_____

Upravo...na ova sirijska vrata polahko ali sigurno ulazimo u novi hladni rat i neo-blokovsku podjelu..prosto je nevjerovatna kolicina stranih interesa koja se danas lome preko ledja jadnog sirihskog naroda.. ali u svome ni oni tokom vremena ne shvatise da su netom marionete mnogih postali.. i otvoreno svratiste svih pseta rata ovog svijeta napravise.. i.. mislim da ipak nije samo do njih.. diljem svijeta danas smo svjedoci naprasnog etnickog dijeljenja mnogih i izgleda niko na ovu novu "modu" nije imun.. i ne samo u islamskom svijetu..nixon69 wrote:Pa rekao sam ti tu je previse nacija umijesano i svi imaju svoje interese. Mali milion kojekakvih grupacija koje sve vuku vodu na svoj mlin uz pomoc obavjestajnih i kontraobavjestajnih sluzbi sirom planete.General War wrote:Pa za pocetak nek rusija bombarduje svoju bandu sa 150 aviona kao ameri" svoju" i brzo ce se rat zavrsiti.
Da nije tako,taj rat bi trajao dugo koliko i Gruzijski rat.
Koja blokovska podjela pobogu? Rusija-Iran i ono malo sto je ostalo Assdaove sirije protiv koga...donacija Zapada u opremi i oruzju koje su manje nego budjet malo vece opstine ?husein_kapetan wrote:Upravo...na ova sirijska vrata polahko ali sigurno ulazimo u novi hladni rat i neo-blokovsku podjelu..prosto je nevjerovatna kolicina stranih interesa koja se danas lome preko ledja jadnog sirihskog naroda.. ali u svome ni oni tokom vremena ne shvatise da su netom marionete mnogih postali.. i otvoreno svratiste svih pseta rata ovog svijeta napravise.. i.. mislim da ipak nije samo do njih.. diljem svijeta danas smo svjedoci naprasnog etnickog dijeljenja mnogih i izgleda niko na ovu novu "modu" nije imun.. i ne samo u islamskom svijetu..nixon69 wrote:Pa rekao sam ti tu je previse nacija umijesano i svi imaju svoje interese. Mali milion kojekakvih grupacija koje sve vuku vodu na svoj mlin uz pomoc obavjestajnih i kontraobavjestajnih sluzbi sirom planete.General War wrote:Pa za pocetak nek rusija bombarduje svoju bandu sa 150 aviona kao ameri" svoju" i brzo ce se rat zavrsiti.
Da nije tako,taj rat bi trajao dugo koliko i Gruzijski rat.
Ne kontam zasto ovako potcjenjivacko pisanje o "hutima u papucama". Ne kazem da bi izasli kao pobjednici, jer su ruku na srce rodeni gubitnici, ali i pored toga ja eto vjerujem da bi im SAA bila dosta laksi protivnik od "hutija u papucama".Ironmen wrote:Prijeti li Rijad kopnenom agresijom? Saudijski MVP: "Moguća je i vojna opcija za Siriju"
Pa saudija nemoze da nosi sa hutima u papucama koji im kradu konvoje sa prackama a vojno bi reagovali u Siriji cccccc.
Mlohavi wrote:Ne kontam zasto ovako potcjenjivacko pisanje o "hutima u papucama". Ne kazem da bi izasli kao pobjednici, jer su ruku na srce rodeni gubitnici, ali i pored toga ja eto vjerujem da bi im SAA bila dosta laksi protivnik od "hutija u papucama".Ironmen wrote:Prijeti li Rijad kopnenom agresijom? Saudijski MVP: "Moguća je i vojna opcija za Siriju"
Pa saudija nemoze da nosi sa hutima u papucama koji im kradu konvoje sa prackama a vojno bi reagovali u Siriji cccccc.
znači dolaze afrikanci da uvode demokratiju u sirijuIronmen wrote:Mlohavi wrote:Ne kontam zasto ovako potcjenjivacko pisanje o "hutima u papucama". Ne kazem da bi izasli kao pobjednici, jer su ruku na srce rodeni gubitnici, ali i pored toga ja eto vjerujem da bi im SAA bila dosta laksi protivnik od "hutija u papucama".Ironmen wrote:Prijeti li Rijad kopnenom agresijom? Saudijski MVP: "Moguća je i vojna opcija za Siriju"
Zato sto se KSA kurci i zeli da uvodi reda na BI a jedna je od najvecih diktatoriskih zemalja na svijetu i samo zato sto su dali guzice Americi niko ih i nedira i kad vidim njihovog MVP kako prica gluposti i on uvodi demokratiju na BI jednostavno mi dodje zlo.
Mlohavi wrote:Al' se oko ovog Alepa svasta nesto desava
SAA napreduje kod Kuweirsa, YPG nakon ruskog bombardovanja osvojio neki teritorij od Nusre i Ahrara, ovi granatiraju kurdska naselja od kako je napad poceo, a i pobunjenicka kontraofanziva na jugu Alepa jos uvijek traje i daje rezultate.
Slazem se Saudi su ogromno zlo i imaju nesposobnu vojsku, al' to nije nikakav razlog da se posprdno govori o Hutima. Ljudi rodeni ratnici.Ironmen wrote:
Zato sto se KSA kurci i zeli da uvodi reda na BI a jedna je od najvecih diktatoriskih zemalja na svijetu i samo zato sto su dali guzice Americi niko ih i nedira i kad vidim njihovog MVP kako prica gluposti i on uvodi demokratiju na BI jednostavno mi dodje zlo.
Mlohavi wrote:Slazem se Saudi su ogromno zlo i imaju nesposobnu vojsku, al' to nije nikakav razlog da se posprdno govori o Hutima. Ljudi rodeni ratnici.Ironmen wrote:
Imam osjecaj da ni nacrtano vidio nebi.. ili ne zelis vidjeti.. ali to apsolutno ne mijenja fakte koje mnogo pametniji i upuceniji i od mene i od tebe vec neko vrijeme za realnost uzimaju.. i u tom kontekstu pisu i analiziraju dogadjaje.. a nacin na koji cemo ja ili ti definisati ili vidjeti ovo o cem pisemo vrijedi koliko i post koji u odgovor pisem..General War wrote:Koja blokovska podjela pobogu? Rusija-Iran i ono malo sto je ostalo Assdaove sirije protiv koga...donacija Zapada u opremi i oruzju koje su manje nego budjet malo vece opstine ?husein_kapetan wrote:]
Upravo...na ova sirijska vrata polahko ali sigurno ulazimo u novi hladni rat i neo-blokovsku podjelu..prosto je nevjerovatna kolicina stranih interesa koja se danas lome preko ledja jadnog sirihskog naroda.. ali u svome ni oni tokom vremena ne shvatise da su netom marionete mnogih postali.. i otvoreno svratiste svih pseta rata ovog svijeta napravise.. i.. mislim da ipak nije samo do njih.. diljem svijeta danas smo svjedoci naprasnog etnickog dijeljenja mnogih i izgleda niko na ovu novu "modu" nije imun.. i ne samo u islamskom svijetu..
Od kine pa do indije svi ceskaju muda...dijele se siiti i suniti... frakcijski rat "big deal".
Sutra da assad pobjedi i rusija, nista znacajno za zapad nije izgubljeno, za izrael bi bio business as usual...rusiji i assadu sankcije...ali bi svjet nastavio zivit, pojavit ce se neki drugi rat i opet jovo na novo...tako bilo, i bit ce.husein_kapetan wrote:Imam osjecaj da ni nacrtano vidio nebi.. ili ne zelis vidjeti.. ali to apsolutno ne mijenja fakte koje mnogo pametniji i upuceniji i od mene i od tebe vec neko vrijeme za realnost uzimaju.. i u tom kontekstu pisu i analiziraju dogadjaje.. a nacin na koji cemo ja ili ti definisati ili vidjeti ovo o cem pisemo vrijedi koliko i post koji u odgovor pisem..General War wrote:Koja blokovska podjela pobogu? Rusija-Iran i ono malo sto je ostalo Assdaove sirije protiv koga...donacija Zapada u opremi i oruzju koje su manje nego budjet malo vece opstine ?husein_kapetan wrote:]
Upravo...na ova sirijska vrata polahko ali sigurno ulazimo u novi hladni rat i neo-blokovsku podjelu..prosto je nevjerovatna kolicina stranih interesa koja se danas lome preko ledja jadnog sirihskog naroda.. ali u svome ni oni tokom vremena ne shvatise da su netom marionete mnogih postali.. i otvoreno svratiste svih pseta rata ovog svijeta napravise.. i.. mislim da ipak nije samo do njih.. diljem svijeta danas smo svjedoci naprasnog etnickog dijeljenja mnogih i izgleda niko na ovu novu "modu" nije imun.. i ne samo u islamskom svijetu..
Od kine pa do indije svi ceskaju muda...dijele se siiti i suniti... frakcijski rat "big deal".
.
oni će samo iz zraka, a afrikanci pakistanci i egipćani će ginuti na zemljiarzuhal wrote:Saudijci pokrenu zračnu operaciju protiv Husa i kao komandanta operacije postave balonju koji nije ni dana vojske odslužio, da roka po kućama i pravi ''kolateralnu štetu''. Mogu mislit koga bi postavili da vodi kopnenu akciju u Siriji, polaznika mejtefa iz plemena Saud ili kakvu nanu...
Što me nervira upotreba ovog osakaćenog imena Alep, čovječe...
Kao ni ranije tako ni sada.. svha hladnog rata nije niti ce biti izravni sukob oponenata.. oduvijek a i sada se vlastiti interesi.. geostrateski.. politicki.. ekonomski, brane preko proxy-a na trecim terenima .. Snowden, Ukraina ( Krim), Sirija, Iran, Irak..Libija... sankcije.. progon diplomata.. kontinuirane provokacije ( zracne)...o cemu pricamo.. pa i sama percepcija stanovnistva dvaju glavnih aktera govore u prilog gore napisanom.. i mislim da ako u zadnjih 20 ak godina rusija je bila prinudjena na neki nacin "uzmicati" sada i da hoce nema vise fizioloskog prostora za manevar.. drugi su im doslovce na vratima..mislim da.. ipak dalje nece tolerisati.. vrijedi njihovog opstanka..General War wrote: Sutra da assad pobjedi i rusija, nista znacajno za zapad nije izgubljeno, za izrael bi bio business as usual...rusiji i assadu sankcije...ali bi svjet nastavio zivit, pojavit ce se neki drugi rat i opet jovo na novo...tako bilo, i bit ce.
Zato se i grizu, tersaju na Tursku, patetični su. Zaboravili su kako su dobili po turu u Afganistanu od "gaćonja"sarajevoxxxx wrote:Izvještaj novinara opozicije iz oslobođenog Tell Badžira u južnoj okolini Haleba.Cijelo selo zauzeli su za deset minuta.Sa dva tenka krenuli, napali iz više pravaca. Na snimku se vide razvaljena vojna vozila režimskih milicija, dosta oružja je zarobljeno.
video
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 0796315726
Sve u svemu Rusi nakon skoro dva mjeseca žestokog bombardovanja ništa nisu uradili. Naravno ako izuzmemo one masakre koje su počinili nad djecom u Deri, Guti, Halebu itd., i naravno ovo zadnje spaljivanje kamiona sa humanitarnom pomoći koji su dolazili iz Turske, a koja ne pokriva ni jednu petinu potreba Sirijaca i velikog broja izbjeglica koje se nalaze unutar Sirije.
Rusi su oko 400 civila usmrtili od kada su počeli avionima štiti masovnog ubicu iz Damaska.
Nije uzmicala nego drustvo prelazilo iz komunizma u kapitalizam, znaci u tranziciji...kao takva nije nikome predstavljala pretnju, otvorila trziste i zaradila na izvozu bogastava i cijene...sto je diktirao zapad, a ne radi putina. Umjesto da hvata kinu u razvoju. Putina prenijlo pa se igra sile iako objektivno nije ni medju prvih deset u svim segmentima pa i vojnim, na papiru impresivno ali objektivno jos na nivou osamdesetih gledajuci u cjelini.husein_kapetan wrote:Kao ni ranije tako ni sada.. svha hladnog rata nije niti ce biti izravni sukob oponenata.. oduvijek a i sada se vlastiti interesi.. geostrateski.. politicki.. ekonomski, brane preko proxy-a na trecim terenima .. Snowden, Ukraina ( Krim), Sirija, Iran, Irak..Libija... sankcije.. progon diplomata.. kontinuirane provokacije ( zracne)...o cemu pricamo.. pa i sama percepcija stanovnistva dvaju glavnih aktera govore u prilog gore napisanom.. i mislim da ako u zadnjih 20 ak godina rusija je bila prinudjena na neki nacin "uzmicati" sada i da hoce nema vise fizioloskog prostora za manevar.. drugi su im doslovce na vratima..mislim da.. ipak dalje nece tolerisati.. vrijedi njihovog opstanka..General War wrote: Sutra da assad pobjedi i rusija, nista znacajno za zapad nije izgubljeno, za izrael bi bio business as usual...rusiji i assadu sankcije...ali bi svjet nastavio zivit, pojavit ce se neki drugi rat i opet jovo na novo...tako bilo, i bit ce.
DuckZz wrote:Sljedeće.DuckZz wrote:Kao što sam već ranije govorio.
Ofanziva, tačnije kontraofanziva, na jug provincije Aleppa se desila, a to sam rekao 10 dana ranije.
Prema mojim informacijama, ovo nije ni pocelo kako treba ....
Oko 13 0000 pobunjenika će uskoro pokrenut 2 ofanzive u 2 razlicite provincije. Toliko za sada