Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
- bleee_sa
#3551 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Tuđi čovik nikad neće znat što to veže dalmatinske duše 
- Connaisseur Karlin
#3552 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
more plavo nalljepsebleee_sa wrote:Tuđi čovik nikad neće znat što to veže dalmatinske duše
-
meteorit135531
#3553 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Meni je najzanimljivije da skoro 2 miliona BH državljana živi van domovine.
E ako uzmemo u obzir da 22 godine u Bosni vlada mir , a broj stanovnika koji nastavlja živjeti u BIH se rapidno smanjuje iz godine u godinu.
Unutrašnje migracije unutar EU su stvar slobodnog protoka ljudi.
E sad zamisli da postoji država u koju niko ne dolazi živjeti , a stanovništvo se konstantno osipa.
Nešto tu nije u redu.
Razlozi mogu biti svakojaki, od lažnih patriota, do velikih titoista , agresivnih vjernika i sitnih kriminalcica
Razlozi su različiti , ali nas sve ujedinjuje želja da se ostvarimo.
I novac , naravno. Čovjek se ostvaruje kroz svoj rad , i zarađuje za svoje želje.
Ja mogu ovdje danima pisati , to meni nije namjera.
Samo treba biti hrabar i sagledati činjenice.
A one govore da stvarno u Bosni čovjek može samo da nastavi da propada.
Zanimljivo je kad ti ljudi kažu da si trol, a ovdje sam ostavio na kilometre teksta iznoseći razloge zašto treba otići iz BIH.
Zanimljivo je kako mi možemo nalaziti mane svemu što dolazi odnekud , samo je Bosna pravi primjer idealne države i toliko je neki ljudi glorificiraju da mi prosto bude muka.
I na kraju , ta 2 miliona ljudi su vam dovoljna brojka - koliko ih se vratilo da radi i da se ostvaruje u BiH?
Možemo li ih na prste jedne ruke pobrojati ?
Ako izuzmemo penzionere koji se vrate da uživaju u zasluženoj penziji pod svoje stare dane.
Nemojmo se zavaravati.
Ja se stvarno divim ljudima koji planiraju živjeti život u Bosni.
Ili su potomci državnih službenika koji će im po završetku faksa obezbjediti sigurno radno mjesto , ili su toliko ludi pa se svjesno uništavaju ako puste korijenje ovdje.
E ako uzmemo u obzir da 22 godine u Bosni vlada mir , a broj stanovnika koji nastavlja živjeti u BIH se rapidno smanjuje iz godine u godinu.
E sad zamisli da postoji država u koju niko ne dolazi živjeti , a stanovništvo se konstantno osipa.
Nešto tu nije u redu.
Razlozi mogu biti svakojaki, od lažnih patriota, do velikih titoista , agresivnih vjernika i sitnih kriminalcica
I novac , naravno. Čovjek se ostvaruje kroz svoj rad , i zarađuje za svoje želje.
Zanimljivo je kad ti ljudi kažu da si trol, a ovdje sam ostavio na kilometre teksta iznoseći razloge zašto treba otići iz BIH.
Zanimljivo je kako mi možemo nalaziti mane svemu što dolazi odnekud , samo je Bosna pravi primjer idealne države i toliko je neki ljudi glorificiraju da mi prosto bude muka.
I na kraju , ta 2 miliona ljudi su vam dovoljna brojka - koliko ih se vratilo da radi i da se ostvaruje u BiH?
Ako izuzmemo penzionere koji se vrate da uživaju u zasluženoj penziji pod svoje stare dane.
Nemojmo se zavaravati.
Ili su potomci državnih službenika koji će im po završetku faksa obezbjediti sigurno radno mjesto , ili su toliko ludi pa se svjesno uništavaju ako puste korijenje ovdje.
- HAVANA
#3554 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Ja sam stekao potpuno drugaciji utisak.Meni je zanimljivo kako mi mozemo svemu nalaziti manu sto je domace,forsirati samo negativnosti a i sto je pozitivno,jebo to...a i govno mirise na ljubicicu,samo da je tudje.
Jel ti stvarno mislis da postoje ljudi na ovom forumu koji bih smatraju idealnom drzavom i nisu svjesni mnogobrojnih problema? Koji su to,daj mi jedan post i ime? Ovo je racq od zemlje i uredjenja,sa milion problema i mnogo imbecila i mnogo divnih ljudi.Neko je voli i nece da bjezi od problema?Sta je problem? Idi ba jebo te hljeb,sta vise kukas ko pickica.Na bus i trbuhom za kruhom.
- muha_sa
#3555 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
rasplakat ce me Tite mi rahmetli
- mousstapha
#3556 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Meteore kad ides?
- Russki
#3557 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Zanimljiva ispovijest. Slažem se manje više sa svim napisanim.meteorit135531 wrote:Meni je najzanimljivije da skoro 2 miliona BH državljana živi van domovine.
Nešto tu nije u redu.
Nemojmo se zavaravati.
- HAVANA
#3558 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Kad mu fudo sredi vizu i poso u onom hotersu, kako li,dje su one sisate...mousstapha wrote:Meteore kad ides?
-
Fudo387
#3559 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Nema se njemu sta sredjivati, on je sazrio da se jal zidne sa vrh avaza, jal pocne drogirat’...trece nema.HAVANA wrote:Kad mu fudo sredi vizu i poso u onom hotersu, kako li,dje su one sisate...mousstapha wrote:Meteore kad ides?
Trosi dragocijeno vrijeme na budalastine, u njegovim godinama ljudi gledaju kako ce zaskocit’ kakvu prsatu Hamshu, a on samo vooodovvooddddd, vodooovooooddd, ajjjjj voodoovoood...jebo te vise vodovod, da si iz Sahare dodij’o bi sa tim.
- muha_sa
#3560 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
tolko je lik sebe opteretio da mu se i prsata Hamsa nacali nista joj ne mozeFudo387 wrote:Nema se njemu sta sredjivati, on je sazrio da se jal zidne sa vrh avaza, jal pocne drogirat’...trece nema.HAVANA wrote:Kad mu fudo sredi vizu i poso u onom hotersu, kako li,dje su one sisate...mousstapha wrote:Meteore kad ides?
Trosi dragocijeno vrijeme na budalastine, u njegovim godinama ljudi gledaju kako ce zaskocit’ kakvu prsatu Hamshu, a on samo vooodovvooddddd, vodooovooooddd, ajjjjj voodoovoood...jebo te vise vodovod, da si iz Sahare dodij’o bi sa tim.
al nije on tema ove emisije
-
Fudo387
#3561 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Ma ne kontam kako sebe ljudi ubijede da je to normalno?
Po vazdan kuka i cmizdri?
Kome?
Klixu?
A jarane nisi dobar da tito kaze.
Po vazdan kuka i cmizdri?
Kome?
Klixu?
A jarane nisi dobar da tito kaze.
-
Fudo387
#3562 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Nazad na temu,
Muha, ima Hooters i u Stokholmu.
- muha_sa
#3563 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Fudo387 wrote:Nazad na temu,
nisam u Stokholmu vec u Kalmaru
jos par dana i odoh ja u svoju vukojebinu
- SaraFina
#3564 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Valjda si śta kupio da i mi vidimo te zapadne Nutelle i ostali čigabeza???muha_sa wrote:Fudo387 wrote:Nazad na temu,
Muha, ima Hooters i u Stokholmu.![]()
nisam u Stokholmu vec u Kalmaru![]()
jos par dana i odoh ja u svoju vukojebinuu subotu se vrcem nazad a u nedelju sam kod Havane na kafi
@Fudo, kakve ti ovo narudžbe bolan postavljaš?
-
Fudo387
#3565 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Ja da sam na Muhinom mjestu fino bi im objasnio, vod’te me da to vidim il’ vise ne dolazim!!!SaraFina wrote:Valjda si śta kupio da i mi vidimo te zapadne Nutelle i ostali čigabeza???muha_sa wrote:Fudo387 wrote:Nazad na temu,
Muha, ima Hooters i u Stokholmu.![]()
nisam u Stokholmu vec u Kalmaru![]()
jos par dana i odoh ja u svoju vukojebinuu subotu se vrcem nazad a u nedelju sam kod Havane na kafi
@Fudo, kakve ti ovo narudžbe bolan postavljaš?
Ima nutele i u Bingu, sta ce mu nutela, samo da mu secer bezveze skace. Znaci hooters, dobrog viskija, i kakva Indige za oko kuce.
- SaraFina
#3566 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
A od nje ga ne bi lupila nedaj Bože kakava ukočenost u vratu i ledjima. Ne navraćaj čovjeka. Nisu svi ko tiFudo387 wrote:Ja da sam na Muhinom mjestu fino bi im objasnio, vod’te me da to vidim il’ vise ne dolazim!!!SaraFina wrote:
Valjda si śta kupio da i mi vidimo te zapadne Nutelle i ostali čigabeza???
@Fudo, kakve ti ovo narudžbe bolan postavljaš?![]()
Ima nutele i u Bingu, sta ce mu nutela, samo da mu secer bezveze skace. Znaci hooters, dobrog viskija, i kakva Indige za oko kuce.
Muho Nutella je zakon! Ona u Bingu ne valja!
-
Fudo387
#3567 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Kakva ukocenost u vratu, Muhoni spuca dvadeset cevapa i marne bambucu dok kazes piksla. Zdrav frajer.
- SaraFina
#3568 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Sve stoji. ... Ali. .Fudo387 wrote:Kakva ukocenost u vratu, Muhoni spuca dvadeset cevapa i marne bambucu dok kazes piksla. Zdrav frajer.
Ukoči se u ledjima i vratu kad vidi zgodnu trebenzi
To mu je maHana
-
Fudo387
#3569 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Cuj to?SaraFina wrote:![]()
Sve stoji. ... Ali. .Fudo387 wrote:Kakva ukocenost u vratu, Muhoni spuca dvadeset cevapa i marne bambucu dok kazes piksla. Zdrav frajer.
To mu je maHana
Pa dobro, ne mora biti plaho zgodna.
- SaraFina
#3570 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Oduzme se. Pa etoFudo387 wrote:Cuj to?SaraFina wrote:![]()
To mu je maHana
Pa dobro, ne mora biti plaho zgodna.
- muha_sa
#3571 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
osupnut sam
i tako osupnut se potrudih da nadjem kakvu obavjest za ove sto hoce da se ispale
pa bujrum
http://avaz.ba/vijesti/bih/311762/austr ... 2-000-eura
i tako osupnut se potrudih da nadjem kakvu obavjest za ove sto hoce da se ispale
pa bujrum
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#3572 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Ne mere se živjet su tim parama tamo.muha_sa wrote:osupnut sam![]()
pa bujrum
Bolje ovdje za 400 KM i šaku pod glavu.
- muha_sa
#3573 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
isplati se napatit jedno desetak godina--kasnije ide ko po loju
- 512MB
#3574 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Da je kako zaradit a da se neradi 
- Bullet Tooth Tony
#3575 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Da hoce vala da se svi razrahatimo nego truni li truni a nista ne radi po to pitanju ... tacno mi dodje kartu sutra da mu kupimHAVANA wrote:Sta je problem? Idi ba jebo te hljeb,sta vise kukas ko pickica.Na bus i trbuhom za kruhom.
ovako isto :
https://youtu.be/59rtC3pG3eM?t=2m20s