
realno jebe se meni za hrvate i hrvatsku al posteno gledajuci......
exliberal-ex

#3574 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by exliberal-ex »

seln wrote:
Omiljen je svima na balkanu da se nelazemo :wink:
seln

#3575 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by seln »

exliberal-ex wrote:
seln wrote:
Omiljen je svima na balkanu da se nelazemo :wink:
Jeste, ali srbima najvise... valjda zato jer lici na cobansku frulu.
Post Reply