imam vremena za mail pa da reCem:RNG_25 wrote:Jesmo li pričali o teoriji evolucije? Jesmo. Je li to navodno naučna teorija? Jeste. Prema tome, ista se treba naukom i dokazati. Izvolite i dokažite prelaz prokariote -> eukariote, ili obrnuto. Do tada - pretpostavka i proizvod imaginacije.Dozer wrote:A ti i ostatak "bozije" druzine sve znate, sve ste dokazali, i sve na bazi knjige napisane prije manje od 1.500 godina (u kojoj je dosta prepisano od onih koji su par hiljada godina stariji), u kojoj je "sve" receno (i dokazano, valjda), pa nema potrebe nista dalje u zivotu pretpostavljati o tome sta je bilo prije par stotina hiljada ili miliona godina. Zbog kojih razloga je to tako, ja ne znam.RNG_25 wrote:Ništa ti i ostatak družine (evolucionisti) niste dokazali. Doslovno ne znate kako se nešto desilo, ali pretpostavljate da se "moralo" desiti jer... zbog nekih razloga. Kojih, ja ne znam.
Naravno, ko o čemu to evolucionisti o tome šta je smisleno i "moguće". Kako da ne.
Naravno, ko o cemu to vjernici o tome da je laz i nemoguce sve sto ne pise u vjerskim knjigama. Kako da ne.
Nikakve svete knjige i gluposti više sa tim nemaju. Niti sam se ja *ijednom* prilikom pozvao na religiju (unatoč ovom podforumu i temi) kao tobožnjem argumentu i dokazu "protiv evolucije".
posto se teorija evolucije uzima kao trenutacno najbolje objasnjenje tu je mozda razlika izmedju onoga sto si ucio, jer su i oni koji rade na toj teoriji mijenjali stavove spram cinjenica na koje su nailazili, te samim tim mijenjali i ono sto pise u udzbenicima. s druge strane moguce je da si tada bio mladji, a ni osnovci ne uce integrale nego im se to znanje daje kada savladaju put do toga.
no, uzmimo za trenutak tvoja tvrdnja tacna - da teorija evolucije nije tacna. koja je alternativa, tj. objasnjenje, koje ti nudis kao bolje (ili realnije) u razvoju covjeka i ostatka zivog svijeta?